Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Gdzie warto tankowac i ktore stacje omijac szerokim lukiem
Autor Wiadomość
zachar
[Usunięty]

Wysłany: 04-03-2006, 10:10   Gdzie warto tankowac i ktore stacje omijac szerokim lukiem

Pomyślałam nad założeniem takiego tematu, gdyż ostatnio nieprzyjemnie nacięłam się na jakości ropy na firmowej stacji Orlenu w Dabiu.
Proponuję wpisywać tu stacje, na których jeszcze warto tankować, jak i te na których paliwo się "popsuło".

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 04-03-2006, 11:00   

to ja powiem tak. nasz mis je wszystko co mu sie do baczku zaaplikuje :)

czesto wcina z Ambera na Milczańskiej, i nic mu sie nie dzieje, czasami tez zje sobie z Bobryka na Klonowica, z siakiegos Shella kolo Milczańskiej.

a prosilbym o NIE tankowanie na stacji Geant, oraz tej przy MediaMarkcie (zwiazanej ze sklepem ) bo poprostu znajomi mieli problemy z autem,gdy tam zatankowali (ale to moze wina tego ze maja niemieckie samochody ;) , mis jeszcze nigdy nie dostal jedzonka z tych restauracji ;) wiec nie znam objaw co by sie z nim dzialo, i nie poznam bo tam nie zatankuje. )

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Wysłany: 04-03-2006, 14:53   

Ja tankuje tylko i wylacznie na Shellu przy rondzie akademickim - os. Reda.

Na stacji Carrefour na Milczanskiej tankowalem przez 2-3 miesiace jak ceny paliwa bardzo skoczyly do gory. Jakos paliwa zadawalajaca, mis sprawowal sie swietnie, 0 problemow - oczywiscie zanim sie odwazylem zatankowac paliwo z tej stacji pilo Mondeo mojego brata i Almera ojca ;)

ps. zalecam tankowanie tylko i wylacznie na jednej wybranej stacji i oczywiscie kolekcjonowanie rachunkow/paragonow. W razie problemow z autem wynikajacych z jakosci paliwa mozna sie upomniec o odszkodowanie - trzeba miec jednak podstawe a taka jest jedynie regularne tankowanie na jednej stacji.

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 06-03-2006, 09:03   

Mój nie lubi Shella - pojechać, pojedzie, ale wyraźnie się muli. Sprawdzone na 9 stacjach Shell w całej Polsce (konkretnie: Tczew, gdzieś koło Katowic, Gdańsk x3, Gdynia, Sopot, Grudziądz, gdzieś na Mazurach). Jedynie Shell w Grudziądzu był minimalnie lepszy od reszty. A tak jest OK na stacjach firmowych BP, Orlen, Statoil, Lotos. Małe stacje czy jakieś franczyzy itp. to omijam z daleka.

tomusn 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z34A 6AMT
Wysłany: 06-03-2006, 14:10   

Colt łyka 95 z orlenu na ul. Sienkiewicza :)

macieq
[Usunięty]

Wysłany: 06-03-2006, 17:42   

heh, ja w odroznieniu od Krzyzaka prawie tylko na Shelu tankuje;) choc ostatni na BP tez czasem misia karmie i roznicy nie widac...
kiedys dawno tankowalem rozne wynalazki spod hipermarketow i bezobslugowych Neste, ale jak mi sie w starym autku pozatykaly dysze i nie chcial obrotow trzymac(glowy nie dam, bo mechanik ze mnie marny) to z ilosci przeszedlem na jakosc;)

Maciek 
Mitsumaniak
MICHU-BUCZY :)

Auto: Gal 00' EA5A Avance
Wysłany: 06-03-2006, 20:39   

Co do wachy to dawno nie tankowałem(używam tylko do rozruchu) natomiast gazik co pare dni. Na BP zawsze dobry siorbie jeszcze na HL'u mają z LUK-OIL'a (opini wiele tyle co użytkowników). SHEL'owski gazik też nie był zły natomiast staram sie nie tankować w nowycj miejscach coby zawsze dojechać do damu.:)
MICHI DWA STARE FOTY
=========00085/KMM=========

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 07-03-2006, 10:20   

Jadąc ze Szczecina w stronę świnoujścia Zaraz za miejscowością Wolin, jest taka stacja w kształcie statku. Niech was ręka boska broni, żeby tam tankować. Kiedyś, jeszcze do miśka weszło mi tam 5 litrów więcej niż pojemność baku. A tankowałem do pierwszego pstryknięcia pistoletu. Banda oszustów.

Olejniczak
[Usunięty]

Wysłany: 16-03-2006, 18:03   

shell na gumieńcach jest ok, na wernychory bobryk nie narzekam(nawet czasami mi sie lepiej podoba niz po shelu) i każdy BP bo to w koncu najlepsze stacje

Gaper
[Usunięty]

Wysłany: 24-05-2006, 19:26   

Jeżdżę na gazie. Zwykle tankuje na stacjach JET - są dość tanie i myślałem, że dobre. Dzisiaj stwierdziłem, że taniej jechać na BP, bo blisko niż lecieć na JETa. Różnica to jakieś 6 groszy na litrze. Co ciekawe gazu w butli nie miałem wcale a zatankowałem 35,06l. Ostatnio na JET'cie jeszcze mając resztki gazu w butli zatankowałem 35,7 litra. Hmm coś tu jest nie tak. Tym sposobem przekonałem się, że nie warto wierzyć w niskie ceny. Dodatkowo na BP dostałem upominek: próbki dezodorantu, szamponu, żelu pod prysznic i balsamu po goleniu NIVEA.

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 04-06-2006, 20:41   

Jak mialem Probe to LPG tankowalem tylko przy Narutowicza, jadac od Piastow II w prawo - takie kocie lby brukowe i I w lewo przez taka brame - wedlug mnie maja najlepszy stosunek jakosci do ceny. Bobryk cieszy sie najgorsza opinia jakie slyszalem (kolega kiedys pracowal w tym przy tesco).

Maciek 
Mitsumaniak

Wysłany: 04-06-2006, 21:23   

Często tam tankowałem jak miałem na obsłudze Pralnie Wojskową jest zaraz na przeciwko ale jak sobie przypomne te OGROMNE wyboje to....
Nie było źle z ich gazem i cenami.
MICHI DWA STARE FOTY

Simones
[Usunięty]

Wysłany: 04-06-2006, 21:30   

Maciek napisał/a:
...ale jak sobie przypomne te OGROMNE wyboje to....

no :lol: dokladnie, to tylko ze 100m ale jakie :evil: wiec nawet jakbym mial gaz w misku to juz chyba bym nie wjezdzal tam, jeszcze przy kosztach jego zawiechy :?

Maciek 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-06-2006, 22:29   

Mało Was jeździ na prawobrzeże Poznańską ja natomiast co 2-gi dzień jeśli chodzi o LPG to stacja w Ustowie mają gaz z HL'u wydaje sie ok i cena dobra ostatnio 1.93 już ok miesiąca sie trzyma. Jadżc na Przecław HL po prawej przed tą miejscowością niezbyt często ale też biore od nich jest ok.
MICHI DWA STARE FOTY

Gaper
[Usunięty]

Wysłany: 20-08-2006, 22:13   

Ostatnio zatankowałem po bardzo atrakcyjnej cenie... 38 litrów gazu (do mojego 35-36-litrowego zbiorniczka).
No to już jest po prostu złodziejstwo ! ! !
Stacja w miejscowości Jastrowie, na trasie 11 i 22 , stacja nazywa się ROMGAZ.
Żałuję, że nie wziąłem za to faktury. Wie ktoś może gdzie można zgłosić takie coś? Jakaś Inspekcja Handlowa czy coś?

P.S.
Może wartoby zrobić jakąś mapkę Polski z takimi stacjami na jakimś ogólnym forum, coby każdy mógł zobaczyć gdzie NIE tankować jadąc np na wakacje nad morze.

Odpowiedz do tematu