Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Mitsubishi Grandis 2.4 Intense. Pogromca vanów
Autor Wiadomość
Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2005, 14:02   Mitsubishi Grandis 2.4 Intense. Pogromca vanów

http://auto.gazeta.pl/auto/1,62385,2936373.html

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 27-09-2005, 15:12   

:evil: no no nawet obiektywny text sie w Wyborczej pojawił :evil:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2005, 15:43   

Rzekłbym, że nawet o mocnym zabarwieniu wazeliniarskim ;-)

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 27-09-2005, 15:48   

Nieważne :lol: najwazniejsze jest to że Misiek jest the best :wink: i to czyni ten wazeliniarski artykuł obiektywnym.

"..każda obiektywna i bezstronna analiza ustrojów politycznych i systemów rządów musi nieuchronnie doprowadzić do wniosku że jedynym sensownym wyjściem jest komunizm..."
(cytat ale już nie pamiętam tytułu)
:twisted:

Tak samo jest z Miśkami

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 27-09-2005, 17:57   

Z tym obiektywizmem to bym raczej nie przesadzał, gościu niby dobrze pisze ale gdzieś tam kwęka, że pali za dużo (qrcze 11litrów na taki samochód to śmiech) dalej pisze o bezpieczeństwie - nawet qrcze nie doczytał, że w Grandisie jest RISE (rama zgnieceniowa) a to przecież jedyne auto z tej klasy, które zapewni taką ochronę. Miałem okazję przejechać się Grandisem i nieco mu przysmażyć opon i jak nie lubię takich wielkich kląkrów to akurat Grnadis jest w sferze moich zainteresowań. Dobrze, że przynajmniej zauważył naprawdę mocny punkt tego samochodu (choć z drugiej strony trudno go nie zauważyć) czyli trakcję. Cieszę się, że pisze dobrze o tym samochodzie, ale gwarantuję wam, że artykuł o jakimś Renault będzie 2X bardziej entuzjastyczny...a porównania brak.
Pozdrawiam

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 27-09-2005, 19:18   

grandis jest zajebisty !! jedyne nowe auto ktore mi sie podoba poza Coltem CZ3 .

kolejnosc nastepnych samochodow galant rekinek --> grandis 2,4 intense & colt cz3 ;)

Robert Bryl
[Usunięty]

Wysłany: 27-09-2005, 20:35   

Jackie napisał/a:
zauważyć) czyli trakcję. Cieszę się, że pisze dobrze o tym samochodzie, ale gwarantuję wam, że artykuł o jakimś Renault będzie 2X bardziej entuzjastyczny...a porównania brak.

Zaprawdę, Jackie, daj spokój... To zalezy od punktu widzenia , a ten znowu od punktu siedzenia. Twój punkt siedzenia jest jaki wiemy...

BTW, faktycznie trudno porównać Espaca z Grandisem - to zupełnie różne auta. Ale które jest bardziej zrobione pod klientów, to juz zupełnie inna sprawa.

Pzdrw.

Jackie 
Mitsumaniak
Dealer Mitsumaniak

Auto: Eclipse Cross PHEV
Wysłany: 28-09-2005, 09:43   

Celowo podałem tutaj francuza, w mojej opinii (jak i rachunków za naprawy) gorzej od samochodu francuskiego spisuje się tylko BMW. Samochody z niewielkimi przebiegami, salonowe i bezwypadkowe stoją u mnie na placu i czekają na naprawy (nawet nie mam odwagi dać ogłoszenia na nie...) a że ceny części do żabojada to kosmos - szukam używanych. Sorry ale żaden francuz nie jest dla ludzi a przeciwko ludziom. A że artykuł o takim np. Grand scenicu będzie bardziej "uwznioślony" to sam zobaczysz, po prostu inna kasa..a szkoda.
Pozdrawiam

eMBe
[Usunięty]

Wysłany: 29-09-2005, 08:58   

Jackie napisał/a:
Sorry ale żaden francuz nie jest dla ludzi a przeciwko ludziom. Pozdrawiam

No to trochę tym razem przesadziłeś. Owszem, to nie cuda techniki, ale generalnie samochód jest dla ludzi. Made in France jest be, a o ile pamiętam, to w Carismie 1,6 i Space Starze skrzynia biegów pochodzi z Renault, a silniki DID to czasem nie te same co w Renault?

Poza tym jak jeszcze nie miałem swojego samochodu ojciec miał Citroena ZX i przez parę lat użytkowania zero problemów. Wiem, to były stare czasy, dziś takich samochodów nie robią.

Na marginiesie: Grandis produkowany w Tajlandii zapala mi się żółte światełko ostrzegawcze...

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Wysłany: 29-09-2005, 09:03   

Jackie i ja się zaczynam przychylać do opinii innych - trochę przeginasz :wink: Mitsu jest ok nawet bardzo dobre ale też sie potrafi psuć a częsci też potrafią być co najmniej tak samo drogie jak do Francuzów :mrgreen: Taa ja wiem :D odchyłka zakochanego :D

Zresztą ja też inny nie jestem :mrgreen:

Thomas Jefferson said:
Just think...

.

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 29-09-2005, 09:48   

eMBe napisał/a:

Na marginiesie: Grandis produkowany w Tajlandii zapala mi się żółte światełko ostrzegawcze...

Ostrzegawcze? Wyobraź sobie tych robotników, których masują po pracy malutkie tajki hehehe

eMBe
[Usunięty]

Wysłany: 29-09-2005, 09:51   

Fido__ napisał/a:
eMBe napisał/a:

Ostrzegawcze? Wyobraź sobie tych robotników, których masują po pracy malutkie tajki hehehe

Fido, akurat Ty powinieneś wiedzieć najlepiej, że pomimo nieocenionych walorów Turczynek, nie ma to wpływu na jakość produkowanych tam Toyot :wink:

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 29-09-2005, 10:25   

eMBe napisał/a:

Fido, akurat Ty powinieneś wiedzieć najlepiej, że pomimo nieocenionych walorów Turczynek, nie ma to wpływu na jakość produkowanych tam Toyot :wink:

Heheheheheheh dobreeeeeee!!!

Stawiam Ci piwko przy najbliższej okazji eMBe :-D Bo to pierwsza rzecz, która dziś wywołała szczery uśmiech na mojej twarzy :D

eMBe
[Usunięty]

Wysłany: 29-09-2005, 10:59   

Fido__ napisał/a:
eMBe napisał/a:

Heheheheheheh dobreeeeeee!!!

Stawiam Ci piwko przy najbliższej okazji eMBe :-D Bo to pierwsza rzecz, która dziś wywołała szczery uśmiech na mojej twarzy :D

Dasz się przejechać Legasiem i będziemy kwita 8) :)

Robert Bryl
[Usunięty]

Wysłany: 29-09-2005, 11:29   

Jackie napisał/a:
Celowo podałem tutaj francuza, w mojej opinii (jak i rachunków za naprawy) gorzej od samochodu francuskiego spisuje się tylko BMW. Samochody z niewielkimi przebiegami, salonowe i bezwypadkowe stoją u mnie na placu i czekają na naprawy (nawet nie mam odwagi dać ogłoszenia na nie...) a że ceny części do żabojada to kosmos - szukam używanych.

No jeśli to pisze diler i serwisant Subaru (sic!) to chyba naprawdę czas się bać o ceny francuskich części...

Jackie napisał/a:
Sorry ale żaden francuz nie jest dla ludzi a przeciwko ludziom.

Ach, to już zależy tylko od ludzi... Lubiłem SSa ale Clio też bardzo lubię :-) To bardzo dla ludzi autko :-)

Pzdrw.

Odpowiedz do tematu