Zamknięty przez: arekp 18-01-2007, 21:35 |
Adres strony klubowej |
Autor |
Wiadomość |
arekp
Mitsumaniak

Auto: inny
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 18-01-2007, 14:57 Adres strony klubowej
|
|
|
Witam,
poniewaz nadszedl czas aby zaczac wspolnie opracowywac klubowa identyfikacje - wizytowki, naklejki, ulotki, itd. - przydaloby sie ustalic ktorym adresem sie powinnismy poslugiwac.
Opcje sa dwie:
- mitsumaniaki.com
- mitsumaniaki.pl
Prosze o udzial w ankiecie oraz argumentacje swojego wyboru (bardziej rzeczowa niz 'bo tak').
Posty bez argumentacji beda usuwane.
Czas trwania ankiety 14 dni Wyniki pojawia sie dopiero po zakonczeniu glosowania. |
Ostatnio zmieniony przez arekp 18-01-2007, 22:01, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-01-2007, 15:01
|
|
|
Jestem za adresem .pl poniewaz:
- klub jest polskim klubem
- posiadamy adres z koncowka .pl
- koncowka .pl jest bardziej intuicyjna w naszym kraju wiec osoby czytajace nasze materialy nie beda pozniej mialy problemu z zapamietaniem adresu (osoby mniej obeznane z siecia czesto nie wiedza, ze istnieje cos poza .pl - praktyka z pracy w tej branzy mi to mowi)
- pierwsze zdjecie jakie sie pojawilo w prasie bylo podpisane adresem mitsumaniaki.pl (mimo, ze adres ten nie byl przypisany do klubu w tamtym czasie) wiec jest to doskonaly przyklad tego jak w naszym kraju jestesmy rozpoznawaniu |
|
|
|
 |
akbi
I Love SPEEDway

Auto: Subaru Forester 2.0XT .. 18r
Zaproszone osoby: 65
|
Wysłany: 18-01-2007, 15:05
|
|
|
*.com - to nasz rodowa domena, która może być na naklejkach
poza tym, w kilku przypadkach jest już użyty właśnie adres ***.com, dlatego myślę, że nie ma co tego zmieniać. Domenę PL mamy wykupioną, więc tak czy inaczej ktośdo nas trafi jak zapamięta tylko mitsumaniaki
arekp napisał/a: | - klub jest polskim klubem |
.... ale to też jest dla mnie ważne, dlatego moje przekonanie na korzyść "com" jest w stosunku 60/40 |

Subaru Legacy 10MY 2.5 GT 2014 IV - 2018 III
Galant EA5W SE '99 2007 IV - 2015 III
Lancer CB4W GLXi '94 2005 XII - 2007 V |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
|
Wysłany: 18-01-2007, 15:07
|
|
|
Juz opisujemy sie w wiekszosci pism jako Oficjalny Klub Mitsubishi - Mitsumaniaki
czyli bez .com i bez .pl
zreszta domen kierujacych na mitsumaniaki jest wiecej (nawet .eu), wiec proponuje bez koncowki
Pozdr |
|
|
|
 |
igi
Mitsumaniak
Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
|
Wysłany: 18-01-2007, 15:12
|
|
|
ZA .COM bo
Firebee (OJCIEC ZAŁOŻYCIEL ) w temacie FLAGI MITSUMANIAKÓW napisał/a: | Bo od urodzenia nasz Klub jest Oficjalnym Klubem Mitsubishi - Mitsumaniaki.com .. (no od poczatku nie Oficjalnym, ale z przyrostkiem .com) co nie przeszkadza uzywac koncowki .pl
Pozdr.
Firek |
Czy jeżeli wygra opcja pl to wszyscy którzy kupili wcześniej wizytówki, naklejki czy flagi http://www.jack-jr.com/mits.htm mają je wyrzucić
Nie lepiej by było zostawić tak jak było od początku czyli .com |
|
|
|
 |
slo_mo [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2007, 15:22
|
|
|
A ja jestem rozdarty bo i .com i .pl ma tyle samo zalet co minusów.
Jest możliwość użycia obydwu końcówek mitsumaniaki.com.pl? |
|
|
|
 |
arekp
Mitsumaniak

|
Wysłany: 18-01-2007, 15:25
|
|
|
igi napisał/a: | Nie lepiej by było zostawić tak jak było od początku czyli .com |
Nie mozna kierowac sie tym co bylo 'od poczatku' przy wyborze odpowiedniej identyfikacji. Gdyby tak bylo, dzis nie istnialyby firmy home.pl czy AZ poniewaz wczesniej nazywaly sie odpowiednio HomeNet oraz DragonNet i uzywaly adresow home.net.pl, dragon.com.pl. Takich przykladow jest wiele.
Teraz jest moment kiedy pojawila sie pierwsza propozycja wspolnej naklejki, za chwile ktos dolozy nastepna, pojawia sie projekty wyzytowek czy plakatow - no i czeka nas zlot 2007. To jest wedlug mnie wlasciwy moment na wspolne ustalenie jednolitej i wlasciwej identyfikacji. To, ze zaczelo sie od .com nie oznacza, ze musi tak zostac do konca - ale tez nie oznacza, ze nie moze zostac.
Dlatego wlasnie utworzylem ankiete.
Nie kierujcie sie emocjami zwiazanymi z pierwszym adresem tylko zastanowcie sie nad takim, ktory bedzie bardziej pasowal w dalszej dzialalnosci klubu. |
|
|
|
 |
borecki [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2007, 15:29
|
|
|
dla mnie to nie ma znaczenia wiekszego wiec skoro bylo od poczatku com to i niech bedzie .com
a moj argument jest taki ze w adresie www.mitsumaniaki.pl tylko "p" z ".pl" bedzie wystawalo w dol i to nie pasuje |
|
|
|
 |
igi
Mitsumaniak
Auto: Lancer Kombi 1.6 Invite
|
Wysłany: 18-01-2007, 16:23
|
|
|
arekp napisał/a: | pierwsza propozycja wspolnej naklejki |
Nie Arku Pierwsza druga i kolejna naklejka była z adresem www.mitsumaniaki.com
Jestem jednym z pierwszych który zakupił taką naklejke
arekp napisał/a: | projekty wyzytowek |
Już są
Arku a flagi
Są także karty klubowe które robi Raddex
to wszystko jest robione z adresem .com
Owszem można robić wszystko od nowa tylko poytanie po co
Mamy jeszcze 1 domene która też ładnie pasuje do mitsumaniaków. Dlaczego nie używać tamtej |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 18-01-2007, 16:33
|
|
|
com
poniewaz tak bylo od poczatku, sa zrobione ID, sa flagi i wszedzie jest com, teraz zmieniajac to na "pl" ktos z zewnatrz pomysli ze sa to dwa oddzielne kluby .
Arku prosze, nic na sile. |
|
|
|
 |
Firebee
admin mitsumaniak

Auto: A160, Space Gear,
|
Wysłany: 18-01-2007, 17:12
|
|
|
Kocham Was |
|
|
|
 |
kaleos
Mitsumaniak Nordschleife rulez

Auto: Eclipse 1G GSX
|
Wysłany: 18-01-2007, 17:29
|
|
|
.com
lepiej wyglada, lepiej brzmi i najwazniejsze ze wszedzie jest .com |
_________________ "Prędkość jeszcze nigdy nikogo nie zabiła.
Nagłe zatrzymanie to jest to, co cię pozbawi życia" J.C. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 18-01-2007, 19:14
|
|
|
PL - bo jesteśmy polskim Klubem.
A COM o ile wiem pochodzi od "company" i powinna być używana przez biznes.
Moim zdaniem mitsumaniaki.com świadczy o braku profesjonalizmu.
Dlatego wg mnie mitsumaniaki.pl
edit:
że coś lepiej brzmi to pojęcie względne - każdemu może brzmieć inaczej i każdemu podoba się co innego więc dajcie spokój z takimi argumentami. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
|
Wysłany: 18-01-2007, 19:22
|
|
|
no dobra, to w takim razie jezeli wygra " pl "
to ja osobe ktora wymyslila sboie ankiete i zmiane czegos co JUZ JEST prosze o zwrot pieniedzy wylozonych na flage .
powtorze moze jeszcze raz
na flagach ktorych jest ponad 20 ,i jest kolejne zamowienie na ponad 20 ! jest com
na wizytowkach jest com, na ID ktore byly na zlotach (czy to w grudziadzu czy tez w bialymstoku) rowniez , tak samo na ID ktore produkuje Raddex .
Arku ja wiem, ze to Ty pomogles wykupic "pl" ale widze takze, ze chcesz robic cos na sile, juz raz rozmawialismy na temat koncowki ( w temacie o flagach), i tamta rozmowe rowniez Ty zaczales ... |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
|
Wysłany: 18-01-2007, 19:47
|
|
|
Rafal_Szczecin napisał/a: | na flagach ktorych jest ponad 20 ,i jest kolejne zamowienie na ponad 20 ! jest com | OK - jest to argument, że coś już jest zrobione (flagi, karty, itd.) ale Rafał daj spokój z takimi argumentami o zwrocie kasy za coś. Czy ja mam żądać zwrotu (hm .... no nie wiem sam czego) za:
- 1 naklejkę Forumową (mitsubishi.com.pl/forum)
- 2 naklejkę Forumową (forum.wsieci.pl)
- ślad który pozostał na szybie po naklejce
- wizytówki
A co mają powiedzieć ludzie, którzy robili to za free - Abakus, Jeżyk, stefan, Fido__
Popatrz na to szerzej - niech będzie tak jak to powinno być i róbmy coś z głową a nie na hurra. |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
|