[IMPREZA] KASZUBSKIM SZLAKIEM |
Autor |
Wiadomość |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 07-05-2009, 16:16 [IMPREZA] KASZUBSKIM SZLAKIEM
|
|
|
Czas przedstawic plan. Tym razem polnoc i powrot na kaszubskie szlaki. Do przejechania kiladziesiat kilometrow zapomnianymi drogami gruntowymi, lesnymi i asfaltami. Kilka miejsc ciezszych choc spokojnie do zrobienia bez strat. W nagrode bialy piasek polskiego wybrzeza. Troche lekkiego off-road'u, troche zwiedzania i troche zwyklego odpoczynku.
Wstepny plan:
11.06 (czwartek)
Przyjazd do Kartuz na miejsca noclegu:
http://www.goscinieckaszubski.pl/ (160-190 PLN dwójka)
lub http://www.korman.pcbird.pl/ (170 PLN dwójka)
W ciągu dnia spacer po Kartuzach, ewentualnie Muzeum Ceramiki Kaszubskiej w Chmielnie
Po południu przejazd do Garcza (7-8 km) do karczmy regionalnej na jedzonko. http://www.krzewirog.pl/
Moze spotkanie ze znajomymi z Pomorza.
12.06 (piątek)
Po śniadaniu wyjazd na trasę z roadbookiem.
Zwiedzanie Muzeum w Szymbarku http://www.cepr.pl/
(Dom stojący na głowie, Dom Sybiraka, mozliwosc zakupu zapasu tabaki regionalnej i inne)
Po południu przejazd do Trójmiasta; spacerek po Sopocie lub Gdańsku, jedzonko
Przejazd na nocleg do Rewy (specjalnie tu bo na polwyspie ceny sa w tym terminie zabojcze):
(2 noce) http://www.rewa.biz/ (150 PLN dwójka; ewentualne całodzienne wyżywienie 45 PLN)
13.06 (sobota)
Plażowanie, spacery nad morzem itp.
Przejazd przez półwysep do Helu, spacer po Helu, Juracie (port, fokarium, bunkry i inne)
Pelna swoboda.
14.06 (niedziela)
Śniadanie i powrót lub jeszcze dodatkowe plażowanie
Tyle planow. Co wyjdzie zobaczymy. Jak zwykle prosze chetnych/zainteresowanych o wpisanie sie na liste. Rowniez prosze pamietac, ze nad morzem to jest juz sezon i czym blizej wyjazdu tym moze byc gorzej z noclegami. |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
Ostatnio zmieniony przez Gene 01-06-2009, 10:48, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

Auto: Outlander II Int+ Honda ST1100
Pomógł: 19 razy Dołączył: 12 Wrz 2007 Posty: 1564 Skąd: Rzeszów
|
Wysłany: 08-05-2009, 09:55
|
|
|
1. Gene
2. Hiszpan |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Staram się pisać poprawnie po polsku
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
AsiaKC
Mitsumaniak

Auto: Outlander II
|
Wysłany: 09-05-2009, 17:29
|
|
|
My pod znakiem zapytania...
Adam teoretycznie przylatuje do kraju 12tego. Może uda nam się załatwić żeby przyleciał do Gdańska...
Ale stramy się załatwić żeby był 9tego.
1. Gene
2. Hiszpan
3 (?) AsiaKC i Cebull |
_________________ Gość! I'm watching You
 |
|
|
|
 |
Kibloo
mod L200 pomorski łącznik

Auto: SS MY'15 1,2 INVITE
Pomógł: 14 razy Dołączył: 22 Sie 2007 Posty: 1640 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 09-05-2009, 22:11
|
|
|
kurczę, ja bym chciał, ale w tym czasie siedze w Poznaniu... łeeee ... targi mach-tool...
ech... |
_________________ "Dzisiaj jest owe jutro, o które martwiliśmy sie wczoraj i wszystko jest w porządku" [cytat]
Żabol pozdrawia!!!
 |
|
|
|
 |
HugoOrmo
Forumowicz Was? Kielbasa i Kwas

Auto: L200 '07 Chip 167KM
Pomógł: 6 razy Dołączył: 05 Gru 2007 Posty: 460 Skąd: Frei Stadt Danzig
|
Wysłany: 09-05-2009, 23:17
|
|
|
Kurcze, kiedy mieszkalem w 3city to wszystkie imprezy byly w srodku Polski albo na poludniu a kiedy mieszkam na "koncu swiata" - Jelenia Gora - to Wy wlasnie w tamte okolice sie wybieracie....eeehhh nienawidze Was
pzdr |
_________________ Kazio i Izabel = WNMPSG - Wielka Nieskonczona Milosc Po Sam Grob
 |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-05-2009, 00:06
|
|
|
HugoOrmo, nie marudź.
Nigdy nie byłem w Szklarskiej Porębie więc będę męczył Gene, aby pomyślał coś o tamtych stronach.
Wtedy będziesz miał bliżej. |
_________________ Pewien motocyklista z Tarnowa do policjanta: Paaanie! Diabeł mnie opętał...
Nigdy nie dyskutuj z idiotą, bo najpierw zniży Cię do swojego poziomu a później pokona doświadczeniem.
 |
|
|
|
 |
Szyszkowa
mod Pajero seek&destroy

Auto: Pajero 3,2 DiD
Pomógł: 15 razy Dołączył: 25 Mar 2007 Posty: 308 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 10-05-2009, 08:58
|
|
|
HugoOrmo napisał/a: | Kurcze, kiedy mieszkalem w 3city to wszystkie imprezy byly w srodku Polski albo na poludniu a kiedy mieszkam na "koncu swiata" - Jelenia Gora - to Wy wlasnie w tamte okolice sie wybieracie....eeehhh nienawidze Was
pzdr |
Skąd ja to znam
Może samemu trzeba się zorganizować i pokazać Szklarską, Świeradów, Czochę itp kolegom- wtedy będzie bliżej |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 10-05-2009, 09:12
|
|
|
He he dokladnie, "skad ja to znam". Pomyslimy chlopaki, ruszy klub to bedziemy sie zastanawiac. Wroclaw to tereny Eskapady. Moze i on cos podpowie lub pomoze. Wiem, ze 600 km dojazdowki to masakra ale co zrobic.
Jesli ktos jest bardziej na tak to prosze rezerwowac miejsca bo potem beda klopoty.
Pozdrawiam |
 |
Ostatnio zmieniony przez Gene 19-05-2009, 20:33, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24264 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 10-05-2009, 10:55
|
|
|
przepraszam jesli juz bylo na ten temat, ale chcialem Wam powiedziec, ze wczoraj bylem na minirajdzie 4x4 w Kolibki Adventure Park - miedzy Sopotem a Gdynia jest takie miejsce w lesie, gdzie sa rozne atrakcje - od przepraw 4x4 przez quady po place zabaw dla dzieci i ognisko
szczerze polecam tor - naprawde niesamowite wrazenia
jezdzilem Patrolem GR i jest to niesamowita frajda... |
|
|
|
 |
HugoOrmo

|
Wysłany: 10-05-2009, 11:12
|
|
|
Krzyzak - lokalesi juz tam byli.... http://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=20025
Gene zauwazylem, ze masz "miejscowke" na 70 str majowego 4x4 Auto Swiata i to tez o Kaszubach.... |
_________________ Kazio i Izabel = WNMPSG - Wielka Nieskonczona Milosc Po Sam Grob
 |
|
|
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-05-2009, 11:44
|
|
|
HugoOrmo napisał/a: | Gene zauwazylem, ze masz "miejscowke" na 70 str majowego 4x4 Auto Swiata i to tez o Kaszubach.... | Ktoś czyta nieuważnie.
http://forum.mitsumaniaki...er=asc&start=76 |
 |
|
|
|
 |
HugoOrmo

|
Wysłany: 10-05-2009, 13:19
|
|
|
aaa oba temty podobne a tamtego dawno nie przegladalem bo juz wyjazd zakonczony... anyway gratki Gene...
pzdr |
 |
|
|
|
 |
Berni
Mitsumaniak

Auto: Mitsubishi Pajero 3,0 v6
Pomógł: 11 razy Dołączył: 19 Sie 2008 Posty: 368 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 12-05-2009, 00:13
|
|
|
Kurcze wypada mi to napisac-chociaz wcale nie chce, serce boli, - żeby pojechac na "kochajmy bezdroża" pozamieniałem się w pracy ze zmiennikiem-biedak trzy niedziele w maju siedzi-
no kurcze żal bo mimo że na kaszuby daleko - i byłem już - no to frajda jest naprawdę - jeżeli Gieniu pojedzie trasą na której byliśmy -przyznaje się bez bicia ja w połowie- to "chopy "naprawdę warto(Hiszpan powiem szczerze to Ci zazdroszczę ) jeżeli ktoś ma okazję się dołączyc to osobiście gorąco polecam - tym bardziej że będzie długo jasno
A pół żartem,pół serio- Gene "gwarantuje pogodę"-jak wybraliśmy się w tamtym roku z koleżanką małżonką wyglądało że będzie lało- no kurcze listopad -nawet Kret z TVP tak wieścił-pogoda full wypas- ludzi zero -plaża -ZARĄBISTA-
dla nas jeszcze temat otwarty -chociaż raczej marnie czasowo to wygląda
jeżeli coś się zmieni to dołączymy- chociaż za bardzo w to nie wierzę-więc na listę się nie zapisuje |
|
 |
Hiszpan
Mitsumaniak

|
Wysłany: 12-05-2009, 00:41
|
|
|
Berni, ja nawet zaczynam kombinować czy nieprzedłużyć pobytu do poniedziałku i zaliczyć Malbork. |
 |
|
|
|
 |
Gene

|
Wysłany: 12-05-2009, 08:23
|
|
|
Hiszpan napisał/a: | pobytu do poniedziałku | Ma to taki sens, ze nie bedziesz sie meczyl w korkach spowodowanych masowymi powrotami rodakow z dlugiego weekendu. Niestety wiem, ze taki numer moze nie przejsc bo nie tylko Ty wpadasza na taki pomysl i poniedzialek bywa jeszcze gorszy. Dochodzi ruch lokalny.
Berni dziekuje za mile slowa. Licze, ze sie jednak Wam uda. Przemysl i daj znac. Co wazniejsze nawet wstepnie zarezerwuj nocleg w Rewie. Potem moze byc to niemozliwe.
Duzym plusem naszej wycieczki na jesieni byla wlasnie pogoda i hotel na polwyspie. Tym razem ceny w Meridianie sa oporowe. Nas zwyczajnie nie stac. |
 |
|
|
|
 |
|