Przesunięty przez: Gene 06-03-2008, 11:33 |
L200 chip |
Autor |
Wiadomość |
Witold_Rybarz
Forumowicz Witold Rybarz
Auto: L200 '06 a/t
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 4 razy Dołączył: 17 Lis 2006 Posty: 155 Skąd: Brzeszcze
|
Wysłany: 30-01-2007, 13:58 L200 chip
|
|
|
mam L200 kupione przez brokera w niemczech wersja 136 KM
chciałem terach kupić chip 160 KM ale mitsu polska woła 8000 zł !!!
Czy da się go kupić taniej? |
Ostatnio zmieniony przez Kibloo 26-05-2009, 20:47, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
 |
Rafal_Szczecin
Mitsumaniak

Auto: Volvo Amazon, Skoda Superb
Pomógł: 89 razy Dołączył: 15 Kwi 2005 Posty: 9211 Skąd: s kątowni
|
Wysłany: 30-01-2007, 14:02
|
|
|
napewno w niemczech bedzie taniej . |
|
|
|
 |
Gene
Mitsumaniak shoot & destroy

Auto: Pajero Sport Dakar '06
Pomógł: 115 razy Dołączył: 13 Lis 2006 Posty: 3775 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-01-2007, 14:07
|
|
|
lol 8000 zl |
_________________ C'est La Vie suckers
 |
|
|
|
 |
Witold_Rybarz
Forumowicz Witold Rybarz
|
Wysłany: 30-01-2007, 14:11
|
|
|
Gene napisał/a: | lol 8000 zl |
no idpowiedzieli że taka jest polityka firmy jeśli bym zamówiła samochód w polsce to 4000 a skoro chciałem taniej w niemczech to 8 kPLN - nawet nie jestem pewien czy nie netto |
|
|
|
 |
stanik
Mitsumaniak

Auto: Volvo S60 2.4i
Pomógł: 26 razy Dołączył: 15 Lut 2006 Posty: 1248 Skąd: Legionowo k/Wawy
|
Wysłany: 30-01-2007, 14:36
|
|
|
nie polityka firmy, tylko polityka polskiej centrali..... Dla firmy zapewne obojętne jest czy sprzeda chip w Polsce, Luksemburgu czy Niemczech, do kasy wpadnie tyle samo. Tak jak i za sam samochód firma Mitsubishi globalnie zarobiła tyle samo, a że polski oddział się nie nachapał to umotywowali to "polityką firmy"
Pozdrawiam
EDIT:
a ciekawe jak z respektowaniem gwarancji, bo pewnie jest europejska.
A swoją drogą pięknie to pokazuje jak działa polska centrala.
Mój wujek kupił Saaba w szwecji i zero problemów z dealerem w warszawie, wszystko w normalnych cenach jakby kupił saaba w warszawie (bo przecież teraz za serwis będzie płacił tutaj a więc to jest jakiś dochów), a że w szwecji zapłacił (łacznie z opłatami w polsce) za najbogatszą wersje tyle ile w warszawie za najuboższą to już jego sprawa. I jeszcze Szwed zatankował mu auto do pełna co u nas jest rzadkością o ile w ogóle komuś się przytrafiło |
_________________ #0175/KMM
Carisma 1.8 SOHC 115KM GLX (Pb +LPG)
SPRZEDANA 30.08.2007
AB RH+
Canon 350D + KIT 18-55mm + Sigma 18-200 OS + Canon 50mm 1.8 |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Pomógł: 156 razy Dołączył: 21 Mar 2005 Posty: 17695 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 30-01-2007, 14:55
|
|
|
stanik napisał/a: |
nie polityka firmy, tylko polityka polskiej centrali..... Dla firmy zapewne obojętne jest czy sprzeda chip w Polsce, Luksemburgu czy Niemczech, do kasy wpadnie tyle samo. Tak jak i za sam samochód firma Mitsubishi globalnie zarobiła tyle samo, a że polski oddział się nie nachapał to umotywowali to "polityką firmy"
Pozdrawiam
EDIT:
a ciekawe jak z respektowaniem gwarancji, bo pewnie jest europejska. |
Jak moge wtracic. A probowales dowiedziec sie w Niemczech tam gdzie samochod byl kupiony ile by to kosztowalo?
I jeszcze cos - z tego co wiem pewne uregulowania cenowe sa narzucane MMC Car Poland przez MMC Europe. Wyzej d*** nie podskocza jezeli nie moga.
Moim zdaniem - sprobuj w Niemczech. W koncu samochod zostal tam zakupiony. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 30-01-2007, 14:59
|
|
|
Witold_Rybarz napisał/a: | no idpowiedzieli że taka jest polityka firmy jeśli bym zamówiła samochód w polsce to 4000 a skoro chciałem taniej w niemczech to 8 kPLN | A to nie podpada przypadkiem pod jakiś paragraf Co to, nie wolno kupić czegoś w innym punkcie sprzedaży? Cennik jest cennik. Czy tu nie ma analogii do TP SA i wiązania Neostrady z abo Do UKOKiK-u
stanik napisał/a: | Mój wujek kupił Saaba w szwecji i zero problemów z dealerem w warszawie, wszystko w normalnych cenach jakby kupił saaba w warszawie (bo przecież teraz za serwis będzie płacił tutaj a więc to jest jakiś dochów), a że w szwecji zapłacił (łacznie z opłatami w polsce) za najbogatszą wersje tyle ile w warszawie za najuboższą to już jego sprawa. I jeszcze Szwed zatankował mu auto do pełna co u nas jest rzadkością o ile w ogóle komuś się przytrafiło | Dalej będę twierdził, że MMC jest beee..... |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
nsx [Usunięty]
|
Wysłany: 30-01-2007, 21:51
|
|
|
Moj dealer mowil ze jak nie kupie chipa od razu przy zakupie auta to pozniej bedzie mnie kosztowal 5k .
Nie ma watpliwosci ze chip powinien byc.
Proponuje zadzwonic do innego dealera incognito i nie chwalic sie ze kupiles auto w Niemczech, tylko ze chcesz kupic rallitronic i juz .W pudelku sa wszystkie instrukcje step by step jak go zalozyc, no tak ale znowu klania gwarancyja...ach, moze faktycznie lepiej w Niemczech, ale jednak sprobuj zadzwonic do innego dealera.Mozesz jeszcze sprobowac w VTG tam juz robili L200 na chipie.
Pozdrowienia i sukcesu.
Dominges NSx |
|
|
|
 |
DariuszKa [Usunięty]
|
Wysłany: 20-02-2007, 00:09
|
|
|
a przy okazji dyskusji za mały układzik ( a propop's co wchodzi w skład tzw chipa no chyba nie tylko pojedyncza kość??)4 k to tez spora przesada za ta kase mozna kupić nie byle jakiego laptopa, ja mam poprzednia wersję L200 i mocno sie zastanawiam czy za 25 kM dać tyle kasy |
|
|
|
 |
yassek [Usunięty]
|
|
|
|
 |
JCH
Mitsumaniak Forumowa Opozycja

Auto: OBK 2.0
Pomógł: 101 razy Dołączył: 23 Maj 2005 Posty: 8078 Skąd: Bytom
|
Wysłany: 08-03-2007, 11:19
|
|
|
Omijać, omijać, omijać .... szerokim łukiem! |
_________________ "Dopóki nie skorzystałem z Internetu, nie wiedziałem, że na świecie jest tylu idiotów"
MSS 1.9 DI-D --> OBK 2.0 i DL-650
 |
|
|
|
 |
yassek [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2007, 13:47
|
|
|
ups... ja tak w Google znalazłem, nie to żebym polecał. |
|
|
|
 |
DariuszKa [Usunięty]
|
Wysłany: 08-03-2007, 22:07
|
|
|
no troche sie dowiadywałem i nie stety chyba nie uda sie zrobic chip tuningu bez udziału serwisu firmowego w Poznaniu nikt nie chciał sie podjąć bo cośtam a serwis powiedział że gdybym sie decydował przy zakupie to płaciłbym 4 k a teraz to co najmniej 5k |
|
|
|
 |
Witold_Rybarz
Forumowicz Witold Rybarz
|
Wysłany: 09-03-2007, 09:24
|
|
|
kupiłem BOX'a firmy Hopa zrobiłem jakieś 2 000 Km wrażenia pozytywne
cena 3600 u polskiego przedstawiciela firmy - Bielski serwis chciał za to 4200
zobaczymy jak będzie przebiegała eksploatacja dalej |
|
|
|
 |
DariuszKa [Usunięty]
|
Wysłany: 09-03-2007, 10:10
|
|
|
a zrobili ci jakiś test silnika o ile sie poprawiły parametry?i jak byś mógłto prześlij mi namiary naa ta firmę |
|
|
|
 |
|