|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Dane z dowodu rejestracyjnego |
Autor |
Wiadomość |
gołąb
Mitsumaniak

Auto: Lex Ls430 , VW Calif exclusive
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 15 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 1094 Skąd: Ostrówek/wołomin
|
Wysłany: 30-10-2016, 08:35 Dane z dowodu rejestracyjnego
|
|
|
Witajcie. Nigdzie nie mogę znaleźć takich informacji. Zależy mi na info na temat mas: Masy własnej, dopuszczalnej masy całkowitej a przede wszystkim- dopuszczalnej masie całkowitej ciągniętej przyczepy ( pozycja O1 w dowodzie rejestracyjnym). Myślę że najbardziej odpowiednią i zarazem najłatwiejszą w zdobyciu jest wersja 2.0 , jako "holownik" ma najlepsze predyspozycje. Oczywiście lepsze było by GTI, ale wiadomo, że trudniej kupić takie cudo. Więc jak by co , proszę o opis wersji silnika ,skrzyni, rodzaju nadwoziai i wpisaniu tych danych. Z góry dzięki.oczywiście chodzi mi o dane dla modeli E3xx |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
se7en
Mitsumaniak
Auto: Galant
Pomógł: 14 razy Dołączył: 01 Kwi 2015 Posty: 619 Skąd: Katowice
|
Wysłany: 30-10-2016, 12:03
|
|
|
HTB
Długość 4540 mm
Szerokość 1695 mm
Rozstaw osi 2600 mm
Wysokość od 1400 mm do 1410 mm
Masa własna od 1080 kg do 1360 kg
Masa całkowita od 1700 kg do 1900 kg
Sedan
Długość od 4540 mm do 4570 mm
Szerokość 1695 mm
Rozstaw osi 2600 mm
Wysokość od 1415 mm do 1435 mm
Masa własna od 1080 kg do 1340 kg
Masa całkowita od 1610 kg do 1840 kg
mase całkowita chyba musisz podzielic przez wspolcznynnik 1,33 , w zasadzie tone conajmniej uciągnie
po za tym masa własna zalezy od wersji, jak masz abs, klime i inny wypas, to adekwatnie auto najcięższe
bo 1080 kg, to ma wersja bez niczego, w tym elektryki
ps. szukasz Galanta GTi lub zwykle 8v? czy juz masz ? |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-10-2016, 14:35
|
|
|
Zgadza się ..w PL współczynnik 1,33 obowiązuje...ale w Galancie nawet tym z najmniejszym dmc podanym przez Ciebie dla sedana 1610:1,33 = 1210kg. i to by mi wystarczyło ,jednak głównym wyznacznikiem jest wpis w pozycji O1 w dowodzie rejestracyjnym. I na tym tej informacji mi zależy. Potrzebuję konkretne wartości z dowodu rejestracyjnego (jak pisałem najbardziej mi zależy na 2.0 109 koni.)
Generalnie mam przyczepę kempingową 1200dmc, na dłuższe wypady targam ją Grandisem, jednak z przyczepą jest lekko mówiąc mało ekonomiczny (17 L/100km,)
Galanta chciałbym używać tylko do ciągania "w koło komina". Teraz mam dość ładnego Accord'a z 91 roku, jest to dobre auto jednak jakoś nieswojo się czuję w Hondzie dwa że Galant bardziej podoba mi się w środku, trzy ży może ciągnąć tylko tonę. |
_________________ "Gdyby wszystko było inaczej, gdyby było odwrotnie, mógłbyś siedzieć jak ja teraz tu siedzę, mógłbyś siedzieć przy oknie"
 |
|
|
|
 |
se7en
Mitsumaniak
|
Wysłany: 30-10-2016, 15:25
|
|
|
jutro zajrze do dwoch dowodów rejestracyjnych z hakiem, moze tam bedzie cos pisac i bede mogl pomoc.
btw masz nowy hak? bo sam chce do zielonego załozyc (tez mysle o kempingu) ale jedyny producent 'nowego' podaje ze jest do wszystkiego, a jak rozbieralem gala GTI, to wcale nie chcial pasowac u mnie |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

|
Wysłany: 30-10-2016, 17:24
|
|
|
Z hakiem czy bez, pozycja O1 w dowodzie powinna być wypełniona. Coś pomyliłeś...nie mam Galanta... Mam Accord'a , co napisałem wcześniej. Natomiast Jakieś Chorwacje i inne obskakuję Grandisem. Po prostu zastanawiam się nad zmianą Hondy na MM.... |
 |
|
|
|
 |
se7en
Mitsumaniak
|
Wysłany: 30-10-2016, 18:04
|
|
|
gołąb napisał/a: | Z hakiem czy bez, pozycja O1 w dowodzie powinna być wypełniona. Coś pomyliłeś...nie mam Galanta... Mam Accord'a , co napisałem wcześniej. Natomiast Jakieś Chorwacje i inne obskakuję Grandisem. Po prostu zastanawiam się nad zmianą Hondy na MM.... |
aaa
teraz czaje, tak czy siak dopiero jutro moge zajrzec do dowodów by Ci pomoc |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

|
Wysłany: 01-11-2016, 21:15
|
|
|
Słuchajcie! Naprawdę potrzebuję tych danych. Stanowczo proszę o ruszenie |
 |
|
|
|
 |
se7en
Mitsumaniak
|
Wysłany: 02-11-2016, 22:08
|
|
|
sprawdzone z dwoch dowodów dla 2.0 8v
1200 kg na pozycji O1
|
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

|
Wysłany: 03-11-2016, 06:28
|
|
|
Wielkie dzięki, a powiedz mi jeszcze tylko jakie to wersje nadwozia i jaka skrzynia biegów . |
 |
|
|
|
 |
se7en
Mitsumaniak
|
Wysłany: 03-11-2016, 07:44
|
|
|
gołąb napisał/a: | Wielkie dzięki, a powiedz mi jeszcze tylko jakie to wersje nadwozia i jaka skrzynia biegów . |
mam tylko hatchbacki, i w manualu |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

|
Wysłany: 07-11-2016, 16:24
|
|
|
No niestety... Chyba zostanę przy Hondzinie, wczoraj byłem nawet z kasą w ręku po jednego wcale nie taniego Galanta,i niestety okazała się kiszka (z wierzchu pięknie, pod spodem bardzo słabo) |
 |
|
|
|
 |
se7en
Mitsumaniak
|
Wysłany: 08-11-2016, 20:25
|
|
|
gołąb napisał/a: | No niestety... Chyba zostanę przy Hondzinie, wczoraj byłem nawet z kasą w ręku po jednego wcale nie taniego Galanta,i niestety okazała się kiszka (z wierzchu pięknie, pod spodem bardzo słabo) |
ten brązowy? zdradz troche szczegołów, moze poczekaj az cos ciekawego sie trafi |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

|
Wysłany: 09-11-2016, 06:04
|
|
|
se7en napisał/a: | gołąb napisał/a: | No niestety... Chyba zostanę przy Hondzinie, wczoraj byłem nawet z kasą w ręku po jednego wcale nie taniego Galanta,i niestety okazała się kiszka (z wierzchu pięknie, pod spodem bardzo słabo) |
ten brązowy? zdradz troche szczegołów, moze poczekaj az cos ciekawego sie trafi
|
Oglądałem ten złoty z allegro .... O ile mechanicznie i karoseria z wierzchu ok, to pod spodem już trochę gorzej....Najbardziej przestraszyła mnie dziura w podłużnicy od dołu, w miejscu gdy schodzi już na dół do podłogi.Jak to zobaczyłem to drugiej str. już nawet nie oglądałem. Zły byłem , bo naprawdę chciałem kupić- zrobiłem 350 km w jedną stronę mimo, że wcale nie był tani (5tyś i gość praktycznie nie chciał się targować)- z resztą teraz widzę, że podbił cenę do 6tyś. Do tego brązowego z Koszalina już się chyba nie odważę jechać (mam 500km) tym bardziej , że jak dzwoniłem w zeszły czwartek, to gość powiedział , że rezerwacja do Niedzieli (więc czemu nie poszedł ) . Chyba zostanę przy Accordzie , Mam w nim jeszcze trochę do zrobienia, ale rdzy nie ma prawie wcale oprócz zaczątków przy tylnych nadkolach. A do ciągania kempingu zostaje Grandis, mam go już 3 lata i uważam, że to super autko, czekam tylko po nowym roku jak nie będzie bumu z cenami gazu, to go gazuję i zostawiam na kolejne lata... |
 |
|
|
|
 |
se7en
Mitsumaniak
|
Wysłany: 09-11-2016, 17:15
|
|
|
gołąb napisał/a: | se7en napisał/a: | gołąb napisał/a: | No niestety... Chyba zostanę przy Hondzinie, wczoraj byłem nawet z kasą w ręku po jednego wcale nie taniego Galanta,i niestety okazała się kiszka (z wierzchu pięknie, pod spodem bardzo słabo) |
ten brązowy? zdradz troche szczegołów, moze poczekaj az cos ciekawego sie trafi
|
Oglądałem ten złoty z allegro .... O ile mechanicznie i karoseria z wierzchu ok, to pod spodem już trochę gorzej....Najbardziej przestraszyła mnie dziura w podłużnicy od dołu, w miejscu gdy schodzi już na dół do podłogi.Jak to zobaczyłem to drugiej str. już nawet nie oglądałem. Zły byłem , bo naprawdę chciałem kupić- zrobiłem 350 km w jedną stronę mimo, że wcale nie był tani (5tyś i gość praktycznie nie chciał się targować)- z resztą teraz widzę, że podbił cenę do 6tyś. Do tego brązowego z Koszalina już się chyba nie odważę jechać (mam 500km) tym bardziej , że jak dzwoniłem w zeszły czwartek, to gość powiedział , że rezerwacja do Niedzieli (więc czemu nie poszedł ) . Chyba zostanę przy Accordzie , Mam w nim jeszcze trochę do zrobienia, ale rdzy nie ma prawie wcale oprócz zaczątków przy tylnych nadkolach. A do ciągania kempingu zostaje Grandis, mam go już 3 lata i uważam, że to super autko, czekam tylko po nowym roku jak nie będzie bumu z cenami gazu, to go gazuję i zostawiam na kolejne lata... |
no trudno, ale ogladasz pierwsze lepsze, jakbys spokojnie poczekał to by sie trafił dobry, ja sie zastanawialem nad sprzedaża bordowego, jest w stanie obłednym bez rdzy, i dlatego mi go ciezko sprzedać... |
|
|
|
 |
gołąb
Mitsumaniak

|
Wysłany: 10-11-2016, 10:59
|
|
|
Szkoda ,że nie mówiłeś. A ile chcesz? Choć teraz to już nie wiem, bo lekko zacząłem inwestować w Hondę. |
 |
|
|
|
 |
|
|