Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Wasze opinie o BRC??
Autor Wiadomość
hedrik 
Nowy Forumowicz

Auto: lancer
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-05-2017, 20:36   

Dlaczego? Ja bym nie uprawiał czarnowidztwa - BRC to mimo wszystko mało problemowa instalacja dla użytkowników. Przeglądy będzie sobie robił co 15 tys.km. Oczywiście pod warunkiem, o którym pisałeś. Że majster nie będzie leń i się przyłoży:)

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 20-05-2017, 20:57   

Właśnie, w przypadku tych instalacji najsłabszym ogniwem jest majster i najnowsze sterowniki zablokowane hasłem.

hedrik 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 21-05-2017, 19:42   

Co do majstra to nigdy nie ma reguły przy żadnej instalacji, bez względu na markę. Jak będzie chciał odwalić fuszerkę to zrobi to nawet przy najprostszym silniku. Co do sterowników to pewnie kwestia czasu. Pamiętam że przy SQ 24 też były poblokowane na początku. Wg mnie ma to swoje zalety. Przynajmniej nikt niepowołany nie nabruździ w ustawieniach jak nie ma pojęcia. A ustawienia same z siebie się nie rozjeżdżają:)

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 21-05-2017, 20:21   

Mam troszkę do czynienia z LPG i osobiście nie zamontował bym BRC. Mamy bardzo dobrych producentów wtryskiwaczy (Alex Barracuda, LPGTech Yeti, ACW02-03) czy elektroniki więc po co pchać się w zagraniczne instalacje z którymi w razie problemów nie poradzi sobie każdy gazownik i dodatkowo wspieramy rodzimych producentów.

hedrik 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-05-2017, 21:15   

Każdy montuje to co mu pasuje, wolny rynek, dla mnie najważniejsze żeby poradził sobie z nią mój majster i to żebym nie musiał do niego zaglądać częściej niż na przeglądy, a na razie tak jest. Wiadomo, że należy wspierać nasze produkty, ale z drugiej strony jeśli mam w pobliżu dobrego fachowca który montuje dajmy na to BRC czy inną instalację złożoną z polskich komponentów to nie będę na siłę szukał kogoś innego. Dam zarobić jemu i tym samym będę wspierał jego biznes, lokalny.

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 23-05-2017, 21:24   

Oczywiście, wybór należy do Ciebie.

MarcinZ 
Mitsumaniak
MarcinZ

Auto: colt 1.3 2009r
Wysłany: 24-05-2017, 10:06   

nie o BRC ,ale ja zakladam ,jak zwykle staga teraz do colta

Pereso 
Nowy Forumowicz

Auto: Lancer
Wysłany: 27-05-2017, 13:08   

plecho1 napisał/a:
Mam troszkę do czynienia z LPG i osobiście nie zamontował bym BRC. Mamy bardzo dobrych producentów wtryskiwaczy (Alex Barracuda, LPGTech Yeti, ACW02-03) czy elektroniki więc po co pchać się w zagraniczne instalacje z którymi w razie problemów nie poradzi sobie każdy gazownik i dodatkowo wspieramy rodzimych producentów.

Czemu być nie montował Brc? Moim zdaniem każda instalacja daje radę tylko dobrze trzeba ją zamontować i serwisować. Brc ogólnie mają żywotne instalacje tylko tak jak mówię gazownik odgrywa rolę główną... Po za tym po to od razu szuka się dobrej instalacji i gazownika żeby potem nie było problemów haha:D

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 27-05-2017, 13:18   

Ponieważ montaże tej firmy bardzo często są niefachowe, serwis pogwarancyjny jest droższy i elementy instalacji nie są lepsze niż te produkowane przez naszych wytwórców. Zresztą nie chce mi się kolejny raz wdawać w szczegóły. Więc jeśli mogę zamontować polską, równie dobrą a nawet w wielu przypadkach lepszą instalację w podobnej cenie to czemu mam montować instalację włoską.

amaj 
Forumowicz

Auto: Mitsubishi Lancer
Wysłany: 29-05-2017, 08:45   

Przerabiałem już zagraniczne instalacje i jak działają - to jest spoko, ale gdy trzeba coś naprawić, sprowadzić części to wtedy zaczynają się schody, bo te polskie instalacje są zdecydowanie tańsze.

hedrik 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 30-05-2017, 21:58   

amaj napisał/a:
Przerabiałem już zagraniczne instalacje i jak działają - to jest spoko, ale gdy trzeba coś naprawić, sprowadzić części to wtedy zaczynają się schody, bo te polskie instalacje są zdecydowanie tańsze.

ja za to przerabiałem różnych mechaników i gazowników:) bo to od nich najwięcej zależy i jeżdżę tylko do tych których sprawdziłem na własnej skórze, a zdarzało się, że się człowiek pomylił, wolę zapłacić za dobrą pracę i mieć spokój i części czy instalację dobrej jakości niż oszczędzać i jeździć kilka razy - niestety dobry fachowiec się ceni, ale za tą wiedzę się płaci

Tygr 
Forumowicz

Auto: Lancer 2004 LPG
Wysłany: 30-05-2017, 23:36   

Jak szukałem instalacji do Lancera, odradzali BRC, proponowali STAG ze względu na serwis.

Pieraś 
Mitsumaniak

Auto: Kombi Elegance
Wysłany: 01-06-2017, 20:55   

Tygr bzdura .... co Ci mówili.
Ja mam od 6 lat BRC i nie wiem co to gaz. Zero problemów.
Proponowali Ci to czym handlowali. IMO.

plecho1 
Mitsumaniak

Wysłany: 01-06-2017, 21:07   

Każda z tych instalacji będzie dobrze działała jeśli będzie zamontowana i ustawiona przez dobrego fachowca. Kiedyś BRC było lepszym wyborem, jeśli mówimy oczywiście o samych podzespołach bo mieli w komplecie bardzo dobre wtryski. Obecnie polscy producenci mają równie dobre podzespoły więc jakość się wyrównała.

Pieraś 
Mitsumaniak

Auto: Kombi Elegance
Wysłany: 01-06-2017, 21:08   

Jak ja montowałem (nie wiem jak dziś) BRC miało własną fabrykę wtrysków.
Nawet na nie była gwarancja.

Odpowiedz do tematu