Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Gene
06-03-2008, 11:33
L200 chip
Autor Wiadomość
Witold_Rybarz 
Forumowicz
Witold Rybarz

Auto: L200 '06 a/t
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 30-01-2007, 13:58   L200 chip

mam L200 kupione przez brokera w niemczech wersja 136 KM
chciałem terach kupić chip 160 KM ale mitsu polska woła 8000 zł !!!
Czy da się go kupić taniej?
Ostatnio zmieniony przez Kibloo 26-05-2009, 20:47, w całości zmieniany 1 raz  

Rafal_Szczecin 
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Wysłany: 30-01-2007, 14:02   

napewno w niemczech bedzie taniej .

Gene 
Mitsumaniak
shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Wysłany: 30-01-2007, 14:07   

lol 8000 zl :shock:

Witold_Rybarz 
Forumowicz
Witold Rybarz

Wysłany: 30-01-2007, 14:11   

Gene napisał/a:
lol 8000 zl :shock:

no idpowiedzieli że taka jest polityka firmy jeśli bym zamówiła samochód w polsce to 4000 a skoro chciałem taniej w niemczech to 8 kPLN - nawet nie jestem pewien czy nie netto

stanik 
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Wysłany: 30-01-2007, 14:36   

nie polityka firmy, tylko polityka polskiej centrali..... Dla firmy zapewne obojętne jest czy sprzeda chip w Polsce, Luksemburgu czy Niemczech, do kasy wpadnie tyle samo. Tak jak i za sam samochód firma Mitsubishi globalnie zarobiła tyle samo, a że polski oddział się nie nachapał to umotywowali to "polityką firmy"
Pozdrawiam

EDIT:

a ciekawe jak z respektowaniem gwarancji, bo pewnie jest europejska.

A swoją drogą pięknie to pokazuje jak działa polska centrala.
Mój wujek kupił Saaba w szwecji i zero problemów z dealerem w warszawie, wszystko w normalnych cenach jakby kupił saaba w warszawie (bo przecież teraz za serwis będzie płacił tutaj a więc to jest jakiś dochów), a że w szwecji zapłacił (łacznie z opłatami w polsce) za najbogatszą wersje tyle ile w warszawie za najuboższą to już jego sprawa. I jeszcze Szwed zatankował mu auto do pełna :) co u nas jest rzadkością o ile w ogóle komuś się przytrafiło :)
#0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 30-01-2007, 14:55   

stanik napisał/a:

nie polityka firmy, tylko polityka polskiej centrali..... Dla firmy zapewne obojętne jest czy sprzeda chip w Polsce, Luksemburgu czy Niemczech, do kasy wpadnie tyle samo. Tak jak i za sam samochód firma Mitsubishi globalnie zarobiła tyle samo, a że polski oddział się nie nachapał to umotywowali to "polityką firmy"
Pozdrawiam

EDIT:

a ciekawe jak z respektowaniem gwarancji, bo pewnie jest europejska.

Jak moge wtracic. A probowales dowiedziec sie w Niemczech tam gdzie samochod byl kupiony ile by to kosztowalo?
I jeszcze cos - z tego co wiem pewne uregulowania cenowe sa narzucane MMC Car Poland przez MMC Europe. Wyzej d*** nie podskocza jezeli nie moga.

Moim zdaniem - sprobuj w Niemczech. W koncu samochod zostal tam zakupiony.

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 30-01-2007, 14:59   

Witold_Rybarz napisał/a:
no idpowiedzieli że taka jest polityka firmy jeśli bym zamówiła samochód w polsce to 4000 a skoro chciałem taniej w niemczech to 8 kPLN
A to nie podpada przypadkiem pod jakiś paragraf :?: Co to, nie wolno kupić czegoś w innym punkcie sprzedaży? Cennik jest cennik. Czy tu nie ma analogii do TP SA i wiązania Neostrady z abo :?: Do UKOKiK-u :!:
stanik napisał/a:
Mój wujek kupił Saaba w szwecji i zero problemów z dealerem w warszawie, wszystko w normalnych cenach jakby kupił saaba w warszawie (bo przecież teraz za serwis będzie płacił tutaj a więc to jest jakiś dochów), a że w szwecji zapłacił (łacznie z opłatami w polsce) za najbogatszą wersje tyle ile w warszawie za najuboższą to już jego sprawa. I jeszcze Szwed zatankował mu auto do pełna :) co u nas jest rzadkością o ile w ogóle komuś się przytrafiło
Dalej będę twierdził, że MMC jest beee..... :evil:

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

nsx
[Usunięty]

Wysłany: 30-01-2007, 21:51   

Moj dealer mowil ze jak nie kupie chipa od razu przy zakupie auta to pozniej bedzie mnie kosztowal 5k .
Nie ma watpliwosci ze chip powinien byc.
Proponuje zadzwonic do innego dealera incognito i nie chwalic sie ze kupiles auto w Niemczech, tylko ze chcesz kupic rallitronic i juz .W pudelku sa wszystkie instrukcje step by step jak go zalozyc, no tak ale znowu klania gwarancyja...ach, moze faktycznie lepiej w Niemczech, ale jednak sprobuj zadzwonic do innego dealera.Mozesz jeszcze sprobowac w VTG tam juz robili L200 na chipie.
Pozdrowienia i sukcesu.
Dominges NSx

DariuszKa
[Usunięty]

Wysłany: 20-02-2007, 00:09   

a przy okazji dyskusji za mały układzik ( a propop's co wchodzi w skład tzw chipa no chyba nie tylko pojedyncza kość??)4 k to tez spora przesada za ta kase mozna kupić nie byle jakiego laptopa, ja mam poprzednia wersję L200 i mocno sie zastanawiam czy za 25 kM dać tyle kasy

yassek
[Usunięty]

Wysłany: 08-03-2007, 11:15   

Witam
Zobaczcie tu: http://www.rmfilipowicz.p...=page&s=1&id=40
Jest nawet poniżej 4k
Ale i tak nieźle sobie cenią.

JCH 
Mitsumaniak
Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Wysłany: 08-03-2007, 11:19   

yassek napisał/a:
Witam
Zobaczcie tu: http://www.rmfilipowicz......
Omijać, omijać, omijać .... szerokim łukiem!

MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650

yassek
[Usunięty]

Wysłany: 08-03-2007, 13:47   

ups... ja tak w Google znalazłem, nie to żebym polecał.

DariuszKa
[Usunięty]

Wysłany: 08-03-2007, 22:07   

no troche sie dowiadywałem i nie stety chyba nie uda sie zrobic chip tuningu bez udziału serwisu firmowego w Poznaniu nikt nie chciał sie podjąć bo cośtam a serwis powiedział że gdybym sie decydował przy zakupie to płaciłbym 4 k a teraz to co najmniej 5k :(

Witold_Rybarz 
Forumowicz
Witold Rybarz

Wysłany: 09-03-2007, 09:24   

kupiłem BOX'a firmy Hopa zrobiłem jakieś 2 000 Km wrażenia pozytywne
cena 3600 u polskiego przedstawiciela firmy - Bielski serwis chciał za to 4200
zobaczymy jak będzie przebiegała eksploatacja dalej

DariuszKa
[Usunięty]

Wysłany: 09-03-2007, 10:10   

a zrobili ci jakiś test silnika o ile sie poprawiły parametry?i jak byś mógłto prześlij mi namiary naa ta firmę

Odpowiedz do tematu