Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
To już jest qrna delikatne przegięcie ...
Autor Wiadomość
krysstek 
Mitsumaniak

Auto: Colt Z30 1,3 Inform '06
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-09-2006, 18:16   To już jest qrna delikatne przegięcie ...

Na początku sierpnia kupiłem u rzeczonego dilera nowego Colta; obsługa, owszem miła, fachowa; na odjezdne dali apteczkę, gaśnicę itp. Dzisiaj, trochę z nudów, sprzątałem w autku i myślę sobie, że looknę na termin przydatności do spożycia wspomnianej gaśnicy. I ch!@#$ mnie strzelił: data produkcji 2003 rok !!!, a termin kontroli czerwiec 2005 rok. No nie, nawet mi coś takiego do starego i siwego łba nie przyszło, żeby sprawdzać, czy wciskają starocie !!! A tu "renomowana" firma i łoją klienta nawet na 15 pln. A niech se to w d!@# wsadzą, odżałuję tą kasę (choć telefonicznie wyrażę w poniedziałek swój podziw dla oszczędności dilera), a z drugiej strony człowiek uczy się całe życie ...

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 30-09-2006, 19:20   

krysstek,
krysstek napisał/a:
kupiłem u rzeczonego dilera
którego Dilera??

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 30-09-2006, 19:37   Przegięcie delikatne

krysstek napisał/a:
na odjezdne dali apteczkę
Apteczką Ci to zrekompensowali :wink: :lol: :lol:

Nie no, tak poważnie to po prostu wstyd :!:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

krysstek 
Mitsumaniak

Wysłany: 30-09-2006, 19:42   

Hubeeert napisał/a:
krysstek,
krysstek napisał/a:
kupiłem u rzeczonego dilera
którego Dilera??

Jest wymieniony w opisie tematu - Parexbud w Lublinie.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 30-09-2006, 20:08   

Diler Lublin - pierwsza krecha :!:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

polokokt
Gość
Wysłany: 30-09-2006, 23:41   

a na tej karteczce z ostateniego badania nie ma daty kolejnego badania? albo do kiedy waznosc zostala przedluzona? Bo ja kiedys mialem takie wersje karteczek (chyba zalezy to od firmy) ze gosc mogl wpisac waznosc na kolejne 3 lata.
Pozdrawiam

majki
[Usunięty]

Wysłany: 30-09-2006, 23:48   

Oj tam, przesadzacie. Moze niedopatrzenie z ich strony? W koncu skoro dali gasnice za darmo, to nie mozna podejrzewac ich o to, ze skapili 15 zl - mogli niby w ogole nie dac, hm... Oby tylko nei bylo problemow gdyby (odpukac) cos Miskowi dolegalo...

M.

roch_27 
moderator
Nutrix Bi-Turbo

Auto: Arteon Shooting Brake R
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 01-10-2006, 00:00   

a może pracownik podmienił ze swojego auta :wink: :lol:

nie za wszystko odpowiada włascicel (dealer) ---> choć na jego konto zawsze będą przypisane złe lub dobre czyny :wink:

Do takich spraw trzeba podejść z dystansem, wybadac sprawe i dopiero po negatywnym lub bezczynnym postępowaniu ze strony dealera, można pisac o ewentualnym "przekręcie" :wink:

pozdro

ARMA PACIS FULCRA - Broń dźwignią pokoju

krysstek 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-10-2006, 13:09   

polokokt napisał/a:
a na tej karteczce z ostateniego badania nie ma daty kolejnego badania? albo do kiedy waznosc zostala przedluzona? Pozdrawiam

Na gaśnicy nie ma żadnej naklejki, a daty są naniesione fabrycznie.

[ Dodano: 01-10-2006, 13:14 ]
roch_27 napisał/a:
Do takich spraw trzeba podejść z dystansem, wybadac sprawe i dopiero po negatywnym lub bezczynnym postępowaniu ze strony dealera, można pisac o ewentualnym "przekręcie" :wink:pozdro

I owszem podchodzę do tego "przekrętu" z wielkim dystansem,a wręcz mnie to rozśmieszyło, ale fakt pozostaje faktem i że to jest żenada ... Jak już wcześniej wspomniałem, nie odmówie sobie tej przyjemności, aby jutro zadzwonić do dilera, szkoda tylko, że nie będę widział miny rozmówcy.

zachar
[Usunięty]

Wysłany: 01-10-2006, 15:12   

daj adres to wysle Tobie kontrolke z aktualnym badaniem i naklejisz ja sobie na gasnice

wyluzuj juz z tym tematem bo to jest smieszne dla mnie

Pozdrawiam Zachar

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 01-10-2006, 19:23   

zachar napisał/a:
daj adres to wysle Tobie kontrolke z aktualnym badaniem i naklejisz ja sobie na gasnice

wyluzuj juz z tym tematem bo to jest smieszne dla mnie

To się uśmiechnij do lustra. A kontrolkę wyślij również do siebie. Tylko nie płacz potem jak Tobie albo komukolwiek przytrafi się np. takie coś.
Gaśnica jest obowiązkowym wyposażeniem samochodu i ma tam być :!:

akbi 
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
Wysłany: 01-10-2006, 20:16   

a mi sie wydaje, ze pewnie jest tak jak pisze polokokt, tzn ze dealer kiedys zakupil moze ze 100 gasnic, a teraz co roku straz odnawia mu date ich przydatnosci. tak sie robi w kazdej normalnej duzej firmie. przedsiebiorstwa nie kuouja co rok czy dwa lata nowych gasnic, tylko przedluzaja ich date waznosci poprzez kontrole wyspecjalizowanych firm.

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V

zachar
[Usunięty]

Wysłany: 01-10-2006, 20:40   

JCH ja mam firme z gasnicami wiec jesli ktos z MM bedzie chgcial przeglad to zapraszam do mnie rowniez Ciebie

[ Dodano: 01-10-2006, 20:41 ]
i info dla wszystkich MM legalizacja i przeglad bedzie za darmo bo rodziny nie kasuje ja i moja tata ktory jest mojim szefem

a dokladnie ja jemupomagam chociaz pracuje gdzie indziej

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Wysłany: 01-10-2006, 21:09   

akbi napisał/a:
dealer kiedys zakupil moze ze 100 gasnic, a teraz co roku straz odnawia mu date ich przydatnosci. tak sie robi w kazdej normalnej duzej firmie. przedsiebiorstwa nie kuouja co rok czy dwa lata nowych gasnic, tylko przedluzaja ich date waznosci poprzez kontrole wyspecjalizowanych firm.
OK niech tak będzie, tylko niech to będzie legalnie i po bożemu.

zachar
[Usunięty]

Wysłany: 01-10-2006, 22:05   

JCH firma moje ojca posiada wszelkie uprawnienia oraz certyfikaty jakie sa dostepne dla firm zajmujacych sie sprzete p-poz i bhp (czytaj woda, piasek i koce azbestowe <LOL>)

Odpowiedz do tematu