Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
A może taka 2 zamiast 3?
Autor Wiadomość
tomekd1 
Nowy Forumowicz

Auto: Fiat Doblo
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 07-10-2015, 11:20   A może taka 2 zamiast 3?

http://otomoto.pl/oferta/...html#0b1ddcffa5

Chciałem 3 ale może taka 2 była by lepsza przypuszczam że trwalsza na pewno

Czekam jeszcze na zdjęcia wew.

Co Państwo sądzicie?

Grzegorz76 
Forumowicz

Auto: Pajero III 3,2 2001
Wysłany: 07-10-2015, 22:19   

Dodać opłaty to wyjdzie ok. 24 000,00 trochę sporo jak za PII od handlarza który kupił to pewnie za 3000 EU wypicował zrobił podrasowane zdjęcia i szuka frajera tu masz np. http://otomoto.pl/oferta/...y-ID6ybNtw.html
tańszy o połowę.

Cyneq 
Nowy Forumowicz

Auto: brak
Wysłany: 07-10-2015, 22:59   

Ten drugi to chyba podejrzanie tani.
I bez SuperSelecta, tak patrząc po gałce ledwo widocznej na zdjęciu:)

tomekd1 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-10-2015, 07:51   

Grzegorz76 napisał/a:
Dodać opłaty to wyjdzie ok. 24 000,00 trochę sporo jak za PII od handlarza który kupił to pewnie za 3000 EU wypicował zrobił podrasowane zdjęcia i szuka frajera tu masz np. http://otomoto.pl/oferta/...y-ID6ybNtw.html
tańszy o połowę.

Tylko ten przebieg trochę niski, z przodu widać przytarte z tyłu uderzone. Ale i tak dziękuje za informacje. Oraz co do pytania chyba lepiej 2 niż 3?

romek atomek 
Forumowicz

Auto: pajero pinin 1.8GDI
Wysłany: 08-10-2015, 09:53   

zobacz ; link

tyle to ma kosztować... znajomy w zeszłym tyg pojechał po auto - "pojechał" w zasadzie bo go bilet lotniczy do hamburga wyszedł 269 pln ... wrócił na kołach ..

ew zobacz tu
link

bo kupowanie auta w PL - to miazga systemu .. ilekroć nie kupiłem - wtopa ..
kupiłem passata - okazał się zrobiony z 2 ... wstawiana tylna ćwiartka
kupiłem pajero - półtora roku dochodziłem do stanu jaki mnie zadawala - był z włoch od PL importera .. ale z północy ( pod dywanem znalazłem w sumie 8 Franków Szwajcarskich )...i raczej był walnięty i robiony na oklejenie ( malowany bez rozbierania ) .. doszedłem po umowach kto go sprzedał i jakoś komis we włoszech nie chciał zdradzić historii auta ..

kupowanie auta, o jakim się nie ma pojęcia gdzie i na co patrzeć - zawsze skończy się wtopą.

piękne jest to jak ludzie wierzą w magię granicy ..
magia jest wtedy gdy auto na zachodzie kosztuje 4example 8k euro .. a przejeżdża przez granicę i już kosztuje 6 i to z niższym przebiegiem .. ;) ..

niemcy - jest bezpiecznie jeżeli nie kupujesz od turka ale od osoby prywatnej - ma TUV a to nie przelewki zdać tam egzamin / przejść przegląd - ma być tip top.

włochy natomiast - róznie, poobijane ( parkują na centymetry często obijając się zderzakami, jedynie kupowac z południa włoch - a nie z północy - jak jeździło w górach gdzie zima jest dłuższa - rdza będzie widoczna ) ...

miałem 3 auta z włoch - 2 z południa jedno z gór .. te z południa - blacha jak w nówkach ;) .. a to ważne by móc mieć do czego przykręcać .. jak już odpadnie ..

tomekd1 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-10-2015, 10:04   

romek atomek napisał/a:
zobacz ; link

tyle to ma kosztować... znajomy w zeszłym tyg pojechał po auto - "pojechał" w zasadzie bo go bilet lotniczy do hamburga wyszedł 269 pln ... wrócił na kołach ..

ew zobacz tu
link

bo kupowanie auta w PL - to miazga systemu .. ilekroć nie kupiłem - wtopa ..
kupiłem passata - okazał się zrobiony z 2 ... wstawiana tylna ćwiartka
kupiłem pajero - półtora roku dochodziłem do stanu jaki mnie zadawala - był z włoch od PL importera .. ale z północy ( pod dywanem znalazłem w sumie 8 Franków Szwajcarskich )...i raczej był walnięty i robiony na oklejenie ( malowany bez rozbierania ) .. doszedłem po umowach kto go sprzedał i jakoś komis we włoszech nie chciał zdradzić historii auta ..

kupowanie auta, o jakim się nie ma pojęcia gdzie i na co patrzeć - zawsze skończy się wtopą.

piękne jest to jak ludzie wierzą w magię granicy ..
magia jest wtedy gdy auto na zachodzie kosztuje 4example 8k euro .. a przejeżdża przez granicę i już kosztuje 6 i to z niższym przebiegiem .. ;) ..

niemcy - jest bezpiecznie jeżeli nie kupujesz od turka ale od osoby prywatnej - ma TUV a to nie przelewki zdać tam egzamin / przejść przegląd - ma być tip top.

włochy natomiast - róznie, poobijane ( parkują na centymetry często obijając się zderzakami, jedynie kupowac z południa włoch - a nie z północy - jak jeździło w górach gdzie zima jest dłuższa - rdza będzie widoczna ) ...

miałem 3 auta z włoch - 2 z południa jedno z gór .. te z południa - blacha jak w nówkach ;) .. a to ważne by móc mieć do czego przykręcać .. jak już odpadnie ..

I w jednym i w drugim przypadku ceny ogromne

romek atomek 
Forumowicz

Wysłany: 08-10-2015, 10:39   

tomekd1 napisał/a:

Magia granicy ;) prawda ?

tomekd1 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-10-2015, 10:48   

romek atomek napisał/a:
tomekd1 napisał/a:

Magia granicy ;) prawda ?

No to już sam w sumie nie wiem co zrobić. Szkoda bo to moje marzenie ale marzenie w granicach 20 tys może z małym hakiem.

romek atomek 
Forumowicz

Wysłany: 08-10-2015, 11:17   

tomekd1 napisał/a:

No to już sam w sumie nie wiem co zrobić. Szkoda bo to moje marzenie ale marzenie w granicach 20 tys może z małym hakiem.

doskonale Cię rozumiem - ja chciałem kupić .. zrobić z czasem lift .. dołożyć halogeny etc.
no to zrobiłem to po ponad 1,5 roku walki .. w międzyczasie remont blacharki, zawieszenia całego + problemy z silnikiem .. pochłonęło to tyle kasy, że lepiej było od razu jechać i kupić włocha .. z włoch .. bo Ci powiem że nasi to mistrzowie picowania aut do sprzedaży .. więcej - pojechałem oglądać auto ponad 300km od miejsca zamieszkania - i widzę ze picowane .. pytam faceta "Panie - k..a miało być wszystko idealnie" - gość mówi "gdybym napisał jak jest - nawet by Pan nie przyjechał" ... drugi taki sam koleś stwierdził "nikogo do kupna nie zmuszam" .. masakra.. no rozumiem - od kogoś z forum kupić .. tak. kupiłem swojego za 13900 i myślę że drugie tyle przez półtora roku już weszło .. .. końca nie widać - tu w PL wręcz mnie zbesztano, kiedy pożaliłem się na stan techniczny auta z 1999 roku - bo tu się okazuje, są ludzie, którzy jeżdżą samochodem do updałego ... nie że tarcza bije to się wymienia, nie że olej co 10 tys należałoby .. nie że powietrza co 20 tys lub częściej .. et cetc ... w konsekwencji trafiasz na zmęczonego życiem furaka - który z zewnątrz wygląda normalnie ( po polerce lakieru i tonach mazi / czernidełek i po praniu tapicerki ) .. a reszta ? padaka ... zmęczone życiem = praktycznie wszystko do wymiany .. więcej szkód ludzie robię nie dokładając tych groszy na wymianę na czas tego co ma być wymienione .. bo ? .. przed sprzedażą to się nie opłaca ..

tu masz wszystko - oglądnij zwłaszcza jak ładnie wygladał po zakupie ;)
https://drive.google.com/folderview?id=0B02_tRmRoxoJX05BY0ZSZURuRTg&usp=sharing

tomekd1 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 08-10-2015, 23:01   

Może to auto będzie dobrą bazą do zrobienia czegoś fajnego???

Georg 
Mitsumaniak

Auto: Z trwałym motorem 3.2 DID
Wysłany: 14-10-2015, 13:10   

tomekd1 napisał/a:
...co do pytania chyba lepiej 2 niż 3?

Przy zakupie trzeba mieć na uwadze także przyszłą sprzedaż... :wink:

tomekd1 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 14-10-2015, 19:14   

Georg napisał/a:
tomekd1 napisał/a:

Przy zakupie trzeba mieć na uwadze także przyszłą sprzedaż... :wink:

TZN. Porównując wiek 2 do 3 to nie wiem czy 2 nie stoi lepiej.

Georg 
Mitsumaniak

Wysłany: 16-10-2015, 10:31   

tomekd1 napisał/a:

Pajero drugiej i trzeciej generacji różnią się budową - by coś doradzić, przydałaby się wiedza do czego auto potrzebne - bardziej w teren, czy bardziej na szosę...

tomekd1 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 17-10-2015, 17:09   

Georg napisał/a:
tomekd1 napisał/a:

Pajero drugiej i trzeciej generacji różnią się budową - by coś doradzić, przydałaby się wiedza do czego auto potrzebne - bardziej w teren, czy bardziej na szosę...

50/50 ale nie ciężki teren. Raczej las stromy podjazd do domku w górach

Georg 
Mitsumaniak

Wysłany: 18-10-2015, 12:27   

No tak, równo 50/50 - typisch :wink: ...a może ułatwi wybór to: http://forum.mitsumaniaki...f386df8#1427430

Odpowiedz do tematu