To już jest qrna delikatne przegięcie ... |
Autor |
Wiadomość |
krysstek
Mitsumaniak

Auto: Colt Z30 1,3 Inform '06
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-09-2006, 18:16 To już jest qrna delikatne przegięcie ...
|
|
|
Na początku sierpnia kupiłem u rzeczonego dilera nowego Colta; obsługa, owszem miła, fachowa; na odjezdne dali apteczkę, gaśnicę itp. Dzisiaj, trochę z nudów, sprzątałem w autku i myślę sobie, że looknę na termin przydatności do spożycia wspomnianej gaśnicy. I ch!@#$ mnie strzelił: data produkcji 2003 rok !!!, a termin kontroli czerwiec 2005 rok. No nie, nawet mi coś takiego do starego i siwego łba nie przyszło, żeby sprawdzać, czy wciskają starocie !!! A tu "renomowana" firma i łoją klienta nawet na 15 pln. A niech se to w d!@# wsadzą, odżałuję tą kasę (choć telefonicznie wyrażę w poniedziałek swój podziw dla oszczędności dilera), a z drugiej strony człowiek uczy się całe życie ... |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-09-2006, 19:20
|
|
|
krysstek, krysstek napisał/a: | kupiłem u rzeczonego dilera | którego Dilera?? |
Just think...
. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 30-09-2006, 19:37 Przegięcie delikatne
|
|
|
krysstek napisał/a: | na odjezdne dali apteczkę | Apteczką Ci to zrekompensowali
Nie no, tak poważnie to po prostu wstyd |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
krysstek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-09-2006, 19:42
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | krysstek, krysstek napisał/a: | kupiłem u rzeczonego dilera | którego Dilera?? |
Jest wymieniony w opisie tematu - Parexbud w Lublinie. |
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-09-2006, 20:08
|
|
|
Diler Lublin - pierwsza krecha |
Just think...
. |
|
|
|
 |
polokokt
Gość
|
Wysłany: 30-09-2006, 23:41
|
|
|
a na tej karteczce z ostateniego badania nie ma daty kolejnego badania? albo do kiedy waznosc zostala przedluzona? Bo ja kiedys mialem takie wersje karteczek (chyba zalezy to od firmy) ze gosc mogl wpisac waznosc na kolejne 3 lata.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
majki [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2006, 23:48
|
|
|
Oj tam, przesadzacie. Moze niedopatrzenie z ich strony? W koncu skoro dali gasnice za darmo, to nie mozna podejrzewac ich o to, ze skapili 15 zl - mogli niby w ogole nie dac, hm... Oby tylko nei bylo problemow gdyby (odpukac) cos Miskowi dolegalo...
M. |
|
|
|
 |
roch_27
moderator Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 70 razy Dołączył: 05 Paź 2005 Posty: 2581 Skąd: POznań
|
Wysłany: 01-10-2006, 00:00
|
|
|
a może pracownik podmienił ze swojego auta
nie za wszystko odpowiada włascicel (dealer) ---> choć na jego konto zawsze będą przypisane złe lub dobre czyny
Do takich spraw trzeba podejść z dystansem, wybadac sprawe i dopiero po negatywnym lub bezczynnym postępowaniu ze strony dealera, można pisac o ewentualnym "przekręcie"
pozdro |
_________________ Legnum VR-4 Type S Twin Turbo - 26.01.12r - accident
ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju
 |
|
|
|
 |
krysstek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 01-10-2006, 13:09
|
|
|
polokokt napisał/a: | a na tej karteczce z ostateniego badania nie ma daty kolejnego badania? albo do kiedy waznosc zostala przedluzona? Pozdrawiam |
Na gaśnicy nie ma żadnej naklejki, a daty są naniesione fabrycznie.
[ Dodano: 01-10-2006, 13:14 ]
roch_27 napisał/a: | Do takich spraw trzeba podejść z dystansem, wybadac sprawe i dopiero po negatywnym lub bezczynnym postępowaniu ze strony dealera, można pisac o ewentualnym "przekręcie" :wink:pozdro |
I owszem podchodzę do tego "przekrętu" z wielkim dystansem,a wręcz mnie to rozśmieszyło, ale fakt pozostaje faktem i że to jest żenada ... Jak już wcześniej wspomniałem, nie odmówie sobie tej przyjemności, aby jutro zadzwonić do dilera, szkoda tylko, że nie będę widział miny rozmówcy. |
|
 |
zachar [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2006, 15:12
|
|
|
daj adres to wysle Tobie kontrolke z aktualnym badaniem i naklejisz ja sobie na gasnice
wyluzuj juz z tym tematem bo to jest smieszne dla mnie
Pozdrawiam Zachar |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 01-10-2006, 19:23
|
|
|
zachar napisał/a: | daj adres to wysle Tobie kontrolke z aktualnym badaniem i naklejisz ja sobie na gasnice
wyluzuj juz z tym tematem bo to jest smieszne dla mnie |
To się uśmiechnij do lustra. A kontrolkę wyślij również do siebie. Tylko nie płacz potem jak Tobie albo komukolwiek przytrafi się np. takie coś.
Gaśnica jest obowiązkowym wyposażeniem samochodu i ma tam być |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
 |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Pomógł: 74 razy Dołączył: 03 Mar 2006 Posty: 12275 Skąd: Gdańsk
|
Wysłany: 01-10-2006, 20:16
|
|
|
a mi sie wydaje, ze pewnie jest tak jak pisze polokokt, tzn ze dealer kiedys zakupil moze ze 100 gasnic, a teraz co roku straz odnawia mu date ich przydatnosci. tak sie robi w kazdej normalnej duzej firmie. przedsiebiorstwa nie kuouja co rok czy dwa lata nowych gasnic, tylko przedluzaja ich date waznosci poprzez kontrole wyspecjalizowanych firm. |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
zachar [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2006, 20:40
|
|
|
JCH ja mam firme z gasnicami wiec jesli ktos z MM bedzie chgcial przeglad to zapraszam do mnie rowniez Ciebie
[ Dodano: 01-10-2006, 20:41 ]
i info dla wszystkich MM legalizacja i przeglad bedzie za darmo bo rodziny nie kasuje ja i moja tata ktory jest mojim szefem
a dokladnie ja jemupomagam chociaz pracuje gdzie indziej |
|
|
|
 |
JCH

|
Wysłany: 01-10-2006, 21:09
|
|
|
akbi napisał/a: | dealer kiedys zakupil moze ze 100 gasnic, a teraz co roku straz odnawia mu date ich przydatnosci. tak sie robi w kazdej normalnej duzej firmie. przedsiebiorstwa nie kuouja co rok czy dwa lata nowych gasnic, tylko przedluzaja ich date waznosci poprzez kontrole wyspecjalizowanych firm. | OK niech tak będzie, tylko niech to będzie legalnie i po bożemu. |
 |
|
|
|
 |
zachar [Usunięty]
|
Wysłany: 01-10-2006, 22:05
|
|
|
JCH firma moje ojca posiada wszelkie uprawnienia oraz certyfikaty jakie sa dostepne dla firm zajmujacych sie sprzete p-poz i bhp (czytaj woda, piasek i koce azbestowe <LOL>) |
|
|
|
 |
|