Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Chooper
10-01-2007, 21:57
Wirusy
Autor Wiadomość
Memphis
[Usunięty]

Wysłany: 16-09-2006, 22:08   Wirusy

No więc mam następujący problem.
Używam programu Spybot serch and destroy i znalazł mi kilka wirów. Podobno program usuwa pliki rejestru i potrafi uszkodzić kompa ale mi się to nigdy nie zdażyło.
Po ostatnim skanie w liście znalezionych problemów jest zakładka: "Microsoft Windows Security Ceneter_Disabled" gdy otwieram zakładkę pojawia mi się plik rejetru o ścieżce: "HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Services\wscsvc\Start!=W=2

Nie wiem co z tym zrobić.

Czy ktoś ma jakiś pomysł?

arekp 
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 16-09-2006, 22:36   

Ja polecam przeznaczyc raz ~150 zl a pozniej ~100 zl na program antywirusowy i postawic na zabezpieczenie a nie leczenie.

Osobiscie uzywam Kaspersky Anti-Virus Personal Pro ale mozna kupic tansza paczke (~150zl) bez Pro, ktore daje glownie 2 licencje.

Memphis
[Usunięty]

Wysłany: 16-09-2006, 22:58   

No mam kasperskiego a dokładniej mam Kaspersky antyvirus 6.0 no ale jak widać nie bardzo zadziałał.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 16-09-2006, 23:00   

zapuść sobie skaner on-line ze strony www.mks.com.pl

Nie skanuje tylko archiwów.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 16-09-2006, 23:10   

Hubeeert napisał/a:
zapuść sobie skaner on-line ze strony www.mks.com.pl

Nie skanuje tylko archiwów.

... i wymaga I.E. <- takze odpada

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-09-2006, 23:12   

Jesli juz on-line to mozna dodac tez Pande. klik Po lewej jest 'Panda Active Scan' - podobnie jak MKS dziala tylko w przegladarkach IE.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 16-09-2006, 23:14   

IE każdy w systemie Windows ma o ile się nie postarał żeby odinstalować co proste nie jest. Wystarczy Start/Uruchom/i wpisać iexplore.exe a się uruchomi.

adams12, nie odpada tylko trzeba wiedzieć co i jak ;-) :P

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-09-2006, 23:14   

adams12 napisał/a:
... i wymaga I.E. <- takze odpada

Dlacego mialby odpasc? Zarowno Memphis jak i Ty uzywacie Windowsa.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 16-09-2006, 23:17   

arekp napisał/a:
Zarowno Memphis jak i Ty uzywacie Windowsa.

Ty i ja również ;-)

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 16-09-2006, 23:18   

Hubeeert napisał/a:

adams12, nie odpada tylko trzeba wiedzieć co i jak ;-) :P

hehe - chyba nie wiem :)
arekp napisał/a:

Dlacego mialby odpasc? Zarowno Memphis jak i Ty uzywacie Windowsa.

w mozilli wyrzuca blad - brak I.E. - wiec nie chce skanowac. ja tam nie wnikalem co i jak :)

dobranoc

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 16-09-2006, 23:22   

adams12 napisał/a:
hehe - chyba nie wiem

sądzę że większość użytkowników Winzgrozy ma problemy z podstawowymi funkcjami systemu. Tego gdzie znaleźć IE po zainstalowaniu Maxthona dowiedziałem się sam metodą prób i błędów ;-)

Pozdrawiam i dobranoc. :mrgreen:

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

arekp 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-09-2006, 23:39   

adams12 napisał/a:
w mozilli wyrzuca blad - brak I.E. - wiec nie chce skanowac. ja tam nie wnikalem co i jak :)

Cytat:
Skaner on-line do prawidłowego działania wymaga aktualnej wersji przeglądarki Internet Explorer (w wersji 6.0 i SP2) lub Internet Explorer 7beta.

[ Dodano: 16-09-2006, 23:40 ]
Hubeeert napisał/a:
sądzę że większość użytkowników Winzgrozy ma problemy

... z czytaniem komunikatow ;-)

Przepraszam za chamskie ciecie Twojej wypowiedzi ale tylko to mi bylo potrzebne do przekazania mysli ;-)

[ Dodano: 16-09-2006, 23:42 ]
Hubeeert napisał/a:
arekp napisał/a:
Zarowno Memphis jak i Ty uzywacie Windowsa.

Ty i ja również ;-)

Wiem, ale zastanawialem sie w czym mialby byc problem z uzywaniem antywirusa wymagajacego do pracy IE skoro jeden i drugi maja go w zasiegu myszki.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 17-09-2006, 00:07   

arekp napisał/a:
Przepraszam za chamskie ciecie Twojej wypowiedzi ale tylko to mi bylo potrzebne do przekazania mysli

:shock: :) :D :mrgreen: :lol:

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Memphis
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2006, 01:31   

No dobra pogadaliście sobie :mrgreen:

A czy ten plik rejestru mam wywalać czy co?

adams12
[Usunięty]

Wysłany: 17-09-2006, 07:11   

dobra, wyspalem sie i wytrzezwialem wiec teraz napisze :)

arekp napisał/a:
Hubeeert napisał/a:
sądzę że większość użytkowników Winzgrozy ma problemy

... z czytaniem komunikatow ;-)

Arku :) otoz, wiem doskonale gdzie jest IE, lecz uzywam na codzien mozilli i zablokowalem calkowicie dostep do polaczenia dla programu glownego ie - dlaczego? dla swietego spokoju. z mojego kompa korzystam nie tylko ja ale rowniez i moj ojciec nie tak obeznany w technologii. i jezeli skaner antywirusowy wymaga odemnie zebym zmienial teraz swoje zabezpieczenia, to mi sie zwyczajnie nie chce
arekp napisał/a:

Wiem, ale zastanawialem sie w czym mialby byc problem z uzywaniem antywirusa wymagajacego do pracy IE skoro jeden i drugi maja go w zasiegu myszki.

w tym ze nie jest to problem ale nie czuje tak silnej potrzeby akurat uzywania mksa zeby sie bawic za kazdym razem z odblokowywaniem :) tak samo jak nie wszedlbym do klubu w ktorym wymagaliby odemnie zebym za kazdym razem skapetki na wejsciu na lewa strone przelozyl i zalozyl na uszy :)

pozdrowka Panowie

Odpowiedz do tematu