Kasowanie średniego spalania |
Autor |
Wiadomość |
karjanas
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-02-2017, 11:32
|
|
|
Nie wiem jak działa to Fuelio, ale wiem jedno, żeby wyliczyć dokładne średnie spalanie to tylko i wyłącznie podczas tankowania do pełna. Wówczas można wyliczyć średnią w stosunku do przejechanych kilometrów po każdym tankowaniu. Tylko takie porównanie ma sens by sprawdzić czy komputer podaje prawdziwe średnie spalanie, podobnie Fuelio . |
|
|
|
 |
regis70
Nowy Forumowicz
Auto: ASX
|
Wysłany: 20-02-2017, 12:39
|
|
|
Dokładnie tak właśnie działa Fuelio.
Przy tankowaniu zapisujesz sobie ile litrów, za jaką kwotę i przy jakim przebiegu zatankowałeś.
Jeżeli nie tankowałeś do pełna to musisz zaznaczyć że nie było do pełna.
Fuelio wylicza średnie spalanie i dodatkowo ma możliwość wyliczania różnych statystyk, dodawania przypomnień itd itp....
http://fuel.io
Polecam, aplikacja na androida napisana przez polaka, jakiś czas temu wykupiona przez Sygic |
|
|
|
 |
karjanas
Nowy Forumowicz
Auto: Mitsubishi ASX 1,6 Blue Sky
|
Wysłany: 20-02-2017, 21:21
|
|
|
Dzięki za odpowiedz w odnośnie Fuelio. Rozumiem teraz jak ono wylicza. Na początku jednak ten sposób jest obarczony pewnym błędem i podane wartości przez Fuelio mogą odbiegać od rzeczywistych. Im więcej tankowań ten błąd będzie się zmniejszać. Korzystając zatem z tego programu spalanie w miarę rzeczywiste będzie po paru tankowaniach. No ale można spróbować. |
|
|
|
 |
tokyo
Forumowicz
Auto: evo 126p :)
Pomógł: 35 razy Dołączył: 11 Kwi 2010 Posty: 1224 Skąd: Zabrze
|
Wysłany: 20-02-2017, 22:33
|
|
|
Witam
zablokowanie kasowania sredniego spalanie w liczniku jest mozliwe ale z funkcji kodowania systemu etacs. Wtedy jak to pisal grzespol nie wystepuje kasowanie po 4 godz |
_________________ FB: Tokyo Dawid Mitlas
IG: tokyo.dawid
Nic nie jest wieczne moje evo 126p rowniez . |
|
|
|
 |
|