Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Oferty allegro / otomoto / olx
Autor Wiadomość
Adamn 
Nowy Forumowicz
Adam

Auto: Chce mieć 3000 GT.
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 12-09-2015, 15:27   Oferty allegro / otomoto / olx

Witam wszystkich,

Niedawno zachorowałem na chyba nieuleczalną chorobę o nazwie 3000 GT i staram się na spokojnie sprawdzać możliwości zakupu takiego samochodu w niezbyt dużych pieniadzach. Mam złe doświadczenia z zakupem samochodów w Polsce (tak krajowych, jak i sprowadzanych) - proszę więc o pomoc bardziej doświadczoną ekipę.

Co myślicie o tych aukcjach?

http://allegro.pl/mitsubi...5657716802.html

http://allegro.pl/mitsubi...5639215018.html

http://olx.pl/i2/oferta/m...tml#:bc339335f2

Czy jest w ogóle szansa kupić ten samochód w cenie ok. 15000 pln w sensownym stanie (bez silnika do remontu)?

Dzieki

mkm 
Forumowicz

Auto: Colty
Wysłany: 12-09-2015, 15:33   

Adamn, wkleiłes trzy ulepy w tym dwa droższe niż Twój budżet - odpowiedź jest prosta.
Nie da sie - chyba, że jesteś dzieckiem szczęścia...

Szukaj na "obcych" portalach - Niemcy, Włochy, Hiszpania.
U nas niestety pianka, szpachla i uszlachetniacze - no i oczywiście wszystkie mocno "podrasowane"... :wink:

Adamn 
Nowy Forumowicz
Adam

Wysłany: 12-09-2015, 15:41   

Rozumiem, czyli jest jak myślałem.

Jedno tylko słowo sprostowania - nie przeszkadza mi szpachlowanie i nie oryginalne czesci (liczę się z tym, że mogło mieć miejsce) - dopóki całość jeździ bez problemu. Te za 20 tys mi się podobają bardziej niż oryginalne nawet :) .

Zachodnie oferty to w większości ok. 40.000 pln - 5 tys więcej niż zakładałem mogę rozważyć, ale 10 tys euro juz nie wyłoże.

Dzięki za pomoc

mkm 
Forumowicz

Wysłany: 12-09-2015, 15:54   

Adamn, problem jest taki, że tej szpqachli jest bardzo dużo...
Pianka w progach tez częsta - powiem Ci, że jak oglądnąłem 3 "perełki" to mi sie odechciało.
Nie dośc, że skundlone, nie dośc że wyszpachlowane (choć bardziej by pasowało "wybetonowane") to jeszcze pianka montażowa - wszechobecna...
Smutek i żal, biorąc pod uwagę, że jest to auto piękne.

Adamn 
Nowy Forumowicz
Adam

Wysłany: 12-09-2015, 15:59   

Zaiste piękne jest. Dlatego tez człowiek chciałby je mieć :)

Czyli jednym słowem odradzasz. Rozumiem, trzeba się będzie obejść. Lepiej nie jezdzic co tydzień po 400 km z prędkością ponad 200 km/h samochodem, który nie miał połowy karoserii.

mkm 
Forumowicz

Wysłany: 12-09-2015, 16:04   

Jest jeszcze szansa na jakieś "znalezisko".

Troche tych aut w latach 90-tych zostało kupionych przez rodaków - w samym Krakowie wiem o czterech autach z jednym lub dwoma właścicielami od nowości, które stoją pod kocem.
Niestety nie zamierzają ich sprzedawać :wink:

Adamn 
Nowy Forumowicz
Adam

Wysłany: 12-09-2015, 16:12   

Właśnie zadzwoniłem z ciekawości pod telefon z jednego z ogłoszeń. Eh... dokładnie to, czego by się człowiek spodziewał po podejrzanej ofercie (chociaż mogę się mylic). Samochód był kiedyś lekko uszkodzony lewy bok, szyba do wymiany, zawieszenie trochę stuka itd.

No cóż, gdyby ktoś chciał sprzedać niedrogie 3000 GT w dobrym stanie to jestem pod mailem!

[ Dodano: 03-10-2015, 22:45 ]
Witam,

Mam prośbę - proszę znawcow tematu o opinie na temat tego ogloszenia: http://allegro.pl/mitsubi...5707807461.html

Pozdrawiam!

mkm 
Forumowicz

Wysłany: 03-10-2015, 23:02   

Adamn, koło Białego Kościoła jestem "rzut beretem" codziennie - chetnie zobaczę to cudo.
Nie obawiaj się "odwdzięczania" - całkowicie za free - chętnie skonfrontuje opis z rzeczywistością :mrgreen:

Adamn 
Nowy Forumowicz
Adam

Wysłany: 03-10-2015, 23:12   

Będę bardzo wdzięczny za fachowe oględziny :) Jestem juz prawie zdecydowany - samochód jest dla mnie zarezerwowany, a nie wiem gdzie go sprawdzić mechanicznie przed zakupem. Prawdę mówiąc chciałem się tam wybrać jutro albo pojutrze :) . Jesli dysponujesz czasem to fajnie by tez było się spotkać i obgadac to i owo jak będę na miejscu, nie ukrywam ze w temacie 3000gt jestem młodym Jedi. Nie musi być za free - stawiam browar :) .

Trochę martwi mnie to lakierowanie wnętrza... po co to właściwie robić? Mam też oczywiście mnóstwo pomysłów na dłubanie przy nim, ale o tym będę myślał jak juz kupie samochód.

robertdg 
Mitsumaniak
SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Wysłany: 04-10-2015, 07:47   

Adamn napisał/a:
Trochę martwi mnie to lakierowanie wnętrza
jezeli chodzi o okreslenie
Cytat:
W marcu został w całości polakierowany w kabinie
To w uproszczeniu określenie odmalowania auta w komorze lakierniczej ;-)
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie

Adamn 
Nowy Forumowicz
Adam

Wysłany: 04-10-2015, 08:40   

Dzięki robertdg ;)

kisian 
Mitsumaniak
kisian 00537

Auto: MSS 1.6 2003
Wysłany: 04-10-2015, 14:28   

Adamn napisał/a:
Właśnie zadzwoniłem z ciekawości pod telefon z jednego z ogłoszeń. Eh... dokładnie to, czego by się człowiek spodziewał po podejrzanej ofercie (chociaż mogę się mylic). Samochód był kiedyś lekko uszkodzony lewy bok, szyba do wymiany, zawieszenie trochę stuka itd.

No cóż, gdyby ktoś chciał sprzedać niedrogie 3000 GT w dobrym stanie to jestem pod mailem!

[ Dodano: 03-10-2015, 22:45 ]
Witam,

Mam prośbę - proszę znawcow tematu o opinie na temat tego ogloszenia: http://allegro.pl/mitsubi...5707807461.html

Pozdrawiam!

Auto z forum 3SKlub. Przekładany anglik. Z lektury tematu właściciela raczej pozytywne odczucia laika czyli mnie. Auto usera Fazi. Pod tym linkiem jego temat. http://www.3000gt-forum.c...opic.php?t=1481 Tu masz jeszcze link do fotosika http://www.fotosik.pl/u/daiviian/album/1788748

Adamn 
Nowy Forumowicz
Adam

Wysłany: 31-12-2015, 17:03   

Czołem Panowie! Dzięki za pomoc ostatnim razem!

Ponieważ nie zdecydowałem się na zakup, to nadal tęsknie spoglądam na ten samochód. Od niechcenia przejrzałem ostatnio oferty na allegro i znalazłem takie cos:

http://otomoto.pl/oferta/...z-ID6yfuf5.html

Przekładka - stąd cena. Do rejestracji, wiec tu była robiona i to niedawno. Lekkie poprawki lakieru. Podobno gość ściągał go dla siebie, a nie na handel.

Fatalny styl poprzedniego właściciela ;) z tym kolorem i spojlerem.

Jakies sugestie? Chce się wybrać do gościa w sobotę - myślicie, że jest szansa sprawdzić ta furę w weekend?

Pozdrawiam i najlepszego w Nowym Roku!

milo 
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Wysłany: 31-12-2015, 18:07   

Ostatnio albo skundlone albo cena i zawsze coś nie tak , nic odpowiedniego jeszcze nie znalazłem a ten z ogłoszenia ech nawet nie patrze taka lotka :shock: jak przerabiane -tuning przez angoli to tylko :mrgreen:

Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td

Paweł1985 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi 3000GT
Wysłany: 08-01-2016, 20:22   300 KM z Japonii?

Witam. Mam pytanie odnośnie tego ogłoszenia - http://olx.pl/oferta/mits...tml#2af6f71408.

Właściciel pisze, że auto jest Japońskie z mocą 300 KM. Z tego co się orientuję to w Japonii były silniki 280 konne a nie 300. Według was ktoś dołożył mocy czy właściciel sprzedaje Anglika?

Czy uważacie, że auto jest warte uwagi? Dzwoniłem w sprawie "miska" i wszystko działa według właściciela po za centralnym zamkiem na jednych drzwiach i świecącą się kontrolką od trakcji.

Odpowiedz do tematu