[Tutorial]Domykanie szyb+skl/rozk lusterek pilota centralneg |
Autor |
Wiadomość |
Ksiao
Mitsumaniak Michał 03099/KMM
Auto: Galant 2,5 V6 Sport Edition 99
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 06 Kwi 2012 Posty: 254 Skąd: Radom
|
Wysłany: 26-07-2016, 14:02
|
|
|
YOURFUTURE napisał/a: | Witam. Czy się coś ruszyło z tym domykaniem i otwieraniem szyb z pilota? | miałem ostatnio trochę wolnego i sie wziąłem za to teraz testuje nowe rozwiązanie i nie wiem jak sobie na razie poradzić z jednym problemem :/ |
_________________ Mój misio :]
 |
|
|
|
 |
YOURFUTURE
Nowy Forumowicz
Auto: GALANT EA5A 2,5V6 99'
|
Wysłany: 27-07-2016, 09:59
|
|
|
Jaki to problem? Może coś zaradzimy, mam brata elektronika i sam coś kojarzę więc wspólnymi siłami coś wykombinujemy. Ja też pracuję nad tematem ale u siebie będę dokładał drugą centralkę do centralnego zamka i pilot z 5 przyciskami więc pomyślę też nad otwieraniem szyb z pilota. |
|
|
|
 |
Ksiao
|
Wysłany: 27-07-2016, 10:48
|
|
|
mam taki problem ze nie za każdym razem (4x z 10) szyby sie nie domykają. Na razie doszedłem do tego ze od momentu wyłączena silnika przez ~14sec tak jakby sterownik sie zawiesza, bo nawet ręcznie nie można zamknąć :/ musze jeszcze sprawdzić czy ten problem występuje w nowszym sterowniku
[ Dodano: 01-08-2016, 17:50 ]
Trochę posiedziałem nad tematem i rozwiązałem problem zawieszania sie. Okazało się że winien był ETAST. Jedynie trzeba odpiąć przewód zielono-czarny pin 8 przy sterowniku szyb kierowcy i problem z głowy |
 |
|
|
|
 |
Hugo
Mitsumaniak srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Pomógł: 521 razy Dołączył: 06 Sie 2006 Posty: 21947 Skąd: Wolsztyn
|
Wysłany: 01-08-2016, 19:23
|
|
|
Ksiao, ten przewód jest przy panelu szyb kierowcy czy gdzie indziej? |
|
|
|
 |
Ksiao
|
Wysłany: 01-08-2016, 20:06
|
|
|
dokładnie tak przy panelu sterowania szybami kierowcy |
 |
|
|
|
 |
Hugo

|
Wysłany: 02-08-2016, 08:54
|
|
|
Ksiao, ja kupowałem od Ciebie ten sterownik lusterek chyba ponad rok temu, albo nawet 2 lata. Teraz mam okazję go zamontować. Czy w międzyczasie robiłeś jakieś ulepszenia/zmiany w tym sterowniku (oprócz tego kabla zielono-czarnego przy panelu szyb kierowcy, o którym pisałeś wyżej) czy mogę go śmiało montować?
Czy dobrym pomysłem jest montaż bezpiecznika na stałym +12V pomiędzy płytką B a dolutowanym przewodem do +12V? Jeśli tak to jaki "mocny" bezpiecznik? Wolałbym zabezpieczyć moją pracę przed zwarciem
Wysłałem Ci panel sterowania szybami od kierowcy i wmontowałeś mi płytkę A w niego, więc to mam z głowy i muszę tylko powlutowywać kable tu i ówdzie i podłączyć płytkę B?
Być może pod koniec tygodnia będę to podłączał, czy napiszesz mi na pw swój numer telefonu, bo jestem bardzo kiepski w kabelkach i pewnie będę potrzebował porady
Wczoraj 2 godziny czytałem w kółko instrukcję podłączenia tego sterownika i im więcej czytałem tym większy miałem mętlik w głowie Te "wejście przewodu" i "wyjście przewodu" to dla mnie nadal niezły młyn. |
|
|
|
 |
Ksiao
|
Wysłany: 02-08-2016, 10:32
|
|
|
Hugo napisał/a: | Ksiao, ja kupowałem od Ciebie ten sterownik lusterek chyba ponad rok temu, albo nawet 2 lata. Teraz mam okazję go zamontować. Czy w międzyczasie robiłeś jakieś ulepszenia/zmiany w tym sterowniku (oprócz tego kabla zielono-czarnego przy panelu szyb kierowcy, o którym pisałeś wyżej) czy mogę go śmiało montować? | tak ostatnio zrobiłem nowsza wersje bo myślałem ze to wina płytki, a tu okazało sie co innego
Hugo napisał/a: | Czy dobrym pomysłem jest montaż bezpiecznika na stałym +12V pomiędzy płytką B a dolutowanym przewodem do +12V? Jeśli tak to jaki "mocny" bezpiecznik? Wolałbym zabezpieczyć moją pracę przed zwarciem | Jak najbardziej tak, ja u siebie zamontowałem 5A (to był najmniejszy jaki miałem, a całość z wyliczeń nie powinna przekroczyć ~2,5A gdy wszystko zadziała na raz czyli 4silniczki szyb + 2 lusterek+przekazniki)
Hugo napisał/a: | Wysłałem Ci panel sterowania szybami od kierowcy i wmontowałeś mi płytkę A w niego, więc to mam z głowy i muszę tylko powlutowywać kable tu i ówdzie i podłączyć płytkę B? | tak
Hugo napisał/a: | Być może pod koniec tygodnia będę to podłączał, czy napiszesz mi na pw swój numer telefonu, bo jestem bardzo kiepski w kabelkach i pewnie będę potrzebował porady
Wczoraj 2 godziny czytałem w kółko instrukcję podłączenia tego sterownika i im więcej czytałem tym większy miałem mętlik w głowie Te "wejście przewodu" i "wyjście przewodu" to dla mnie nadal niezły młyn. | pw poszedł także jakbyś czegoś potrzebował to śmiało dzwoń |
 |
|
|
|
 |
Hugo

|
Wysłany: 02-08-2016, 11:28
|
|
|
Ksiao napisał/a: | tak ostatnio zrobiłem nowsza wersje bo myślałem ze to wina płytki, a tu okazało sie co innego | Chodzi o ten kabel przy panelu szyb od kierowcy, o którym pisałeś kilka postów wyżej? Czyli jednym słowem to co mam od Ciebie jest OK? |
|
|
|
 |
Ksiao
|
Wysłany: 02-08-2016, 12:23
|
|
|
Hugo napisał/a: | Chodzi o ten kabel przy panelu szyb od kierowcy, o którym pisałeś kilka postów wyżej? | Tak
Hugo napisał/a: | Czyli jednym słowem to co mam od Ciebie jest OK? | tak jak najbardziej |
 |
|
|
|
 |
Hugo

|
Wysłany: 02-08-2016, 12:31
|
|
|
No to super, będę działał. Najważniejsze, że wszystko już zostało dopracowane. Noś telefon przy sobie |
|
|
|
 |
Kapi94
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant '01 2,5 V6
|
Wysłany: 03-08-2016, 08:45
|
|
|
Witam, Czy można jeszcze dostać taki zestaw?:) + Dokładną instrukcje jak to zrobić? gdyż na elektronice się nie znam, umiem tylko lutować |
|
|
|
 |
Piospi
Mitsumaniak

Auto: Galant Avance 03' 2.5 V6
|
Wysłany: 03-08-2016, 11:44
|
|
|
Również byłbym zainteresowany takim zestawem |
_________________ 三菱自動車工業株式会社 |
|
|
|
 |
Ksiao
|
Wysłany: 03-08-2016, 16:12
|
|
|
chętnie porobię parę tych sterowników tylko muszę wygospodarować trochę czasu |
 |
|
|
|
 |
Kapi94
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant '01 2,5 V6
|
Wysłany: 03-08-2016, 20:28
|
|
|
to jeżeli będzie taka możliwość, to napisz priva:) Tylko ja na tym zupełnie się nie znam |
|
|
|
 |
sveno
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 Avance SE
Pomógł: 58 razy Dołączył: 20 Paź 2010 Posty: 5141 Skąd: Nowy Sącz/Winterthur
|
Wysłany: 07-08-2016, 19:00
|
|
|
mam jeden sterownik do odsprzedania, nowy, nie montowwany. Nie znalazłem czasu na montaż, a auto ma już innego właściciela.
Jak coś to pw, a towar do odbioru na Zlocie. |
_________________ Życie jest zbyt krótkie, by jeździć Dieslem
Gość --->"Rekińczyk"<---
"spotykając innego uzytkownika Gala to tak
jakby się kogoś znajomego spotkało - nie umiem tego wytłumaczyć
i nie doświadczyłem tego jeżdżąc innymi markami" by dzordz8

|
|
|
|
 |
|