|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Walnięta klima |
Autor |
Wiadomość |
wiktor28094
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 did i 1.9td
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 20-07-2017, 21:05
|
|
|
Spróbuj nastawić nawiew nastawić na twarz i w tedy zapalić auto. |
|
|
|
 |
morgan28b
Forumowicz
Auto: Lancer 2.0 Sportback
|
Wysłany: 20-07-2017, 21:09
|
|
|
próbowałem (zazwyczaj uruchamiam samochód przy pozycji pokręteł: nawiew wyłączony, minimalna temperatura i nawiew na twarz a później reguluję) |
|
|
|
 |
wiktor28094
Nowy Forumowicz
Auto: Carisma 1.9 did i 1.9td
|
Wysłany: 20-07-2017, 21:21
|
|
|
To poruszaj tym czujnikiem co jest osuszacz mi się kiedyś zawiesił i też klima cały czas chodziła. I jeszcze kiedy nabijałeś klimę? bo może masz nabite za dużo czynnika bo maja narzeczona tak miała w cari też sama się załączała. i sprężarka chodziła tak włączała się i wyłączała tak cyklicznie cały czas |
|
|
|
 |
morgan28b
Forumowicz
Auto: Lancer 2.0 Sportback
|
Wysłany: 20-07-2017, 21:24
|
|
|
rozpinałem go i nic, klime nabijałem 2 lata temu (no może 3)
[ Dodano: 28-07-2017, 15:18 ]
Samochód odebrany w poniedziałek tj. 24.07 z serwisu wszystko było ok. Żadnych błędów po podpięciu komputera diagnostycznego, wiązka do sterownika komputera działa. Jedyne co zaobserwowali po tygodniowym testowaniu, że komputer odcina klimę po 15 sek. a powinien po 5 (podobno). Dziś jest piętek tj. 28.07 i zrobiło się to samo co było Ręce już mi opadły. Co z tym dalej robić??? W serwisie powiedzieli żeby znaleźć firmę zajmującą się czyszczeniem i naprawą sterownika silnika (komputera) i jak będę miał już wyczyszczony to serwis go ponownie zaprogramuje tak żeby działały stare kluczyki i reszta. Pewnie to będzie ładnie kosztowało, a co jak to nie jest wina komputera???
[ Dodano: 16-02-2018, 15:51 ]
Problem rozwiązany. Przyczyną samoistnego załączania się klimatyzacji (jak i problemów z kontrolką ABS, światłami, komputerem pokładowym) była walnięta wiązka biegnąca lewym przednim nadkolem. Podczas prac blacharskich ktoś ją przewiercił, dostawała się woda i robiła zwarcia. |
|
|
|
 |
|
|