Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Dziabnęli mnie
Autor Wiadomość
Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-10-2005, 10:10   Dziabnęli mnie

Chyba będe miał nieco drogą fotkę miśka :( Od niedawna w Legionowie straż miejska kursuje i ustawia fotoradar w różnych miejscach. Wczoraj postanowiłem jeździć przepisowo, bo spalanie miśka chciałem obniżyć i pech chciał, że na ograniczeniu 50 licznik mój wskazał 70 :? . Za zakrętem stali i za późno ich zauważyłem :( Do tego rada schowali za własnym (nieoznakowanym) autem stojącym na poboczu. Ten jeden radar w naszej mieścinie narobił już trochę rabanu. Ludzie zaczynają jeździć zgodnie z ograniczeniami tam, gdzie te ograniczenia są zupełnie bez sensu. Np. ograniczenie do 50km/h na terenie zabudowanym!! Albo do 40km/h, gdzie podstaw brak, bo inne skrzyżowania bez ograniczeń są o wiele bardziej niebezpieczne.

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 21-10-2005, 10:28   

Moominek nieważne dlaczego ale zaczynasz jeździć przepisowo :lol:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 23-10-2005, 17:30   

no mnie drapli przedwczoraj... 100 zł i 4 punkty, 2 km od domu :/
trzeba nowy antyradar kupić, nie ma co

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 24-10-2005, 13:54   

Ja sie chyba przedwczoraj nacialem w gdansku/sopocie. Niedawno postawili i nie wiedzialem :( Ale moze byla tylko puszka?

TNT 
Mitsumaniak

Auto: Toyota AYGO
Wysłany: 24-10-2005, 14:02   

A ja poki co to sie specjalnie nie boje bo cos moje auto wyczowa i gada do mnie a ja pokornie slucham. Mimo ze zmienilem auto na szybsze i przystosowane do szybkiej jazdy zwolnilem i nie pedze juz tak jak niegdys ale piszczalka i tak sie przydaje.
Pomóż komuś Ty, ktoś pomoże Tobie - Mitsumaniaki Assistance

Hubeeert 
Mitsumaniak
na urlopie

Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
Wysłany: 24-10-2005, 14:52   

TNT napisał/a:
zmienilem auto na szybsze i przystosowane do szybkiej

:shock: Ty zmieniłeś :lol:

Thomas Jefferson said:
1. A government big enough to give you everything you want, is strong enough to take everything you have...
2. The democracy will cease to exist when you take away from those who are willing to work and give to those who would not...
Just think...

.

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 24-10-2005, 14:55   

piwkotom napisał/a:
Ja sie chyba przedwczoraj nacialem w gdansku/sopocie. Niedawno postawili i nie wiedzialem Sad Ale moze byla tylko puszka?

dziala, tylko mogl juz wypstrykac wszystkie fotki :D

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 24-10-2005, 15:39   

deenbe napisał/a:
piwkotom napisał/a:
Ja sie chyba przedwczoraj nacialem w gdansku/sopocie. Niedawno postawili i nie wiedzialem Sad Ale moze byla tylko puszka?

ten koło stacji benzynowej Statoil (tzn. stacja po drugiej stronie?) - mi się jeszcze nie zdarzyło jechać tam szybciej niż 40 km/h - korki są tam nawet w nocy

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 24-10-2005, 15:56   

ten obok stacji BP w sopocie, statoil troche dalej jest;)

piwkotom 
moderator mitsumaniak
maruda

Auto: Touareg V8 :)
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 24-10-2005, 18:15   

deenbe napisał/a:
piwkotom napisał/a:

tos mnie pocieszyl :(
ale jestem dobrej mysli, jakies pol roku temu zjezdzalem sobie ta dwupasmowka z Rebiechowa do Wrzeszcza z gorki, wskaznik pokazal mi 118, zadowolony, bo tam nielatwo tyle, next dzien wracalem z Obi patrze a tam oprocz wskaznika predkosci stoi kolega "pstrykacz", ciary mnie przeszly straszliwe, ale jak dotad cisza ;)
a przedwczoraj to chodzilo o ten co stoi jak sie jedzie z Sopotu do Gdanska, prawie na wylocie z Sopotu, kawalek dalej po lewej jest salon Hondy, KFC, chyba Statoil i Chata z wiejskim zarelkiem (mniam :) )

deenbe
[Usunięty]

Wysłany: 24-10-2005, 18:25   

piwkotom napisał/a:
wskaznik pokazal mi 118, zadowolony, bo tam nielatwo tyle

Na pozniejszych zakretach na slowackiego wieksze predkosci osiagnac mozna, jedna z moich ulubionych tras;)

Moominek 
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
Wysłany: 25-10-2005, 08:43   

O! To w klimatach prawie trójmiejskich. Tego lata jechałem do Władka i tuż przed zygzakiem w lasku zaraz za skrętem na Władysławowo jest dość ostry zakręt. Nigdy tam się nie zwalniało do tylu do ilu ograniczyli. A tu niespodziewajka, lecę sobie 70 na luzie, widzę znak, ze jakiś fotoradar, uśmieszek, a potem krzywa minka, bo faktycznie tam był :? ale chyba nie "dziabnął" :) jesień za pasem, a poleconego w skrzynce nie ma :)
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉

Fido__
[Usunięty]

Wysłany: 25-10-2005, 08:48   

Moominek napisał/a:
O! To w klimatach prawie trójmiejskich. Tego lata jechałem do Władka i tuż przed zygzakiem w lasku zaraz za skrętem na Władysławowo jest dość ostry zakręt. Nigdy tam się nie zwalniało do tylu do ilu ograniczyli. A tu niespodziewajka, lecę sobie 70 na luzie, widzę znak, ze jakiś fotoradar, uśmieszek, a potem krzywa minka, bo faktycznie tam był :? ale chyba nie "dziabnął" :) jesień za pasem, a poleconego w skrzynce nie ma :)

Ja już 3 raz do komornika jadę w tym miesiącu :cry: :cry::cry: ... Chyba poprawia się ściągalność

shovel
[Usunięty]

Wysłany: 25-10-2005, 08:51   

zdjęcie z fotoradaru powinno dojść w max 6 tygodni.
policja ma 4 tygodnie od wykonania zdjęćia na jego obróbkę i stalenie kierowcy, później 2 tygodnie na dostarczenie wezwania.
pozdrawiam

Krzyzak 
moderator mitsumaniak
uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Wysłany: 25-10-2005, 09:41   

piwkotom napisał/a:
Chata z wiejskim zarelkiem (mniam :) )

Dokładnie - też tam lubię chodzić. Fakt - tanio nie jest, ale za to żarko i obsługa na najwyższym poziomie. Polecam miód pitny podawany na gorąco - ciągle podgrzewany przez świeczkę.

Odpowiedz do tematu