Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Nowe przepisy ruchu drogowego.
Autor Wiadomość
Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 15-09-2005, 09:26   Nowe przepisy ruchu drogowego.

Doszly mnie sluchy (od znajomego policjanta), że weszly w życie nowe przepisy:
1. Wyprzedzanie na linii ciąglej jest dozwolone jezeli nie zagraza to bezpieczenstwu,
2. To samo dotyczy wyprzedzania na skrzyzowaniach,
3. Kazdy znak "ustap pierwszenstwa" jest rownoznaczny ze znakiem STOP - i trzeba sie zatrzymac,

Czy ktos moze wie czy to prawda czy tylko zapowiedzi, ktore jeszcze nie obowiazuja i jeszcze dlugo nie beda??

Czas może na Space Stara dla żony?

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 15-09-2005, 11:40   Re: Nowe przepisy ruchu drogowego.

Karwoś napisał/a:
Doszly mnie sluchy ...

Ad.1. Bardzo dobrze. Wyprzedzić rowerzystę, motorower, traktor, kierownika w kapeluszu który używa tylko max 2-giego biegu .... Tylko po co w takim razie linia przerywana?

Ad.2. Bardzo niebezpieczne. Lepiej niech to nie wejdzie w życie.
Ad.3. Bez sensu. Często bezpieczniej włączyć się do ruchu "z jazdy" niż "ze stopu".

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Efa! 
Mitsumaniak
queen of Off Topic

Auto: Toyota Corolla kombi
Wysłany: 15-09-2005, 13:28   

ad. 1. Totalna bzdura - po coś w końcu te ciągłe są - jak w miejscu przy takiej linii określić, co zagraża bezpieczeństwu, a co nie, skoro to właśnie jej występowanie ma ostrzec nas przed potencjalnym niebezpieczeństwem???
ad. 2. Zgadzam się z JCH.
ad. 3. kontrowersyjne (ja tam jestem przeciwko ze względów ekonomicznych).
Mój zespół SUBRA: www.fb.com/subraleo

Alek
[Usunięty]

Wysłany: 15-09-2005, 16:29   

Mam nadzieję że znajomy policjant tylko żartował.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 15-09-2005, 17:14   Re: Nowe przepisy ruchu drogowego.

Karwoś napisał/a:
1. Wyprzedzanie na linii ciąglej jest dozwolone jezeli nie zagraza to bezpieczenstwu,
3. Kazdy znak "ustap pierwszenstwa" jest rownoznaczny ze znakiem STOP - i trzeba sie zatrzymac,

Czy ktos moze wie czy to prawda czy tylko zapowiedzi, ktore jeszcze nie obowiazuja i jeszcze dlugo nie beda??

1. To po kiego c***a tyle ich wymalowano w Polsce :?: Nigdzie nie widziałem ich tyle co u Nas.
2. Jaaasne :roll: i wszyscy zdrowi :?:
3. Patrz wyżej

Głupi żart kolegi - te zmiany spowodowałyby tylko jedno - kupiłbym sobie BRDM-a na jakikolwiek wyjazd. I na wszelki wypadek juz teraz zainwestowałbym w małe działko. 30mm.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Wysłany: 15-09-2005, 17:33   

Ad.2. Przecież to już obowiązuje :) Na skrzyżowaniach o ruchu kierowanym i kilku pasach w jednym kierunku ;)
Ad.3. Niech poprawią najpierw ustawienie znaków. Ileż jest miejsc, gdzie stosując się do przepisów i zatrzymujac na wysokości znaku STOP poprostu nic nie widać? :)
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉

Karwoś 
Mitsumaniak

Auto: Ford C-Max Hybrid 2.0
Wysłany: 15-09-2005, 21:59   

Mi tez te przepisy nie podobaja sie za bardzo - szczegolnie ten 3 ale ja tylko pytam :)

Czas może na Space Stara dla żony?

ROMEL 
Mitsumaniak
wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Wysłany: 16-09-2005, 07:47   

Moominek !

Przy skrzyżowaniu ze STOP - nie masz obowiązku zatrzymać sie dokładnie na wysokości znaku - w przepisach pisze wyrażnie że zatrzymujemy sie w miejscu w którym nie "wymusimy" a wszystko widzimy... tak mi sie zrymowało... w przypadku gdy jest znak STOP i prostopadła do si jezdni ciągła linia to wtedy właśnie zatrzymujemy sie ale na wysokości linii przednią osią autka....

Proponuję mała lekturę _ PRAWO ORUCHU DROGOWYM_

Przyznam sie że czytam co jakis czas (co pół roku) nowe wydania lub jak sa jakies zmiany, powiem że całkiem fajna zabawa - usmiac sie można nie raz...z kontrukcji zdań i takie tam..

Pozdrawiam

CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ...

jezyk
[Usunięty]

Wysłany: 16-09-2005, 08:23   Re: Nowe przepisy ruchu drogowego.

a czy to nie bylo po jakies imprzce :lol: :lol: :lol:
bo:
ad1: smerfy uwielbiaja za to wlepiac mandaty wiec od zloba sie nie oderwa!
ad2: bardzo niebezpieczne wiec malo realne
ad3: pewnie chca znowu interes ukrecic im wymienic w calym kraju znaki ustap pierwszenstwa na znaki stop :mrgreen:

Leppe 
Mitsumaniak

Auto: Lancer GLXi/Legnum S/Grand Voy
Wysłany: 16-09-2005, 12:13   

Ludzie takiej bzdury to jeszcze nie czytalem zapanowalaby anarchia na polskich drogach.
a tak na powaznie to zeby takie przepisy mogly wejsc w zycie musieli by je wprowadzic w unii europejskiej (bo przeciez do niej nalezymy, a skoro nalezymy to nadrzedne sa przepisy unii a w unii znak stop caly czas oznacza to samo). Pozatym po co bylby w tedy znak ustap pierwszenstwa. Jak ktos pamieta kiedys znak stop w Polsce byl okragly a w Europie taki jak jest teraz, wprowadzilismy zmiany znaku STOP ale czy wiecie dlaczego osmiokat a nie okragly ano dlatego, ze zawodnik jadacy z przeciwka nie widzialby jaki to jest znak (moglbybyc np. zakaz ruchu lub inny z okragluch) dlatego ten jeden jedyny znak ma inny krztalt.
Nowe zmiany w przepisach o ruchu drogowym sa i jest ich ogrom biada temu ktory zna stare przepisy a spotka na skrzyzowaniu kogos kto zna nowe przepisy i bedzie chcial to wykozystac.
Maly przyklad odnosnie sygnalizacji swietlnej nowe przepisy mowia, ze zielone swiatlo uprawnia nas do wjechania poza sygnalizator swietlny ale nie na skrzyzowanie.
MITSUBISHI Pajero 3500 V6 GDI
MITSUBISHI Pajero 3000 V6
Chrysler Grand Vojager Town & Country (sprzedany)
Ford Transit
Ford Transit

Kofi 
moderator mitsumaniak
Michał

Auto: Galant EA3W
Wysłany: 16-09-2005, 14:41   Re: Nowe przepisy ruchu drogowego.

Karwoś napisał/a:

Dowcipniś :)

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 07-02-2015, 14:40   

A tymczasem..... :roll:

Sejm radykalnie zaostrzył przepisy drogowe

Najważniejsze zmiany:
:arrow: kierowcy, którzy przekroczą dozwoloną prędkość o minimum 50 km/godz. w obszarze zabudowanym, stracą prawo jazdy na trzy miesiące

:arrow: Prowadzenie pojazdów bez wymaganych uprawnień po ich odebraniu przez sąd będzie przestępstwem, a nie wykroczeniem

:arrow: Osoby skazane za prowadzenie pojazdu w stanie nietrzeźwości, które będą się starać o przywrócenie uprawnień, gdy orzeczono wobec nich zakaz, będą miały obowiązek zainstalowania w samochodzie blokady alkoholowej.

:arrow: W przypadku recydywy, czyli ponownego skazania kierowcy za jazdę po pijanemu, sąd będzie orzekał dożywotni zakaz prowadzenia pojazdów

Źródło o cały artykuł :arrow: tutaj

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

mjsystem 
Forumowicz

Auto: ...
Wysłany: 07-02-2015, 15:29   

JCH napisał/a:
Osoby skazane za prowadzenie pojazdu w stanie nietrzeźwości, które będą się starać o przywrócenie uprawnień, gdy orzeczono wobec nich zakaz, będą miały obowiązek zainstalowania w samochodzie blokady alkoholowej.

Bubel legislacyjny. W którym samochodzie? matki, ojca, teściowej, teścia, żony, męża, syna, brata, siostry, firmy, szefa, banku, firmy leasingowej?

Tovija 
Forumowicz

Auto: Meggy
Wysłany: 07-02-2015, 17:40   

(Strzepuje okruchy z ramienia w sposób wymanierowany)
W sumie to żaden punkt mnie nie dotyczy, bo raz, że jeżdżę przepisowo a dwa, nie piję ;) Więc mogą mi naskoczyć ;)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 07-02-2015, 18:37   

mjsystem w samochodzie, który prowadzą. Przyłapane na jeździe jakimkolwiek bez blokady będą podlegały karze.
Bubel?
To tak jak powiedzieć, że zakaz jazdy po alko jest bublem bo przecież nikt nie jest w stanie wyłapać wszystkich jeżdżących po pijaku...

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Odpowiedz do tematu