|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Zakup Mitsubishi 3000 GT przez Allegro - Proszę o pomoc! |
Autor |
Wiadomość |
AS
Nowy Forumowicz
Auto: obecnie brak auta
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 07-03-2009, 00:38 Zakup Mitsubishi 3000 GT przez Allegro - Proszę o pomoc!
|
|
|
Interesuje mnie zakup konkretnie tego auta:
http://moto.allegro.pl/it...gt_3000_gt.html
Proszę o opinię doświadczonych użytkowników Mitsubishi 3000 GT na temat tego samochodu.
Czy warto w ogóle jechać by go obejrzeć z Lublina do Wrocławia? |
|
|
|
 |
LEWY
Mitsumaniak

Auto: LANCER EVO II
Pomógł: 11 razy Dołączył: 26 Gru 2006 Posty: 516 Skąd: Prabuty/Gdynia
|
Wysłany: 07-03-2009, 17:58
|
|
|
popierwsze to serdecznie witamy na forum !!!
Po kolorze skóry poznaje że to auto uzytkownika ARROW(przepraszam jak pokrecilem nick), wiec pewnie to On wie onim więcej niz ja.
Pozdrawiam i zycze radosci z zakupu |
|
 |
AS
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 08-03-2009, 03:52
|
|
|
Witam, dziękuję za pomoc, jednak chciała bym również poznać opinię pozostałych użytkowników tego forum. |
|
|
|
 |
t0masz [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2009, 14:12
|
|
|
Kiedys o nim czytałem. Autko jest na allegro dobry rok. Przez jakis czas było wystawione z uszkodzoną skrzynią biegów. Pozatym zastanówn sie czy napewno chcesz kupic "pseudo sportowy samochód". Masa pojazdu+wolnossacy silnik 225 KM+automatyczna skrzynia biegów=start w Wielkiej Pardubickiej na mule |
|
|
|
 |
AS
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 09-03-2009, 01:05
|
|
|
Uważam, że nie mam się co rzucać od razu na wielką wodę i tak niektórzy uważają, że w chwili obecnej nawet z tym samochodem przesadzam. Obecnie jeżdżę od dawna, ale rzadko, kwestia opanowania pojazdu nie jest problemem, jednak wg mnie nie mam takiego doświadczenia by dosiąść potwora który ma ponad 300 KM pod maską, wystarczy mi wiadomości o młodych debilach którzy zaraz po zdaniu prawka kupują BMW z napędem na przednią oś plus moc ponad 200 KM i rozwalają się startując na światłach po przejechaniu 50 metrów o pierwszy lepszy słup bo nie byli w stanie opanować zrywnego samochodu a chcieli zaszpanować. O mocniejszym sprzęcie pogadamy za 2-3 a moze i więcej lat.
Ten model Mitsubishi spodobał mi się po obejrzeniu osobiście takowego w jednym z lubelskich komisów (Niestety tamten był już kompletnym wrakiem i nie było szans walczyć o niego.) i uważam, że na początek (w kwestii aut sportowych) ten silnik mi wystarczy (Naprawdę dam radę jakoś przełknąć ten "ból" kiedy mnie ktoś na światłach wyprzedzi np. Suprą. ), a model 3000 GT jest świetny. To samochód którym zwykła jazda sprawia niezłą radochę.
Nie wiem tylko jakie są typowe wady dla tego modelu, na co mam uważać kupując 3000GT?
PS Akurat ten egemplarz posiada manualną skrzynię biegów i jeśli już to taką bym wolała. |
|
|
|
 |
t0masz [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2009, 14:02
|
|
|
Zawsze lepiej kupic zdrowego SL niż zajechanego VR4. Pozatym części do SL są tańsze i bardziej dostępne, czasem coś od Sigmy podejdzie . Ja na początku też szukałem SL w manualu bo poprostu byłem zakochany w wygladze tego autka. Brałem pod uwage tylo I generacje bo mi sie o wiele bardziej podobala. Trafił mi sie tanio VR4 i nawet minuty sie nie zastanawiałem. A jeśli chodzi o moc zawsze jest mało. |
|
|
|
 |
Bartek
Mitsumaniak friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Pomógł: 291 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 6983 Skąd: że znowu? (W-wa)
|
Wysłany: 09-03-2009, 14:22
|
|
|
LEWY, AS, to na 95% nie jest auto Arrow'a |
_________________ Pozdrawiam
MITSUMANIAK Bartek
Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 sprzedany
nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin
Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera |
|
|
|
 |
AS
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 10-03-2009, 00:03
|
|
|
t0masz, dokładnie tak samo jest ze mną. Dopiero po ujrzeniu tego samochodu uwierzyłam w miłość od pierwszego wejrzenia.
No cóż porozglądam się i zobaczymy co z tego wyjdzie. W sumie to poszukam też i VR4, bo jednak jak już kupie SL-a to nie będzie przeproś i wymiana np. silnika to zbyt dużo roboty, kupić tylko po to by niedługo go sprzedac to też dużo cackania się.
Bartek, próbowałam ustalić czy właścicielem tego miśka obecnie jest użytkownik tego forum jednak z tego co widzę to obecnie ten egzemplarz "przeszedł" przez ręce 3 forumowiczów i dalej zniknął u kogoś z poza Mitsumaniaków.
Przy okazji poczytałam sobie trochę o historii tego wozu za czasów posiadania go przez Arrowa i dwóch pozostałych panów i widzę, że jest bardzo zadbany i miał doskonałą opiekę. |
|
|
|
 |
udi
Forumowicz

Auto: GTO MR mk3
Pomógł: 13 razy Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 233 Skąd: Lututow/Luxemburg
|
Wysłany: 10-03-2009, 21:35
|
|
|
tez musze przyznac Wam racje.Lepiej kupic dobrego SL niz zajechanego VR4.No chyba ze uwielbia sie przebywac w garazu i odbudowywac swojego MISIA po poprzednikach jak ja.
AS ,gratuluje zdrowego podejsci do sprawy.Masz racje piszac,ze lepiej kupic na poczatek SL ,przeciez to super auto,ale jak ci sie trafi dobry VR to przemysl to.
A, nie sluchaj tych ktorzy mowia Ci ,ze przesadzasz kupujac to auto.TO NAJWSPANIALSZE AUTO POD SLONCEM ,a oni sie nie znaja!!!
Ja gdy pierwszy raz zobaczylem foto tego bolida wypowiedzialem kluczowe slowa: BEDE GO MIAL. Po 3 latach tak sie stalo!!!
Niestety nie pomoge jezeli chodzi o ten konkretny egzemplarz,poniewaz go nie znam. |
_________________ GTO MR-niebieskie
Blow off HKS,Turbo Timer HKS,filter powietrza HKS twin mushroom,zmodyfikowany downpipe 2w1,calkowity wydech ZESS,zawiecha gwint Tein SuperStreet,magnacor KV85,,polerowany Y-pipe,bixenon,Wallbro 255,regulator paliwa,MBC i 0,95 bara,NGK Iridium,
 |
|
|
|
 |
t0masz [Usunięty]
|
Wysłany: 11-03-2009, 09:56
|
|
|
Fajnie że forum sie ożywiło. Utko jest warte grzechu. Miałem już kilka japońskich sportówek i Misiek jest jednym z najbardziej zaawansowanych technicznie maszyn. |
|
|
|
 |
udi
Forumowicz

Auto: GTO MR mk3
Pomógł: 13 razy Dołączył: 09 Maj 2008 Posty: 233 Skąd: Lututow/Luxemburg
|
Wysłany: 11-03-2009, 20:46
|
|
|
Pewnie ze jest jednym z najbardziej zaawansowanych.Spojrz na konkurencje w tamtych czasach:NSX,SUPRA,GTR.Czy mialy aktywne wydechy,aktywne spojlery tyl i przod,tylna os skretna(supra tez miala),elektrycznie ustawianie twardosci zawieszeniai wiele innych super bajerkow.3000GT bylo i jest super sportowe i przy tym bardzo konfortowe i swietnie wygladajacy bolid ,nikt tego nie zaprzeczy!!!
Mozliwe ze Nsx i Supra byly troszke szybsze,ale nie dawaly takiego konfortu i takiego wyposarzenia jakie oferowalo 3000GT VR4
Przepraszam ,ze odbiegam od tematu---ale to wazne |
_________________ GTO MR-niebieskie
Blow off HKS,Turbo Timer HKS,filter powietrza HKS twin mushroom,zmodyfikowany downpipe 2w1,calkowity wydech ZESS,zawiecha gwint Tein SuperStreet,magnacor KV85,,polerowany Y-pipe,bixenon,Wallbro 255,regulator paliwa,MBC i 0,95 bara,NGK Iridium,
 |
|
|
|
 |
n3000
Mitsumaniak

Auto: 3000GT TT VR4, ECLIPSE SPYDER
Pomógł: 26 razy Dołączył: 30 Mar 2008 Posty: 496 Skąd: Goleniów
|
Wysłany: 12-03-2009, 10:01 Re: Zakup Mitsubishi 3000 GT przez Allegro - Proszę o pomoc!
|
|
|
AS napisał/a: | Interesuje mnie zakup konkretnie tego auta:
http://moto.allegro.pl/it...gt_3000_gt.html
Proszę o opinię doświadczonych użytkowników Mitsubishi 3000 GT na temat tego samochodu.
Czy warto w ogóle jechać by go obejrzeć z Lublina do Wrocławia? |
Witam, auto wygląda na bardzo zadbane i na pierwszy rzut oka robi bardzo pozytywne wrażenie. Do myślenia daje jednak dlaczego zmieniało tak często właścicieli w tak krótkim czasie, no i to LPG w tym aucie to coś nie tak, możliwe właśnie ze to przez instalacje LPG są problemy z tym egzemplarzem dlatego przechodzi z rąk do rąk, jeśli skrzynia biegów okazała by się sprawna to za te pieniądze to okazja, oczywiście po zdemontowaniu instalacji LPG. pozdro |
|
|
|
 |
slawekpurc
Forumowicz

Auto: 3000gt vr4 1g
Pomógł: 10 razy Dołączył: 14 Paź 2008 Posty: 238 Skąd: wroclaw
|
Wysłany: 12-03-2009, 11:09
|
|
|
czesc. nie jestem pewien ale chyba o tym bialym sl rozmawialem z userem o niku "tabak"
on tez ma takiego bialego, to racej rzadkosc jesli chodzi o wroclaw.
moge podjechac kiedys i go obejrzec. |
_________________ galant 1988 glsi 2.0......najfajnieszy
galant 1998 2,5 V6 24v
mondeo st220 2003.
aktualnie 3000gt vr4
modyfikacje 3kgt. : downpipe,kolektory,cat back greddy, datalogger MMcd, wskazniki boost, egt, temp oleju,cisnienie oleju,FMIC, felgi 19oz superleggery,sonda innovateLC-1,HKS EVC IV wtryski 550cc, swiece NGK,pompa walbro+hotwire,sprzeglo SPEC stage 4, , transfer case bracket.gwint ksport, greddy emanage ultimate.wtrysk metanolu , chlodnica alu,regulowane kola rozrzadu, HKS DLI
zainstalowane na 0.7 bara
2xGT2871r , 2x wastegate Tial , BOV tial Q,
AEM reg.paliwa |
|
|
|
 |
tabek
Forumowicz

Auto: 3000GT SL `92
|
Wysłany: 13-03-2009, 11:35
|
|
|
no niestety moj bialy rumak nie jest do sprzedania to inny
z tego co pamietam wczesniej ten egzemplarz wystawiony byl za 14500 z uszkodzona skrzynia biegow, nastepnie jakis czas go nie bylo i wrocil na allegro za bodajze 17500 juz bez informacji o uszk. skrzyni, wiec moze wlasciciel juz ja naprawil. Teraz 15000 i mysle ze tylko dlatego ze wlasciciel go juz chce poprostu sprzedac i jest realista |
|
|
|
 |
AS
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 15-03-2009, 22:49
|
|
|
udi, dlatego właśnie ich nie słucham i zamierzam kupić ten samochód. Niestety dobrego VR4 jak na moją kieszeń w tej chwili nie ma w pobliżu, ale za to znalazł się korzystny SL.
n3000, dziękuję za opinię, rzeczywiście zastanawiająca jest ta instalacja gazowa w takim aucie, wg mnie raczej mija się to z celem ze względu na znaczną utratę mocy na gazie a jeśli ktoś liczy, że oszczędzi na benzynie przy takim wozie to lepiej niech kupi sobie np. Passata albo Jettę i do tego podłącza instalację gazową. Dodatkowo podobnież auta sportowe zazwyczaj nie tolerują takich instalacji.
slawekpurc, dziękuję za chęci jednak już niedługo osobiście podjadę go obejrzeć.
Obecnie z tego co wiem od sprzedawcy tego egzemplarza to auto jest całkowicie sprawne, niedawno był robiony przegląd techniczny i nie wykazał żadnych usterek.
tabek, myślę, że właściciel poprostu może mieć problemy finansowe i to jest powodem tego, że tak mu zależy na sprzedaży tego auta. No cóż takie 3000GT to niestety droga przyjemność, aczkolwiek wg mnie warta swojej ceny. |
|
|
|
 |
|
|