Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Kmer
16-10-2009, 18:56
2,5 kombi przed FL z Opola Lubelskiego
Autor Wiadomość
Dman666 
Forumowicz

Auto: EA5W
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-03-2009, 21:17   2,5 kombi przed FL z Opola Lubelskiego

Przyznam, ze nie widzialem tego w archiwum:
http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C8088568
W oczy rzucaja mi sie "dziwne" halogeny i jakies wiesniackie felgi. Czy szanowni forumowicze mogliby napisac cos wiecej (vel ktos go juz widzial)?

shinai 
Mitsumaniak

Auto: , Galant 2,5 V6 sport
Kraj/Country: UK
Wysłany: 15-03-2009, 21:43   

Halogeny ma normalne przed liftowe ,tylko tylna klapa jakby innego koloru ale może ktoś kto się lepiej zna ci dokladnie opisze to autko.

Kmer 
Mitsumaniak
Arek

Auto: EA5W 2,5 V6 24 SE Automat
Wysłany: 15-03-2009, 22:28   

Brak jednej zaślepki halogena,odnośnie klapy,fakt ma inny odcień,ale każdy kombi ma inny odcień klapy i tylnego zderzaka,nie pasuje mi trochę maska,szpary są nie równe i na jednym ze zdjęć,prawa strona tak jakby odstawała,niczego więcej nie zauważyłem.Gdyby były zdjęcia komory silnika to było by fajnie,zdjęcia niby czytelne,tylko to słonce przeszkadza.

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 15-03-2009, 23:13   

ja go ogladalem jakis czas temu i wiem nawet czyje to auto, przypililo go z kasa w koncu :wink:
silnik faktycznie gitara, skrzynia tez. cos jest nie tak z dodatkowym czujnikiem parkowania. blacharka jest ok, przod nie byl robiony z tylu natomiast maly slad u gory jakby po usunieciu uszkodzenia lakieru obok listwy dachowej ale nie jestem pewny, wiem natomiast ze w takim stanie go sobie sprowadzal. komora silnika wyglada "fajnie" nie myta. ogolnie zadnej katastrofy i w miare zadbany srodek.
wiesniackie felgi... dobre :roll: gosciu ma drugiego gala z 2002 roku to sie go spytaj lepiej o niego, ma zdaje sie mniej wiesniackie felgi :wink:

Dman666 
Forumowicz

Auto: EA5W
Wysłany: 16-03-2009, 10:14   

PLPynton napisał/a:

wiesniackie felgi... dobre :roll: gosciu ma drugiego gala z 2002 roku to sie go spytaj lepiej o niego, ma zdaje sie mniej wiesniackie felgi :wink:

Dzieki za info. Prawda jest taka, ze jak nie ma oryginalnych Mitsu to albo wyglada to jak na wiejskiej "przytupywanej" w remizie albo cos sie dzialo z autem...

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 16-03-2009, 23:09   

z drugiej strony katalog mitsu w DE ma 5 felg na ten rocznik nie tylko 1 jak wszyscy mysla. to sa ori-DE felgi z DE wg mojego mniemania. latalem po dilerce za kapslami do swoich vto wiem. dla mnie tez to byl jakis pikus nie felunek.

herson
[Usunięty]

Wysłany: 18-03-2009, 13:56   

PLPynton napisał/a:
ja go ogladalem jakis czas temu i wiem nawet czyje to auto, przypililo go z kasa w koncu :wink:
silnik faktycznie gitara, skrzynia tez. cos jest nie tak z dodatkowym czujnikiem parkowania. blacharka jest ok, przod nie byl robiony z tylu natomiast maly slad u gory jakby po usunieciu uszkodzenia lakieru obok listwy dachowej ale nie jestem pewny, wiem natomiast ze w takim stanie go sobie sprowadzal. komora silnika wyglada "fajnie" nie myta. ogolnie zadnej katastrofy i w miare zadbany srodek.

Jakiś czas temu tzn? Od tego czasu auto nie jest zarejestrowane? Akcyza chyba musi być opłacona, bo na to jest konkretny termin.
Widać przypiliło go bardzo z kasą, bo w ciągu kilku dni, zszedł o kolejny tysiąc.
Mocno się nad nim zastanawiam.

PLPynton
[Usunięty]

Wysłany: 19-03-2009, 01:56   

gdzies kolo 4 marca, wtedy jeszcze nim jezdzil na DE blachach.

T-T 
Nowy Forumowicz

Auto: szukam
Wysłany: 19-03-2009, 20:06   

Panowie a jak jest teraz z opłatami?

Bo z tego co wiem autko jeździ od stycznia br bez opłat

Czy kupujący nie będzie miał problemów ? Ktoś się orientuje ?

KaWu 
Mitsumaniak
Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
Wysłany: 19-03-2009, 20:25   

To ty musisz sie najpierw zorientowac co jest zaplacone a co nie. Najwazniejsze to akcyze musisz zaplacic do tygodnia po sciagnieciu.
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)

T-T 
Nowy Forumowicz

Auto: szukam
Wysłany: 19-03-2009, 21:08   

no właśnie o to mi chodzi, że to autko nie posiada na dzień dzisiejszy żadnych opłat

herson
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2009, 09:15   

Jak nie posiada, to w czym problem? Skoro jest tydzień na zapłacenie akcyzy, powinien to zrobić, wystarczy zapytać

czekoladka_1981 
Mitsumaniak

Auto: EA5W 2,5V6 '98
Pomogła: 150 razy
Wysłany: 20-03-2009, 09:30   

Chyba że ma umowę ( KAUFVERTRAG) bez wpisanej daty? i dopiero wpisze przy kupującym. I ten ma 7 dni na wszelkie opłaty. Chyba że się mylę?
Renata
EA5W

herson
[Usunięty]

Wysłany: 20-03-2009, 09:35   

W takiej sytuacji, odpuściłbym sobie zakup. Jeżeli już kupować to, od od "żywej" osoby w Polsce, a nie od wirtualnego niemca.

Owczar 
Forumowicz

Auto: CLS 450
Wysłany: 20-03-2009, 09:46   

Niestety większość pośredników tak robi. Jeśli handlują legalnie i płacą podatki to rejestrują na siebie, ale jak unikają podatków to robią różne myki aby ominąć to... Potem kupujący teoretycznie jest pierwszym właścicielem w PL, choć zdarza się że Niemcowni nawet na oczy nie widział, a na papierze kupił auto np. w Berlinie.
Ale czekoladka ma rację, nie wpisują daty lub przepisują umowę.

Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi