|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Polecane filmy! |
Autor |
Wiadomość |
Kofi
moderator mitsumaniak Michał

Auto: Galant EA3W
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 30-09-2005, 14:39 Polecane filmy!
|
|
|
Wczoraj trafił do mnie francuski film. Nie wiem czy nowy czy stary. Wyglada mi na jakis w miare aktualny, choc dawno nie bylem w kinie i nie wiem co teraz grają.
13 dzielnica.
NAPRAWDE SUPER!
Fajne fury, troche przesadzone strzelaniny i swietnie zrobione akcje z freerunerami.
Pierwsza scene to ja juz ogladalem z 10 razy od wczoraj
POLECAM! |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
|
Wysłany: 30-09-2005, 16:05
|
|
|
Dark WAter-Fatum.. Kompletne dno.. rezyser, ktory tworzyl The Ring, ale tylko to łączy to z Fatum.. Po za tym absolutnie denny film, nie trzymajacy w napieciu, w ogole w niczym nie trzymajacy.. przez 3/4 filmu rozprawka na temat przeprowadzki do nowego mieszkania i plamy na suficie.. koncowka to jakastam akcja, ale i tak niezbyt efektowne.
Chcielismy z zoncia przejsc sie w koncu do kina, a ze uwielbiamy filmy w tym stylu(taki sie ten zapowiadal) to zaraz polecielismy.. Za najlepszy moment uznalismy wytkniecie jezyka dziewczynki portierowi, bo nie wiedzielismy co wymyslec....
Swoja droga co myslicie na temat filmow w stylu the ring? wg mnie sa to najwspanialsze i najlepiej trzymajace w napieciu filmy..
a "ten styl" zaczal sie od "Stigmata".. potem dlugo nic.. srednio niezla kopia (gdyby nie bylo w nim "gubernatora" pewnie bylo by lepiej) w postaci - "i stanie sie koniec", pozniej zadybista "Gothika", jeszcze lepszy "The Ring", no i "Klątwa" oraz "The Ring 2" to filmy do ktorych lubie wracac po jakims czasie i nigdy o nich nie zapomne:) |
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 30-09-2005, 16:05
|
|
|
noooo to trafiles Kofi o filmach to moge na okraglo, myslalem nawet o zalozeniu takiego topica hmmm... byles szybciejszy
filmy
ale rozumiem ze nie musza byc w zwiazku z samochodami?
a 13 dzielnica owszem, owszem, polotu to on wielkiego nie ma, ale jest to kolejny francuski film Morela zrobiony w takim szybkim fajnym tempie i jest na pewno interesujacy. Szkoda tylko ze jest w nim tak malo TEGO Bessona ktorego lubimy
Ale propozycja ciekawa owszem, owszem
polece przy okazji serie (co prawda to nie noewosc) 3 filmow Miramaxu powiazana ze soba postaciami dwoch bohaterow, Jaya i Cichego Boba, czyli: Sprzedawcy, Jay i Cichy Bob kontratakuja i Dogma. Mnostwo podtekstow i czytania miedzy wierszami
Moim zdaniem rewelka. |
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 30-09-2005, 17:00
|
|
|
Kofi co do 13 dzielnicy to chyba z 5 razy ogladalem jak on sie zmiescil przez to male okienko (sie znaczy lufcik) nad drzwiami |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2005, 21:42
|
|
|
mi ostatnim filmem ktory sie naprawde podobal byl constantine i az do tej pory nic.
tak srednio to miasto gniewu, sin city, kung fu hustler, the jacket reszta propozycji pojawiajacych sie na dvd - tak sobie lub wcale (mam kumpla ktory praktycznie wszystko nagrywa mi na dvd).
na podroz zostawilem sobie: amityville, team america, narodziny, swiatla stadionow, sposob na tesciowa i batmana, jestem ciekaw ktore z tych filmow trafia do mojej .drugiej kategorii |
|
|
|
 |
Alek [Usunięty]
|
Wysłany: 30-09-2005, 23:26
|
|
|
Właśnie skończyłem po raz n-ty oglądać "Prawdziwe kłamstwa" (TVN dawało). Film jak film, ale ten Harrier...
A na poważnie: lubię oglądać filmy, które mi się już kiedyś spodobały. Ale gdy próbuję wymieniać ich listę to widać że to sieczka totalna: "Dawno temu w Ameryce", trylogia spagetti westernowa Sergio Leone i "Misja" (we wszystkich połowę sukcesu zapewnił Henio Moricone), "Żyć i umrzeć w LA" (rewelacyjny Dafoe + muzyka), "Lśnienie" (Nicholson!), "Fakty i akty" i nieśmiertelne "Blues Brothers".
To tak na szybko.
EDIT: ... i Fikcyjna Pulpa oczywiście. |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 01-10-2005, 12:52
|
|
|
ostatnio obejrzalem filmy (ale to dawno bylo bo teraz nie mam czasu sciagac i ogladac.)
Crash-Miasto Boga, moge tylko powiedziec ze wszystko wyjasnia sie na koncu a w trakcie lecenia filmu jestesmy tacy zmieszania bo nie zabardzo wiemy co sie dzieje. ale ogolne wrazenie OK.
The Amityville - uuuu hehe mi sie tam podobał
gdzies tam po drodze znalazl sie
Pacyfikator - polecam kazdemu |
|
|
|
 |
borecki [Usunięty]
|
Wysłany: 02-10-2005, 02:49
|
|
|
arturro, batmana ostatnio ogladalem i moim zdaniem to to samo jak z gwiezdnymi wojnami kilkanascie/kilkadziesiat lat pozniej ze 100 razy lepsza technika kreca filmy ktorych fabula dzieje sie przed watkami z oryginalnych produkcji - kicha, nie lubie niekonsekwencji, tak w jednym jak i w drugim filmie jest sporo przeklaman
a co do moich propozycji:
wyspa, osaczony
moj ulubiony serial Przyjaciele i inny (jesli ktos lubi GLUPI humor) SOUTHPARK
ps. sorry Rafalek ale Pacyfikatora to ja bede odradzal
ps2. Rafal on naprawde przeskoczyl przez ten lufcik, mam dvd i sa tam materialy z produkcji |
|
|
|
 |
adams12 [Usunięty]
|
Wysłany: 02-10-2005, 21:49
|
|
|
Jak lubicie SOUTHPARK to polecam obejrzec TEAM AMERICA - World Police ;d
Wyspa srednio mi sie podobala bo zbyt podobna przekazem do Equilibrium (ktore polecam)
Polecam tez wegierski film Kontrolerzy! |
|
|
|
 |
Kofi

|
Wysłany: 02-10-2005, 21:59
|
|
|
Jay i Cichy Bob kontratakuja i Dogma - ogladalem, ale nie lubie tego typu kina.
Equilibrium - naprawde fajny film
Bardzo lubie durne amerykanskie komedie.
Not another teen movie - za kazdym razem jak ogladam to sie smieje.
The new guy - tez calkiem spoko
American Pie...
A kiedys naprawde bardzo mi sie podobal film Asterix i Obelix misja Kleopatra z polskim dubingiem. Durne to i banalne, ale smiać sie smiałem w wielu momentach |
_________________ "Mądrze jest skierować swój gniew na problem - nie na ludzi, skupić swoją energię na rozwiązaniach, nie wymówkach."
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
borecki [Usunięty]
|
Wysłany: 02-10-2005, 23:05
|
|
|
ehh co prawda nie chce mi sie przypominac filmow ale jako kinomaniak czuje sie w obowiazku wiec tak:
do tego co juz bylo to equilibrium tez goraco polecam bo film jest swietny, Team America jak na moj gust gorszy od SOUTHPARK ale mozna obejrzec, poza tym chyba bylbym chory nie polecajac mojego ulubionego filmu, klasyki swiatowego kina - Star Wars. A nizej prezentuje liste ciekawych filmow, ktore mi sie podobaly i co akurat pamietam (bo lezy na serwerze jeszcze ):
11.14
7 Seconds
Hitch
Mr. And Mrs. Smith
Wet Hot American Summer (Kofi to dla Ciebie )
Oceans Twelve (chociaz Oceans Eleven bylo lepsze)
Super Size Me (dokument)
Vinci
50 First Dates
Badder Santa
Cellular
Identity (zaje****y)
King Arthur
Saw
The Chronicle Of Riddick (przed tym polecam obejrzec Pitch Black)
i to na razie tyle |
|
|
|
 |
Kofi

|
Wysłany: 03-10-2005, 00:42
|
|
|
11,14 swietny film, przelecial mi tak szybko, ze wydawalo mi sie, ze trwal 30 min.
Vinci....naprawde dobry polski film.
Super Size Me....juz kilka lat temu go mialem na dysku. Ale dopiero jak sie pojawil w kinach to obejrzalem...taki sobie, choc przeslanie ma dobre. |
- William Arthur Ward
 |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
|
Wysłany: 03-10-2005, 07:49
|
|
|
wczoraj obejrzalem Freddy vs Jason, ale nie rusyl mnie ten filmik..
Pozdro
Firek |
|
|
|
 |
borecki [Usunięty]
|
Wysłany: 03-10-2005, 12:16
|
|
|
Kofi napisał/a: | Super Size Me....juz kilka lat temu go mialem na dysku. Ale dopiero jak sie pojawil w kinach to obejrzalem...taki sobie, choc przeslanie ma dobre. |
tez mysle ze nie jest to zadna rewelacja (wole kino akcji lub sci-fi ) ale ze wzgledu na sama tematyke i to doswiadczenie jakie tam przepowadzili warto to obejrzec |
|
|
|
 |
piwkotom
moderator mitsumaniak maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
|
Wysłany: 03-10-2005, 14:23
|
|
|
No tak... z filmami gorzej niz z kobietami, gusta sa jeszcze bardziej roznorodne:
Equilibrium - byl przereklamowany ale dobry,
Star Wars - owszem iV-VI + II za role Natali ale reszta grubo ponizej oczekiwan,
11.14 - nie widzialem niestety ale chyba bede musial
7 Seconds - bardzo fajny film
Hitch - nie byl zly ale gra tej aktoreczki (jak jej tam? Mendez czy cus) byla gorzej niz fatalna;
Mr. And Mrs. Smith - zenada;
Wet Hot American Summer (Kofi to dla Ciebie ) - nie widzialem, trza obejrzec,
Oceans Twelve (chociaz Oceans Eleven bylo lepsze) - Eleven bylo o niebo lepsze a 12 szkoda komentowac nawet;
Super Size Me (dokument) - ciekawy dokument;
Vinci - porazka;
50 First Dates - nie znam;
Badder Santa - tragedia, jak taki aktor jak Thornton mogl zagrac w tak dupnym filmie?
Cellular - bardzo dobry poczatek (zapowiadal sie swietny film) ale zakonczenie fatalnie sztuczne;
Identity (zaje****y) - rewelacja;
King Arthur - niezly ale czegos mi tam brakowalo
Saw - brrr;
The Chronicle Of Riddick + Pitch Black - rewelka
Oczywiscie to moja prywatna (subiektywna) opinia.
Ja dorzuce od siebie:
Fargo, Czlowiek ktorego nie bylo, The ladykillers, Epoka Lodowcowa I (dubbing), Scisle Tajne, Omen I, Ojciec chrzestny I-III, Zielona Mila, Final Fantasy (stary film ale grafika miut) |
|
 |
|
|