[1G 90-94] POSZUKUJĘ DOBREGO MACHERA OD KOMPUTERÓW MITSUBIS |
Autor |
Wiadomość |
jpb1974
Nowy Forumowicz
Auto: galant - eclipse
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-11-2010, 14:37 [1G 90-94] POSZUKUJĘ DOBREGO MACHERA OD KOMPUTERÓW MITSUBIS
|
|
|
Witam mam wielki problem z już drugim kompem w ecli 2.0T poszukuję jak w tytule speca który jest dobrze zorientowany w tych kompach , interesuje mnie sprawa czy w moim konkretnym przypadku kompy da się zreanimować i kwestia oczywiście ile może to kosztować . Proszę o ewentualne namiary na takich gości którzy potrafią przeprowadzić taką reanimacje bez skopania sprawy . |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

Auto: Megane GTline
Pomógł: 72 razy Dołączył: 06 Wrz 2006 Posty: 3214 Skąd: Kraków
|
Wysłany: 19-11-2010, 15:54
|
|
|
Spróbuj napisać do Bartka http://forum.mitsumaniaki...viewprofile&u=6 on jest największy Meches jakiego znam w tym temacie. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Piszę poprawnie po polsku. - Przynajmniej się staram
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
jpb1974
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 19-11-2010, 22:30
|
|
|
Wielkie dzięki ale czy jest jeszcze ktoś inny kto się na tym zna równie dobrze ???? , bo do kolegi Bartka już pisałem niestety nie odpowiedział ani na priva ani na GG jak dotąd . |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 19-11-2010, 23:03
|
|
|
a cóż się stało Twojemu ECU? |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
jpb1974
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 20-11-2010, 10:58 POSZUKUJĘ DOBREGO MACHERA OD KOMPUTERÓW MITSUBISHI
|
|
|
Niestety co się stało mojemu ECU ciężko mi stwierdzić ale nie są to kondensatory , ma następujące objawy - -brak kontrolki check po włączeniu zapłonu , brak reakcji silnika krokowego auto nie daje się uruchomić ! CO pada w kompie przy takich objawach ?? -czy jest możliwa reanimacja?? -jaki koszt w przybliżeniu ?? |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 21-11-2010, 01:07
|
|
|
już gdzieś czytałem coś takiego... czyżby chodziło o nieudany turbo swap? |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
uszaty69
Forumowicz

Auto: Colt, Evo VIII,Outlander Turbo
|
Wysłany: 21-11-2010, 01:10
|
|
|
zadzwoń sobie do ProjectXS w Krakowie. podobno sa jednymi z lepszych speców od Eclipsów z 4G63 w Polsce. Nie wiem czy ogarniają temat komputerów, ale warto spróbować.
[ Dodano: 21-11-2010, 01:10 ]
http://projectxs.pl/ |
_________________ Colt CJ0 4x4 evo 540/665
było Eco VIII 400/500, Outlander Turbo |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 21-11-2010, 01:15
|
|
|
na bank ogarniają swapy i wszystko co z nimi związane, więc wal śmiało |
|
|
|
 |
jpb1974
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-11-2010, 11:13
|
|
|
panowie czy w ogóle ktoś miał taki przypadek u siebie z kompem z takimi objawami ?? czy ktoś tak uszkodzonego kompa może naprawiał ????? jeże;i tak to co się w nim wysypało ? |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 21-11-2010, 11:25
|
|
|
jpb1974, najczęściej w takim przypadku pada procesor w ECU, nie słyszałem jeszcze żeby ktoś to naprawił. |
_________________ Nigdy nie mów, że czegoś się nie da zrobić. Ponieważ zawsze znajdzie się taki ktoś, co nie będzie wiedział, że tego się nie da zrobić, I TO ZROBI !!!
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
uszaty69
Forumowicz

Auto: Colt, Evo VIII,Outlander Turbo
|
Wysłany: 21-11-2010, 11:55
|
|
|
w razie czego najlepszy elektronik w Krakowie to Sebastian Kitliński na ul. Balickiej. Naprawi wszystko co się da, jeżeli się podejmie, bo przebiera w niektórych markach. Można gościa polecić z czystym sumieniem. |
_________________ Colt CJ0 4x4 evo 540/665
było Eco VIII 400/500, Outlander Turbo |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 21-11-2010, 12:28
|
|
|
uszaty69 napisał/a: | w razie czego najlepszy elektronik w Krakowie to Sebastian Kitliński na ul. Balickiej. Naprawi wszystko co się da, jeżeli się podejmie, bo przebiera w niektórych markach. Można gościa polecić z czystym sumieniem. |
Również polecam tego gościa, problem w tym że nie bardzo jest z dostępem do proców do ECU do Ecli |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
jpb1974
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 21-11-2010, 15:04 POSZUKUJĘ DOBREGO MACHERA OD KOMPUTERÓW MITSUBISHI
|
|
|
Adaho_krak -- skoro pajdą procesory w tych kompach to czy procek od kompa z wolnossącego silnika podchodzi /////???? czy to całkiem inna bajka . |
|
|
|
 |
Adaho_krak
moderator

|
Wysłany: 21-11-2010, 16:07
|
|
|
jpb1974 napisał/a: | Adaho_krak -- skoro pajdą procesory w tych kompach to czy procek od kompa z wolnossącego silnika podchodzi /////???? czy to całkiem inna bajka . |
Szczerze wątpię czy podchodzi, w ECU do ECLI procesor to tzw. Eprom z wgranym oprogramowaniem do konkretnego silnika. W naszych autach bez możliwości programowania. Moje wiadomości na ten temat pozwalają mi wyknuć w/w stwierdzenia, ale jak wiadomo "POLAK POTRAFI". Myślę że najprościej byłoby znaleźć ECU od Turbo. Największą wiedzę na temat ECU do Miśków jak już wyżej napisałem ma Bartek. |
Renault Megane Gtline
Adam 00302/KMM |
|
|
|
 |
jpb1974
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 22-11-2010, 00:43
|
|
|
Adaho_krak a czy kolega Bartek prowadzi jakąś firmę czy gdzieś pracuje w jakimś warsztacie a może jest jakiś kontakt telefoniczny z nim możliwy bo na GG nie odpowiada . |
|
|
|
 |
|