Moje pierwsze jazdy w terenie. |
Autor |
Wiadomość |
subek [Usunięty]
|
Wysłany: 12-03-2008, 18:31 Pierwsze jazdy :)
|
|
|
Jako, ze Elke posiadam juz ponad tydzien to nadszedl czas na sprawdzenie czy napedy w ogole dzialaja
Fajnie bylo
Jak widac dzialaja Nie spodziawalem sie, ze bedzie tak super latac w takim lekkim terenie, na poczatku jezdzilem na 2H az sie nie zakopalem, pozniej juz 4H i jazda
Wychodzi na to, ze trzeba teraz poszukac terenu na wyprobowanie reduktora i blokady hehe
A wy macie jakies fotki z upalania waszych Elek? |
|
|
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 1640 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 12-03-2008, 22:09
|
|
|
Przejrzyj: "kolibki challenge" na forum regionalnym Mitsubishi Trójmiasto...
pozdro |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
subek [Usunięty]
|
Wysłany: 13-03-2008, 07:59
|
|
|
O widze, ze fajnie sie bawicie Ciekawe czy jest szansa na zorganizowanie takiej imprezy w moim rejonie |
|
|
|
 |
mugino [Usunięty]
|
Wysłany: 13-03-2008, 12:54
|
|
|
a z widlami nikt cie nie pogonil z tego pola? |
|
|
|
 |
saphire
Mitsumaniak daje wędkę nie rybę

Auto: Laguna Coupe GT
Pomógł: 162 razy Dołączył: 20 Sie 2006 Posty: 6011 Skąd: Przemyśl
|
Wysłany: 13-03-2008, 18:15
|
|
|
Pewnie chętnie by mu jakąś bronę podpięli to by od razu przy okazji wybronował całkiem jak w tej reklamie audi quattro co to pług ciągnie orząc pole |
_________________ Bartek `saphire` Siębab |
|
|
|
 |
subek [Usunięty]
|
Wysłany: 13-03-2008, 18:44
|
|
|
Spoko, pole mojego wujka, sam byl ciekaw jak Misiek bedzie po orce chodzil hehe
Saphire, no Elka tak dzielnie sobie radzila, ze i jakas mala brone by bez wiekszych "ale" za soba pociagla... ale to nastepnym razem |
|
|
|
 |
złomek [Usunięty]
|
Wysłany: 13-03-2008, 19:57 Re: Pierwsze jazdy :)
|
|
|
subek napisał/a: |
A wy macie jakies fotki z upalania waszych Elek? |
Ja wybrałem sie ostatnio na wyprawę szlakiem bunkrów Wału Pomorskiego. 2 dni jazdy w terenie nie zawsze lekkim
Auto myłem po tym jakieś 2 godziny, do tego konieczne było zdjęcie płyty spod silnika. Przestało mi rozłączać napedy tyle błota tam naszło
Elka zakopała się tylko raz, poprostu koleina była zbyt duża i usiadłem na brzuchu.
Najbardziej podobała mi się (i pilotce także ) rzeczka, którą musieliśmy pokonać, inne załogi przez CB mówiły że jeszcze mam duzo miejsca, ale jak wyjechałem to widać było ślad na aucie że woda sięgała do znaczka mitsu na przodzie. Nie mam niestety swojego zdjęcia z tego miejsca, ale wrzucam tojke LC dla wyobrażenia sobie głębokości
Generalnie auto dało rade tylko na następny raz musze założyć jakieś większe koła bo czasami zbierałem różne rzeczy brzuchem
ps. jakby ktos chcial sie wybrac na cos takiego to www.jazda4x4.pl |
|
|
|
 |
elili [Usunięty]
|
Wysłany: 14-03-2008, 17:44 Re: Pierwsze jazdy :)
|
|
|
złomek napisał/a: | Najbardziej podobała mi się (i pilotce także ) rzeczka, którą musieliśmy pokonać, inne załogi przez CB mówiły że jeszcze mam duzo miejsca, ale jak wyjechałem to widać było ślad na aucie że woda sięgała do znaczka mitsu na przodzie. Nie mam niestety swojego zdjęcia z tego miejsca, ale wrzucam tojke LC dla wyobrażenia sobie głębokości |
Sprawdź jeszcze olej w tylnym moście (odpowietrzenie jest wężykiem do ramy; na wysokości koła): czy wody się nie nalało... |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 14-03-2008, 19:03
|
|
|
zazdroszcze wyprawy Złomek Żebym miał jeszcze kilka garaży to bym sobie sprawił miedzy innym jakieś tanie 4x4... |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
Herkules13 [Usunięty]
|
Wysłany: 21-03-2008, 15:20
|
|
|
Siemanko
Ja dzisiaj troche poupalałem swoją eleczke na atr-ach Pirelli
Byłem na fortach w Benjaminowie - miodzio
Ale byłem też w lesie za cmentarzem w Zielonce i jest jeszcze lepiej
Oponki spisały się naprawde rewelacyjnie, naprawde nie spodziewałem się że w tak trudnych warunkach (sypki piach i strome podjazdy) tak super się spiszą.
Spotkałem Samuraja, który tam chasał i kolesie zdziwili się że tam gdzie oni nie mogli podjechać na mt bfgoodrichach ja mozolnie na swoich atrach wspiąłem się.
Koledzy dowartościowali mnie troche, bo powiedzieli że nie sądzili że elka i to na takich oponach da rade tam wjechać.
No cóż może jest i ciężka ale napędy naprawde dobrze robią.
Jakby byli chętni z okolic Wawy na mały wypad to możemy cuś zozganizować.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
exc_racing [Usunięty]
|
Wysłany: 23-03-2008, 21:16 Pierwsze jazdy :D
|
|
|
Witam wszystkich.
W końcu i ja sie wybrałem eLką w teren. Aby ją przetestować wybrałem się na Pustynie Błędowską
Poniżej zdjęcia:
http://picasaweb.google.c...ishiL200OFFROAD
Pozdrawiam wszystkich i zapraszam na Pustynie.
Szaleje również na motocyklu KTM 450 exc. |
|
|
|
 |
exc_racing [Usunięty]
|
|
|
|
 |
Bartman [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2008, 19:11
|
|
|
Czesc. W ktorym miejscu na pustyni odbywały się te szaleństwa?
Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
namotore
Mitsumaniak ach

Auto: T-fünf
|
Wysłany: 24-03-2008, 19:27
|
|
|
tak apropos gdzie mozna pojezdzic sobie tak z fasonem w okolicach Lodzi ? (pomijajac pola rzecz jasna ) moze jakas impreza sie kroi w najblizszym czasie? na magam trophy to raczej nie dam rady . kolo lotniska lublinek/reymonta sa fajne tereny ... |
|
|
|
 |
exc_racing [Usunięty]
|
Wysłany: 24-03-2008, 21:52
|
|
|
Bartman napisał/a: | Czesc. W ktorym miejscu na pustyni odbywały się te szaleństwa?
Pozdrawiam. |
No na całej Pustyni Błędowskiej. Nie chce pokazywać tablic rejestracyjnych bo po pustyni niby jest zakaz jazdy ponieważ teren wojskowy itd. ale wszyscy jeżdżą bo jest super
[ Dodano: 24-03-2008, 21:53 ]
A eLką przejechaliśmy przez Pustynie z Chechła do Klucz. |
|
|
|
 |
|