Zamknięty przez: Kmer 16-10-2009, 18:38 |
[EAx 97-04] gal 97 kombi 2,5v6 cos nie tak... |
Autor |
Wiadomość |
marexi
Mitsumaniak

Auto: EJ9
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-11-2008, 12:40 [EAx 97-04] gal 97 kombi 2,5v6 cos nie tak...
|
|
|
witam! mam do kupienia za 11tys zl zarejstrowanego galanta. zdjec nie mam ale juz jechalem przed chwilka tym samochodem no i taki maly problem jest. Auto ma przebieg 170tys, kiera bardzo ladna wiec mysle ze nie cofany bo jest zadbany w srodku i bardzo ladnie wyglada, natomiast martwilo mnie to ze jak przyspiesszalem ostrzej zaczela lekko bic kierownica i trosze buda zaczela latac ale jak autko sie rozgrzalo przestalo sie to robic i jeszcze jak hamowalem z 100 i z 60km.h to tak lekko pedal mi odskakiwal przy koncowce hamowaniai tak sie zastanawiam czy ktos u siebie sie z tym spotkal, nie moge sprawdzic bezwypadkowowsci dokonca bo strasznie pada i nie dziala mi lakierTest i nie widac czy malowany. czy ta cena jest dobra czy lepiej do niemeic jechac? |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 20-11-2008, 12:47
|
|
|
marexi napisał/a: | mam do kupienia za 11tys zl zarejstrowanego galanta | cena mysle ze rozsadna
marexi napisał/a: | przebieg 170tys, kiera bardzo ladna wiec mysle ze nie cofany bo jest zadbany w srodku | to cieszy
marexi napisał/a: | jak przyspiesszalem ostrzej zaczela lekko bic kierownica i trosze buda zaczela latac ale jak autko sie rozgrzalo przestalo sie to robic | bicie nie powinno byc zalezne od temperatury jak juz to od predkosci co wiazac sie moze ze zlym wywazeniem kol lub pokrzywionymi felgami-sprawdzenie u wulkanizatora
marexi napisał/a: | jeszcze jak hamowalem z 100 i z 60km.h to tak lekko pedal mi odskakiwal przy koncowce hamowaniai | masz na mysli pulsowanie(w miare szybkie to raczej abs) czy wolniejsze ruchy pedalu hamulca (bicie tarcz)
marexi napisał/a: | nie moge sprawdzic bezwypadkowowsci dokonca bo strasznie pada | podjedz do jakiegos warsztatu |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 20-11-2008, 12:49
|
|
|
-cena dobra jeśli auto w dobrym stanie
Co do "trzęsienia" się auta to może być kilka przyczyn, np:
- nie wyważone koła
- krzywe felgi
- poduszka pod silnikiem do wymiany
Co do hamowania ... zapewne krzywe tarcze, no i tak jak wspomniałem powyżej, może to też być efekt krzywych felg. |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
marexi
Mitsumaniak

|
Wysłany: 20-11-2008, 14:48
|
|
|
co do bicia to poduszki pod silnikiem na 99%- jaki to koszt Panowie?
kola proste.
teraz pytanie mam co do galki zmiany biegow - nie odbila, tzn nie powraca do polozenia srodkowego, jezeli galke przechylam do siebie zostaje miedzy jedynka a dwoja jak przechylam w prawo tak jakbym mial wbic 5 ale jej nie wbijam to galka zostaje pod piatka, co to moze byc? Linki do wymiany czy co podejrzewanie bo bigi wchodza jak po masle i super nie ma zadnego sliznagnia.
i jeszcze jedno pytanko
jak podnosze maske i mam pas przedni i on nie jest pomalowany w kolorze auta tylko zwykla farba bez lakieru i tak smiesznie to wyglada, wieczorem postaram sie wrzucic fotki to mi oceniecie poanowie bo handlarz - moj bardzo dobry znajomy ze auto bylo w niektorych miejsach malowane ale nie bylo nigdzie uderzone.
a i jeszcze jedna sprawa cieknie gdzies olej z prawej strony bloku silnika od dolu i duzo elekmentow silnika jak EGR(tak mi sie wydaje ze to jest to, kolektor wydechowy) jest mocno prodzewialych... no i silnik chodzi super, zarypaiscie przyspiesza. aha i jakie jest srednie spralanie takigo 163 konnego gala? pozdrawiam |
Ostatnio zmieniony przez akbi 20-11-2008, 15:23, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
irekkczek
Forumowicz

Auto: EA5A 99r.
|
Wysłany: 20-11-2008, 19:58
|
|
|
hm.. skoro piszesz, że poduszki pod silnikiem to masz przyczynę dlaqczego biegu tak wchodzą, silnik zbyt bardzo się "wychyla" i jest inne ułożenie w stosunku do lewarka zmiany biegów. Radziłbym to sprawdzić dokłądniej, nie wiadomo czy silnik gdzieś nie przestawiony itd, może konkretny dzwon... w polsce wszystko się da:)
co do spalania to :
KLIK
wiadomo, Kombi będzie ciut więcej palił niż sedan. Na trasie potrafi 8-9 litrów, a jak go w mieście pociśniesz to 11-13 ponoć potrafi. Na taki silnik to i tak nie dużo.
Co do pedału hamulca, to może zębatka od abs jest uszkodzona i abs zbyt szybko łapie tak jak u mnie to było. Koszt naprawy nie duży. |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 20-11-2008, 20:13
|
|
|
irekkczek napisał/a: | to masz przyczynę dlaqczego biegu tak wchodzą, silnik zbyt bardzo się "wychyla" i jest inne ułożenie w stosunku do lewarka zmiany biegów. |
niestety nie - Galant ma system linkowy zrobiony tak, że biegi będą dobrze wchodziły mimo wymontowania skrzyni i postawienia obok auta.....(pancerz linki jest sztywno spięty z obudową skrzyni, więc jej położenie nie ma znaczenia)...... |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
marexi
Mitsumaniak

|
|
|
|
 |
axg [Usunięty]
|
Wysłany: 21-11-2008, 13:10
|
|
|
Korozja na elementach pod maska mowi, ze samochod stal dlugo nie jezdzony. |
|
|
|
 |
marexi
Mitsumaniak

|
|
|
|
 |
macia
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.4 cvt 2010
Pomógł: 19 razy Dołączył: 03 Lip 2006 Posty: 3163 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 21-11-2008, 18:27
|
|
|
Cytat: | z tego zrezygnowalem |
I dobrze. Jak on ma 140ileś tysięcy, to ja jestem sułtanem Brunei |
_________________ Mazda cx5 '15
Dokker 1.6 lpg '13
ex Outlander 2.4 cvt '10
ex outlander 2.0 Turbo '06
ex gti colt CA5A '94
ex gti galant E33A DOHC '91
ex galant EA2A '01
ex galant E55A '95
Dlaczego kobiety żyją dłużej? Bo nie mają żon.
Jeśli pożyczyłeś komuś 20zł i ten ktoś się więcej nie pokazał, to prawdopodobnie warto było. |
|
|
|
 |
revia
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Galant 2,5 V6 24V
|
Wysłany: 21-11-2008, 20:13
|
|
|
marexi napisał/a: | http://allegro.pl/show_item.php?item=481419150 |
Nie jestem ekspertem ale:
Nie zgadza się prawa strona nawed kolorystycznie
Nie pasuje mi tylny zderzak
ale to tylko takie moje
a drugi ma takie zdjęcia z których niewiele wynika.
Pozdro |
|
|
|
 |
marexi
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-11-2008, 14:36
|
|
|
PAnowie ktos to ogladac? http://otomoto.pl/mitsubi...e-C6970053.html bo jade jutro ogladac i moze sobie nawet kupie:) a ten czerowny ogladalem co wczesniej podalem byl slupek od pasazera miedzy drzwiami malowany, tylne drzwi tez malowane, spachlu toche widac, przedni zderzak na dole byl polamany i zrobiony jakos na sztuke, straszna korozja, brak ksiazki, alusy nieciekawe drazek stab wymieniony ale jakos tak nieladnie, silnik za to ladny i oddaje za 8000 jak ktos chetny to do glogowa zapraszam ja - pas |
|
|
|
 |
cuuube [Usunięty]
|
Wysłany: 22-11-2008, 16:54
|
|
|
zdjecia mizeria ,brak zdjecia przodu nic na nich nie widac cos wystaje przy klapce od poduszki pasazera(u gory ) to chyba nie upchany byle jak jasiek ale warto sie dobrze przyjzec . nie ma nic na temat ksiazki serwisowej a skoro auto tyle co przyjechalo od helmuta to raczej powinna byc -ulatwiloby to udokumentowanie przebiegu |
|
|
|
 |
marexi
Mitsumaniak

|
Wysłany: 22-11-2008, 18:13
|
|
|
cuuube napisał/a: | nie ma nic na temat ksiazki serwisowej a skoro auto tyle co przyjechalo od helmuta to raczej powinna byc -ulatwiloby to udokumentowanie przebiegu |
dzwonilem = ksiazka jest i do tego jest jeszcze tuv z zeszlego roku na 2 lata z przebiegiem 140000ts a teraz ma troche powyzej 160000tys. no zobaczymy podroz mnie nie kosztuje bo znajomi jutro do zlotoryji po autko ktore dzis kupili wiec chetnie sie zabiore. A jeden z nich jest handlarzem aut drugi tez i na komisie pracuje wiec autko mi bardzo dobrze ocenia pod wzgledem bezwypadkowosci - znaja sie na tym:) i no i targowac tez sie potrafia jakby co:) |
|
|
|
 |
Marcino
Mitsumaniak Góral niskopienny

Auto: Galant 2.5 V6 97r
Pomógł: 68 razy Dołączył: 02 Cze 2005 Posty: 10706 Skąd: okolice Tczewa
|
Wysłany: 23-11-2008, 23:02
|
|
|
Strasznie tani hmmm nie wiedziałem ze az tak staniały:) |
_________________ 2019 - ... - VW Tiguan II 18r 2.0 TDI 110kw
2006- .... - Galant 2.5 V6 97r + LPG Stag
był - 2011 - 2019 - Pug 307sw
była -2004-2006 - Carisma 1.8 GDI 98r
był -1997-2005 - Fiat 126p 1978r
"A omijając to całe rozmyślanie, to prawda jest taka że do codziennego auta najlepszy jest silnik z jak największym momentem dostępnym z niskich obrotów
Czyli w tym przypadku 6a13 " by tomchuck
 |
|
|
|
 |
|