Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Tylny lewy wahacz do Carismy 1,9 DID 2003
Autor Wiadomość
Paprotka
[Usunięty]

Wysłany: 12-10-2006, 11:58   Tylny lewy wahacz do Carismy 1,9 DID 2003

Cześć,
Jestem tu nowa i zwracam się z ogromną prośbą o pomoc w skierowaniu mnie, gdzie mogę się zaopatrzyć w tylny lewy wahacz do Carismy z 2003 roku 1,9 DID.
Jestem z Legionowa( okolice Warszawy) i jest to moj pierwszy samochód w życiu i jak na razie jestem super zadowolona z niego. Jednak musze wymienić ten wahacz gdyż na skutek wcześniejszej jazdy poprzedniego właściciela został on mocno uszkodzony(powyginany).
Zupełnie się nie orientuje gdzie takie części mogę dostać..

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-10-2006, 12:38   

Oki, więc w naszej wsi legionowo jest kilka opcji.
1. Skontaktować się z osobą z forum o nicku: "Japaneze" (w wyszukiwarke trzeba wpisać i wyskoczą namiary) i u tegoż Pana zamówić wahacz z przesyłką. Cenowo porównywalnie jak u nas w sklepie ale może się okazać, że za tą samą cenę masz lepszej jakości. Ale... czasem Japaneze jest dosyć zapracowany ciężko na nim wyprosić cokolwiek....
2. Sa dwa sklepy w Legionowie z częściami do samochodów. jeden to jest odddzial InterCarsu, który się mieści na terenie Aviotexu (jadąć od wawy, przejeżdzamy przez wiadukt w strone os. Piaski i po prawej stronie mamy stacje gazową i przy niej trzeba wiechać, bo tam w budynku z tyłu jest właśnie ten duży sklep). Jak nie mają aktualnie na magazynie, to najpóźniej na drugi dzień przywiezie kurier i część będzie do odbioru. Drugi sklep z częściami, to sklep sieci Fota S.A. który mieści się przy Leader Price, przy przystanku 723 z Warszawy. Ten sklep jest chyba deczko droższy od InterCarsu.
3. Powierzyć autko mechanikowi i on załatwi część. jeśli chodzi o wymianę wahacza to mogę w Legionowie polecić dwóch mechaników. Jeden to z tego co pamiętam nazywa się Jóźwik i mieści się na ul. Kruczej (numerku nie pamiętam, ale jadąc od cmentarza w sstronę os. piaski ul. krucza to któraś z poprzecznych ulic i trzeba skręcić w nią w lewo i tam zaraz to będzie 3 albo 4 działka po lprawej stronie, jak będziesz chciała konkrtne nanmiary to wieczorkiem w domu mogę na fakturze sprawdzić). Drugi mechanik mieści się przy Centrum szkolenia Policji. jedziemy z legionowa w stronę Zegrza i za CSP jakies 100 metrów jest asfaltowa ulica w prawo, którą możemy dojechać np do Stanisławowa, albo do kątów węgierskich. Skręcamy w nią w prawo i zaraz, pierwsza działka po prawej stronie to jest zakład mechaniczny. i tam jest takich dwóch chłopków roztropków, którzy po wahacz pojadą do sklepu kupią jaki trzeba i wymienia.

Ten drugi zakład jest tańszy, ale tam nie zrobią skomplikowanych rzeczy przy samochodzie (wahacz wymienia, olej też, ale rozrządu to tylko w niektórych samochodach. Ale Panowie są uczciwi i od razu mówią co zrobią a co nie, więc nie naciągają a do tego są przyzwoicie tani), tylko proste wymiany.
Pierwszy zakład z ulicy Kruczej, jest droższy ale Panowie znają się na wszystkim, łącznie z komputerami, rozrządami i co tam jeszcze jest w samoochodzie.

pozdrawiam
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Auto: IS220D
Kraj/Country: Australia
Wysłany: 12-10-2006, 12:45   

z tym ze tam jest kilka wahaczy :?

w tym temacie znajdziesz schemat tylnego zawieszenia no i bys musiala wskazac, o ktory wahacz chodzi,
autko masz prawie nowe wiec raczej jakis zamiennikow nie ma sensu montowac bo za rok beda do wymiany a orginalna czesc kupisz u uzytkownika japaneze (kontakt na forum - trzeba dzwonic)
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Paprotka
[Usunięty]

Wysłany: 12-10-2006, 15:40   

Łał,
Jestem pod wrażeniem :)
to mi się podoba :D
Dzięki wielkie za informację.

Pozdrawiam

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 12-10-2006, 17:57   

Paprotka napisał/a:
Jestem pod wrażeniem :)
to mi się podoba :D

czyli zostajesz z nami dluzej ?? :D

i jak juz wiadomo ktory wahacz??
Lexus IS220D
Calish4nia

dużo jeżdże i lubię jeździć, ale jak jeżdżę po autostradach, to czasami zdarza się, że widze takich wariatów co zapieprzaja, aż głowa puchnie... ledwo co ich wyprzedzam

Paprotka
[Usunięty]

Wysłany: 12-10-2006, 20:42   

Więc tak...
W sieci Fota S.A. oraz w InterCars powiedzieli,że nie maja takich części jak tylny,lewy wahacz do mojego samochodu...
aaaa i co teraz?
Jeszcze postaram się skontaktować z osobą Japaneze.

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 12-10-2006, 20:48   

Paprotka napisał/a:
Jeszcze postaram się skontaktować z osobą Japaneze.

słuszna decyzja :)

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 12-10-2006, 20:55   

Paprotka napisał/a:
W sieci Fota S.A. oraz w InterCars

ale jaka fota i jaki intercars - tam maja zamienniki co sie nie oplaca zakladac - dzwon do japaneza sprowadzi orginalna czesci za polowe ceny co w aso i styknie na pare lat a nie na rok :)
Lexus IS220D
Calish4nia

stanik 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-10-2006, 22:33   

pod warunkiem oczywiscie ze Japaneze bedzie mial czas. ja przez miesiac sie nie doprosilem wyceny moich czesci (celem wiedzy ile mam przeslac kasy). Wykonalem kilka telefonow w tej sprawie do Japaneze i stwierdziłem, że ja się prosił nie będę.... Od tamtej pory mienelo już 2-3 miesiące a wyceny dalej nie mam, choć już wszystko co chciałem wymieniłem. także ja Japaneze podaje bo można u Niego dostać rzeczy oryginalne, faktycznie doradzić potrafi, ale... z realizacja to raczej ja mam średnie doświadczenie. Zresztą historię moich kontaktów z Japaneze opisałem w moim wątku, który jest w podpisie.
Pozdrawiam
#0175/KMM
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+

Chooper 
Mitsumaniak

Auto: MZR 2.0 DOHC
Zaproszone osoby: 3
Wysłany: 12-10-2006, 22:46   

bo Japaneze cały czas ma urwanie głowy. Ja wczoraj tłumik odberałem od niego pół godziny, bo non stopsie ktos ładował i o cos pytał, nie miał czasu biedaczek nawet hamburgera zjeść w spokoju, bo albo klietn talbo dzwoniacy telefon. Na nasze nieszczęscie nie zajmuje sie on częsciami tylko do misków ale do wszelakich marek, i dlatego masa ludzi przyjeżdza do niego po amory/filtry/płyny/el. zawieszenia etc. non stop kolejka. A z drugiej strony ja np. po tłumik jeździłem 3 razy, bo pierwszym raem nie było wcale czesci, drugim był tylko środkowy, i dopiero za 3 razem był końcowy (przyczyny niezalezne od Marka).

stanik 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-10-2006, 23:11   

dlatego świadomie uprzedzam, że u Japaneze można kupić ale trzeba łązić, dzwonić, starać się... jak ktoś lubi i ma czas to jak najbardziej można, mi akurat po miesiącu i kilku telefonach odechciało się :)

Pozdrawiam
#0175/KMM
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 12-10-2006, 23:24   

stanik bo ty dzwoniles w okresie kiedy mu sie dzieciak rodzil - ja ostatnio zalatwilem co potrzebowalem bez problemu i juz go psychicznie przygotowalem na nastepny telefon :D
Lexus IS220D
Calish4nia

stanik 
Mitsumaniak

Wysłany: 12-10-2006, 23:28   

oki, i tak podalem Japaneze jako pierwszego. Ale poza tym ze ten wahacz Paprotka kupi u japaneze to jeszcze ktoś musi go wymienić.... :) A wcześniej ktoś musi zdjagnozować który to wahacz, skoro jest ich kilka....
Pozdrawiam
#0175/KMM
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+

Matejko 
Mitsumaniak
Macho Paczo

Wysłany: 12-10-2006, 23:30   

stanik napisał/a:
A wcześniej ktoś musi zdjagnozować który to wahacz, skoro jest ich kilka....

pewnie bys chcial jej zdiagnozowac organoleptycznie samemu .... wahacz oczywiscie :D :mrgreen:
Lexus IS220D
Calish4nia

stanik 
Mitsumaniak

Wysłany: 13-10-2006, 00:16   

raczej, przeglądając stronę www Paprotki, wolę jakiś trening gratis :)

Pozdrawiam

PS
A tak na prawde, to jak ktoś przejży moje odpowiedzi to zawsze piszę dużo i obszernie :) bo widziałem, że tu jakieś komentarze były ;) . A i żadnego zrewanżowania się nie oczekuję, nawet chyba miałbym problemy z przyjęciem, bom jakiś taki niezwyczajny :)
#0175/KMM
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+

Odpowiedz do tematu