PRZEZ KASZUBY NA HEL |
Autor |
Wiadomość |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-10-2008, 09:39 PRZEZ KASZUBY NA HEL
|
|
|
Od dawna chcialem sprobowac przejechac, ktoras z tras proponowanychy przez redakcje Auto Swiata. Ostatnio ciagnie mnie nad Baltyk. Taki maly sentyment do naszego morza. Zainspirowany informacjami Gootka o nowym roadbooku przez Kaszuby postanowilem, ze przejade sie tamtedy w drodze na Polwysep Helski.
Wyruszamy z Warszawy w piatek (07.11.2008) po pracy. Chcemy dojechac do Kartuz i tam zanocowac. Sorry Axerku ale chyba tym razem ominiemy Lidzbark. W sobote planujemy przejazd zmodyfikowana trasa z Auto Swiata. Moze w ten weekend (1-2 listopada) usiade do map i sprawdze jak mozna dopasowac roadbook do naszych planow. Chcialbym pojechac w nieznane tak aby przejazd nie byl tylko czysto nawigacyjna zabawa.
Po przejechaniu przez Kaszuby i odwiedzeniu paru turystycznych atrakcji udajemy sie na polwysep. Moze po drodze odwiedzimy pare miejsc w okolicy. Kilka takich punktow krajoznawczych podal mi Akbi. Na pewno po powrocie przygotuje mala relacje. Zweryfikuje tez to co napisano w gazecie. Mysle, ze to dobry poczatek serii wycieczek weekendowych po Polsce. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
HugoOrmo
Forumowicz Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Gru 2007 Posty: 460 Skąd: Frei Stadt Danzig
|
Wysłany: 30-10-2008, 10:16
|
|
|
Czesc Gene,
Wczoraj widzialem Twoj post na ten temat w temacie kochajmy bezdroza...i tak sie zastanawialismy z Kibloo aby w jakis sposob spotkac sie gdzies na trasie...calego weekendu na podrozowanie nie bede mogl przeznaczyc ale jakies dwie-trzy godzinki na krotki odcinek z pewnoscia sie uda...
pzdr |
|
|
|
 |
Axer [Usunięty]
|
Wysłany: 30-10-2008, 11:22
|
|
|
Gene napisał/a: | Sorry Axerku ale chyba tym razem ominiemy Lidzbark |
Gieniu,,,, nic nie szkodzi,,, mamy czas , może następnym razem, Warmia w zimie jest jeszcze ładniejsza niż na jesieni, można fajnie pojeździć po zaśnieżonych leśnych trasach, ja niestety , tak jak ci mówiłem przez tel,,, raczej nie dołączę do was z uwagi na planowany piątkowy zabieg, rób bracie fotki. |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 31-10-2008, 11:01
|
|
|
Hugo jesli masz ochote i czas to bedzie mi niezmiernie milo spotkac sie z Wami. Jednak mysle, ze warto abyscie wygospodarowali choc z pare godzin. Wtedy mozemy umowic sie rano w Kartuzach i razem zwiedzimy Kaszuby. |
 |
|
|
|
 |
Berni
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 368 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 01-11-2008, 15:57
|
|
|
Gene jeżeli można to mam kilka niezobowiązujących pytań:
1. w piatek (07.11.2008) po pracy-- o której kończycie pracę ( u mnie są dwie opcje 15 i 21) haha ale od środy godz. 15 mam wolne
2. dojechac do Kartuz i tam zanocowac-masz coś tam zaklepane czy jedziesz w ciemno i będziesz szukał
3. którą trasą wyjeżdżasz z Warszawy z mapy wynika że przez Łomianki
Trochę bardzo mnie korci żeby do Ciebie dołączyc-jeżeli się zdecyduję to będę wyjeżdzał z Krakowa -ale że muszę zostawic mojego futrzanego kumpla u rodziców więc pojechałbym Brzesko Tarnów i powiem szczerze wolałbym w Grójcu ominąc Warszawę wiadomo dzień przed długim weekendem kory będą u Was takie jak u nas a że nad naszym morzem ze 4 latka nie byłem to weekendzik wielce ciekawie się by zapowiadał |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 01-11-2008, 18:03
|
|
|
Berni napisał/a: | 1. w piatek (07.11.2008) po pracy-- o której kończycie pracę ( u mnie są dwie opcje 15 i 21) haha ale od środy godz. 15 mam wolne |
Wyjazd bedzie pewnie kolo 15-16 niestety, jesli cos sie zmieni powiadomie Berni napisał/a: | 2. dojechac do Kartuz i tam zanocowac-masz coś tam zaklepane czy jedziesz w ciemno i będziesz szukał | Nie bardzo chce jechac w ciemno, czekamy na odpowiedz z 2 miejsc. Jesli tylko poznam szczegoly zamieszcze na forum.
Berni napisał/a: | 3. którą trasą wyjeżdżasz z Warszawy z mapy wynika że przez Łomianki | dokladnie przez Lomianki, mozemy zrobic ustawke na miejscu lub styknac sie na trasie. Stolice radze ominac jesli dasz rade. Co do Grojca to mysle, ze "do" nie bedzie problemu. Gorzej zapowiada sie "z" Warszawy. Zaraz za Radomiem mozesz troche sie wlec bo niestety ciagle jedno pasmo tylko w ruchu.
Berni napisał/a: | nad naszym morzem ze 4 latka nie byłem to weekendzik wielce ciekawie się by zapowiadał | Czyli chcialbys spedzic weekend z nami nad Baltykiem? Masz jakies pomysly noclegowe czy zdasz sie na nasze propozycje? My bardzo chcemy zatrzymac sie gdzies na polwyspie i spedzic czas na totalnym luzie. Nawet sztormem nie pogardze byle daloby sie spacerowac. |
 |
|
|
|
 |
Berni
Mitsumaniak

|
Wysłany: 01-11-2008, 18:23
|
|
|
Zdaje się na to co znajdziecie ,z Wami nad Bałtyk jak najbardziej, o tej porze roku to na ogół chodzę raczej po lasach, w listopadzie nad Bałtykiem to byłem....nigdy - i wszystkie znaki na niebie i ziemi pokazują że pojadę( 2 osoby)-jak znajdziesz nocleg to daj znac, gdyby był kłopot to napisz w ile osób się wybieracie może uda się coś załatwic od nas na Kaszubach |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 01-11-2008, 18:40
|
|
|
Mysle, ze na Kaszubach nie bedzie problemu. Troche martwi mnie zakwaterowanie nad Baltykiem. Robimy recon ale moze byc tak, ze pojedziemy na totalny spontan. Zawsze zostaje Bryza w Juracie he he |
 |
|
|
|
 |
Berni
Mitsumaniak

|
Wysłany: 01-11-2008, 18:41
|
|
|
Trochę szaleństwa się przyda |
|
 |
Gene

|
Wysłany: 01-11-2008, 18:43
|
|
|
tez tak mysle |
 |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 01-11-2008, 18:53
|
|
|
Sie smiej jak nie bedzie lalo to z przyjemnoscia wieczorem sie wybiore poogladac gwiazdy. Cos na rozgrzewke i damy rade. |
 |
|
|
|
 |
Berni
Mitsumaniak

|
Wysłany: 01-11-2008, 18:54
|
|
|
Pora porą w padźeraku fotele rozkładają się w kanapę, a jeszcze jest ciepławo nocą również - wezmą ze sobą jakieś namiary gdyby coś nie wypaliło z noclegiem- haha na przykład do akbiego |
Ostatnio zmieniony przez Berni 01-11-2008, 18:55, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
koszmarek
pure energy :-) ciotka koszmarek

Auto: Focus MK1
Pomogła: 4 razy Dołączyła: 05 Kwi 2008 Posty: 4805 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 01-11-2008, 18:55
|
|
|
kurczę, gdyby była kasa na paliwo czy noclegi i pokarm to bym męczyła Maretzky'ego
a fotki też przywieziecie?:) |
_________________ Jestem absolutnie bardzo rozgadanym i wszędobylskim stworzeniem |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 01-11-2008, 18:59
|
|
|
Koszmarek, na sobote to nawet kasa nie pomoze. Plaskaczem nie przejedziecie.
Co do zdjec... ostatnio czuje pewne zniechecenie i nie wiem czy chce zabierac aparat. |
 |
|
|
|
 |
|