[ALL] Jak z częściami??? |
Autor |
Wiadomość |
Nat [Usunięty]
|
Wysłany: 16-08-2007, 22:34 [ALL] Jak z częściami???
|
|
|
Mam zamiar kupić 10-letniego Colta. W internecie naczytałam sie o nim samych ochów i achów, natomiast w rzeczywistości często mi go odradzano. Głównym argumentem było to, że części są trudno dostępne i bardzo drogie. Wszyscy radzą mi kupić jakiegoś golfa albo opla, gdzie nie ma problemu z częściami. Co o tym sądzicie? Czy z częściami jest naprawdę tak kiepsko i czy zrujnuję się przy pierwszej naprawie? Z góry dziękuję za odpowiedź. |
Ostatnio zmieniony przez harpagan 24-10-2007, 21:58, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Tomasz82
Mitsumaniak

Auto: Colt c58 gti 2.0
Zaproszone osoby: 5
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 12 Gru 2006 Posty: 677 Skąd: RAWA MAZ
|
Wysłany: 16-08-2007, 22:37
|
|
|
wszsytko da sie zalatwic.a ceny to zalerzy gdzie sie szuka mysle ze warto kupic colta a co do czesci jak bedzie problem to pisz na forum zawsze ktos pomoze.
pozdrawiam |
_________________ Colt c58 gti 2.0
Nissan interstar 2.5 cdti
Fiat Albea (firma)
Honda TRX250 (qadomania)
 |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 16-08-2007, 22:50
|
|
|
to standard ze polecaja niemczuchy a japonce odradzaja... bo sami ich nie mieli. Generalnie nie ma problemu z czesciami, zarowno nowymi jak i uzywkami, zamienniki sa latwo dostepne i wcale nie drogie. Jak cos nietypowego sie zepsuje to jak pisal Tomasz82, zawsze ktos tu pomoze
I nie zabija cie naprawy. Ja jestem studentem, pracuje gdzie popadnie i autko mnie nie wykancza bo generalnie sie nie psuje |
|
 |
Nat [Usunięty]
|
Wysłany: 17-08-2007, 10:30
|
|
|
Dziękuję Wam bardzo za odpowiedzi. Ułatwiło mi to podjęcie decyzji. |
|
|
|
 |
Jogurt
Mitsumaniak

Auto: CA4A & EA5W
Pomógł: 24 razy Dołączył: 21 Wrz 2006 Posty: 2554 Skąd: Tychy
|
Wysłany: 17-08-2007, 19:06
|
|
|
czesci to bedziesz potrzebowala jak kupisz dreswagena albo opla. do colta wszystkie eksploatacyjne sa dostepne od reki to czego nie dostaniesz zalatwisz na forum. w uzywce mozna kupic wszystko takze kupuj i nie sluchaj pseudo expertow. |
_________________ CA0
Galant II |
|
|
|
 |
Tommy [Usunięty]
|
Wysłany: 24-08-2007, 22:27 10 letni Colt
|
|
|
Kupiłem niedawno Colta z 1997 roku.
Stary to moja ulubiona zabawka mimo, ze na codzień jeżdżę autem klasy "S" - darowanemu koniowi w zęby się nie zagląda.To megane kombi diesel. Ale jak wracam do domu przesiadam się na mojego Misia i od razu czuję się lepszy.
Włożyłem w niego sporo ale wszystkie części kupowałem na Allegro albo z ogłoszenia z OTOMOTO.
Np. Komplet pasek rozrządu i napinacze - japońskie na gwarancji = 100pln + koszt przesyłki.
Maska ( kto nie słyszał o problemach klubowiczów z tym elementem !!!!! 250zł
Jak się szuka to się znajdzie.
Aha i jeszcze jedno : Mój Misiek ma przejechane 206 000 km!!! A ja siadam odpalam i jadę!!!
Pozdro
Tommy |
|
|
|
 |
waldi-1
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5v6 rok 98 pb/lpg
Pomógł: 24 razy Dołączył: 25 Paź 2006 Posty: 1577 Skąd: Chechło City
|
|
|
|
 |
Nat [Usunięty]
|
Wysłany: 28-08-2007, 20:06
|
|
|
Colt juz kupiony Teraz się będę martwić, co dalej, bo jest z nim trochę roboty. Niestety sama sobie przy nim nic nie zrobię, tak jak Wy, i trochę mnie to martwi. Jestem skazana na warsztaty |
|
|
|
 |
waldi-1
Mitsumaniak

|
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24339 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 29-08-2007, 08:59
|
|
|
akurat masz wpisane chyba 2 najbardziej uwarsztatowione przez forumowiczow miasta w tym kraju (wiem, ze jeszcze Wroclaw - kochajj, romel; oraz Lublin - polsaler, sa rownie dobrze wyposazone w osoby majace pojecie o tych autach)
w razie czego wiec zapraszam w 3miescie na jakies robotki - zaleta taka, ze dajesz auto osobom majacym pojecie o nich a nie kowalom, ktorzy zobacza je pierwszy raz w zyciu i wiecej zepsuja niz naprawia |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 29-08-2007, 09:13
|
|
|
Dokładnie - w stolicy sporo drobnych napraw na pewno zrobisz z pomocą Klubowiczów. O poważniejsze naprawy też się nie musisz martwić bo w stolicy i okolicach są co najmniej 3 sprawdzone i polecane miejsca do serwisowania Miśków.
Gratuluję zakupu i życzę bezawaryjnej jazdy |
|
|
|
 |
waldi-1
Mitsumaniak

|
|
|
|
 |
Tommy [Usunięty]
|
Wysłany: 02-09-2007, 20:02
|
|
|
Napisz co Tobie potrzeba a pomożemy.
No problem
|
|
|
|
 |
IGNS [Usunięty]
|
Wysłany: 02-09-2007, 21:08
|
|
|
Wiesz Tommy chyba oglądałem tego colta, którego kupiłeś poznaje po felgach gościu od którego go kupiłeś mieszka w Piasecznie na osiedlu gdzie po drugiej stronie ulicy jest cmentarz? Colcik sprowadzony podobno ze Szwajcari (fajne wykończenie deski rozdzielczej), ale był jeszcze na starych polskich numerach cena o ile się nie mylę to było coś ok 8 tyś. chyba 8700zł. Powiedz mi czy nie zdenerwowało Cie to, że w ogłoszeniu były wszystkie zdjęcia oprócz maski która była okropnie zeżarta przez korozję? I powiedz czy napełniłeś klime i działa bo mi koleś mówił że na 100% działa ale trzeba nabić :]
Pozdrawiam:
Artur
edit: sorry za offtop |
|
|
|
 |
Tommy [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2007, 15:00 Części
|
|
|
Serwus,
masz rację - to ten colcik.
maskę juz wymieniłem - 250zl plus 250 lakiernik.
Brakowalo jeszcze tylniej lampy przeciwmgielnej.(50zł)
Klima byla walnięta - w Kobyłce facet mi naprawił i nabił (280 zł) Polecam gościa i służę kontaktem gdyby co.
Samochód był po dzwonie z przodu i z tyłu.
Spawałem jeszcze podłużnicę.
No i to wszystko.
Ale suma - sumarum to się chyba opłaciło.
Kupiłem to auto za 7000 pln
Pozdro |
|
|
|
 |
|