Czy podfora klubowe powinny być częściowo ukryte? |
Czy podfora Klubowe powinny byc w całości widoczne dla wszystkich? |
TAK |
|
36% |
[ 9 ] |
NIE |
|
60% |
[ 15 ] |
NIE MAM ZDANIA |
|
4% |
[ 1 ] |
|
Głosowań: 25 |
Wszystkich Głosów: 25 |
|
|
|
Autor |
Wiadomość |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 11-02-2006, 20:43 Czy podfora klubowe powinny być częściowo ukryte?
|
|
|
Tak czy nie. Napisz jak uważasz. A może nie masz zdania ? Tez napisz dlaczego.
Dyskusja nie jest zamknięta tylko dla Klubowiczów - jeżeli ktokolwiek spoza Klubu ma coś do dodania - proszę bardzo. |
Just think...
. |
Ostatnio zmieniony przez Hubeeert 11-02-2006, 21:15, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
|
Wysłany: 11-02-2006, 20:49
|
|
|
Jak najbardziej tylko i wylacznie dla klubowiczow nie wszyscy musza wiedziec o wszystkim. Klubowicze funkcjonuja tu i dla nich bedzie widoczne a to oni sa chyba najbardziej zainteresowani. |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 11-02-2006, 20:59
|
|
|
Tyle że powstaje pytanie czy w ten sposób nie zamkniemy się we własnej skorupie i nie ograniczymy napływu nowych osób do Klubu?
Własciwie to chodziło mi o to czy nie powinno być jakiegos kącika widocznego tylko dla Klubowiczów ? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

|
Wysłany: 11-02-2006, 21:08
|
|
|
Tak jak pisalem po co osoby postronne maja wiedzie o skladkach na co sa przeznaczane o akcjach prowadzonych przez klub i jeszcze innych watkach inne informacje powinnh byc ogolnodostepne. |
_________________ Zmieniają się auta ale klub zostanie zawsze ten sam - MITSUMANIAKI.Carisma-TNT
Eclipse-TNT
Hania-TNT
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 11-02-2006, 21:13
|
|
|
Poczekajmy aż się wypowie więcej osób. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 11-02-2006, 21:46
|
|
|
ale co macie na mysli zeby byly widoczne dla wszystkich ??
ktos nie zalogowany nie bedzie widzial np. dzialow ogloszeina i problemy czy tez zloty i spotkania (lub tez bedzie widzial, ale nie bedzie sie w nich mogl wypowiedziec) , natomiast jak sie zarejestruje (tylko) na forum to juz bedzie mogl je widziec i w nich pisac , dobrze rozumuje ? |
|
|
|
 |
Matejko
Mitsumaniak Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
|
Wysłany: 12-02-2006, 00:03
|
|
|
tak jak dla mnie wszystkie dzialy modelowe w pelni widoczne, a nie widoczne prawie wszystko w kategorii: Forum Mitsubishi Grafix & mitsumaNiaKi.coM & m3m & MITAUTO - duzo rzeczy powiedzmy prywatnych ktore my rozumiemy a ktos z zewnatrz moze odebrac cos nie teges |
_________________ Mateusz <Matejko>
Nissan Juke
Mazda 2
Lexus IS220D
Calish4nia
dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam |
|
|
|
 |
Efa!
Mitsumaniak queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
|
Wysłany: 12-02-2006, 01:21
|
|
|
Uważam, że jednak podfora powinny być widoczne. Jakiś dłuższy okres temu moje zainteresowanie pewnym klubem (choć nigdy nie byłam tam klubowiczką, ale to już z powodu nieposiadania autka w ogóle) zaczęło się przede wszystkim od zwiedzenia sekcji Assistance. Byłam zachwycona. |
_________________ Oto jak sobie zaśpiewałam do kawałka Leszka Falińskiego z Dżemu:
https://youtu.be/Jl4lvnKijX8
A tu Hymn Mitsumaniaków: http://www.akbi.pl/image/mitsu_hymn.mp3
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo |
|
|
|
 |
Leppe
Mitsumaniak

Auto: Lancer GLXi/Legnum S/Grand Voy
|
Wysłany: 12-02-2006, 02:16
|
|
|
Wedlog mnie dzial mitsumaniaki.com powinien byc otwarty tylko dla czlonkow kluby, sa w nim omawiane strawy zwiazane z funkcjonowaniem klubu i osoby postronne niepowinny w tym uczestniczyc. Ze wzgledu na bardzo latwa i szybka rejestracje na firum osoby nieposiadajace numeru klubowego tez niepowinny miec dostepu do tego dzialu. |
_________________ Rafał
MITSUBISHI Lancer Kombi GLXi (sprzedany)
MITSUBISHI Legnum Type S VR-4
MITSUBISHI Pajero 3500 V6 GDI
MITSUBISHI Pajero 3000 V6
Chrysler Grand Vojager Town & Country (sprzedany)
Ford Transit
Ford Transit
 |
|
|
|
 |
DominoS [Usunięty]
|
Wysłany: 12-02-2006, 11:18
|
|
|
Jeśli chodzi o mnie to forum może być "widoczne" dla wszystkich. Może ewentualnie można by wprowadzić jakąś opcję zakładania tematów które były by zastrzezone tylko dla zarejestrowanych.
Wiadomo - pisanie na forum tylko po zarejestrowaniu.
Według mnie nie powinno sie ukrywać forum dla niezarejestrowanych bo jak inaczej zachęcić ich do odwiedzin. Przecież wsadzamy wizytówki za wycieraczki, zainteresowana osoba wchodzi i widzi, ze jesteśmy aktywni, mamy jakieś swoje spotkania, akcje, assistance, ze jak ktoś ma pytanie to inni pomagają, i w ogóle ze stanowimy jakąs grupę do której warto dołączyć. Jeśli ktoś wpadnie do nas i zobaczy "restricted area" itp to nie wiem czy to go zachęci do dołączenia, bo nie wie do czego może się przyłączyć. Ja osobiście zanim sie zarejestrowałem przeglądnąłem forum i zobaczyłem ze po prostu warto bo to calkiem fajna ekipa misiaczków
Oczywiście tak jak na początku napisałem mozna by było stworzyc tematy lub działy tylko dla forumowiczów (jak na przykład galeria) z uwagi na to ze nie koniecznie trzeba sie pokazywać całemu swiatu z mętnymi oczkami i znaczkiem mitsubishi w ząbkach
Nie wiem czy to jest wykonalne ale tak sobie mysle
co Wy na to? |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
|
Wysłany: 12-02-2006, 14:28
|
|
|
Mam troche mieszane uczucia. Sam nie lubie jak wchodze na jakies obce forum pogrzebac, czegos poszukac i okazuje sie ze trzeba sie zarejestrowac aby miec pelen dostep...nie lubie sie rejestrowac tylko po to aby raz wejsc i cos zobaczyc...
zreszta szkoda na takich miejsca w bazie...pozniej ktos wroci, zapomni hasla znowu sie zarejestruje itp.
Do tego czy mamy cos do ukrycia? Jak ukryjemy info o spotach to byc moze stracimy przez to paru nowych...ktos moze oglada forum nie rejestrujac sie, nie dowie sie o spocie, a moze moglby przyjechac...po takim spocie moze by zaczol aktywnie dzialac w klubie.
Z drugiej jednak strony faktycznie nie wszyscy musza o wszystkim wiedziec....
Sam nie wiem....jestem jednak tak troche bardziej za TAK i taka odpowiedz zaznaczylem. |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
TNT
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-02-2006, 20:46
|
|
|
Spoty jak najbardziej jawne ale pomysly na akcje ktore maja wywolac jakis efekt niespodzianke oraz finanse czy wazne glosowania powinni widziec tylko klubowicze, akcje asistance powinny byc widoczne dla wszystkich ale dane osobowe tak jak i jest teraz tylko dla uczestnikow (chcialem napisac "czlonkow" ale sie zreflektowalem) |
Eclipse-TNT
Hania-TNT
|
|
|
 |
igi
Mitsumaniak
Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
|
Wysłany: 12-02-2006, 21:31
|
|
|
TNT napisał/a: | Spoty jak najbardziej jawne ale pomysly na akcje ktore maja wywolac jakis efekt niespodzianke oraz finanse czy wazne glosowania powinni widziec tylko klubowicze, akcje asistance powinny byc widoczne dla wszystkich ale dane osobowe tak jak i jest teraz tylko dla uczestnikow (chcialem napisac "czlonkow" ale sie zreflektowalem) |
Jak to przeczytałem to myślałem że ja to napisałem Uważam dokładnie tak samo |
|
|
|
 |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
|
Wysłany: 12-02-2006, 23:58
|
|
|
TNT napisał/a: | Spoty jak najbardziej jawne ale pomysly na akcje ktore maja wywolac jakis efekt niespodzianke oraz finanse czy wazne glosowania powinni widziec tylko klubowicze, akcje asistance powinny byc widoczne dla wszystkich ale dane osobowe tak jak i jest teraz tylko dla uczestnikow (chcialem napisac "czlonkow" ale sie zreflektowalem) |
W sumie racja....przemyslalem i zmieniam zdanie....odejmijcie z wynikow glosowania jeden glos z TAK i dodajcie jeden do NIE. Sorki za zamieszanie |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
Fido__ [Usunięty]
|
Wysłany: 13-02-2006, 09:40
|
|
|
Kofi napisał/a: | TNT napisał/a: | Spoty jak najbardziej jawne ale pomysly na akcje ktore maja wywolac jakis efekt niespodzianke oraz finanse czy wazne glosowania powinni widziec tylko klubowicze, akcje asistance powinny byc widoczne dla wszystkich ale dane osobowe tak jak i jest teraz tylko dla uczestnikow (chcialem napisac "czlonkow" ale sie zreflektowalem) |
W sumie racja....przemyslalem i zmieniam zdanie....odejmijcie z wynikow glosowania jeden glos z TAK i dodajcie jeden do NIE. Sorki za zamieszanie |
Ty zmieniasz zdanie Kofi, a ja już się z Tobą zdążyłem zgodzić IMHO takie ukrywanie ma mały sens i wywołuje sztuczne podziały. Nie znoszę wchodzić na fora, w których są grupy, podgrupy, kasty, klany i każdy ma inny poziom uprawnień. Czym się rózni ukrywanie od założenia nowego forum?
Dla mnie właśnie to, że wszystko odbywa się jawnie, jest godne polecenia, podziwu i świadczy o wartości tego forum. Pełna otwartość. Ukrywanie spowoduje automatyczny podział na my i oni. Do czego to prowadzi? Ano do tego, że np. właśnie z tego powodu nie lubię zglądać na forum MKP. Bo tam jest jakaś hierarchia, której nie rozumiem i jakieś kółka wzajemnych adoracji. No offence, nic do tego nie mam - po prostu jest to powód dla którego nie zaglądam.
p.s. proszę Was - nie zróbcie z tego miejsca właśnie kółka wzajemnej adoracji. Bo wtedy to będzie początek końca. |
|
|
|
 |
|