|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EA5A/W 2.5] Wilgoć w kabinie |
Autor |
Wiadomość |
milo
Mitsumaniak

Auto: galant 2.0 td 2001r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 115 razy Dołączył: 27 Lut 2011 Posty: 3452 Skąd: BP
|
Wysłany: 30-03-2018, 22:21
|
|
|
Thorni napisał/a: | dla mnie to jest masakra tam ręke wsadzać klęcząc na silniku |
Odpowiedni krótki wygiety pędzel i dookoła mozna smiało uszcelnić ,niewygodne miejsce ale troche gimnastyki i załatwione |
_________________ Jest ryzyko jest zabawa
三菱ギャラン
Yamaha FZ 750
Lancer 1,8 d
Galant 1,8 td
Galant 2,0 td
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24338 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 31-03-2018, 12:57
|
|
|
silikon to ogromny błąd - przede wszystkim dlatego, że kwas octowy jest utrwalaczem a kwas + blacha = jeszcze większa rdza
i nie będzie się trzymać
przecież wskazałem jaki środek należy użyć... ehhh |
|
|
|
 |
Thorni
Forumowicz

Auto: Galant VIII 2.5l 24V 99 EA5W
|
Wysłany: 31-03-2018, 16:05
|
|
|
Krzyżak. Bez przesady, raczej musze zwracać uwage na takie aspekty . Zastosowałem silikon wysokotemperaturowy który nie reaguje z metalami i aluminium. Ale faktycznie, mogłem tego bolla użyć, napewno łatwiej by było bo jest rzadszy od tego co ja użyłem. Zastanawiałem się, czy dodatkowo tego nie zabezpieczyć masą bitumiczną bo chyba nie dociągłem tego do końca i po dzisiejszym sprawdzianie dalej troszke cieknie ale już dużo mniej. Przerobie sobie pędzel i dokończe to już jak należy. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24338 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 31-03-2018, 19:01
|
|
|
Ja na koniec masę wsmarowałem palcem. Z tyłu (od strony błotnika) nie dało rady, ale ze względu na pochylenie i kierunek spływu wody to tamtędy nie powinno już podciekać. |
|
|
|
 |
|
|