Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 20:16
[II 2.2 DID] POMOCY
Autor Wiadomość
Radek285 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander II
Kraj/Country: Polska
  Wysłany: 12-03-2012, 11:33   [II 2.2 DID] POMOCY

Witam serdecznie i pozdrawiam na wstepie wszystkich urzytkownikow Outlandera :D
Mam wielki probleM , mianowicie rozładował mi sie akumulator w moim Outku i po naładowaniu go prostownikiem nie mam reakcji na rozrusznik ani z systemu bezkluczykowego ani kluczyka wyjetego z pilota i umieszczonego w stacyjce :cry:
Wszystko niby jest ok lecz nie wiem co mam robic nie moge odpalic mojego kochanego autka a do ASO mam kawał drogi , czy ktos miał podobny przypadek lub moze mi jakos pomoc
Prosze o jak najszybsza odpowiedz POMOCY

borsak1 
Forumowicz
2.2D MiVEC Intense+

Wysłany: 12-03-2012, 11:36   

A zegary Ci zaświecają ? Bo trochę haotycznie to opisałeś.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 12-03-2012, 11:52   

Sprawdź klemy, czy dobrze je załozyłeś i czy przewodzą prąd.
Ja miałem to samo tydzień temu w Reni mojej córki.

Radek285 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 12-03-2012, 13:17   

Tak wszystko jest ok z klemami i zegary swieca , stacyjka działa jak nalezy w pozycji2 wszystko jest ok,lecz jak daje rozuch
to rozrusznik wogole sie nie odzywa tak jak by go nie było tam , nie pierwszy raz ładował akumulator w tym autku i zawsze było ok pierwszy raz cos takiego mi sie przytrafiło i nie wiem gdzie szukac pomocy , chyba tylko ASO zostaje :cry:

[ Dodano: 12-03-2012, 13:26 ]
A powiedzcie bo jakos nie zracałem nigdy uwagi - ta dioda po lewej stronie swieci sie cały czas?
czy powinna gasnac po przekreceniu stcyjki
mam jeszcze taki jakby immobilajzer przy drogim komplecie kluczykow , ktory pasuje do miejsca tam gdzie dioda ale jak przykłądam to nie ma reakcji zadnej

mitsu00 
Mitsumaniak

Auto: VOLVO XC70 AWD '13
Kraj/Country: Sweden
Wysłany: 12-03-2012, 13:49   

Radek285 napisał/a:
Tak wszystko jest ok z klemami i zegary swieca , stacyjka działa jak nalezy w pozycji2 wszystko jest ok,lecz jak daje rozuch
to rozrusznik wogole sie nie odzywa tak jak by go nie było tam , nie pierwszy raz ładował akumulator w tym autku i zawsze było ok pierwszy raz cos takiego mi sie przytrafiło i nie wiem gdzie szukac pomocy , chyba tylko ASO zostaje :cry:

[ Dodano: 12-03-2012, 13:26 ]
A powiedzcie bo jakos nie zracałem nigdy uwagi - ta dioda po lewej stronie swieci sie cały czas?
czy powinna gasnac po przekreceniu stcyjki
mam jeszcze taki jakby immobilajzer przy drogim komplecie kluczykow , ktory pasuje do miejsca tam gdzie dioda ale jak przykłądam to nie ma reakcji zadnej
Sprawdz napiecie na klemach. Powinno chyba byc minimum 12V. Ja w moim bylym 2.2 raz rozladowalem akku na amen jak zapowietrzylem uklad paliwowy. Doladowywanie Ctek-iem nic nie dalo. Nie trzymal napiecia. Po przekreceniu stacyjki wszystko migalo i nastepnego dnia juz tylko cykalo. Kupilem nowy akku i wszystko wrocilo do normy.

Dominik

Radek285 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 12-03-2012, 14:27   

Aku ma stałe napiecie 12V , nawet jak włacze wszystkie swiatła , dmuchawe i takie tam to napiecie jest na akumulatorze raczej własciwe ok 12V , moge tylko napomniec ze autko nie było odpalane jakies 2 miesiace bo nie było mnie w kraju ale to chyba nie ma nic wspolnego z tym ze rozrusznik nie działa :cry:

lexus 
Mitsumaniak
lexus

Auto: outekII 2,0 DID 2007 intense+
Wysłany: 12-03-2012, 15:11   

Stawiał by na akumulator ,auto nie jeżdzone 2 mies.to poprostu padł .U mnie napięcie na aku to 12,35 po kilku dniach bez jazdy, jak zapalę na moment i zgaszę jest 12,6 po naładowaniu może wzrosnąć do 14.Może też być tak że rozprogramował sie imobilajzer jak nie miał zasilania.Generalnie nie zalecają odłączania aku od auta ani ładowania na włożonym aku w samochodzie .czyli jak przywrócić autu napięcie - nie wiem :oops:

borsak1 
Forumowicz
2.2D MiVEC Intense+

Wysłany: 12-03-2012, 15:19   

Akumulator podłącz do innego na kablach a zobaczysz ze odpali. to że ma 12V nie znaczy że ma na tyle prądu aby ruszyć rozrusznik.

regon 
Forumowicz

Auto: MO II, 2,4 - już nie
Wysłany: 12-03-2012, 16:24   

Po wyjęciu kluczyka z pilota włóż kluczyk odwrotna stroną w pilota (aby stanowiły całość) i dopiero w ten sposób spróbuj odpalić, tak przynajmniej jest w systemie bez kluczykowym.

Komandor 
Mitsumaniak

Auto: OII 2.4 cvt, Romet Ogar 125 ;)
Wysłany: 12-03-2012, 16:57   

Przypomnial mi sie taki stary taksowkarski myk na rozprogramowany imobilizer z powodzeniem zastosowany w poprzedniej Hondzie Accord. Przekręć stacyjke w pierwsze polozenie i zostaw na 5 minut, potem 5 minut przerwy w pozycji off stacyjki, kolejny krok to okolo 10 min i znow 5 min przerwy, potem 15 minut + 5 przerwy i Honda zagrała :)

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 12-03-2012, 18:44   

Radek285 napisał/a:
A co to jest ta dioda po lewej? Jakiś fabryczny wynalazek czy sam montowałeś?

gajduss
[Usunięty]

Wysłany: 12-03-2012, 20:17   

tydzień temu szwagier miał ten sam problem ale z mondeo 2008. Ako sie samo rozładowało i zero reakcji na rozrusznik. Wszystko sie zapalało jak należy ale rozrusznik przestał kręcić. Przyjechał mechanik z komputerem, podłączył pod auto skasował błędy i wtedy dopiero dopalił ( koszt 250 zł.). wina akumulatora. Dodam że wymiana aka na nowe przed skasowaniem błędu nie przyniosła pozytywnego skutku.

sla 
Forumowicz

Auto: Inne
Wysłany: 12-03-2012, 21:48   

borsak1 napisał/a:
Akumulator podłącz do innego na kablach a zobaczysz ze odpali.

W/g mnie też tak będzie.

rezon 
Mitsumaniak

Auto: był OutlanderII 2.0DID
Wysłany: 13-03-2012, 09:13   

Radek285, możesz mieć jeszcze słabo podłączony kabel masy do obudowy skrzyni biegów bodajże. Reakcja jest dokładnie taka jak piszesz - zegary świecą, niby wszystko OK, a rozrusznik nie kręci.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 13-03-2012, 16:24   

gajduss napisał/a:
tydzień temu szwagier miał ten sam problem ale z mondeo 2008. Ako sie samo rozładowało i zero reakcji na rozrusznik. Wszystko sie zapalało jak należy ale rozrusznik przestał kręcić. Przyjechał mechanik z komputerem, podłączył pod auto skasował błędy i wtedy dopiero dopalił ( koszt 250 zł.). wina akumulatora
Jak ja się cieszę, że mam prosty samochód, no w miarę ;) 2 razy rozładował się akumulator (w sumie to do dziś nie wiem dlaczego :roll: ) ale zapięcie prostownika, ładowanie..... i heja :)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Odpowiedz do tematu