[MSS 1.6] Proszę o ocenę znawców modelu. |
Autor |
Wiadomość |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 72 razy Dołączył: 05 Sie 2005 Posty: 2661 Skąd: Jawor
|
Wysłany: 25-01-2009, 08:05 [MSS 1.6] Proszę o ocenę znawców modelu.
|
|
|
Witam,
Pojawił się w okolicy mnie MSS. Proszę znawców tematu o kilka słów o tym modelu / silniku itp.
Jak znajdę chwilę to może uda mi się podskoczyć obejrzeć auto.
Jedyny minus to duży przebieg jak na to auto. Ale po rozmowie z facetem raczej wiuarygodny. Uwazam ze lepiej miec taki niz sie oszukiwac i naciac na cofany itp. A i mam pyytanie jak to jest dla samochodow z kratka, z homologacja na ciezarowe-ktos zna temat? Coś się z tym wiąże dla kupującego takiego auta? Kratki nie wolno ściągać?
Link do aukcji: http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C7435527 |
_________________ ---
'06 Lancer CS 1,6 - 4G18 (IV 2017 - ...)
'99 Colt CJ1A, 1,3 - 4G13 (XII 2009 - II 2018)
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)  |
|
|
|
 |
misiumisiu
Mitsumaniak Marcin

Auto: space star 1.9did
Pomógł: 7 razy Dołączył: 01 Lis 2008 Posty: 101 Skąd: Białobrzegi
|
Wysłany: 25-01-2009, 09:35
|
|
|
Witam obejrzyj dobrze lewy bok bo te listwy jakby nie od tego auta,przebieg nie taki straszny jeśli był regularnie serwisowany,a na temat kratki to można usunąć przegląd i rejestracja jako osobowy (może niemieć środkowego tylnego pasa bezpieczeństwa ale to nie jest regułą,można bez problemu dokupić ) i jeszcze napis space star jest z lewej strony a fabrycznie z prawej |
_________________ Gość Miłego dnia
 |
Ostatnio zmieniony przez misiumisiu 25-01-2009, 16:52, w całości zmieniany 2 razy |
|
|
|
 |
cns80
Mitsumaniak Forumowa łajza

Auto: Espace 4 2,0T+KawasakiZRX1200S
Pomógł: 70 razy Dołączył: 03 Gru 2005 Posty: 7348 Skąd: Warszawa-Wawer
|
Wysłany: 25-01-2009, 14:04
|
|
|
Wygląda OK, ale:
misiumisiu napisał/a: | obejrzyj dobrze lewy bok bo te listwy jakby nie od tego auta | Zgadzam się z tym. Widać to na dwóch zdjęciach, więc to nie wina aparatu. Srebrny pasek świeci się na każdej inaczej.
Dodatkowo wydaje mi się że to wersja Comfort, a nie Family, a sprzedający napisał:
Cytat: | 2 poduszki powietrzne | Comfort powinien mieć 4. Może sprzedający nie wie że ma boczne.
misiumisiu napisał/a: | a na temat kratki to można usunąć przegląd i rejestracja jako osobowy (może niemieć środkowego tylnego pasa bezpieczeństwa ale to nie jest regułą,można bez problemu dokupić ) | Faktura za przezbrojenie z ciężarowego na osobowy. Już nie wolno robić tego samemu, musi być uprawniona firma - często stacje diagnostyczne prowadzą taką dzałalność. Kosz około 150-200 zł. Musisz mieć środkowy pas bezpieczeństwa, którego w MSS raczej nikt nie ucinał (chociaż niby mają obowiązek), bo on zwisa z sufitu. Musisz mieć tyle zagłówków ile miejsc siedzących. Musisz zdemontować kratę i ew. sztywny podłokietnik na tylnej kanapie (jeśli jest). Musisz zrobić badanie techniczne i z tymi papierami (BT + faktura + DR) lecisz do urzędu. Koszt nie powinien przekroczyć 300 - 350 zł + koszta rejestracji.
[ Dodano: 25-01-2009, 14:13 ]
Jeśli chodzi o piąty bieg to chyba tylko dwie osoby o tym pisały. Większość problemów jest z jedynką (temat tulejek), ale to tania naprawa. |
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 25-01-2009, 14:29
|
|
|
Antenka na dachu jest dziwnie krótka
Podkładki pod tablice rejestracyjne - gdzie Łódź a gdzie Wrocław, Legnica - może jest jakieś racjonalne wytłumaczenie.
Na ostatnim zdjęciu kolor tylnej klapy jakby inny ale może to wina zdjęcia i padania światła. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Colto [Usunięty]
|
Wysłany: 25-01-2009, 18:12
|
|
|
Podkładki pod tablicą z Łodzi - firma AB Auto nie jest już autoryzowanym dealerem.
W środku ktoś zjadł włącznik awaryjnych (na konsoli środkowej pod nawiewami jest dziura).
Lewą stronę trzeba dobrze obadać tak jak koledzy mówią, bo te listwy dziwne są. |
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 25-01-2009, 20:18
|
|
|
JCH napisał/a: | Antenka na dachu jest dziwnie krótka | Antena jest chyba nieoryginalna, bo podstawka jest inna. No i ta cena dziwnie niska |
|
 |
misiek-misiek
Mitsumaniak Kawosz :)

Auto: MSS; N16
Pomógł: 3 razy Dołączył: 25 Lip 2008 Posty: 661 Skąd: Pajęczno-okolice
|
Wysłany: 25-01-2009, 21:02
|
|
|
cns80 napisał/a: | JCH napisał/a:
Antenka na dachu jest dziwnie krótka
Antena jest chyba nieoryginalna, bo podstawka jest inna. No i ta cena dziwnie niska | Jeśli chodzi o antenę to może być taka krótka, bo ja w swoim mam oryginalną prawie metrową a w ojca space starze jest o połowę krótsza i też na pewno oryginalna Więc tutaj kwestia dokładnego obejrzenia czy oby nie po "dachu" |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

|
Wysłany: 25-01-2009, 22:28
|
|
|
DZięki za informacje.
Dziś dzwoniłem ale nikt nie odbieral. Postaram się jutro ustawić i obejrzeć tak jak mówicie. |
_________________ ---
Temat o Colcie...
Od Lancera do Galanta...
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 26-01-2009, 18:15
|
|
|
Coś ode mnie odnośnie auta i tego co widać na zdjęciach:
- wygląda mi na wersję Comfort, chociaż prawdopodobne że ktoś dokupił sporo opcji do Family
- listwa mała na nadkolu z lewej strony auta coś strasznie nisko zamocowana względem całości, listewki z prawej strony niekompletne (fakt, że często te "chromy" spadają same z siebie)
- antenę identyczną mam w swoim MSS, więc to oryginał
- cena coś niska
Poza tym ładnie wygląda. |
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

|
Wysłany: 27-01-2009, 20:49
|
|
|
Wpadlem dzis na 0,5h przelotem rzucic okiem.
Zadzwonilem do goscia ze bede za 1h. przyjechalem 20 min szybciej i auto wlasnie bylo myte. Podobno brudne bylo. Hmnn
Z blach to jedynie tylny blotnik lewy jest przytarty o cos. Pozostale wygladaja ok.
Trudno tez ocenic bo mgla byla juz i auto ociekalo po myciu.
Nastepnym razem wezme miernik lakieru to sprawdze blachy.
Silnik taki jak na zdjeciu-nie byl jakos specjalnie wypucowany.
Wygladal i chodzil ok. Chociaz jak juz odpalal to widzialem ze pokrywa byla ciepla, czyli szybciej zagrzali auto.
NO i jest tak. Sprawdzalem dowod i facet sie zdziwil ze nie ma przegladu Pozazuje mu ze skonczyl sie 11 dni temu Auto odkupil od brata z firmy gdzie jezdzilo (przdstawiciel handlowy ? ) I podobno stalo kilka miesiecy niejezdzone bo duzo za niego chcieli. Mowil ze auto bylo w leasingu czy cos tam.
Ubezpieczenie podobno jest jeszcze do marca (?).
W ksiazce sa tylko wbite pieczatki przy okreslonych przebiegach i daty.
Nie ma adnotacji o wymianach itp.
Jutro postaramm sie zadzwonic do ASO i zapytac co i jak.
Dziwne jest tez ze auto ma wbity ostatni przeglad 08-08-2008 przy przebiegu chyba 186000. A dzis przeglad jest 300 km wiekszy (chyba ze zle spojrzalem). Podobno tylko auto z wroclawia przyjechalo do legnicy i pozniej na wioske gdzie stoi.
Cytat: | (może niemieć środkowego tylnego pasa bezpieczeństwa ale to nie jest regułą,można bez problemu dokupić |
Pod kratka ma tylko jakas deske z czarnym obiciem-to o to chodzi? Jak to u was wyglada?
Cytat: | Dodatkowo wydaje mi się że to wersja Comfort, a nie Family, |
Na lewej listwie jest napis Comfort.
Cytat: | Musisz mieć tyle zagłówków ile miejsc siedzących. |
Auto jest zarejestrowane na 4 os. Zaglowkow jest 5.
Cytat: | Podkładki pod tablice rejestracyjne - gdzie Łódź a gdzie Wrocław, Legnica - może jest jakieś racjonalne wytłumaczenie. |
Firma miala siedziby Wroclaw-Łodz. Z Lodzi widzialem tez ostatnie 3 pieczatki z serwisu. Pewnie stamtad podkladka.
Cytat: | W środku ktoś zjadł włącznik awaryjnych (na konsoli środkowej pod nawiewami jest dziura). |
Dzis juz byl. |
_________________ ---
Temat o Colcie...
Od Lancera do Galanta...
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 27-01-2009, 22:23
|
|
|
KaWu napisał/a: | Pod kratka ma tylko jakas deske z czarnym obiciem-to o to chodzi? Jak to u was wyglada? | Pas środkowy zzwisa z sufitu po prawej stronie bagażnika, a klamry do pasów są 4, a nie 3 jak w klasycznym systemie, bo pas środkowy zapina się do dwóch klamerek. W tej aukcji na zdjęciu bagażnika widać pas zwisający z sufitu: http://moto.allegro.pl/it...id_comfort.html
KaWu napisał/a: | Na lewej listwie jest napis Comfort. | No to musi mieć 4 poduszki. Sprawdź czy w fotelach przednich są. |
|
 |
futrzany
Forumowicz Futrzany
Auto: Space Star DID
Pomógł: 19 razy Dołączył: 22 Kwi 2007 Posty: 185 Skąd: Radzymin
|
Wysłany: 27-01-2009, 22:40
|
|
|
takie skojarzenia listwa lewa tylna od famili , antena nie oryginalna , wersja comfort to jest raczej , felgi od rocznika 2004 czyli w/g rejestracji 12/2003 mogą być od niego, a napis space star na klapie od roku 2004 powędrował na drugi bok-czyli ok
[ Dodano: 27-01-2009, 22:47 ]
a jeszcze jedno podkładki nie mają nic wspólnego np. kupiony w łodzi wg podkładek ale w lesingu banku santander stąd tablice DW i już |
|
 |
jarek
Forumowicz bus driver

Auto: MSS 1,9 DI-D S 115KM 2003
Kraj/Country: UK
Pomógł: 2 razy Dołączył: 17 Paź 2008 Posty: 83 Skąd: Berwick-upon-Tweed
|
Wysłany: 27-01-2009, 23:58
|
|
|
Antena o niczym nie świadczy. W moim jest wysuwana do około 1 metra ,i jest oryginalna.Mnie interesuje najbardziej brak włącznika awaryjnych,co się z nim stało i dlaczego??? Coś to podpadające i za słodki wygląd!!!
A co do tylnej klapy i napisu Space Star to jest bardzo różnie,akurat zwracam na to uwagę.W anglii tych aut jeżdzi bardzo dużo i umieszczenie z prawej czy z lewej według mnie nie ma żadnego sensownego wytłumaczenia.Dla przykładu ja mam z prawej a kolega z pracy,ten sam rocznik też DI-D tylko że mój z września a jego z listopada ma z lewej. |
_________________ każdy jeżdzi tym czym lubi, lub na co go stać !!!
 |
|
|
|
 |
cns80

|
Wysłany: 28-01-2009, 07:33
|
|
|
jarek napisał/a: | Dla przykładu ja mam z prawej a kolega z pracy,ten sam rocznik też DI-D tylko że mój z września a jego z listopada ma z lewej. | Kolega mimo że ma auto z 2003 to prawdopodobnie rok modelowy 2004 i dlatego jego napis poszedł na lewą tak jak pisze futrzany. |
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

|
Wysłany: 28-01-2009, 13:06
|
|
|
cns80, napisał/a: | Pas środkowy zzwisa z sufitu po prawej stronie bagażnika |
No to raczej go nie ma.
cns80, napisał/a: | No to musi mieć 4 poduszki. Sprawdź czy w fotelach przednich są. |
na boku przednich foteli nie bylo widac zeby poduszki byly.
jarek, napisał/a: | Mnie interesuje najbardziej brak włącznika awaryjnych,co się z nim stało i dlaczego?? |
Cytat: | Cytat ze strony wyżej:
- W środku ktoś zjadł włącznik awaryjnych (na konsoli środkowej pod nawiewami jest dziura).
- Dzis juz byl. |
Jezeli macie ksiazki serwisowe bo macie bite w Mitsu tylko pieczatki serwisu? A gdzie wpisy co bylo robione? Bo w tej jego ksiazce nie ma. Jest tylko standardowa strona co i przy jakim przebiegu sie powinno sprawdzac i wymieniac.
A do serwisu dzowilem i tylko mi powiedziano ze kierownik moze mi udzielic info-a jego teraz nie ma |
_________________ ---
Temat o Colcie...
Od Lancera do Galanta...
Ostatnio zmieniony przez KaWu 28-01-2009, 13:21, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
|