¤ KOCHAJMY BEZDROZA [IV edycja] |
Autor |
Wiadomość |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 19-03-2009, 14:25 ¤ KOCHAJMY BEZDROZA [IV edycja]
|
|
|
W imieniu organizatora zlotu Kochajmy Bezdroza chcialbym zaprosic Was na kolejna edycje tej imprezy. Wyjazd totalnie klimatyczny, bez cisnienia i ostrej rywalizacji. Wyjazd turystyczno-nawigacyjny. Jazda z roadbookiem, poznawanie okolicy, folkloru, podziwianie piekna regionu i zabytkow. Warunkiem jest posiadanie auta z napedem na cztery kola. Mile widziane opony terenowe choc z doswiadczenia wiem, ze nawet auta calkowicie fabryczne daja rade.
Szczegoly i rejestracja:
http://kochajmybezdroza.pl/?q=node/74
Troche o miejscu zmagan:
http://pl.wikipedia.org/wiki/Beskid_S%C4%85decki |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
Auto: Pajero 2.5 TDI manual 93
Zaproszone osoby: 3
Pomógł: 75 razy Dołączył: 25 Mar 2008 Posty: 2238 Skąd: Polska
|
Wysłany: 19-03-2009, 16:50
|
|
|
Polecam-miłe towarzystwo, fajne doświadczenia, skarbnica wiedzy 4x4, trasy nie niszczące samochodów ale z dużą dozą adrenaliny, możliwość doskonalenia technik jazdy w terenie i jest superowsko. Pozdrawiam |
_________________ http://mudmania4x4.com.pl/
 |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 19-03-2009, 17:01
|
|
|
Jawaldek napisał/a: | ...ale z dużą dozą adrenaliny | to juz indywidualne odczucia Wyszpeiles se Pojarke to sie zachciewa emocji. Co biedny Hiszpan zrobi ze swoim bulwarem...
Ja ujal bym to delikatniej: z odpowiednia doza adrenaliny. |
 |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 19-03-2009, 20:03
|
|
|
Cytat: | Ja ujal bym to delikatniej: z odpowiednia doza adrenaliny. |
to już indywidualne odczucia poziomu adrenaliny zapomniałeś jak mając Pajero Sport Dakar jeździłeś po kamieniołomie samochodem organizatora Nie widziałeś jak dzielnie Hiszpan i Jego Misiek dawał sobie radę podczas ostatniego pobytu w górach. |
 |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 20-03-2009, 08:18
|
|
|
Odbiegamy od meritum ale... Dla mnie nie jest najwazniesze aby poziom adrenaliny byl wysoki. Jazda samochodem sama w sobie nie wspominajac o jezdzie w terenie jest emocjonujaca. Przygodowe wyjazdy nie sa dla mnie zajeciem, ktore dostarcza ogromnej dawki adrenaliny. Mialem okazje uczestniczyc w bardziej ekstremalnych wydarzeniach. Szczerz mowiac chcialbym aby ten stan rzeczy sie utrzymal. Im czlowiek starszy tym bardziej zaczyna sie liczyc z konsekwencjami. Dlatego lubie zloty "KB". Pozwalaja na przezywanie przygod a przy okazji gwarantuja bezpieczenstwo (przybylych, ich samochodow i srodowiska). Jawaldek napisał/a: | zapomniałeś jak mając Pajero Sport Dakar jeździłeś po kamieniołomie samochodem organizatora | Nie bardzo rozumiem ale odpowiem, nie zapomnialem. Ciesze sie, ze moglem pojezdzic taki trialowy odcinek a przy okazji nie bylem zmuszony do narazania bulwarowki na uszkodzenia. jawaldek napisał/a: | Nie widziałeś jak dzielnie Hiszpan i Jego Misiek dawał sobie radę podczas ostatniego pobytu w górach. | No nie widzialem. Czy to ma tez jakis zwiazek z tym, ze uwazam iz imprezy organizowane przez "KB" nie dostarczaja duzej dozy adrenaliny. Nie chce wystraszyc potecjalnych chetnych. Popieram poglady Adama i wyznaje podobne zasady. Off-road ma wiele postaci i nie koniecznie musi byc kojarzony z wyczynami rodem z imprez przeprawowoych. Emocje gwarantowane ale ekstremalne przezycia w typie uszkodzenie samochodu to nie na tym zlocie.
Chetnych do przezycia mniej turystycznych a bardziej karkolomnych przygod zapraszam na impreze Franca. Jego Zmoty ciesza sie renoma i popularnoscia a wersje "lite" sa przeznaczone wlasnie dla takich, ktorzy szukaja wiekszej dozy adrenaliny. |
 |
Ostatnio zmieniony przez Gene 20-03-2009, 12:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
miczon
Mitsumaniak

Auto: L 200 '08
Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Lut 2007 Posty: 330 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 20-03-2009, 10:52
|
|
|
Hmmm... Strasznie dziwną mają tą stronę. Aby uzyskać info na temat zlotu, należy się na niego zapisać... Bez tego ani rusz. Wiec zarejestrowałem się, wypełniłem tylko wymagane dane, oznaczone czerwoną gwiazdką i dostałem takiego maila:
Cytat: | Witam,
odebraliśmy wpis rejestracyjny na IV zlot klubu Kochajmy Bezdroża,
Niestety nie możemy go uaktywnić gdyż brak w nim wszystkich podstawowych danych.
Prosimy o uzupełnienie danych, bez nich wpis będzie nieaktywny.
Pozdrawiam serdecznie |
Wchodzę na stronę, aby uzupełnić dane (marka samochodu, adres itp), ale gdy klikam jeszcze raz REJESTRACJA, na dole widnieje komunikat:
Cytat: | Zostałeś zapisany na zlot. Otrzymasz maila po zatwierdzeniu Twojej rejestracji przez administratora. |
To samo pojawia się, gdy kliknę na JADE NA ZLOT.
Osobiście wolałbym przed zapisaniem sie na zlot, poznać jego program i opis. W zeszłym roku zapisałem się, wpłaciłem kasę, niestety z przyczyn osobistych musiałem zrezygnować 2 tygodnie przed imprezą. Poinformowałem o tym organizatora telefonicznie. Niestety wpłata przepadła |
|
 |
Gene

|
Wysłany: 20-03-2009, 11:19
|
|
|
Miczon, to prawda. Strona "KB" rzadzi sie wlasnymi zasadami.
Rozmawialem z Adamem Szyszko. Zadzwon do niego i dokonczcie sprawy.
602 366 522
powodzenia |
 |
|
|
|
 |
bezdroza [Usunięty]
|
Wysłany: 20-03-2009, 12:28
|
|
|
Witam,
... łał, tak każda strona ma swoje zasady i nie zawsze pracuje tak jakbyśmy chcieli
Ale chciałbym wyjaśnić dwie kwestie:
1. Zwróćcie uwagę na "klawisz" - jadę na zlot - klikając na niego kolejno będziecie mogli wyczytać wszystko na temat zlotu a jak Was zainteresuje i zdecydujecie się na wyjazd to należy otworzyć zakładkę - Rejestracja -
2. Pamiętajcie proszę, że bez konsekwencji finansowych można zrezygnować z udziału do 30 dni przed zlotem, po tym terminie jesteśmy z reguły zobligowani do opłat wynikających z organizacji całego programu dla grupy.
PS.
Problemy z logowaniem wyjaśniliśmy
Pozdrawiam serdecznie |
|
|
|
 |
skoczbo
Nowy Forumowicz
Auto: Mitshubishi montero sport
|
Wysłany: 20-03-2009, 20:33
|
|
|
Sprawa fajna Gadalem juz z p. Adamem, bo w tym czasie bede stacjonowal w Czorsztynie i jesli bedzie okazja to moze spotkamy sie w sobote i niedziele na trasie zlotu |
|
|
|
 |
Berni
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 368 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 21-03-2009, 15:26
|
|
|
Witam- zadam to pytanie bo i tak padnie:
kto z szanownych Mitsumaniaków się wybiera???? |
|
 |
skoczbo
Nowy Forumowicz
Auto: Mitshubishi montero sport
|
Wysłany: 21-03-2009, 15:56
|
|
|
Ja sie wybieram ale tak mozna powiedziec nie na calosc tylko na czesci mobilne z racji tego iz stacjonowac bede w Czorsztynie to sobie dojade na impreski jak taka mozliwosc bedzie |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 21-03-2009, 17:20
|
|
|
Berni, my jeszcze nie wiemy. Caly czas spraw jest niepewna. Z tego co rozmawialem i czytalem forum "KB" to wybiera sie Axer, Miczon, jak sadze Waldek i Hiszpan.
Proponuje tradycyjnie kopiowac i wpisywac sie na liste. |
 |
|
|
|
 |
jawaldek
Mitsumaniak
|
Wysłany: 23-03-2009, 15:54
|
|
|
Gene napisał/a: | jak sadze Waldek |
jasne że będę a nawet będziemy gdyż wybieramy się z całą rodziną i to już w środę aby skorzystać z dobrodziejstw oferowanych przez hotel i naładować co nie co "akumulatory"
Pozdrawiam |
 |
|
|
|
 |
bishi
Nowy Forumowicz
Auto: Pajero III
|