Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
1.8 GDI nie odpala już wogóle brak paliwa
Autor Wiadomość
duchu77 
Nowy Forumowicz

Auto: PININ 18GDI
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 21-10-2017, 17:57   

szok dalej jestem w szoku z tym filtrem w obudowie kosza, super już wiem co dalej mam robić, dzięki za pomoc ale jeśli komuś coś się jeszcze przypomni lub jakieś podpowiedzi to prosił bym bardzo będę próbował wszystkiego tylko musze parę dni przerwy zrobić bo kurde przeciąłem się dziś gumówką i mam parę szwów na palcu :cry: ale spokojnie powoli będę rozbierał naj gorzej to ten kolektor zrzucić :roll:

romek atomek 
Forumowicz

Auto: pajero pinin 1.8GDI
Wysłany: 21-10-2017, 18:11   

duchu77 napisał/a:
naj gorzej to ten kolektor zrzucić :roll:

dokłądnie tak, odrazu kup jakąś uszczelkę w tubce pod kolektot jak już będziesz składał z powrotem. od dołu auta jest też trzymany dwoma śrubami - trochę pod pininkiem poleżałem .. tak tam to wszystko w tym GDI upchali ze wszędzie jest ciasno ;( a do kolektra przyczepione są przewody wodne od przepustnicy etc.. no powodzenia .. i dokręcanie kolektora - kup albo pożycz klucz dynamometryczny - sam ukręciłem tam pare gwintów, później byla zabawa z wstawianiem nowych trzpieni - bardzo delikatne są - ALU - przekręcić jest neizmiernie łatwo - człowiekowi się wydaje że dociąga śrubę a tu .. PYK i po temacie.

duchu77 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 23-10-2017, 22:42   

dalej nic pompa w zbiorniku ok wszystko posprawdzane filter w tzw. koszu wymieniony, ale ciśnienie pompy WC wcale nie rewelacyjne dziś wyciągnąłem wtryski poczyściłem ultradźwiękami (dwa razy ale był syf) teraz mgiełkę dają śliczną filterki z wtrysków musiałem wyrzucić były nie ciekawe, na koniec poskładałem i sprawdziłem ciśnienie już za listwą wtryskową na oko na palca i szału nie ma wręcz cienizna coś czuję że chyba pompa siada :(
co mnie jeszcze zastanawia to świece czarne lekko odpala ale od razu gaśnie definitywnie mało paliwa, jak zalałem benzyny do spryskiwacza po płynie i pryskałem do przepustnicy to od razu odpalił inawet chodził równo nawet po dodaniu gazu się wkręcił ale zaraz się zadusił strzelił w kolektor i zgasł, już nawet sprawdzałem czy rozrząd ustawiony jest ok, nawet założyłem nowe świece takie jak trzeba bo poprzednie nie były dedykowane do tego silnika i dalej dupa

słyszał koś coś czy gdzieś regeneruje je bo na allegro są tylko dwie za 1300 i 1500zł ale co z tego dalej to używki i nie wiadomo ile to pożyje :(

plecho1 
Mitsumaniak

Auto: Laguna 3
Wysłany: 24-10-2017, 07:46   

Najpierw sprawdź wartość niskiego ciśnienia na wejściu do pompy wysokiego ciśnienia.

romek atomek 
Forumowicz

Wysłany: 24-10-2017, 17:03   

plecho1 napisał/a:
Najpierw sprawdź wartość niskiego ciśnienia na wejściu do pompy wysokiego ciśnienia.
mówił kolega że ma paliwo na powrocie .. czyli imho dobija do prawidłowego bo - popuszcza z powrotem .. z tego co rozumiem tak to działa - czysto mechanicznie. i Co najlepsze, kolega nie ma błędów ECU - check engine się nie zapala .. brak błędów po zwarciu pinów 1-4 - wymruguje "wszystko ok ".

rozkręciłes regulator ? wybebeszyłeś filterek ? znalazłeś go ? - ja miałem zabity filterek na powrocie - efekt taki sam.. auto gasło .. za duże Ciśnienie - na evoscanie tego w logach widać wcale nie było .. nikt nie wiedział OCB bo rozumiem że filterki w pompie WC wywaliłeś ? - 2 na górze - powrotny i wylotowy ?
test patyczka higienicznego - wchodzi cały jak niżej ? - BRAK filterków

https://photos.app.goo.gl/YZSMaxqeVkre4Vee2

w ogóle to mam dziwne przeczucie że to nie paliwowy - on zawsze rzuca błędem .. zawsze. błąd 56 wywala i lipa .. jak za duże czy za małe ciśnienie ..

duchu77 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 27-10-2017, 00:48   

no więc tak moje Pinokio już jeździ śmiga silnik chodzi cudownie, w końcu elektryk samochodowy stwierdził że padł mi komputer ten na kielichu, podmieniłem kompa z carizmy i Pinokio ożyło, dzięki wszystkim co się udzielali i podpowiadali, nie potrzebnie rozbierałem połowę auta, no może tylko tyle że ma wszystko wyczyszczone i przeglądnięte :lol:

romek atomek 
Forumowicz

Wysłany: 28-10-2017, 17:05   

duchu77 napisał/a:
no więc tak moje Pinokio już jeździ śmiga silnik chodzi cudownie, w końcu elektryk samochodowy stwierdził że padł mi komputer ten na kielichu, podmieniłem kompa z carizmy i Pinokio ożyło, dzięki wszystkim co się udzielali i podpowiadali, nie potrzebnie rozbierałem połowę auta, no może tylko tyle że ma wszystko wyczyszczone i przeglądnięte :lol:

też podmieniałem ;) gratki że śmiga - masz ten stary komp ? to sterownik wtrysków jest - często w nim lubią kondensatory się wylewać .. super że się nie poddałeś !

Odpowiedz do tematu