Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Bzyk_R1
01-12-2017, 19:55
2DIN Parrot Asteroid Smart
Autor Wiadomość
Bob27 
Forumowicz

Auto: Outlander 2.0T
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 24-12-2013, 23:48   2DIN Parrot Asteroid Smart

Witam,
W związku z tym, że sam szukałem na ten temat informacji postanowiłem podzielić sie swoim doświadczeniem z zainteresowanymi.
Zainstalowałem w moim 2.0T radio 2DIN, po długiej analizie rynku wybór padł na Parrot Asteroid Smart.

Jak wiemy w Outlanderze pod oryginalnym miejscem na radio jest schowek, nie mogąc nigdzie znaleźć przedniego panelu z miejscem na 2DIN byłem zmuszony wyciąć schowek, żeby zainstalować radio.
Efekt był taki:

Jak widać wyraźnie widoczne są miejsca wycięcia schowka.
Ale znalazłem informację, że takie panele były też robione w wersji 2DIN, niestety okazało się, że ani w Polsce ani w Niemczech ani we Francji taka część nie występuje, przynajmniej według serwisów z którymi się kontaktowałem.
...... za to bez problemów jest dostępna u naszych wschodnich sąsiadów! :)
Udało mi się zdobyć interesujący mnie element i po wymianie wygląda to tak:

Nie obyło się oczywiście bez problemów, okazało się, że panele ze wskaźnikami temperatury i nawiewów są inaczej mocowane, w związku z czym, trzeba było dokonać drobnych przeróbek, poza tym oryginalna ramka od Smarta jest za duża, musiałem w zaprzyjaźnionej firmie reklamowej zamówić ramkę pasującą do wymiarów otworu i radia, ale efekt jest ostatecznie zadowalający.

Pozdrawiam

max87 
Forumowicz

Auto: Outlander I 2.0
Wysłany: 30-12-2013, 21:06   

Witam. daj kolego namiar na tan panel pod radio 2 din bo też zainwestowałem w radio tylko że peying 9908. wiem że chinol ale jestem zaskoczony bo bardzo ładnie to wszystko działa.

tyku 
Mitsumaniak

Auto: MITSUBISHI LANCER
Wysłany: 01-01-2014, 12:52   

Bob27 napisał/a:
wybór padł na Parrot Asteroid Smart

Jak wrażenia z użytkowania? Byłem zainteresowany tą stacją, ale ostatecznie wybrałem MMCS bo pokazuje funkcje i ustawienia na wyświetlaczu np: nawiew,klimatyzacja,temp,barometr, a najważniejsze to obsługa funkcji dostępnych tylko po podpięciu do MUT III.

desti 
Forumowicz

Auto: CLS320black, 911(997)4S, Qq+2
Wysłany: 01-01-2014, 15:53   

Aż mi smaczek narobiłeś może sobie też założę coś podobnego z tym że ja bym zakładał coś co ma navi i można podpiąć kamerę cofania. Ale razem to się świetnie prezentuje.

max87 
Forumowicz

Wysłany: 01-01-2014, 19:23   

kamera cofania fajna opcja. dokupiłem kamere cofania za 230 zł i wygląda to fajne. zwłaszcza ze jest z podswietleniem ledowym.

Maddox 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 Di-D
Wysłany: 01-01-2014, 19:37   

ja mam radyjko K&M + kamera cofania, ale bez podświetlenia ledowego, a obraz wygląda mniej więcej tak:

tak po przy wjeździe do ciemnego garażu

a tak zamontowana

ramka dookoła radia była dorabiana tak, żeby nie było widać wycięć
Ostatnio zmieniony przez Maddox 01-01-2014, 21:05, w całości zmieniany 4 razy  

max87 
Forumowicz

Wysłany: 01-01-2014, 20:32   

a gdzie kolego dorabiałes ramke do radia. bo mam problem z tym tematem

Maddox 
Mitsumaniak

Auto: Outlander 2.0 Di-D
Wysłany: 01-01-2014, 20:51   

max87 napisał/a:
a gdzie kolego dorabiałes ramke do radia. bo mam problem z tym tematem

ramka dorabiana w eMKa audio http://www.emkaaudio.pl/kontakt.html i tutaj też była podłączana kamerka

Bob27 
Forumowicz

Wysłany: 01-01-2014, 21:08   

max87 napisał/a:
Witam. daj kolego namiar na tan panel pod radio 2 din bo też zainwestowałem w radio tylko że peying 9908. wiem że chinol ale jestem zaskoczony bo bardzo ładnie to wszystko działa.

Numer części 8002A289HA, ja ściągałem przez kolegę z Ukrainy, kupił tam w serwisie Mitsu za 40 USD.

tyku napisał/a:
Bob27 napisał/a:
wybór padł na Parrot Asteroid Smart

Jak wrażenia z użytkowania? Byłem zainteresowany tą stacją, ale ostatecznie wybrałem MMCS bo pokazuje funkcje i ustawienia na wyświetlaczu np: nawiew,klimatyzacja,temp,barometr, a najważniejsze to obsługa funkcji dostępnych tylko po podpięciu do MUT III.

jestem bardzo zadowolony, w poprzednim samochodzie miałem Kenwooda DNX8220BT, Parrot jest nieporównywalnie lepszy. Kenwood miał navi Garmina, którą trudno przebić, ale Parrot działa dokładnie tak samo jak telefon na Androidzie, więc masz dostęp do Automapy, Google Maps, Yanosika, Sygica czy co tam sobie jeszcze zażyczysz. Zestaw głośnomówiący działa super, jak to Parrot, kamera cofania oczywiście też jest, mogę wrzucić fotki dla zainteresowanych. Radio oczywiście odtwarza pliki wideo i audio w różnych formatach, możesz je podłączyć do netu przez WiFi lub modem USB,jakość dźwięku nieporównywalnie lepsza niż w Kenwoodzie za 5kpln.
Jak podłączyłem interfejs OBD to apka w radiu działa tak samo jakbym podłączył do PC, co prawda bardziej to bajer niż jakieś poważne narzędzie diagnostyczne, ale się przydaje no i ile zabawy :)

max87 
Forumowicz

Wysłany: 02-01-2014, 20:15   

niestety panel nie podejdzie bo mam manual klimę i pokrętła inne

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 02-01-2014, 21:15   

Bob27 napisał/a:
Jak podłączyłem interfejs OBD to apka w radiu działa tak samo jakbym podłączył do PC, co prawda bardziej to bajer niż jakieś poważne narzędzie diagnostyczne, ale się przydaje no i ile zabawy :)
U mnie po podłączeniu zewnętrznego wskaźnika spalania pod OBD wskaźnik spalania i zasięgu na komputerze przy liczniku przestał się ruszać. Lepiej sprawdź u siebie czy nie ma jakieś interakcji z licznikiem.

Bob27 
Forumowicz

Wysłany: 02-01-2014, 21:32   

elektryk napisał/a:
Bob27 napisał/a:
U mnie po podłączeniu zewnętrznego wskaźnika spalania pod OBD wskaźnik spalania i zasięgu na komputerze przy liczniku przestał się ruszać. Lepiej sprawdź u siebie czy nie ma jakieś interakcji z licznikiem.

U mnie wskaźnik spalania i zasięgu przestał działać po zainstalowaniu LPG.
Jak odłączyłeś interfejs OBD to wskaźnik ciągle nie działa?

elektryk 
Forumowicz

Auto: auto
Wysłany: 02-01-2014, 22:25   

Bob27 napisał/a:
Tak, wróciło do normy. Mam przypuszczenie że albo podłączenie pod OBD albo zbyt częste odpytywanie OBD blokuje komputer w liczniku.

Bob27 
Forumowicz

Wysłany: 03-01-2014, 15:25   

elektryk napisał/a:
Bob27 napisał/a:
Tak, wróciło do normy. Mam przypuszczenie że albo podłączenie pod OBD albo zbyt częste odpytywanie OBD blokuje komputer w liczniku.

To interesujące, u mnie wskaźnik przestał działać po zainstalowaniu LPG, i co ciekawe u gazownika odłączaliśmy całkowicie elektronikę sterującą LPG a wskaźnik ciągle nie działa, nie pomaga resetowanie. Jak podłączę OBD to oprogramowanie OBD pokazuje spalanie ale wskaźnik na tablicy nic........

Sxizo 
Mitsumaniak

Auto: Turboutek
Wysłany: 03-01-2014, 17:13   

Maddox, jak z poprowadzeniem kabli do tej kamerki?

Odpowiedz do tematu