Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: witek.w-wa
07-12-2007, 01:42
wejscie w posiadanie 3000gt
Autor Wiadomość
szurlejos
[Usunięty]

Wysłany: 18-08-2007, 19:29   wejscie w posiadanie 3000gt

witam wszystkich
jestem osoba raczkujaca w temacie 3000gt,aczkolwiek powaznie nosze sie z zakupem, jutro jezeli tylko czas pozwoli lece do Lublina obejrzec to cacko http://moto.allegro.pl/it...er_okazja_.html moze ktos ze starych:) klubowiczow mial z nim kontakt,prosze o opinie
pozdrawiam

truespinmice 
Mitsumaniak
One of Austarion.com

Auto: Toyota Supra Turbo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 19-08-2007, 19:07   

witaj,

no to już ci mówie: nie jedź do lublina :D szkoda twojego czasu

już zacznij się rozglądac za innym egzemplarzem :)

szurlejos
[Usunięty]

Wysłany: 19-08-2007, 21:22   

dzieki za odp ale moglbys cos bardziej sprecyzowac, z rozmowy telefonicznej wynikalo ze wlasciciel calkiem wporzo i zna sie na temacie :?:

ManyMan
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2007, 10:35   

Z rozmów zawsze tak wynika. Ja osobiście jechałem dwa razy obejrzeć raz dodge stealth r/t tt raz 3000gt vt4 załamałem sie przepaścią jaka była w opisie na allegro a rzeczywistością ;/
Nigdy nie oceniaj ludzi po telefonie. To auto trudno sprzedać i każdy chce sie go pozbyć i uwierz mi możesz kupić złoma. Nie jedz sam! Pogadaj z jakimś klubowiczem co mieszka blisko wybranego modelu i niech jedzie z Tobą.

Ja bym pojechał obejzec tego

http://moto.allegro.pl/it...gt_okazja_.html

I radze zabrać dobrego mechanika

szurlejos
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2007, 11:10   

wielkie dzieki ale dalej jestem w kropceyslalem tez o tym
http://www.mobile.de/SIDN...11111258938079&

ManyMan
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2007, 16:52   

jeśli masz tyle kasy to sie nie zastanawiaj i jedz do Niemiec :) Tam na pewno znajdziesz coś bardziej zadbanego niż w PL. A nie myślałeś coś o sprowadzeniu z USA ?

szurlejos
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2007, 17:44   

szukalem za oceanem ale za rozsadne pieniadze mozna kupic tylko jakiegos dzwona,nie majac doswiadczenia z tymi samochodami nie do konca jestem przekonany co do wartosci naprawy i ewentualnych niespodzianek ktore moga ujzec swiatlo dzienne juz u nas w kraju, dzieki za delikatne rozswietlenie tematu pozdro

ManyMan
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2007, 18:09   

poszukujesz vr4 czy SL ??

szurlejos
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2007, 18:17   

raczej vr4

[ Dodano: 20-08-2007, 22:18 ]
a moze jedak stany? popatrzcie na to co myslicie?
http://cgi.ebay.com/ebaym...1QQcmdZViewItem

vr4
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2007, 22:53   

Chcialem wczoraj cos napisac ale nie mialem zbytnio czasu.Co do tego 3kgt z Lublina to rok temu gosciu wystawil go po raz pierwszy na allegro i oddzielnie chcial sprzedac felgi 18 orginalne.Zadzwonilem z oferta kupna,gosciu sie zgodzil wszystko oki ale jak przyszedl czas odbioru to sie rozmyslil bo powiedzial ze musi jeszcze na nich jechac na majowke i dopiero za tydzien lub dwa moze mi je sprzedac,palant. A wiec jedno ,ze niezdecydowany.Co do opisow to jak zawsze same superlatywy,nie bity ,super stan itd.Wslanie w takim 'super stanie' kupilem swoje vr4 nie majac zielonego pojecia o tym samochodzie i kosztami zwiazanymi z naprawa. Ten z niemiec?? Jedna wada to na pierwszy rzut kola,kto o zdrowych zmyslach i pojeciu montuje z przodu i z tylu rozne rozmiary opon w tym samochodzie ,przeciesz tylko czekac az reduktor padnie i z kieszeni przy dobrych ukladach 3tys zl nie ma. Stany?? Jak najbardziej ale tez przekretow nie brakuje,teraz przebywam w stanach i jak jezdzilem ogladac auta to tez pelno rozczarowan. Moje zdanie takie.Nie patrz na spojlery ,felgi ,jakies dodatkowe zegary i inne bajery tylko szukaj auta z udokumentowanym przebiegiem i czystymi paierami,a to co bedziesz musial wsadzic w naprawe napewno lepiej bedzie samemu kupic te rzeczywiem ze to jest ciezkie do znalezienia ale czasami warto poczekac niz potem zalowac bo i tak nie bedziesz jezdzil zlomem bo ciagle bedzie stal u mechanika.Jezeli masz dobra prace lub zamoznych rodzicow kupuj vr4 ale jezeli jest odwrotnie pozostan przy SL .Ja w sam silnik utopilem 20tys i skrzynie 10tys ,faktem jest ze teraz tylko pozostaje kosmetyka nadwozia i egzemplaz bedzie cudny ale to dopiero jak wroce do kraju. Jezeli masz troche kasy to kup mlodszy model SL niz starszy vr4.Nawet w stanach wydje sie ze mozna tanio kupic dobrze utrzymana vr4,gowno prawda, za dobre egzeplaze z 92 roku krzycza od 13 do 18 tys dolcow i nie kierujcie sie tylko cenami zobaczonymi na ebay.

ManyMan
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2007, 23:09   

Ja zrobiłem tak jak mówiłeś kupiłem młodszy egzemplarz ale SL
Do wymiany mam tylko sondę lambdę i amorki na przód. I od Wujka z Niemiec będę miał te części za 300-400 euro. Tak to autko jest zadbane. Mechanik( były kierownik w serwisie Mitsubishi) był zszokowany tym ze silnik i skrzynia sa w tak dobrym stanie. No ale kupiłem to auto od klubowicza :)

szurlejos
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2007, 23:24   

dzieki wielkie jeszcze raz,z kasa srednio jestem lekarzem ale udalo mi sie troszke na boku przyciosac we wrzesniu tez wybieram sie do stanow jak co roku popracowac troszke u starego bossa to moze uda sie cos kupic za te nic nie warte dolary

[ Dodano: 21-08-2007, 16:00 ]
jeszcze raz ja prose kuknijcie na ten link oryginalny przebieg z ksiazka serwisowa,2 wlasciciel,pierwszy lakier,rozmawialem z klientem, mysle ze cena tez rozsadna :?:

[ Dodano: 21-08-2007, 16:01 ]
sorki jest link
http://cgi.ebay.com/ebaym...1QQcmdZViewItem

vr4
[Usunięty]

Wysłany: 24-08-2007, 01:37   

Wyglada ciekawie. Przebieg chyba prawdziwy ,siedzenie wytarte to chyba norma. Moze sie warto glebiej przyjzec.Pamietaj ze na chwile obecna jak bym mial kupowac vr4 napewno bym zobaczyl jakie pokazuje cisnienie oleju, zeby chociaz powyzej 3 kreski bylo. Czasami mozna trafic za dobre pieniadze Sl tylko ze model 99 i ja bym takiego chcial.Przecudne auto

szurlejos
[Usunięty]

Wysłany: 24-08-2007, 07:14   

wszystko sie okaze jak dotrze do Polski,juz kupilem,dostalem tez od sprzedajacego record z wszystkimi przegladami,wyglada ze sie do tego przykladal,zaplacilem 5800$,razem z transportem do bremenhaven kosztuje mnie na razie6600$, w sumie zamknie sie na poziomie 25000pln razem z rejestracja,jezeli nie bedzie trzeba duzo dolozyc na sam poczatek to chyba rozsadna cena,przedewszystkim samochod jest 100% bezwypadkowy

waldi-1 
Mitsumaniak

Auto: galant 2,5v6 rok 98 pb/lpg
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-08-2007, 09:10   

szurlejos, tak sie składa ze mieszkam pare km od ciebie , ja polecił bym ci obejżeć tego co ci ManyMan pokazał a jeśli miałbys coś na miejscu mógłbym ci conieco pomóc sam miałem eagle talona z 94 roku, colta a teraz mam galanta , sprowadzam tez troszke samochody z niemiec i conieco znam sie w co i gdzie zajrzeć

http://forum.mitsumaniaki...p=968287#968287

Odpowiedz do tematu