Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Matejko
10-04-2006, 13:23
Carisma v. angielska
Autor Wiadomość
DeathMan
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2006, 20:04   Carisma v. angielska

Mam okazje kupić Carisme jak niżej:
1.8 benzyna, rok 1998, ABS, aluminiowe felgi, centralny zamek, elektryczne lusterka, elektryczne szyby, elektroniczny wtrysk, lakier metalik, klimatyzacja, tapicerka welurowa, wspomaganie kierownicy, katalizator, PPPx2

Koszt tegoż autka to uwaga - 5500 PLN
Oczywiście jest kruczek. Jest to wersja angielska, więc kierownica z prawej strony. Słyszałem, że można z tym coś zrobić. Orientuje się ktoś jaka może być cena tejże modyfikacji ?

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 05-02-2006, 20:48   

To zależy jak chcesz to zrobić - wg mnie trzeba wymienić przegrode pomiędzy silnikiem a kabiną żeby było porządnie, deskę rozdzielczą i przedłużać /przerabiać wiązkę elektryczną - rada - kupić ją jako źródło części ale nie do przekładki bo koszty będą za wysokie.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

zachar
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2006, 20:48   

znajdz carisme po dzwonie z calym ukladem kierowniczaym i deska i przeloz

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 05-02-2006, 21:00   

cholera, komp mi sie zwiesił i mnie ubiegliście :P , ale dodam tylkotyle, że z tą przekładką koszty będą porównywalne z takimi jakbys kupił auto z kierownicą po lewej stronie (zobacz ile w tym wkładu własnego czas, cierpliwość dokładność, trza wyjąć silnik i przkładać maglownice)
a i tak nie masz gwarancji, że potem nie będzie ci wszystko skrzypieć...

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 05-02-2006, 21:04   

Żeby wyciąc przerode czołową trzeba odciąć cały przód. Tzn podłużnice i resztę na fabrycznych punktach zgrzewu rozwiercić i potem pospawać. Kofiego Cari tak była ratowana u mojego Mechanika po dzwonie w latarnię - cały przód zmieniony ale teraz z tego co mówił jest OK. Koszt robocizny?- zapytać go z tym że nie sądzę żeby to było poniżej 3000 zł biorąc pod uwagę ile jest z tym pieprzenia, no i póxniej doliczyć koszt częśći.

Mówiąc wprost - odradzam zabawę

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 05-02-2006, 21:12   

eee carisma to nie passat zeby trzeba przerabiac sciane grodziowa, wiazki tez z tego co wiem nie trzeba przerabiac, jedyny mankament to to ze wszystko na panelu srodkowym jest na odwrot, no i nie mozna zapomniec o przednich lampach, oraz o troszke inaczej chodzacych wycieraczkach i innych prawostronnych duperelach
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2006, 21:19   

Gdziekolwiek widziałem podobne pytanie, zawsze wszyscy odradzali. Więc pewnie coś w tym jest, że koszty przekładki będą dość wysokie. No ale jeśli nie masz co robić popołudniami... ;-)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 05-02-2006, 21:21   

Matejko napisał/a:
carisma to nie passat zeby trzeba przerabiac sciane grodziowa

Carisma tak jak każde Mitsubishi ma asymetryczną ścianę grodziową. O ile wiem. Ale może się mylę i wtedy proszę mnie poprawić.

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 05-02-2006, 21:56   

patrzalem w capsie nie ma podzialu na LHD i RHD - ale moglem nie na to patrzec :D
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Chooper 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-02-2006, 22:01   

skrzynia też pewnie jest asymetryczna...po zmianie na "1" mielibysmy "5" :P

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 05-02-2006, 22:15   

Chooper napisał/a:
skrzynia też pewnie jest asymetryczna...po zmianie na "1" mielibysmy "5" :P

tos wymyslil :mrgreen: tam biegi maja tak samo jak u nas i pedaly tak samo rozmieszczone
Lexus IS220D
Calish4nia

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 05-02-2006, 22:34   

Matejko napisał/a:
pedaly tak samo rozmieszczone

tylko z drugiej manki :mrgreen:
a co do skrzyni biegow to dokaldnie tak jak mowi Mati ma dokladnie takie same przelozenia jak wersja na europe) tzn u inch 1 to tak samo jak u nas 1 :)

Chooper 
Mitsumaniak

Wysłany: 05-02-2006, 22:34   

tzn, że jedynke wrzucają "do pasażera" a piątke do siebie ??
to sie nie wysilili, więc chociaż tu jest dobrze :P

[ Dodano: Nie Lut 05, 2006 10:35 pm ]
zasugerowałem sie innymi produkcjami, które komplikują sobie zmianami skrzyni dodatkowo :D

arturro
[Usunięty]

Wysłany: 05-02-2006, 22:36   

o ludzie, jak potem czyms takim mozna jezdzic? ja bym sie bal.
ostatnio jechalem za jakims autem na lawecie (chyba peugeot) tzn samym szkielecie i tam w scianie grodziowej byly wyrazne dwa miejsca na dziore od przekladni kierowniczej, po lewej i prawej wiec w carismie pewnie tez tak jest.

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 05-02-2006, 22:40   

arturro napisał/a:
o ludzie, jak potem czyms takim mozna jezdzic? ja bym sie bal.

bueheh jedziesz jedziesz a tu kierownica z przekladnia ci w rekach zostaje, no ale nie takimi pojazdami ludzie jezdza wiec do odwaznych swiat nalezy :D
Lexus IS220D
Calish4nia

Odpowiedz do tematu