Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Polecane SKLEPY z częściami na Dolnym Śląsku
Autor Wiadomość
maciej76 
Mitsumaniak

Auto: Civic
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-02-2009, 02:53   Polecane SKLEPY z częściami na Dolnym Śląsku

Zwracam się z prośbą do kolegów z Dolnego Śląska. Macie jakieś doświadczenia z tym sprzedawcą- http://www.allegro.pl/my_page.php?uid=6476328
Ich ceny sa bardzo konkurencyjne niższe np: od oferowanych przez "japaneze"
Będę wdzięczny za informacje jak to wygląda w praktyce. :p
Ostatnio zmieniony przez Serek 11-01-2010, 12:40, w całości zmieniany 3 razy  

deejay 
Mitsumaniak

Auto: Rav4 Hybrid
Wysłany: 15-02-2009, 10:28   

Witaj , z tego co się orientuje to towar maja najlepszej jakosci tzn. ( same firmowe rzeczy jak u Malika ) wiem bo siedzę trochę w tej branży motoryzacyjnej :wink: ceny maja bardzo dobre :D ,szczerze powiem nie wiem skad u nich tak niskie ceny , w porównaniu z Japaneze :roll: Z moje strony polecam ten sklep :wink:

seir 
Mitsumaniak

Auto: Sprzedane
Wysłany: 15-02-2009, 14:26   

Kupowałem u nich rozrząd kompletny tzn. rolki, napinacz, pompa wody, pasek.

Pojechałem do ich siedziby na ul. Swedzkiej, na Muchoborze. Policzyli mi tyle ile powinni tzn. cena OK, rozrząd cały do dzisiaj, wszystko pasowało, obsługa miła, profesjonalnie wyglądający lokal tzn. nie wygląda jak "dziupla" ;)

sklep mieści się na ulicy Belgijskiej 48
Ostatnio zmieniony przez Serek 06-05-2009, 16:34, w całości zmieniany 1 raz  

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Wysłany: 15-04-2009, 17:17   

emzet napisał/a:
Może ktoś zna dobry sklep z częściami do mitsubishi

Spytaj :arrow: AuToTech
Renata
EA5W

tucci 
Mitsumaniak
TWIERDZA WROCLAW

Auto: EA5A '01
Wysłany: 15-04-2009, 17:43   

Henpol ul.Zaporowska/rog z Gajowicka

Deo
[Usunięty]

Wysłany: 16-04-2009, 01:55   

emzet, Inter Cars ul. Armii Krajowej tel. 071 - 797 77 30 z karta klubową 29% zniżki

gojo 
Nowy Forumowicz

Auto: Accord ;)
Wysłany: 21-07-2009, 09:43   

Witam wszystkich :) Co prawda jeżdżę Hondą, ale do Mitsubishi też mam sentyment :)
Chciałbym opisać moją przygodę z DJ Parts.

- Zamówiłem rozrząd do Hondy Accord (F18B2) na aukcji i tego samego dnia zapłaciłem. Wysłałem maila, podałem numer nadwozia i numer silnika, żeby nie było problemów z dobraniem/weryfikacją towaru.
- Zero kontaktu, po tygodniu wykonałem pierwszy kontrolny telefon z pytaniem. Pan powiedział, że już wysłał ("wczoraj wysłałem") i mam dzwonić po 17tej po numer listu nadania. Dzwoniłem po 17tej, sprzedawca nie obierał mojego telefonu (sygnał odrzucenia rozmowy). Poczekałem kolejny tydzień - rozrządu dalej nie ma. Dzwonię. Pan mówi, że wysłany ("wczoraj wysłałem") i mam dzwonić po 17tej, to poda mi numer. Powiedziałem mu, że dzwoniłem ostatnio jak mi kazał i nie odbierał mojego telefonu. Zapewnił, że odbierze. Dzwoniłem i nie odebrał.
- Po dwóch i pół tygodnia otworzyłem spór w allegro, przesyłka przyszła 3 dni później (w sumie po blisko 3 tygodniach). Rozrząd oczywiście był do innej wersji Accorda.
- Następnego dnia odesłałem i poprosiłem o zwrot pieniędzy. Panowie z DJ Parts się zburzyli, zwrot pieniędzy dostałem po kolejnych trzech tygodniach i kilku telefonach z przypominaniem.

Jest szansa, że jakby mój rozrząd mieli na miejscu, to całość poszła by gładko i przyjemnie, ale:
- dwukrotnie mnie skłamali, że już wysłali (z listu przewozowego wynika coś innego)
- kazali dzwonić po 17tej, następnie nie odbierali telefonu
- wysłali zły rozrząd, mimo iż podałem numer silnika i nadwozia (poza modelem i rocznikiem)
- trzeba się było 3 tygodnie upominać o zwrot pieniędzy
- podejśćie ludzi przez telefon i maila poniżej krytyki - chamskie odzywki na poziomie podstawówki. Zachowali się po prostu jak buraki, na koniec wymieniliśmy się negatywnymi komentarzami (znaczy ja w rewanżu za wystawiony negatyw otrzymałem negatyw) :)

W efekcie zamówiłem rozrząd na allegro z innej wrocławskiej firmy (mogę podać namiary na użytkownika allegro jeśli chcecie), dotarł do mnie w mniej niż 24 godziny, było miło, szybko i przyjemnie.

Szczerze odradzam DJ-Parts.
Pozdrawiam wszystkich :)

gojo 
Nowy Forumowicz

Auto: Accord ;)
Wysłany: 21-07-2009, 14:12   

Użytkownik zwie się --car-zone-- http://www.allegro.pl/show_user.php?uid=13053245
EDIT: aha - tego użytkownika to polecam (żeby nie pomieszało się, kogo polecam a kogo besztam) :)
Ostatnio zmieniony przez gojo 21-07-2009, 16:19, w całości zmieniany 1 raz  

Plex 
Forumowicz

Auto: Gal 97 EA5W
Wysłany: 29-12-2009, 19:38   

Dorzucę sklep Petrocar na Chopina 27 (Budynek kąpieliska "Morskie Oko"). Jedyny sklep gdzie bez cudowania sprzedali mi pasujący przegub do galanta (fakt - na drugi dzień) ale pasował i nie był drogi :mrgreen:

matyr 
Forumowicz

Auto: galant diesel
Wysłany: 30-12-2009, 12:40   

Plex napisał/a:
Dorzucę sklep Petrocar na Chopina 27 (Budynek kąpieliska "Morskie Oko"). Jedyny sklep gdzie bez cudowania sprzedali mi pasujący przegub do galanta (fakt - na drugi dzień) ale pasował i nie był drogi :mrgreen:

Potwierdzam, ten sklep jest rzeczywiście dość tani, co prawda raz kupiłem niepasujący filtr oleju, ale ze zwrotem nie było najmniejszych kłopotów. Od niedawna mają drugą lokalizację, na ul. Celtyckiej na Kozanowie. Wszystko, co zamawia się telefonieczne albo przez sieć, można odebrac tu albo tu. :)

seir 
Mitsumaniak

Auto: Sprzedane
Wysłany: 30-12-2009, 19:09   

Ja zakupy robię w sklepie na ul. Świętokrzyskiej (nie znam numeru - to jest zaraz za salonem Renault) i jak narazie jestem zadowolony - dobre ceny i łatwy dostęp do części.

barteski 
Forumowicz

Auto: 1G TURBO 1G N/A
Wysłany: 25-05-2010, 23:14   

PETRO CAR ul. Celtyckiej na Kozanowie
CAR ZONE ul rogowska nie pamietam cos koło nr 30-50
AUTOTECH
jak cos potrzebne dajcie znac mam tam dobry układ :)

Woluś 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant 2.0 GLSi
Wysłany: 12-10-2011, 20:51   

http://allegro.pl/listing.php/user?us_id=21381658 ktoś wie coś na temat tego sklepu ?? mają mnóstwo części do galantów tylko nie wiem czy warto podjechać... jestem nieco zielony odnośnie niektórych rzeczy i nie chciałbym żeby jechać do pierwszego lepszego, a szykują mi się większe zakupy...

PatricoWroc 
Mitsumaniak

Auto: Carisma II 1.8 GDI Elegance
Wysłany: 06-01-2012, 19:21   

Ja polecam sklep HENPOL ul. Zaporoska 37a

telefon 071/ 784 - 59 - 15
pon - pt. 8:00 - 18:00
sob. 9:00 - 14:00

adt81 
Mitsumaniak

Auto: Porsche Cayenne Turbo 4.8
Wysłany: 26-02-2012, 19:47   

Witam dolnośląskich MitsuManiaków :-) - mam pytanko czy ktoś z Was kojarzy we Wrocławiu na ulicy Wilczyckiej firmę Agricol-Bas ? Handlują na allegro oponami i mają interesującą ofertę - chciałbym u nich kupić komplet opon na lato Dunlop lub Bridgestone w cenie 800zł ale może ktoś miał z nimi jakieś doświadczenia ? Oferta jest ciekawa bo za wspomniane 800zł można kupić opony z bieżnikiem powyżej 7mm i stosunkowo młode z gwarancją 2 tygodnie oraz bezpłatną wysyłką. Dlatego jeszcze raz pytam czy ktoś z Was miał jakieś doświadczenia lub coś wie o tej firmie ? Nie chciałbym wtopić takiej kasy. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.

edit: Już nieważne - wykosztowałem się i kupiłem nowe :P
Był: Mitsubishi Galant 2.5V6 1998r

Odpowiedz do tematu