|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Oszust z Malborka sprzedaje na allegro |
Autor |
Wiadomość |
mario mario
Mitsumaniak
Auto: galant elegance combi 2,5 B
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 04-06-2009, 21:26 Oszust z Malborka sprzedaje na allegro
|
|
|
Witam wszystkich zrzeszonych. Otóż ci, co zaglądają na stronę galanta może znają moją przygodę ze skrzynią biegów, automatyczną. W końcu postanowilem kupić drugą używaną, znalazlem na allegro sprzedawcę z Malborka napisalem maila on mi odpisal że ma taką samą skrzynie jaką potrzebuję czyli F4A42 E2A6, tydzień czasu upewnialem się że to jest taka sama skrzynia ponieważ do galanta 2.5 V6 stosowano co najmniej 3 typy F4A42 tylko z róznymi oznaczeniami i z filtrem zewntrznym lub bez, ja mialem tą bez filtra zewnetrznego i gosć powiedzial, że taką dokladnie ma na stanie. Malo tego kolega z pracy też potrzebowal skrzyni do espace 3.0 4HP 20 klient powiedzial, że ma również taka
skrzynię. Wszystko dogadaliśmy szczególowo oznaczenia i to że skrzynie mialy być kompletne razem z komputerami. Przalalem pieniądze 2500 zl za dwie skrzynie z komputerami. to bylo w piątek 28 albo 29 i gośc powiedzial,że w ubiegly piątek wyslal zamówione skrzynie. W poniedzialek dzwonie do niego i ten twardo twierdzi, że wyslal za pośrednictwem DHL, a w DHL nic nie wiedzą o takiej przesylce, więc dzwonię do gościa a ten twardo ze wyslal, wkurzylem się i powiedzialem co i jak i gdzie pracuję i zglosilem do DHL interwencje w sprawie zaginięcia przesylki. Po trzech godzinach jakaś osoba zadzwonila powiedziala, ze to wina DHL i że przesylka już jedzie do mnie. W srodę przyjechal kurier, za przesylke wybulilem 350 zl i aby sprawdzić czy jest to faktycznie to co zamawialem musialem pokwitować odbiór. Zdejmuje folię ze skrzyń a tam są oczywiscie skrzynie do galanta i espace ale calkiem inne. Gośc nie odbiera telefonów i nie odpisuje na maile. KJolega ktory zamawial skrzynię do espacsa ma samochód u mechanika w częstochowie bo tam mu się zepsul a on też jest z lublina, oczywiście opisalem temu a allegro calą sprawę, ze to nie są żarty niestety ten nie odpisuje. W związku z ta sytuacja mam prośbę do wszystkich zrzeszonych, szczególnie z Malborka czy ktoś zna alllegrowicza o niku Ranchero 2006. Prosze o namiary. Dzieki i pozdrawiam. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24363 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 04-06-2009, 21:33
|
|
|
A nie bylo w liscie nadawczym namiarow na niego?
Ew. po wygraniu aukcji tez mozesz odnalezc adres w serwisie Allegro.
Ja niestety juz nie mieszkam w Malborku - bede tam w ostatni weekend czerwca, ale i tak nie znam goscia o takim nicku. Ew. podaj na PW namiary - mam kolege, ktory zajmuje sie sprzedaza czesci samochodowych. Mam nadzieje, ze to nie on (imię Włodzimierz). |
|
|
|
 |
mario mario
Mitsumaniak
|
Wysłany: 05-06-2009, 06:48
|
|
|
Krzyzak dzieki za zainteresowanie ale na allegro to ja go znalazlem ponieważ dal ogloszenie dwóch skrzyń automatycznych F4A42 ale żadna nie pasowala do mojego gaklanta, więc dogadalem się z nim a on powiedzial, że ma dokladnie też taką sama jak ja chcę, więc nie wciskalem kup teraz bo wtedy powiedzialby, ze dostalem dokladnie to co kupilem na allegro, a on co do mojej skrzyni to przyslal mi dokladnie tą sama co byla w ogloszeniu, Malo tego ten gość mimo, wyslal mi ta skrzynię z allegro to teraz ponownie ją wystawil na aukcę, czyli prawdopodobnie będzie chcial kogoś innego naciągnąć, Tak się sklada że pracuję razem z tym moim kolegą który też zostal oszukany w pewnych slużbach i już rozmawialiśmy z policja na ten temat i są gościem zainteresowani, ale czekamy na polubowne rozwiązanie tej sprawy bo nie zależy nam na ciąganiu się po sądach tylko na otrzymaniu konkretnych skrzyń biegów. Kumpel jest tak wkurzony że nawet na mnie jest zly i już chcial donosic do prokuratury i urzedu kontroli skarbowej ale wychamowalem go. Tak, ze jak widzisz sytuacja tak wygląda. Ja mam wszystkie maile w których ten gość potwierdzil że ma wyslać dwie skrzynie z komputerami i o określonych numerach tak, ze nie wyprze się tego. Co do nazwiska to jest to KWIATEK i mieszka na ul. Kościelnej 4. |
|
|
|
 |
Fragu
Mitsumaniak Łukasz

Auto: jest
|
Wysłany: 05-06-2009, 07:32
|
|
|
Miałem podobna sytuacje, zresztą opisana tutaj na forum. Na policji po zgłoszeniu właściwie nic nie robią, a to już pół roku minęło. Chyba najlepiej wziąć sprawy w swoje ręce....Mam nadzieje, że się Wam uda odzyskać kase! |
_________________ Zdania są jak tyłek - podzielone.
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 05-06-2009, 14:54
|
|
|
mario mario napisał/a: | Co do nazwiska to jest to KWIATEK |
Marcin? |
|
|
|
 |
mario mario
Mitsumaniak
|
Wysłany: 05-06-2009, 23:50
|
|
|
[/b]Krzyżak nie znam imienia i nazwiska tego gościa ale pieniadze polecil przelać na Hannę Kwiatek. Ja może i odpuscilbym mu ale mój kolega powiedzial, że kieruje sprawę do prokuratury za wyludzenie ponadto tak jak wspomnialem urząd kontroli skarbowej a ci to nawet za grosze nie rozliczone potrafią dowalić taklie kary, że glowa boli. Ja jestem maniakiem samochodowym i dla mnie liczy się skrzynia, kumpel niestety nie i dlaniego liczy się kasa. Narazie gość ten nie odzywa się, ale naprawdę nikt nikogo tu nie musi straszyć, naprawdę będzie żle. Czekamy tydzień jak gość nie zaproponuje rozsądnego rozwiązania sprawy to wtedy trzeba będzie uciec sie do drastycznych metod. |
|
|
|
 |
matyr
Forumowicz
Auto: galant diesel
|
|
|
|
 |
KaWu
Mitsumaniak Karmine Red

Auto: Galant EA2W; Colt CJ1A; Lancer
|
Wysłany: 07-07-2009, 14:53
|
|
|
matyr, masz racje. W opisie jest ten sam nick z allegro, misto i ulica. Tak więc nieciekawie.
Sam jestem ciekaw mario mario, jak się sprawa potoczyła |
_________________ ---
'06 Lancer CS 1,6 - 4G18 (IV 2017 - ...)
'99 Colt CJ1A, 1,3 - 4G13 (XII 2009 - II 2018)
Temat o Colcie...
'97 Galant EA2W, 2,0 GLS - 4G63 (II 2009 - IV 2017)
Od Lancera do Galanta...
'94 Lancer CB4W GLXi, 1.6 - 4G92 (II 2005 - II 2009)  |
|
|
|
 |
mkm
Forumowicz
Auto: Colty
|
Wysłany: 07-07-2009, 15:46
|
|
|
mario mario napisał/a: | dal ogloszenie dwóch skrzyń automatycznych F4A42 ale żadna nie pasowala do mojego gaklanta, więc dogadalem się z nim a on powiedzial, że ma dokladnie też taką sama jak ja chcę, więc nie wciskalem kup teraz |
Za beztroske trzeba placic...
Nie mogles sie dogadac, zeby wystawil skrzynie, ktora Cie interesuje na aukcji?
Prawde mowiac orzneli Cie na Twoje wlasne zyczenie... |
|
|
|
 |
mario mario
Mitsumaniak
|
Wysłany: 08-07-2009, 07:05
|
|
|
Może i na wslasną prośbę dalem sie wydymać, ale podjąlem dzialania i okazuje się że gosć utrzymuje się z takich oszystw. Na 10 oszukanych po kilkumiesięcznych przepychankach 2-4 daje sobie z gościem spokój i typ ma czystą kasę. Znalazlem w Polsce jeszcze 10 takich osób, a w sumie to bylo takich naiwnych może z 50 -ciu. Nawet nabral goscia z firmy w katowicach, ale ten ma swojego prawnika i zalożyl mu sprawę w prokuraturze. Ja z kumplem oczywiście dolączyliśmy do tej sprawy i jeszcze chyba 6-ciu innych. W tej chwili jestem na etapie zbierania danych osób z Polski, których ten palant wycyckal. Piszecie, że nie uważalem, ok, to posluchajcie. Gość ma warsztat i naprawia amerykance-glównie. Wziąl do naprawy samochód, podrobil lewe kwity o nabyciu tego auta i sptrzedal. Nowy wlaściciel dwa razy upil się. Pierwszy raz z radości bo kupil fajne auto za male pieniądze, a drugi raz zaraz na drugi dzień jak przyjechala policja i zabrala mu auto z podwórka, i co wy na to? Ten dupek jest dobrze znany malborskiej policji. Bylem z kumplem w Malborku, to matka jego powiedziala, że do Szwecji wyjechal, i tak każdemu kto o syncia zapyta, a ta wsza siedzi w domu albo w jakiejś melinie w innym mieście. Potrafi odpowiedzieć, że jak mu sprawe zalożymy to musimy za nią zaplacić, i to dla nas koszt okolo 400 zl , a on odda część pieniędzy i sprawę policja umorzy, tak że jak widzicie to większy-doslownie bo to kawal wieprza-wiekszy cwaniak. Ja obecni nie tak chcę odzyskać pieniądze bo już pogodzilem się z ich stratą ale chcę wysadzic gościa z siodla aby innych nie naciągal. Jak znacie kogoś kogo ten dupek naciągnąl dajcie namiary, czym więcej osób w sprawie tym lepiej. Pozdrawiam. |
|
|
|
 |
gulgulq
moderator Służbowo. Na statek.

Auto: i30
|
|
|
|
 |
mario mario
Mitsumaniak
|
Wysłany: 08-07-2009, 10:51
|
|
|
I tak chcemy zrobić. |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
|
Wysłany: 09-07-2009, 11:15
|
|
|
a tak mi sie przypomniało, że wczoraj albo przed wczoraj, bardzo podobnego typka opisywała prasa żeby uważać na jego sklepy internetowe. Tylko ten oszukuje ludzi na perfumach Co ciekawe, policja zamknęła mu jeden sklep internetowy to otworzył drugi i dalej proceder trwa. Ludzie zamawiają perfumy, wpłacają kase a towaru nie dostają. Koleś cwaniak, oferuje zwrot kasy ale... tylko tym co zgłosili się na policje i policja podjęła działania w ich sprawie. A wiadomo, tak jak wyżej napisane, na 10 osób 8 odpuści temat, bo dla 100 czy 200 PLN nie będzie się szarpała przez rok, a pozostałej dwójce odda kase i po problemie, kilkaset PLN zostaje w kieszeni.
Pozdrawiam i powodzenia. |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
Krzyzak

|
Wysłany: 09-07-2009, 23:06
|
|
|
tak, juz wiem o kim piszesz - "kawal wieprza" mnie naprowadzil
poznalem goscia kilkanascie lat temu, ale trudno to nazwac znajomoscia
wtedy byl to jedyny serwis amerykancow w Malborku i jeden z najlepszych w Polsce
nie przypuszczalem, ze tak to sie skonczy... |
|
|
|
 |
vtiii
Forumowicz
Auto: 3000gt VR4 '92
|
Wysłany: 10-07-2009, 11:12
|
|
|
ja tez wiem o kogo chodzi mojego starego wywalil miesiac temu na skrzynie od volva ale ja nie widze sensu zakladac mu sprawy ale mam inny pomysl... |
|
|
|
 |
|
|