Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
Serwis
Autor Wiadomość
czarny.marcin 
Mitsumaniak

Auto: Bądź Moją Walentynką :)
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-01-2018, 05:33   

bastek1713 napisał/a:
A ty myslisz ze zwykly mechsnik ci duzo mniej niby wezmir?

a Ty myślisz ,że jak zapłacisz więcej to będziesz miał lepiej zrobione ?

W czym ten niby ''zwykły mechanik jest gorszy od tego z ASO ?
ASO ASO ASO nie wiem czym się ludzie podniecają .
Prawda jest taka , że to wymieniacze niepotrzebnych części a nie mechanicy , miejsce wiecznych rotacji i taniej siły roboczej czyli uczni i praktykantów pozostawionych na stanowisku pracy przez starszych stażem tych Twoim zdaniem lepszych mechaników , którzy za parę groszy mają głęboko gdzieś to co się wokół nich dzieje a zarazem przy Twoim samochodzie . Im starszy samochód tym większą lagę na to kładą
Pojęcia nie masz jakie wały się tam robi .

W ASO chętnie kupię część i trzymam się od nich z daleka bo na szczęście nie muszę nikomu niczego zlecać .
Wzywali mnie do ASO na wymianę poduszki pasażera w Lancerze ale jak pomyślę o tych serwisach to słabo mi się robi i wolę mieć wadliwą poduszkę niż zostawić im auto .
Swoją drogą muszę zapytać czy mi ją dadzą i wymienię sobie sam :) .
Kolejna sprawa często spotykam w Intercarsie pracowników różnych marek ASO którzy kupują tam części i sprzedają je montując u takich napalonych na ASO z odpowiednią marżą .
Pewna osoba którą znam jak kupiła nowe auto , żeby nie utracić gwarancji to na tzw obsługi musiała jeździć do ASO, w ostatnim roku gwarancji poznaczyła wszystkie filtry markerem , wróciła do samochodu z fakturą na wszystkie filtry i olej , przed odjazdem sprawdziła stan faktyczny z tym co na fakturze , sekundy trwało wyjęcie filtra kabiny i powietrza i nie zgadniesz co było :) A korek oleju nie był nawet odkręcony uzupełnili tylko stan .
Wiedzieli , że już klient nie wróci bo przecież przy następnej wymianie samochód będzie już po gwarancji , strach pomyśleć co robili przez wcześniejsze lata , zapewne to samo , czyli tym bardziej nic nie wymienili, bo po co jak auto miało np rok i 6tyś na liczniku .
Wróciła ale nie do mechaników tylko do tych krawaciarzy co tam dyrygują , było nie miło a później wymieniali w obecności klienta to co było już zapłacone chwilę wcześniej .

To tak ogólnie o różnych markach , więc ufaj ale sprawdzaj

A teraz wracając do :

bastek1713 napisał/a:
Witam wszystkich.
Mam male pytanko.W zwiazku z tym ze mam do zrobienia kilka zevzy w mojej Cari chcialem spytac ktory serwis w Krakowie polecicie.Mam na mysli serwis Mitsubishi.

to polecam zapoznać się z tematem :
https://forum.mitsumaniaki.pl/viewtopic.php?t=71089&postdays=0&postorder=asc&start=0

.

.

BMW :D - jest
Lancer kombi 2.0 Sport :) -jest
Suzuki Swift :) - jest
Carisma 1,6 -była
Colt CJ0 - jest :)
Galant EA5W 6A13 -był
Galant E54 Diamond 6A12 - był
Mazda MX-3 -była
Renault Megane Coupe -było

Hugo 
Mitsumaniak
srebrny szatan

Auto: EA5A Avance '01 & SS 1,6
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 20-01-2018, 10:13   

Bizi78, W silniku GDI aby wymienić uszcelkę drugiej pokrywy zaworów musisz zdemontować pasek rozrządu, więc wymiana tej uszczelki to minimum 300 zł.

Odpowiedz do tematu