Przesunięty przez: Bzyk_R1 01-12-2017, 20:16 |
[II 2.2 DID] POMOCY |
Autor |
Wiadomość |
Radek285
Nowy Forumowicz
Auto: Outlander II
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 12-03-2012, 11:33 [II 2.2 DID] POMOCY
|
|
|
Witam serdecznie i pozdrawiam na wstepie wszystkich urzytkownikow Outlandera
Mam wielki probleM , mianowicie rozładował mi sie akumulator w moim Outku i po naładowaniu go prostownikiem nie mam reakcji na rozrusznik ani z systemu bezkluczykowego ani kluczyka wyjetego z pilota i umieszczonego w stacyjce
Wszystko niby jest ok lecz nie wiem co mam robic nie moge odpalic mojego kochanego autka a do ASO mam kawał drogi , czy ktos miał podobny przypadek lub moze mi jakos pomoc
Prosze o jak najszybsza odpowiedz POMOCY |
|
|
|
 |
borsak1
Forumowicz 2.2D MiVEC Intense+
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 542 Skąd: Sulejówek
|
Wysłany: 12-03-2012, 11:36
|
|
|
A zegary Ci zaświecają ? Bo trochę haotycznie to opisałeś. |
_________________ szerokości wszystkim i sobie |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-03-2012, 11:52
|
|
|
Sprawdź klemy, czy dobrze je załozyłeś i czy przewodzą prąd.
Ja miałem to samo tydzień temu w Reni mojej córki. |
|
|
|
 |
Radek285
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-03-2012, 13:17
|
|
|
Tak wszystko jest ok z klemami i zegary swieca , stacyjka działa jak nalezy w pozycji2 wszystko jest ok,lecz jak daje rozuch
to rozrusznik wogole sie nie odzywa tak jak by go nie było tam , nie pierwszy raz ładował akumulator w tym autku i zawsze było ok pierwszy raz cos takiego mi sie przytrafiło i nie wiem gdzie szukac pomocy , chyba tylko ASO zostaje
[ Dodano: 12-03-2012, 13:26 ]
A powiedzcie bo jakos nie zracałem nigdy uwagi - ta dioda po lewej stronie swieci sie cały czas?
czy powinna gasnac po przekreceniu stcyjki
mam jeszcze taki jakby immobilajzer przy drogim komplecie kluczykow , ktory pasuje do miejsca tam gdzie dioda ale jak przykłądam to nie ma reakcji zadnej |
|
|
|
 |
mitsu00
Mitsumaniak
Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Pomógł: 34 razy Dołączył: 10 Lut 2009 Posty: 4355 Skąd: Sztokholm, Szwecja
|
Wysłany: 12-03-2012, 13:49
|
|
|
Radek285 napisał/a: | Tak wszystko jest ok z klemami i zegary swieca , stacyjka działa jak nalezy w pozycji2 wszystko jest ok,lecz jak daje rozuch
to rozrusznik wogole sie nie odzywa tak jak by go nie było tam , nie pierwszy raz ładował akumulator w tym autku i zawsze było ok pierwszy raz cos takiego mi sie przytrafiło i nie wiem gdzie szukac pomocy , chyba tylko ASO zostaje
[ Dodano: 12-03-2012, 13:26 ]
A powiedzcie bo jakos nie zracałem nigdy uwagi - ta dioda po lewej stronie swieci sie cały czas?
czy powinna gasnac po przekreceniu stcyjki
mam jeszcze taki jakby immobilajzer przy drogim komplecie kluczykow , ktory pasuje do miejsca tam gdzie dioda ale jak przykłądam to nie ma reakcji zadnej | Sprawdz napiecie na klemach. Powinno chyba byc minimum 12V. Ja w moim bylym 2.2 raz rozladowalem akku na amen jak zapowietrzylem uklad paliwowy. Doladowywanie Ctek-iem nic nie dalo. Nie trzymal napiecia. Po przekreceniu stacyjki wszystko migalo i nastepnego dnia juz tylko cykalo. Kupilem nowy akku i wszystko wrocilo do normy. |
_________________ Pozdrawiam
Dominik |
|
|
|
 |
Radek285
Nowy Forumowicz
|
Wysłany: 12-03-2012, 14:27
|
|
|
Aku ma stałe napiecie 12V , nawet jak włacze wszystkie swiatła , dmuchawe i takie tam to napiecie jest na akumulatorze raczej własciwe ok 12V , moge tylko napomniec ze autko nie było odpalane jakies 2 miesiace bo nie było mnie w kraju ale to chyba nie ma nic wspolnego z tym ze rozrusznik nie działa |
|
|
|
 |
lexus
Mitsumaniak lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Pomógł: 13 razy Dołączył: 12 Mar 2010 Posty: 1122 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 12-03-2012, 15:11
|
|
|
Stawiał by na akumulator ,auto nie jeżdzone 2 mies.to poprostu padł .U mnie napięcie na aku to 12,35 po kilku dniach bez jazdy, jak zapalę na moment i zgaszę jest 12,6 po naładowaniu może wzrosnąć do 14.Może też być tak że rozprogramował sie imobilajzer jak nie miał zasilania.Generalnie nie zalecają odłączania aku od auta ani ładowania na włożonym aku w samochodzie .czyli jak przywrócić autu napięcie - nie wiem |
|
 |
borsak1
Forumowicz 2.2D MiVEC Intense+
Pomógł: 1 raz Dołączył: 21 Kwi 2011 Posty: 542 Skąd: Sulejówek
|
Wysłany: 12-03-2012, 15:19
|
|
|
Akumulator podłącz do innego na kablach a zobaczysz ze odpali. to że ma 12V nie znaczy że ma na tyle prądu aby ruszyć rozrusznik. |
_________________ szerokości wszystkim i sobie |
|
|
|
 |
regon
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
|
Wysłany: 12-03-2012, 16:24
|
|
|
Po wyjęciu kluczyka z pilota włóż kluczyk odwrotna stroną w pilota (aby stanowiły całość) i dopiero w ten sposób spróbuj odpalić, tak przynajmniej jest w systemie bez kluczykowym. |
|
 |
Komandor
Mitsumaniak
Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Pomógł: 6 razy Dołączył: 01 Cze 2009 Posty: 493 Skąd: Z morza
|
Wysłany: 12-03-2012, 16:57
|
|
|
Przypomnial mi sie taki stary taksowkarski myk na rozprogramowany imobilizer z powodzeniem zastosowany w poprzedniej Hondzie Accord. Przekręć stacyjke w pierwsze polozenie i zostaw na 5 minut, potem 5 minut przerwy w pozycji off stacyjki, kolejny krok to okolo 10 min i znow 5 min przerwy, potem 15 minut + 5 przerwy i Honda zagrała |
_________________ Wolność ma zapach benzyny... |
|
|
|
 |
elektryk
Forumowicz
Auto: auto
Pomógł: 33 razy Dołączył: 10 Sie 2008 Posty: 2082 Skąd: z ...
|
Wysłany: 12-03-2012, 18:44
|
|
|
Radek285 napisał/a: | A powiedzcie bo jakos nie zracałem nigdy uwagi - ta dioda po lewej stronie swieci sie cały czas? | A co to jest ta dioda po lewej? Jakiś fabryczny wynalazek czy sam montowałeś? |
|
|
|
 |
gajduss [Usunięty]
|
Wysłany: 12-03-2012, 20:17
|
|
|
tydzień temu szwagier miał ten sam problem ale z mondeo 2008. Ako sie samo rozładowało i zero reakcji na rozrusznik. Wszystko sie zapalało jak należy ale rozrusznik przestał kręcić. Przyjechał mechanik z komputerem, podłączył pod auto skasował błędy i wtedy dopiero dopalił ( koszt 250 zł.). wina akumulatora. Dodam że wymiana aka na nowe przed skasowaniem błędu nie przyniosła pozytywnego skutku. |
|
|
|
 |
sla
Forumowicz

Auto: Inne
Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Mar 2005 Posty: 2882 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 12-03-2012, 21:48
|
|
|
borsak1 napisał/a: | Akumulator podłącz do innego na kablach a zobaczysz ze odpali. |
W/g mnie też tak będzie. |
|
|
|
 |
rezon
Mitsumaniak
Auto: był OutlanderII 2.0DID
|
Wysłany: 13-03-2012, 09:13
|
|
|
Radek285, możesz mieć jeszcze słabo podłączony kabel masy do obudowy skrzyni biegów bodajże. Reakcja jest dokładnie taka jak piszesz - zegary świecą, niby wszystko OK, a rozrusznik nie kręci. |
_________________ był Outlander 2 2.0Did był Superb 1,8TSI 4x4 jest V60 CC  |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 13-03-2012, 16:24
|
|
|
gajduss napisał/a: | tydzień temu szwagier miał ten sam problem ale z mondeo 2008. Ako sie samo rozładowało i zero reakcji na rozrusznik. Wszystko sie zapalało jak należy ale rozrusznik przestał kręcić. Przyjechał mechanik z komputerem, podłączył pod auto skasował błędy i wtedy dopiero dopalił ( koszt 250 zł.). wina akumulatora | Jak ja się cieszę, że mam prosty samochód, no w miarę 2 razy rozładował się akumulator (w sumie to do dziś nie wiem dlaczego ) ale zapięcie prostownika, ładowanie..... i heja |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
|