|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Przesunięty przez: Hubeeert 14-05-2014, 13:30 |
[Cari 1.8 GDI] Carisma 1.8 GDI za max 22 tys, co radzicie?? |
Autor |
Wiadomość |
adam.wu71 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-12-2007, 21:13 [Cari 1.8 GDI] Carisma 1.8 GDI za max 22 tys, co radzicie??
|
|
|
Witam serdecznie wszystkich mitsumaniaków.
Od pewnego czasu przymierzam sie do zakupu autka i po wielu rozważaniach, analizach, setkach przeczytanych opinii, także na tym forum, jestem bliski decyzji o zakupie Carismy.
Przyznaje, że spora w tym Wasza zasługa. Wiele sie od Was dowiedziałem i mam nadzieję,że ta wiedza pomoże mi dokonać trafnego wyboru.
Chciałbym prosić o rzut fachowym okiem na kilka ofert, które znalazłem w internecie.
Wiem,że ze zdjęć za wiele sie nie wyczyta,ale zawsze coś.
Mój budżet wynosi max 22 tys (w tym ewentualne koszty napraw), silnik 1.8 GDI, rocznik 2000 lub młodszy, hatchback. Rozważam oferty tylko od indywidualnych sprzedających, żadnych komisów itp.
Ponizej kilka linków:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4012666
http://www.allegro.pl/ite..._gdi_klima.html
Według mnie sporym plusem obu autek jest to, że są niedawno sprowadzone (pół i półtora roku temu), czyli jeździły raczej po drogach niz po dziurach i oba są zarejestrowane, więc odpadaja koszty pierwszej rejestracji.
Żadnego z tych aut jeszcze nie testowałem, bo nie mam zbyt wiele czasu na podróżowanie, a w okolicy Zielonej Góry nie ma chetnych do sprzedaży.
Z góry dziekuję za wszelką pomoc i pozdrawiam.
PS. Byc może ktoś z forum chciałby sie pozbyc swojej Cari, oferty mile widziane. |
Ostatnio zmieniony przez adam.wu71 28-01-2008, 09:17, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
mlun
Mitsumaniak Fanatic of GDI

Auto: Carisma 98 GDI LS
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 30 razy Dołączył: 01 Sie 2006 Posty: 2834 Skąd: Otwock
|
Wysłany: 20-12-2007, 09:47
|
|
|
Na zdjęciach dobrze wyglądają choć w tej drugiej nie podobają mi się oznaczenia z tyłu bo powinny być chyba na odwrót przyklejone co? |
_________________ Carisma 1,8 GDI Honda Accord VII 2.0 |
|
|
|
 |
piter23 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2007, 10:08
|
|
|
Czarna Cari wyglada całkiem nieżle, zdjęcia też dobre.
Przebieg wygląda na oryginał,cena w porządku.
Ta druga, na otomoto jest za 20900, dość tania jak na ten rok, chodz też prezęntuje się dobrze.
Faktycznie oznaczenia w tej niebieskiej są względem inych z tego roku odwrotnie.
pzdr |
|
|
|
 |
Robson86
Forumowicz Life is a Race

Auto: Carisma GDI Elegance
Pomógł: 216 razy Dołączył: 13 Sie 2006 Posty: 4858 Skąd: Kielce
|
Wysłany: 20-12-2007, 17:59
|
|
|
Ta pierwsza (czarna) prezentuje sie dobrze...chociaz jak na 2000rok nie pasuje mi troszke kiera, ktora byla jesli mnie pamiec nie myli dostepna od 2001 czy 2002 roku...
Poza tym ma fabryczny aku wiec czeka cie nie dlugo wymiana ...jesli kupisz.
Moim zdaniem jest warta zainteresowania
a navi i tak sie nie kieruj bo polskiej mapy i tak nie dostaniesz do niej...
Teraz druga (niebieska) oznaczenia z tylu ma na odwrot...byla uderzona
Pozdroo |
_________________ Robson- Kielce
Mitsubishi Carisma GDI Elegance
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
makoshark [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2007, 18:06
|
|
|
niestety panowie, czarna zostala dzisiaj sprzedana jutro mialem po nia jechac ale niestety padla juz dzisiaj... wielka szkoda bo byla naprawde w super stanie, ogladalem ja na gieldzie, ale trudno nie ta to bedzie inna. |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 20-12-2007, 18:08
|
|
|
makoshark napisał/a: | wielka szkoda bo byla naprawde w super stanie, ogladalem ja na gieldzie, ale trudno nie ta to bedzie inna. |
szkoda...bo przynajmniej na fotach byla w swietnym stanie i bardzo dobrze utrzymana, ale makoshark napisał/a: | trudno nie ta to bedzie inna |
Pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
piter23 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2007, 19:00
|
|
|
Dobra cena , ładny samochód to i poszła szybko. |
|
|
|
 |
makoshark [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2007, 19:24
|
|
|
dokladnie, juz mam nastepna, srebrna, ten sam rok czyli 2000, wersja comfort tylko ma czerwone srodki foteli!!?? i teraz moje pytanie, czy byly takie tapicerki w cari?? |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 20-12-2007, 19:47
|
|
|
makoshark napisał/a: | dokladnie, juz mam nastepna, srebrna, ten sam rok czyli 2000, wersja comfort tylko ma czerwone srodki foteli!!?? i teraz moje pytanie, czy byly takie tapicerki w cari?? |
tak byly
pozdroo |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
piter23 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2007, 19:56
|
|
|
makoshark, daj link poogladamy to cudo
pzdr |
|
|
|
 |
makoshark [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Juiceman
Mitsumaniak Murgrabia Juice

Auto: Galant Wagon 2.5 V6
Pomógł: 66 razy Dołączył: 07 Maj 2006 Posty: 8679 Skąd: Wrocław/Ostrzeszów
|
Wysłany: 20-12-2007, 20:20
|
|
|
No to siedzenia wypierniczysz; ) i dorwiesz pogrzewane z przodu... : ) Ale jak mniemam tyl tez komunistyczny ? |
|
|
|
 |
makoshark [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2007, 20:25
|
|
|
nie wiem niestety jeszcze nie widzialem, jutro dopiero zadzwonie i pojade. na allegro patrzylem czy sa fotele ale nie ma zadnych ciekawych a w ogole to nie ma z 2000 roku z czarna tapicerka |
|
|
|
 |
Robson86

|
Wysłany: 20-12-2007, 20:37
|
|
|
Nie patrz na tapicerke ...wazny jest stan techniczny samochodu, czy byl zadbany,serwisowany, nawet garazowany czy kolor nadwozia chyba jest wazniejsza rzecza niz tapicerka
Pozdroo
ciekawa Cari, ale te wycieraczki jakies dziwne ...a watpie zeby do zdjec w takim stanie je gosc zostawil...ale moze.. |
-00149/KMM -
 |
|
|
|
 |
piter23 [Usunięty]
|
Wysłany: 20-12-2007, 20:40
|
|
|
Osobiście, ta tapicerka tez mi się nie pasi, ale bywało gorzej np: w mercedesach klasy C tych od 1993, to dopiero były tapicerki(nawet boczki bywały w "ekstra" czerwoną kratę).Ta wygląda przy nich kozacko .
Zdjęcia, bardzo dobre, nienaświetlone, duża rozdzielczość, takie jak być powinny.
Ogólnie autko wygląda "wporządku", troszeczkę niepodoba mi się tylni zderzak z lewej strony jest nienajlepiej spasowany, taki szczegół.
Przebieg spoko, cena tez, no i najważniejsze "popielniczki sluzą do wożenia cukierków"
pzdr. |
Ostatnio zmieniony przez piter23 20-12-2007, 20:56, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|
|