Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
[Tutorial]Domykanie szyb+skl/rozk lusterek pilota centralneg
Autor Wiadomość
Ksiao 
Mitsumaniak
Michał 03099/KMM

Auto: Galant 2,5 V6 Sport Edition 99
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 26-07-2016, 14:02   

YOURFUTURE napisał/a:
Witam. Czy się coś ruszyło z tym domykaniem i otwieraniem szyb z pilota?
miałem ostatnio trochę wolnego i sie wziąłem za to :) teraz testuje nowe rozwiązanie i nie wiem jak sobie na razie poradzić z jednym problemem :/

YOURFUTURE 
Nowy Forumowicz

Auto: GALANT EA5A 2,5V6 99'
Wysłany: 27-07-2016, 09:59   

Jaki to problem? Może coś zaradzimy, mam brata elektronika i sam coś kojarzę więc wspólnymi siłami coś wykombinujemy. Ja też pracuję nad tematem ale u siebie będę dokładał drugą centralkę do centralnego zamka i pilot z 5 przyciskami więc pomyślę też nad otwieraniem szyb z pilota. :lol:

Ksiao 
Mitsumaniak
Michał 03099/KMM

Wysłany: 27-07-2016, 10:48   

mam taki problem ze nie za każdym razem (4x z 10) szyby sie nie domykają. Na razie doszedłem do tego ze od momentu wyłączena silnika przez ~14sec tak jakby sterownik sie zawiesza, bo nawet ręcznie nie można zamknąć :/ musze jeszcze sprawdzić czy ten problem występuje w nowszym sterowniku :)

[ Dodano: 01-08-2016, 17:50 ]
Trochę posiedziałem nad tematem i rozwiązałem problem zawieszania sie. Okazało się że winien był ETAST. Jedynie trzeba odpiąć przewód zielono-czarny pin 8 przy sterowniku szyb kierowcy i problem z głowy :)

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Wysłany: 01-08-2016, 19:23   

Ksiao, ten przewód jest przy panelu szyb kierowcy czy gdzie indziej?

Ksiao 
Mitsumaniak
Michał 03099/KMM

Wysłany: 01-08-2016, 20:06   

dokładnie tak :mrgreen: przy panelu sterowania szybami kierowcy :P

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 02-08-2016, 08:54   

Ksiao, ja kupowałem od Ciebie ten sterownik lusterek chyba ponad rok temu, albo nawet 2 lata. Teraz mam okazję go zamontować. Czy w międzyczasie robiłeś jakieś ulepszenia/zmiany w tym sterowniku (oprócz tego kabla zielono-czarnego przy panelu szyb kierowcy, o którym pisałeś wyżej) czy mogę go śmiało montować?

Czy dobrym pomysłem jest montaż bezpiecznika na stałym +12V pomiędzy płytką B a dolutowanym przewodem do +12V? Jeśli tak to jaki "mocny" bezpiecznik? Wolałbym zabezpieczyć moją pracę przed zwarciem :wink:

Wysłałem Ci panel sterowania szybami od kierowcy i wmontowałeś mi płytkę A w niego, więc to mam z głowy i muszę tylko powlutowywać kable tu i ówdzie i podłączyć płytkę B?

Być może pod koniec tygodnia będę to podłączał, czy napiszesz mi na pw swój numer telefonu, bo jestem bardzo kiepski w kabelkach i pewnie będę potrzebował porady :wink:
Wczoraj 2 godziny czytałem w kółko instrukcję podłączenia tego sterownika i im więcej czytałem tym większy miałem mętlik w głowie :mrgreen: Te "wejście przewodu" i "wyjście przewodu" to dla mnie nadal niezły młyn.

Ksiao 
Mitsumaniak
Michał 03099/KMM

Wysłany: 02-08-2016, 10:32   

Hugo napisał/a:
Ksiao, ja kupowałem od Ciebie ten sterownik lusterek chyba ponad rok temu, albo nawet 2 lata. Teraz mam okazję go zamontować. Czy w międzyczasie robiłeś jakieś ulepszenia/zmiany w tym sterowniku (oprócz tego kabla zielono-czarnego przy panelu szyb kierowcy, o którym pisałeś wyżej) czy mogę go śmiało montować?
tak ostatnio zrobiłem nowsza wersje bo myślałem ze to wina płytki, a tu okazało sie co innego :P

Hugo napisał/a:
Czy dobrym pomysłem jest montaż bezpiecznika na stałym +12V pomiędzy płytką B a dolutowanym przewodem do +12V? Jeśli tak to jaki "mocny" bezpiecznik? Wolałbym zabezpieczyć moją pracę przed zwarciem :wink:
Jak najbardziej tak, ja u siebie zamontowałem 5A (to był najmniejszy jaki miałem, a całość z wyliczeń nie powinna przekroczyć ~2,5A gdy wszystko zadziała na raz czyli 4silniczki szyb + 2 lusterek+przekazniki) :D

Hugo napisał/a:
Wysłałem Ci panel sterowania szybami od kierowcy i wmontowałeś mi płytkę A w niego, więc to mam z głowy i muszę tylko powlutowywać kable tu i ówdzie i podłączyć płytkę B?
tak :D

Hugo napisał/a:
Być może pod koniec tygodnia będę to podłączał, czy napiszesz mi na pw swój numer telefonu, bo jestem bardzo kiepski w kabelkach i pewnie będę potrzebował porady :wink:
Wczoraj 2 godziny czytałem w kółko instrukcję podłączenia tego sterownika i im więcej czytałem tym większy miałem mętlik w głowie :mrgreen: Te "wejście przewodu" i "wyjście przewodu" to dla mnie nadal niezły młyn.
pw poszedł także jakbyś czegoś potrzebował to śmiało dzwoń :wink:

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 02-08-2016, 11:28   

Ksiao napisał/a:
tak ostatnio zrobiłem nowsza wersje bo myślałem ze to wina płytki, a tu okazało sie co innego
Chodzi o ten kabel przy panelu szyb od kierowcy, o którym pisałeś kilka postów wyżej? Czyli jednym słowem to co mam od Ciebie jest OK?

Ksiao 
Mitsumaniak
Michał 03099/KMM

Wysłany: 02-08-2016, 12:23   

Hugo napisał/a:
Chodzi o ten kabel przy panelu szyb od kierowcy, o którym pisałeś kilka postów wyżej?
Tak :D
Hugo napisał/a:
Czyli jednym słowem to co mam od Ciebie jest OK?
tak jak najbardziej :D

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Wysłany: 02-08-2016, 12:31   

No to super, będę działał. Najważniejsze, że wszystko już zostało dopracowane. Noś telefon przy sobie :mrgreen:

Kapi94 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant '01 2,5 V6
Wysłany: 03-08-2016, 08:45   

Witam, Czy można jeszcze dostać taki zestaw?:) + Dokładną instrukcje jak to zrobić? :lol: gdyż na elektronice się nie znam, umiem tylko lutować :D

Piospi 
Mitsumaniak

Auto: Galant Avance 03' 2.5 V6
Wysłany: 03-08-2016, 11:44   

Również byłbym zainteresowany takim zestawem :)

Ksiao 
Mitsumaniak
Michał 03099/KMM

Wysłany: 03-08-2016, 16:12   

chętnie porobię parę tych sterowników :) tylko muszę wygospodarować trochę czasu :P

Kapi94 
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant '01 2,5 V6
Wysłany: 03-08-2016, 20:28   

to jeżeli będzie taka możliwość, to napisz priva:) Tylko ja na tym zupełnie się nie znam :(

sveno 
Mitsumaniak

Auto: Galant V6 Avance SE
Wysłany: 07-08-2016, 19:00   

mam jeden sterownik do odsprzedania, nowy, nie montowwany. Nie znalazłem czasu na montaż, a auto ma już innego właściciela.
Jak coś to pw, a towar do odbioru na Zlocie.
jakby się kogoś znajomego spotkało - nie umiem tego wytłumaczyć
i nie doświadczyłem tego jeżdżąc innymi markami" by dzordz8

Odpowiedz do tematu