Przesunięty przez: harpagan 15-10-2007, 11:25 |
Stozek raz jeszcze |
Autor |
Wiadomość |
bb [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2007, 18:20 Stozek raz jeszcze
|
|
|
Na forum o stozkach troche jest ale nie pomga mi to co jest.
Musze kupic nowy filtr powietrza wiec jakby wywalic stary ze srodka tej puszki i na koniec tej rury ktora doprowadza do puszki powietrze dac stozek (pamietajac zeby doprowadzic zimne nie cieple itd), nie pogorsze nic? |
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2007, 18:30
|
|
|
polecam K & N ale cudow sie nie spodziewaj..taki zestaw nie zepsuje niczego..wg mnie |
|
|
|
 |
bb [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2007, 18:44
|
|
|
Chodzi mi (zapomnialem napisac) o jakies najtansze alternatywy rzedu 20-40zl Czy to nie pogorszy osiagow bo na poprawe nie licze |
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2007, 18:53
|
|
|
stożek za 20-40zl dałbym sobie spokoj z tym...sa takie w sprzedazy wogole?? przeciez za tyle ciezko kupić zwykly zamiennik filtra pow do colta a co dopiero stożkowy... |
|
|
|
 |
bb [Usunięty]
|
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 18-01-2007, 19:05
|
|
|
szczerze..bałbym sie zakladać cos takiego...chodzi Ci o dzwiek |
|
|
|
 |
bb [Usunięty]
|
|
|
|
 |
bear007 [Usunięty]
|
Wysłany: 19-01-2007, 15:00
|
|
|
bo to tak ma wygladac...
zanim zadasz kolejne pytanie poczytaj TU i TU |
|
|
|
 |
Kleju
Forumowicz Mivec Power

Auto: Mitsubishi Mirage Cyborg-R
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 26 razy Dołączył: 08 Wrz 2006 Posty: 1171 Skąd: Opole
|
Wysłany: 19-01-2007, 19:41
|
|
|
To i ja sie udziele stozek jak najbardziej! Zadnych strat na 100% nie bedzie. Pod warunkiem ze dasz stozek jakis firmowy!!! Zadnych gow... z allegro typu "prawie jak K&N", "jakosc K&N" itp!!!Takie stozki za psie pieniadze potrafia jeszcze zniszczyc silnik. Bo jak tak chcesz dac to zaloz lepiej oryginalny do colta albo zamiennik! Na stozku oczywiscie bedziesz mial ladniejszy dzwiek tylko przy wyzszych obrotach i po wcisnieciu mocniej gazu!
bb napisal
A jakby przeplywomierz wsadzic w filtr tak jak ktos tutaj w cao http://img405.imageshack....obraz049rm1.jpg
Ten przeplywomierz nie jest wsadzony w filtr tam jest specjalny adapter.
Reasumujac stozek za 20-40zl ODPADA! |
|
 |
Serek
Mitsumaniak

Auto: Grand Voyager Limited AWD
Pomógł: 36 razy Dołączył: 17 Maj 2005 Posty: 1597 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 19-01-2007, 19:57
|
|
|
Byłbym ostrożny ze stwierdzeniem, że stożek na 100% nie pogarsza sprawy. Owszem jest obowiązkowy - przy modyfikacjach dolotu. Bez modyfikacji ? Jeżeli nie pogorszy to będzie dobrze ale zawsze może też popsuć charakterystykę. Jest taka mozliwość, więc proszę się nie zarzekać. |
|
 |
Kleju
Forumowicz Mivec Power

|
Wysłany: 19-01-2007, 20:03
|
|
|
Serek napisał/a: | Byłbym ostrożny ze stwierdzeniem, że stożek na 100% nie pogarsza sprawy. Owszem jest obowiązkowy - przy modyfikacjach dolotu. Bez modyfikacji ? Jeżeli nie pogorszy to będzie dobrze ale zawsze może też popsuć charakterystykę. Jest taka mozliwość, więc proszę się nie zarzekać. |
Ja podaje na swoim przykladzie czyli CAO 1.6! Bez modyfikacji dolotu tez jezdzilem przez jakis czas i na pewno nic nie pogorszylo. Juz pisalem troche o tym... |
|
 |
Serek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-01-2007, 20:16
|
|
|
Dlatego należy zaznaczyć, że stożek nie zmienił charakterystyki w Twoim przypadku. To ważne. Szczególnie, jeżeli ktoś potrzebuje rady. Jeżeli napiszesz, że nie pogarsza sprawy a po założeniu takiego stożka inny użytkownik odczuje spadek komfortu spowodowany złą pracą motoru to lipa będzie. Najważniejsze to precyzować wypowiedź tak, by czytelnik miał świadomość kto i jak użytkuje różnego rodzaju wynalazki w Mitsubishi. Niestety wiele jednostek o identycznych oznaczeniach, latach produkcji, itp. w chwili obecnej nie pracuje już w ten sam sposób. Każda inaczej. Tak więc trudno powiedzieć czy ten sam stożek u Ciebie da te same rezultaty u innego użytkownika np. Colta CAO. |
|
 |
Kleju
Forumowicz Mivec Power

|
Wysłany: 19-01-2007, 20:51
|
|
|
Serek napisał/a: | Dlatego należy zaznaczyć, że stożek nie zmienił charakterystyki w Twoim przypadku. To ważne. Szczególnie, jeżeli ktoś potrzebuje rady. Jeżeli napiszesz, że nie pogarsza sprawy a po założeniu takiego stożka inny użytkownik odczuje spadek komfortu spowodowany złą pracą motoru to lipa będzie. Najważniejsze to precyzować wypowiedź tak, by czytelnik miał świadomość kto i jak użytkuje różnego rodzaju wynalazki w Mitsubishi. Niestety wiele jednostek o identycznych oznaczeniach, latach produkcji, itp. w chwili obecnej nie pracuje już w ten sam sposób. Każda inaczej. Tak więc trudno powiedzieć czy ten sam stożek u Ciebie da te same rezultaty u innego użytkownika np. Colta CAO. |
Oczywiscie zgadzam sie z Toba Przyklad byl tylko i wylacznie dla CAO. A jak bedzie dla C50 to nie wiem ale nie dlugo sie dowiem bo moj kumpel bedzie zakladal do swojego colta 1.5 stozek to sie okaze i dam znac! Pozdrawiam |
|
 |
Serek
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-01-2007, 21:20
|
|
|
I o to chodzi Zobaczyć, posłuchać, pomacać i zdać relację...na żywo. Czekamy na kolejny stożek w Colcie. |
|
 |
Filip_S [Usunięty]
|
Wysłany: 20-04-2008, 19:48
|
|
|
Ja do Lancera 1,5 c62a założyłem stożek K&N (dzięki Pawel`85) i wszystko fajnie, ale nie wiem czy się coś z przepustnicą nie blokuje bo jak naciskam pedał gazu to słychać takie głuche podwójne stuknięcie puk-puk. Aha zrobiłem tak, że wywaliłem puszkę.
Dziwna jest konstrukcja, że w środku jest przepływomierz i nie wiem czy takie rozwiązanie nie daje złych odczytów, ale coś nie gra. Tzn. samochód idzie ładnie, ale to pukanie mnie przeraża |
|
|
|
 |
|