Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Które modele Mitsu mają napęd na tył, bo chcę sobie kupić ..
Autor Wiadomość
SebaD
[Usunięty]

Wysłany: 25-12-2006, 14:44   Które modele Mitsu mają napęd na tył, bo chcę sobie kupić ..

Witam

Interesuje mnie które modele Mitsubishi z lat '80 i pocz '90 mają napęd na tylne koła......

Kto ma jakieś informacje proszę napisać

pozdro
SebaD
Ostatnio zmieniony przez SebaD 29-12-2006, 08:27, w całości zmieniany 2 razy  

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 25-12-2006, 20:38   

Galanty któreś tam mają - jeździliśmy takimi u chłopaków w MITAUTO w Piotrkowie. Ale które to lata i jaki model to nie mam pojęcia. Poczekaj chwilę to Galanciarze powiedzą.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 25-12-2006, 21:31   

Starion - wszystkie modele
Galant RWD był do 84 (do modelu E1x)
L300 - RWD lub 4x4
Canter ;) - wszystkie modele

Z początku lat 90 są tylko 4wd (Galant, Eclipse, bardzo zadkie Lancery i Colty)

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

SebaD
[Usunięty]

Wysłany: 26-12-2006, 19:44   

No i Mitsubishi Sapporo - wszystkie modele :wink:

truespinmice 
Mitsumaniak
One of Austarion.com

Auto: Toyota Supra Turbo
Wysłany: 26-12-2006, 20:17   

jeżeli mam dosłownie rozumieć twój podpis "Przymierzam się do jakiegoś Mitsubishi z tylnym napędem........" :D to sugeruje ładnego Starionka widebody.
Jakby co to służe pomocą , namiarami oraz "tech-data" :wink:

Życze powodzonka :wink:

TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Auto: UKOCHANE
Wysłany: 26-12-2006, 23:51   

z starszych miskow lat 80 tych jest jeszcze lancer turbo 2000.....ma naped na tylna os i z tego co widze w uk jest niezle poszukiwanym samochodzikiem
Outlander 2.0 PHEV 5HS

Bartek 
Mitsumaniak
friendly admin

Auto: A161, EC5W, GF6W, A03A
Wysłany: 27-12-2006, 07:35   

SebaD napisał/a:
No i Mitsubishi Sapporo - wszystkie modele :wink:

Nieprawda - tylko modele do 84....... Po 84 są FWD

Outlander III '14
Galant 1600 L '82
Legnum VR-4 '99
Space Star '14
Space Wagon '99 V6 - 24 :twisted: sprzedany :(

nie no ty zawsze powiesz co wiesz, a jak nie wiesz to i tak powiesz, bo przecież trzeba [coś] napisać by Ralal_Szczecin

Piratem drogowym się nie rodzi - piratem drogowym się umiera

SebaD
[Usunięty]

Wysłany: 27-12-2006, 08:29   

Widzę rozszyfrowaliście mnie.......... Tak bardzo chcę mieć Mitsu z tylnym napedem i w dodatku retro :twisted:

Sapporo i Stariony bardzo mi się podobają... Jest w tej chwili na allegro jeden starion na sprzedarz http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2015527
Tylko ta cena 4000zł, czy to nie za dużo?? Ile taki starion może być warty??

Ja dzisiaj żałuje jednej decyzji...... całkiem niedawno mogłem sobie kupic niedrogo Sapporo z uszkodzonym silnikiem, lecz go nie kupiłem........ jestem zły na siebie....

Myślę, że taki samochód sprawie sobie dopiero po skończeniu szkoły (w tym roku piszę maturę), bo na takie autko trzeba mieć trochę kasy, a szkoła w tym tylko przeszkadza :wink:
Więc na zlot pewnie przylece jeszcze moim Coltem :D

Aha jesli chodzi o Nieprawda - tylko modele do 84....... Po 84 są FWD faktycznie pomyliłem się, sorry ......... dobrze że są ludzie, co się trochę na tym znają :mrgreen:

Dzięki za zainteresowanie
pozdro
SebaD

slo_mo
[Usunięty]

Wysłany: 27-12-2006, 09:19   

SebaD napisał/a:
Jest w tej chwili na allegro jeden starion na sprzedarz http://www.otomoto.pl/ind...how&id=C2015527
Tylko ta cena 4000zł, czy to nie za dużo?? Ile taki starion może być warty??

Ciekawy z dobrym silnikiem 2,6 turbo.
Auto widać, że z przygodami (m.in lewy przód z drzwiami malowany) ale duża zaleta to taka że nikt go nie skalał żadnymi przeróbkami ani gazem (no może oprócz tego czegoś w kanale środkowym).
Co do ceny to zależy w jakim jest stanie technicznym - jeżeli w co najmniej dobrym to warto.

SebaD
[Usunięty]

Wysłany: 27-12-2006, 09:22   

Teraz to mnie truespinmice wkreciłeś z tym Starionem.... Pooglądałem sobie twoja stronę i ........ teraz też chcę takiego mieć, a zwłaszcza Wide Body'a

Gdybym miał 4000zł, to bym se kupił tego z Allegro......

[ Dodano: 27-12-2006, 09:24 ]
Może wiecie jak tu szybko zarobić 4000zł ?? :wink:

truespinmice 
Mitsumaniak
One of Austarion.com

Wysłany: 27-12-2006, 10:06   

Moim zdaniem ten z allegro wygląda przyzwoicie (wygląda).
Z zewnątrz: ma wszystko na miejscu (miejmy nadzieje, że felgi zmienione na zimówki :wink: ).Po naklejkach można pomyśleć, że nie był malowany, a jak był to ktoś chciał , żeby pozostał orginalny - więc dokładna robot (tak myśle).
Wewnątrz: również wszystko ma na swoim miejscu, nie brak żadnych plastików czy elementów, nic nie połamane.Ogólnie wygląda bardzo schludnie :wink: .
Silnik:brak ręki "pana Mietka" - wszystko pozostało na swoim miejscu i w dość dobrym stanie (jedyne co mnie dziwi , to rdza na silniku od wycieraczek oraz na elementach od ABS'u).Jak już zostało napisane-gazu nie ma - a to zaleta :) .

Podsumowując: auto warte zainteresowania :D . Tak na marginesie to sam się nim interesowałem , bo to jeden z "lepszych" Starionów i jeden z ładniejszych u nas w kraju do sprzedania (z tego co widziałem, a widziałem już 8 sztuk do sprzedania - każdy miał jakieś wady).
4000zł to dobra cena - pod warunkiem , że auto jest sprawne technicznie i jeździ :wink: zresztą - można się jeszcze potargować pare stówek , a i sprzedawca pisze, że dokłada drugie auto na części.......nic tylko brać i się cieszyć :wink:

Czasami na allegro trafiają się Stariony, ale jak już pisałem mają jakieś wady: a to brak 20 elementów, a to rysa po pociągu, a to dachował, a to stał 5 lat w stodole i kury zrobiły sobie kurnik itp. itd. Ten wygląda na OK. Zadbany , orginalny, miejmy nadzieję , że silnik nie stracił na wigorze i że był serwisowany jak należy.

Aha zapomniałem dodać: cały ten wywód , co go napisałem o tym Starionie jest "wyssany" z interpretacji fotograficznej z aukcji :wink: . Niepoznałem właściciela, ani nie miałem z nim żadnego kontaku......pomimo moich maili :cry:

SebaD
[Usunięty]

Wysłany: 27-12-2006, 10:14   

Heh chłopaki, teraz to dorzuciliście drewna do paleniska...... Napaliłem się....

MUSZĘ ZDOBYĆ TE 4000ZŁ !!!!!!!!!!!! ciężka sprawa

truespinmice 
Mitsumaniak
One of Austarion.com

Wysłany: 27-12-2006, 10:32   

SebaD napisał/a:
Heh chłopaki, teraz to dorzuciliście drewna do paleniska...... Napaliłem się....

MUSZĘ ZDOBYĆ TE 4000ZŁ !!!!!!!!!!!! ciężka sprawa

wiem co czujesz.......

ja tego dnia co zobaczyłem swojego Stariona , to nie spałem :)

A następnego dnia moja (ówczesna) dziewczyna kupiła mi go (a raczej pożyczyła kase) w ramach "posagu" :mrgreen: . Oczywiście pieniądze były do zwrotu, ale bez odsetek :wink:

SebaD
[Usunięty]

Wysłany: 27-12-2006, 11:38   

też bym tak chciał..........

ale nic może coś uda mi się wymyśleć....

TommiCrazy 
Forumowicz
VR-4 LIFE

Auto: UKOCHANE
Wysłany: 27-12-2006, 13:50   

stariony piekna sprawa......tylko gdzie to trzymac niegarazowane?... te lata chyba sie moga dac w znaki takiemu klasykowi jesli by byl trzymany na wolnym powietrzu.

a co do ceny to jest jak najbardziej super

w niemczech zadbane stariony smigaja w przedziale cenowym 2,5 do 5 tys euro
Outlander 2.0 PHEV 5HS

Odpowiedz do tematu