Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Poszukiwania Galanta na moją kieszeń :P - zapytanie o pomoc
Autor Wiadomość
kfazar 
Nowy Forumowicz

Auto: Galant EA2W 97" 2.0B/G
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 17-03-2013, 19:11   Poszukiwania Galanta na moją kieszeń :P - zapytanie o pomoc

Witam.

Poszukuję galancika dla mojej powiększającej się rodziny (no dobra bardziej dla siebie, żona w ciąży to tylko pretekst :twisted: ). Można poweidzieć że zakochałem się w silniku 2.5V6 :) i napewno lpg będzie dodane jeśli nie będzie na stanie, preferowane sztuki po lifcie z 1999r i najlepiej kombi :) . To może do rzeczy:

Jeżeli ktoś coś wie o jakimś fajnym w okolicy niech da znać! :)

Jeżeli znajdą się osoby chetne pomóc (czytaj zerknąć na samochód) w pobliżu ogłaszanego egzemplarza będe wdzięczny i oczywiście finansowo pokryje koszty. Niby z Kielc nie mam bardzo daleko ale ja sie bardzo nei znam na autach, a ktoś kto ma Galanta w jednym paluszku dużo lepiej oceni czy warto sie nim interesować. Może kojarzycie daną sztukę ze zlotów/ulicy/itp.
Mam tu narazie 3 sztuki które wyszperałem, jeżeli macie jakieś uwagi po samych zdjęciach z chęcią ich wysłucham/przeczytam (zdaję sobie sprawę że odpowiedni temat do pytania o rady już jest ale mnie bardziej chodzi o pomoc mitsumaniaków z okolic)"
Gliwice:
http://allegro.pl/mitsubi...3106693269.html
oraz
http://tablica.pl/oferta/...092217bf;r:6;s:
Bytom:
http://tablica.pl/oferta/...20596b8a7;r:;s:

Z góry dziękuję za pomoc i pozdrawiam! kfazar

PS. A i jeszcze nawet w te miejsca nie dzwoniłem, może powinienem ale pomyślałem że jak ktoś sie zaoferuje pomocą to wtedy w ruch sie puści machine:)

Tomek 
Mitsumaniak
forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Wysłany: 18-03-2013, 19:08   

kfazar,

1. załóż odpowiednie tematy w dziale "chce kupic galanta"
2. zdecyduj sie co chcesz kupic, bo masz rozrzut cenowy 6-15 tys
3. ten z bytomia jest "forumowy", sprzedaje sie na tablicy juz pare miesiecy
Fiat Ducato L4H3 2.3 '15 - (09.2020 - ? )
FZ1 Yamaha Fazer '07 - (08.2021 - ? )

Były:
EA5A - Czarne Avance '01 - (02.2010 - 11.2013)
CJ4A - (08.2010 - 04.2011)
EA5W - Granatowy Elegance '02 - (11.2013 - 08.2014)
CA4A - Błękitne Malibu '95 - (01.2013 - ? )
DA5A - Czarny Avance - podejście drugie '04 - (05.2015 - 10.2018)
ER-5 - Niebieskie Kawasaki '99 - (06.2014 - 02.2021)
URL=https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=109619]E70 BMW X5 40d '12 - (08.2019 - 11.2021)

kfazar 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-03-2013, 19:36   

tomek84 napisał/a:
kfazar,

1. załóż odpowiednie tematy w dziale "chce kupic galanta"

Po pierwsze chyba nie przeczytałeś ze zrozumieniem moich wypocin - temat nie traktuje oceny auta po zdjęciach i opisie, mam nadzieję że znajdzie się ktoś pomocny z okolicy. Po drugie chyba nie widzisz różnicy pomiędzy nimi, 2 droższe są po lifcie i z gazem a tańszy z początku produkcji i bez gazu (jeżeli by się okazał naprawdę fajny to nie jestem kurczowo przyczepiony do dat produkcji....). Po trzecie nie znalazłem go w dziale "Sprzedam" ale może nie przeszukałem dobrze (zaraz jeszcze raz przetrząsnę), jak już wykazałeś jakąś wiedzę na jego temat mógłbyś podrzucić linkiem do jakichś tematów o tymże "forumowym" Galancie (tak wiem mógłbym przetrząsać sam, ale skoro wiesz o jaką sztukę chodzi pewnie kojarzysz temat - w końcu po to są fora aby sobie pomagać, nieprawdaż? 8) ). A i jeszcze, stwierdzenie "sprzedaje sie na tablicy już parę miesięcy" ma charakter negatywny ?:P znaczy jest coś z nim nie tak?:D

Tak więc ja rozumiem że jesteś tu dużo dłużej ode mnie i bardziej znasz tutejsze "obyczaje", ale uważam że niezasłużenie mi się oberwało :wink:

PS. Ach nie mogę się powstrzymać :rolleyes: polska język trudna język :twisted:

EDIT: marecki, z tą 6 do włożenia chyba troszkę przesadziłeś ale właściwie z drugiej strony jakby nivomaty były do zrobienia... xd
Ostatnio zmieniony przez kfazar 18-03-2013, 20:02, w całości zmieniany 1 raz  

marecki 
Forumowicz

Auto: Galant 2.5 V6 Sport Edition
Wysłany: 18-03-2013, 19:44   

kfazar, ten galant z Gliwic (1 link) to egzemplarz na bank od handlarza,sam kupowałem u niego ale gostek jest spoko,sprowadza praktycznie same galanty (tylko kupując autko za 6,trzeba mieć następne 6 koła w kieszeni,aby tym się nacieszyć) :wink:
Ostatnio zmieniony przez marecki 18-03-2013, 20:31, w całości zmieniany 1 raz  

jacobian 
Mitsumaniak
jacobian

Auto: EA5W '01 Avance Kombi
Wysłany: 18-03-2013, 19:51   

tomek84 napisał/a:

Był forumowy bo Kuzi już nie jest forumowiczem.
kfazar, nie zmienia to faktu, że ten jest sprawdzony, serwisowany i jeździ - warto się zainteresować. Dużo ludzi z forum zna ten samochód. A tamtych z Gliwic nie kojarzę. Jeden jest od handlarza.

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 18-03-2013, 20:14   

jacobian, Ty znasz te auto najlepiej. :)
Troszkę drogi :) .
Temat z innego forum o tym galancie, niestety trzeba sie zalogować.
http://forum.jdmstyle.pl/...3KM-kuzi/page18
U Nas temat został chyba usunięty bo nie potrafię znaleźć.
Samochód do sprawdzenia jak każdy inny.

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

kfazar 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-03-2013, 20:24   

Morfi napisał/a:
jacobian, Ty znasz te auto najlepiej. :)
Troszkę drogi :) .
Temat z innego forum o tym galancie, niestety trzeba sie zalogować.
http://forum.jdmstyle.pl/...3KM-kuzi/page18
U Nas temat został chyba usunięty bo nie potrafię znaleźć.
Samochód do sprawdzenia jak każdy inny.

Jezu nie katujcie mnie :( Ja rozumiem że trzeba sprawdzić jak każdy ale te niedomówienia mnie wykończą :x Jak ktoś zna jakieś szczególiki to może na PW napisać jeżeli nie chce na forum ogólnym :D

Morfi 
Mitsumaniak
Street Hunter

Auto: Opel OPC i FORD KA
Wysłany: 18-03-2013, 20:31   

kfazar, poprostu to samochód byłego moda regionu śląsk.
Mogę ci sprawdzic każdy, oprócz tego jednego egzemplarza. :mrgreen:

Lepiej jest nie odzywać się wcale i wydać się głupim, niż odezwać się i rozwiać wszelkie wątpliwości.
-----------------------------------------------
Mark Twain

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 18-03-2013, 20:36   

"Szukajcie a znajdziecie" mówi Pismo ;)
Galant z Bytomia :arrow: Żarłacz szary - jak najbardziej forumowy :)

kfazar napisał/a:
Jezu nie katujcie mnie :( Ja rozumiem że trzeba sprawdzić jak każdy ale te niedomówienia mnie wykończą :x Jak ktoś zna jakieś szczególiki....
Niedomówienia wynikają z nieco kontrowersyjnej osoby współwłaściciela tegoż Galanta i jego wylotu z hukiem z Forum :?
Szczegółów za bardzo nikt nie zna (choć mogę nie wiedzieć.... :dontknow: ) z uwagi na urwany kontakt z właścicielami (kto formalnie jest właścicielem.....- on czy ona - nie wiem :dontknow: )
Powyżej masz link do jego opisu auta i jakiejś tam historii ale sprawdzić tak czy siak musisz.

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

Tomek 
Mitsumaniak
forumowy ekspert

Auto: Q50s Red Sport
Wysłany: 18-03-2013, 21:16   

kfazar napisał/a:
Po drugie chyba nie widzisz różnicy pomiędzy nimi, 2 droższe są po lifcie i z gazem a tańszy z początku produkcji i bez gazu

uwierz mi, trochę już Galantów widziałem w swoim życiu
widzę różnice

kfazar napisał/a:
A i jeszcze, stwierdzenie "sprzedaje sie na tablicy już parę miesięcy" ma charakter negatywny ?:P znaczy jest coś z nim nie tak?:D

a gdzie ja oceniłem czy to negatyw, czy pozytyw
stwierdziłem fakt
jak dla mnie jest to sugestia - nie wart tej kasy

kfazar napisał/a:
z tą 6 do włożenia chyba troszkę przesadziłeś ale właściwie z drugiej strony jakby nivomaty były do zrobienia... xd

marecki ma racje, porządnego Galanta za te pieniądze nie kupisz
i te 6 tyś to może być dopiero początek

jak weźmiesz te 6200 i odliczysz koszta to powiedz mi, ile ten handlarz dał za to auto?
auto z 2001 roku skręcił z 255 tyś km na 166 tyś km
o ile km tego cofnął ? :lol:
Fiat Ducato L4H3 2.3 '15 - (09.2020 - ? )
FZ1 Yamaha Fazer '07 - (08.2021 - ? )

Były:
EA5A - Czarne Avance '01 - (02.2010 - 11.2013)
CJ4A - (08.2010 - 04.2011)
EA5W - Granatowy Elegance '02 - (11.2013 - 08.2014)
CA4A - Błękitne Malibu '95 - (01.2013 - ? )
DA5A - Czarny Avance - podejście drugie '04 - (05.2015 - 10.2018)
ER-5 - Niebieskie Kawasaki '99 - (06.2014 - 02.2021)
URL=https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=109619]E70 BMW X5 40d '12 - (08.2019 - 11.2021)

kfazar 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 18-03-2013, 21:36   

tomek84 napisał/a:
kfazar napisał/a:
Po drugie chyba nie widzisz różnicy pomiędzy nimi, 2 droższe są po lifcie i z gazem a tańszy z początku produkcji i bez gazu

uwierz mi, trochę już Galantów widziałem w swoim życiu
widzę różnice

Chyba zaślepiła Cię chęć dopieczenia mi, no ale cóż są ludzie którzy potrzebują być tymi "najmądrzejszymi". I nawet jeżeli tacy są to można to przekazać światu lepiej :shock: . I znowu kłania się czytanie ze zrozumieniem :
tomek84 napisał/a:

kfazar napisał/a:
Po drugie chyba nie widzisz różnicy pomiędzy nimi, 2 droższe są po lifcie i z gazem a tańszy z początku produkcji i bez gazu (jeżeli by się okazał naprawdę fajny to nie jestem kurczowo przyczepiony do dat produkcji....)

Trzeba troszkę kojarzyć kontekst...

A żeby nie było tylko negatywnie to i trzeba dodać trochę miodu :)
tomek84 napisał/a:
jak weźmiesz te 6200 i odliczysz koszta to powiedz mi, ile ten handlarz dał za to auto?
auto z 2001 roku skręcił z 255 tyś km na 166 tyś km
o ile km tego cofnął ? :lol:

Dzięki za konstruktywne spostrzeżenie :salute:

madź 
Mitsumaniak
Użytkownik zbanowany

Auto: Toyota Yaris
Wysłany: 18-03-2013, 21:45   

"Ona" nadal jest na forum, a wszelkie dywagacje na temat kto jest właścicielem auta, jaki właściciel ma wpływ na auto, a właściwie kontakt z nim są nie na miejscu. :shock: Zwłaszcza, że aby utrzymywać kontakt potrzebne są chęci z dwóch stron, a nie tylko z jednej.

Pozdrawiam wszystkich - jak widzę moich byłych znajomych. :)

A co do samochodu to bez względu na to czy właścicielem jest "On" czy "Ona" na bieżąco samochód jest naprawiany, wymieniane są rzeczy, które trzeba wymienić.

Chętnych kupujących zapraszam do zobaczenia samochodu OSOBIŚCIE, bo nie żyjemy w czasach kiedy to "żonę wybierali rodzice". ;)

PS. W drodze do Lublina przejeżdżam przez Kielce baaaaardzo często. :mrgreen:

jacobian 
Mitsumaniak
jacobian

Auto: EA5W '01 Avance Kombi
Wysłany: 18-03-2013, 22:04   

kfazar napisał/a:
Jezu nie katujcie mnie :( Ja rozumiem że trzeba sprawdzić jak każdy ale te niedomówienia mnie wykończą :x Jak ktoś zna jakieś szczególiki to może na PW napisać jeżeli nie chce na forum ogólnym :D

Umów się z madź, na oglądnięcie i tyle, bo spośród tych trzech galantów srebrny z Bytomia wygrywa ;) JCH podesłał link z historią - wszystko wiesz o tym aucie.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 18-03-2013, 22:53   

madź napisał/a:
wszelkie dywagacje na temat kto jest właścicielem auta, jaki właściciel ma wpływ na auto, a właściwie kontakt z nim są nie na miejscu.
To nie dywagacje tylko sama widzisz, że ogłoszenie wystawia Marcin a na Forum autorem tematu jesteś Ty. Gdzieś mi się też obiło o uszy, że Galant to jest Twój.
madź napisał/a:
"Ona" nadal jest na forum
Toż dlatego napisałem, że forumowy jak najbardziej :mrgreen: Ale widzę, że czujność jest.... :lol: 8)

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

kfazar 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 19-03-2013, 00:06   

Rozmowa z właścicielem "forumowego" Galanta oraz wertowanie tego jak i "tego 2" forum utwierdziła mnie że jest to sztuka godna bliższego zaznajomienia:D Dodam tylko tyle ze miło mi się rozmawiało, jeżeli nie kupię to z pewnością podskoczę w odwiedziny z żoną :wink: No cóż temat do zamknięcia skoro nikt nie ma ochoty podpatrzeć reszty sztuk;p

Pozdrawiam! kfazar

Odpowiedz do tematu