Przesunięty przez: Hubeeert 04-05-2008, 01:28 |
[MSS ALL] Chcę kupić Space Stara ! |
Autor |
Wiadomość |
monta [Usunięty]
|
Wysłany: 31-12-2007, 11:46 [MSS ALL] Chcę kupić Space Stara !
|
|
|
Zastanawiam się poważnie nad kupnem Space Stara w dieslu. Dlatego też mam pytanie do Was Mitsumaniacy jakie macie w swoich Spasikach (diesel) średnie spalanie w mieście, na trasie, cykl mieszany (nie znalazłam na forum).
Druga sprawa to zastanawiam się co wybrąć diesel czy może jednak benzynę ?. Przez rok zrobiłam 16 tys km, czyli niedużo, głównie jeżdzę do pracy i po mieście. Kolejna sprawa to jeżeli benzyna to jaki silnik, bo np 1.3 wydaje mi się za mały na taką masę auta i pewnie sporo pali.
Co myślicie np o tym. Wersja już po liftingu, bogatsze wyposażenie (Comfort)
http://otomoto.pl/mitsubi...m-C4016810.html
lub taki:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C4042442
Z góry dzięki za pomoc.
A na koniec życzenia wszystkiego naj naj w Nowym Roku, radości z Miśków i ich bezawaryjności
Pzdr |
Ostatnio zmieniony przez cns80 09-05-2008, 08:53, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
niutiger [Usunięty]
|
Wysłany: 31-12-2007, 12:31
|
|
|
Witaj!
Ja zdecydowanie polecam. Choćby dlatego, że żona też bardzo sobie chwali jazdę tym samochodem.
Z silnikiem 1.6 autko jest żwawe choć demon prędkości to to nie jest. Co do spalania w mieście z korkami i klimą non stop wychodzi mi 8,8 l/100km. Ale jak żona jeździ to spokojnie schodzi prawie do 8. W trasie z pełnym bagażem i 4 osobami 7,1 przy maksymalnie 120 - 130 km/h gdzie się da.
Diesel na pewno będzie mocniejszy i na pewno spali sporo mniej (średnio ok 1,5 - 2 l/100km). Ale przy zakupie będzie droższy.
A ten czerwony z linku jest chyba jakiś wzmocniony bo w standardzie jest chyba 115 KM a nie 130 KM. Warto sprawdzić czy silnik nie jest skatowany przez jakiegoś niemieckiego tunera. Wygląda całkiem ładnie.
Za benzynę 1.6 zapłacisz pewnie mniej. 1.3 pali prawie tyle samo a podobno czuć, że słabszy (ale to opinia zasłyszana). Tak czy inaczej zanim się zdecydujesz podjedź z "wybrańcem" do ASO i niech Ci go dokładnie sprawdzą. Zapłacisz 200 - 300 zł ale naprawdę może się bardzo opłacić.
Ze względów wyglądowych polecam wersję po liftingu (ale to kwestia gustu).
Również wszystkiego najlepszego w Nowym Roku - no i udanego wyboru.
Pozdrawiam, |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 31-12-2007, 15:16
|
|
|
Spalanie 1.9 DID:
- miasto: 6,0
- trasa: 5,0 (nie autostrada)
- średnio rzekłbym 5,5
Na autostradzie spali trochę więcej - wiadomo, opór powietrza robi swoje. Polecam przeszukać raporty spalania na www.spritmonitor.de |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
menti
Forumowicz
Auto: Outlander MY2016
|
Wysłany: 01-01-2008, 17:41
|
|
|
Witam.
Z tego co zauważyłem spalanie w moim DID zależy od wielu czynników:
- stylu jazdy (oczywiste)
- od zatankowanego paliwa (jeżdżąc po Niemczech samochód przy podobnej jeździe palił mi około 0,5l / 100km mniej!!)
Mi samochodzik pali średnio 5,5-5,7 (ale miałem walnięty termostat)...zobaczymy jak teraz będzie wyglądać spalanie po wymianie termostatu.
Moim skromnym zdaniem (jeśli mówisz, że robisz około 16kkm rocznie i raczej krótkie trasy) na Twoim miejscu kupiłbym benzynkę. Diesel lubi raczej długie trasy i jazdę non stop.
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Jacek Jabłoński [Usunięty]
|
Wysłany: 01-01-2008, 22:04
|
|
|
Witam. Jestem pewien że opinie powyżej na temat spalania space stara w didzie sa mocno przesadzone.Z moich doświadczeń wynika że auto to poli w mieście(zima)7,3 zaś latem 6,9.W trasie wygląda to nieco inaczej (pr. do 130 km/h)ok. 6 l (powyżej 140km/h)do 7,2 l.No chyba że ktoś porusza się po polskich drogach jak <<L<< lub ''kapelusznik''.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 02-01-2008, 08:10
|
|
|
Ten już dłuższy czas jest do sprzedania, więc mniemam że coś z nim jest nie halo. Dla mnie zbyt daleko żeby jechać na słowo handlarza, a potem się złościć i tracić kasę na przejazd.
Przy tym drugim link nie działa. |
|
 |
monta [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2008, 09:23
|
|
|
cns80 - po czym poznajesz, że to auto jest wystawione na sprzedaż już od dłuższego czasu, w ogłoszeniu nie ma zamieszczenia tego ogłoszenia (??)
W takim razie szukam dalej.
Drugi link ogłoszenie już nieaktywne.
A co sądzicie o tym ?
http://moto.gratka.pl/tre...757e30ca34d&s=1 |
|
|
|
 |
menti
Forumowicz
|
Wysłany: 02-01-2008, 11:10
|
|
|
Coś gość nie pisze o książce serwisowej...nawet jakby miał i tak bym to sprawdził dzwoniąc do serwisu! Poza tym z tą FULL OPCJA to przesadził...trochę mi tu brakuje, jak np.:
1) halogenów przednich
2) felg aluminiowych
3) radio kaseciak (kto teraz słucha kaset)
4) tylko 2xPP
No i jeszcze ten hak....ciekawe co i ile samochód targał! Bo jak gość targał nim na budowę, to i przy niewielkim przebiegu silnik może być wyeksploatowany....
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
dany642 [Usunięty]
|
|
|
|
 |
menti
Forumowicz
|
Wysłany: 02-01-2008, 12:09
|
|
|
Mam takie pytanko....czy w 2002 nie było face liftingu?? (ten prezentowany model jest przed)
Jeszcze jedno....mieszkam koło Gniezna. W Gnieźnie komisów jest na pęczki (mówią, że największe zagęszczenie w całej Polsce)...ale samochodu od nich bym nie KUPIŁ NIGDY!!
Tak jak zagęszczenie komisów tak i częste przekręty...
Może jestem na nich wyczulony, ale wiem jak działają. Widziałem jak auta przywożą, co z nimi robią....
Jedyną metodą na sprawdzenie tego auta, to z książki serwisowej zadzwonić do serwisu we Włoszech i zapytać o to auto (najlepiej mieć kogoś kto mówi płynnie po włosku - ale może okazać się zupełnie niepotrzebny, gdyż dzwoniąc pod nr z pieczątki zastaniemy tylko głuchy telefon).
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 02-01-2008, 13:17
|
|
|
monta napisał/a: | cns80 - po czym poznajesz, że to auto jest wystawione na sprzedaż już od dłuższego czasu, w ogłoszeniu nie ma zamieszczenia tego ogłoszenia | Bo szukam Space Stara już od września i co jakiś czas widuję to zdjęcie
menti napisał/a: | Mam takie pytanko....czy w 2002 nie było face liftingu?? (ten prezentowany model jest przed) | Był, ale chyba w drugiej połowie roku, albo nawet w IV kwartale. |
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Pomógł: 7 razy Dołączył: 24 Mar 2005 Posty: 999 Skąd: Legionowo
|
Wysłany: 02-01-2008, 13:39
|
|
|
cns80 napisał/a: |
menti napisał/a: | Mam takie pytanko....czy w 2002 nie było face liftingu?? (ten prezentowany model jest przed) | Był, ale chyba w drugiej połowie roku, albo nawet w IV kwartale. |
Dokładnie to chyba w czerwcu pojawiły się pierwsze egz. po faceliftingu. Mojego kupowałem w lipcu, a zainteresowałem się w kwietniu. W ASO wtedy dowiedziałem się, że będzie zmiana mordki, na którą warto poczekać. |
_________________ EA5W 2.5 V6 - - już nie pali Oto jego historia
MSS 1,6 Family - ukatrupiony przez kobitkę z podporządkowanej...
CX3A(red) - wjechali mu w tył i wrzucili do rowu...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉 |
|
|
|
 |
Jacek Jabłoński [Usunięty]
|
Wysłany: 02-01-2008, 21:50
|
|
|
Space star po lifcie wychodzi od 2 lipca 2002 roku.Pozdrawiam |
|
|
|
 |
co_hipi [Usunięty]
|
Wysłany: 03-01-2008, 09:59
|
|
|
tu masz mojego rarytasa:
http://otomoto.pl/mitsubi...a-C4100913.html
dlaczego polecam juz pisze :
od tego czerwonego ten jest zarejestrowany jakies 2tys zl
do tego masz nowe zimówki ultragripy 7 jakies 1.5tys zł
nowe letnie opony toyo jakies 1,8 tys zł
alufelgi orginał jakies 1tys zl wiec koniec koncem nie jest tak drogo a co do ceny zawsze mozna sie dogadac .
wiec zapraszam pozdrawiam. |
|
|
|
 |
monta [Usunięty]
|
Wysłany: 03-01-2008, 13:53
|
|
|
co_hipi: odezwę się wieczorem na prv |