Problem z kierunkowskazami i kontrolka SRS |
Autor |
Wiadomość |
Sikor1984
Nowy Forumowicz
Auto: Space Star 1.8 GDI
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 26-04-2020, 19:32
|
|
|
Hugo napisał/a: | Drugi powód dla którego kasuje się błąd SRS to to, że jak on się wyświetla to nie działa cały system, czyli podczas wypadku żadna poduszka powietrzna w aucie nie zadziała. |
Ok. A czy jak wykasuje to będą działać czy kasujący to od razu będzie wiedział? |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21006 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 26-04-2020, 19:37
|
|
|
Najpierw trzeba sprawdzić jaki wywala błąd i wyeliminować usterkę bo inaczej skasowanie nic nie da bo błąd powróci.
Tak samo jest z błędami silnika jak nie usuniesz problemu to błąd powraca . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
czarter
Forumowicz
Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 29-04-2020, 12:37
|
|
|
Czasem błędy pojawiają się zupełnie przypadkowo np. przez pik wysokiego napięcia z alternatora, chwilowy spadek napięcia, albo po prostu przez jakiś błąd programu, więc czasem już nie powracają. Są to jednak bardzo rzadkie przypadki, więc samo usuwanie błędu bez poznania jego kodu i naprawy danego elementu, jest zazwyczaj niewystarczające.
Przy naprawdę mało istotnych błędach prostu je usuwam i sprawdzam czy wrócą, ale SRS to nie żarty. Jeżeli wybuchnie Ci poduszka w twarz zupełnie bez powodu przy 120 km/h przy np. wyprzedzaniu, może być kiepsko. |
|
|
|
 |
Bizi78

|
Wysłany: 29-04-2020, 13:44
|
|
|
SRS chyba sporadycznych błędów nie wywala, tak przynajmniej mi się wydaje .
Co innego przy zwykłym CE. |
 |
|
|
|
 |
koniszua
Forumowicz koniszua
Auto: mitsubishi carisma 1.6 98r
|
Wysłany: 31-08-2020, 16:56
|
|
|
Właśnie mam ten sam problem z SRS jechaliśmy w trasę stanęliśmy na stacji, ruszam i mam SRSa zapalonego oczywiście pierwsze ze ktoś pasów nie zapiał okazało się ze wszyscy i SRS został
Musze jeszcze sprawdzić te kable pod siedzeniami kierowcy i pasażera bo nie wiem czy z tyłu nogami coś nie namieszali właśnie | |
|
|
|
 |
Bizi78

|
Wysłany: 31-08-2020, 18:04
|
|
|
koniszua napisał/a: | Musze jeszcze sprawdzić te kable pod siedzeniami kierowcy i pasażera bo nie wiem czy z tyłu nogami coś nie namieszali właśnie | |
Jak masz jaśki w fotelach przednich to pewnie ktoś z tyłu przez przypadek rozpiął wtyczkę.
Podpięcie prawidłowe chyba nie pomoże zgasić kontrolki i pozostanie udać się do ASO, bo mało komputerów da radę się skomunikować z cari i to w tym roczniku. |
 |
|
|
|
 |
|