|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[EAx 97-04] MITSUBISHI GALANT 2.5 V6 AVANCE - AUTOMAT - SEDA |
Autor |
Wiadomość |
larelijux
Mitsumaniak

Auto: -
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 14 razy Dołączył: 04 Paź 2015 Posty: 810 Skąd: Wrocław
|
Wysłany: 17-10-2018, 11:55
|
|
|
Bizi78, mój był na sprzedaż w maju, ani jeden zainteresowany z forum |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21010 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 17-10-2018, 12:04
|
|
|
Bo trzeba było wysyłać oferty sprzedaży na PW dla chcących kupić galanta .
Nie każdy potencjalny właściciel galanta czyta tematy w naszych miśkach i czeka aż któryś właściciel będzie się pozbywał.
Po drugie, każdy szuka dopieszczonej perełki za 5tysi .
Jak to mówią reklama dźwignią handlu, oczywiście na forum tylko poprzez PW . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
larelijux
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-10-2018, 12:21
|
|
|
Ja też nie czytałem każdego tematu szukając osób szukających Galanta. Kilka osób mój temat czytało i napisałem tam jasno, że auta się pozbywam. To jest właśnie minus braku działu "sprzedam", moje auto teraz jeździ sobie gdzieś po Polsce a ja nic o nim już nie wiem, bo na forum nie poczytam |
|
|
|
 |
Bizi78
Mitsumaniak Reklamożerca.

Auto: MSS 1.3 family 01r.
Pomógł: 823 razy Dołączył: 01 Sty 2010 Posty: 21010 Skąd: Częstochowa
|
Wysłany: 17-10-2018, 12:34
|
|
|
larelijux napisał/a: | To jest właśnie minus braku działu "sprzedam" |
Ale jest jeden duży plus, że Firek jak właściciel (osoba odpowiedzialna za forum) nie musi jeździć po sądach, bo podobno były takie sprawy .
Ogólnie podobno jest sporo grup na FB i chyba tam można oferować swoje auta, ja nie wiem bo nie mam FB . |
_________________ Gość zobacz moją zieloną żabę .
 |
|
|
|
 |
larelijux
Mitsumaniak

|
Wysłany: 17-10-2018, 18:27
|
|
|
Tak też słyszałem, dlatego dział "sprzedam" według mnie powinien istnieć tylko dla użytkowników z jakimś stażem na forum... 300 postów wzwyż czy pół roku aktywnego uczestnictwa. Ewentualnie pokombinować coś, żeby forum nie brało odpowiedzialności za to, co się tam dzieje. Ale pewnie nie jest to możliwe, bo ten dział w takim wypadku byłby dostępny.
Co do facebooka, sam byłem w wielu grupach i widziałem co się tam działo, dlatego wolałem swojego tam nie udostępniać. Komentarze typu "co tak drogo", "dam 6k", "za tyle mógłbym mieć to i to" są tam na porządku dziennym, a ja nie mam ochoty na użeranie się z debilami. To nie są ci sami ludzie co tutaj. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 17-10-2018, 19:24
|
|
|
Paweł84 napisał/a: | Z tego co się orientuję to mieszkamy w Polsce A tu rozporka 500 -600 zł więc nie wyjezdzaj mi z linkami ebay A uk
koleś to miał zapłacić 10k za to auto wiec nie jakoś mega dużo.
A gdybym chciał auto z takimi gratami, po prostu biorę kluczyki , a ebaya zostawiam tobie | Tak mieszkamy w PL, ale bogactwo internetu sprawia ze zakupy mozesz wykonac w dowolnym kraju o ile wiesz jak ogarnac korzystna przesylke, kupowanie auta ze wzgledu na fajne dodatki to słaby pomysl, wpierw bierze sie pod uwage stan techniczny a później ocenia wartosc pod katem wyposazenia, dodatków, etc. Jako osoba której przez rece przewinal sie nie jeden galant az dziw uwierzyc ze bralbys auto ze wzgledu na doposazenie nie uwzgledniajac stanu faktycznego auta.
Odnosnie podanej oferty nawet nie oceniam stanu technicznego bo daleko mi do tego aby organoleptycznie to sprawdzic, dlatego tez nie oceniam auta wzgledem wystawionej ceny, poprostu uważam ze wyglad i dodatki to nie wszystko a istotny jest stan techniczny auta - dla szesnastolatka to wyzszy stan. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Paweł84
Forumowicz
Auto: Mitsubishi Galant
Pomógł: 11 razy Dołączył: 10 Maj 2014 Posty: 684 Skąd: Pabianice
|
Wysłany: 17-10-2018, 20:28
|
|
|
No raczej bym to nie skreślił przez bijące tarcze i wyciek oleju . A jeszcze coś tam płakał że wydech głośniej chodzi , pewnie łącze elastyczne.
Ogólnie śmiech. A płaczu na pół Internetu. |
|
|
|
 |
robertdg
Mitsumaniak SnowWhite

Auto: Galant Sport 98' EAO 2.0 16V
Zaproszone osoby: 1
Pomógł: 1300 razy Dołączył: 21 Cze 2009 Posty: 23638 Skąd: KSSE
|
Wysłany: 17-10-2018, 22:10
|
|
|
Paweł84 napisał/a: | No raczej bym to nie skreślił przez bijące tarcze i wyciek oleju . A jeszcze coś tam płakał że wydech głośniej chodzi , pewnie łącze elastyczne.
Ogólnie śmiech. A płaczu na pół Internetu. |
Obce jest mi co tam jest napisane na Facebook, bo nie korzystam z tego portalu, aczkolwiek jezeli ktoś wystawia Galanta za 15tyś z telepacymi heblami, umoczonym motorem, nieszczelnym układem wydechowym to sam bym stwierdzil ze slabo to wyglada, zwłaszcza jezeli auto leci z cena dosc szybko o tysiaka.
No ale pretensje to moga miec ludzie sami do siebie, z jednej strony nie lubia grzebanego auta pod sprzedaz, z drugiej strony te niedogodnosci im beda przeszkadzac. Sam sprzedawca jezeli wystawia auto w takim stanie to tez gra na wlasna niekorzysc bo nawet jezeli najtanszym kosztem by usunal te usterki to juz inaczej by to wygladało - tymbardziej ze to sa rzeczy eksploatacyjne. |
_________________ Gość zobacz mojego Galanta
Jeżeli nie żyjesz na krawędzi, to znaczy, że zajmujesz za dużo miejsca
"Jesteś jedyną osobą na świecie, która może wykorzystać Twój potencjał" - Zig Ziglar
W naturze człowieka leży rozsądne myślenie ale nielogiczne działanie
 |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 19-10-2018, 15:25
|
|
|
To, że zegarów zniknęły kilometry, to też spoko - na pewno w innych kwestiach można liczyć na prawdę z ust sprzedawcy... |
|
|
|
 |
BlueArrow91
Nowy Forumowicz
Auto: Nissan Primera P10
|
Wysłany: 19-10-2018, 16:27
|
|
|
Czyli kończąc temat:
Warto chociaż obejrzeć auto czy nie ma sensu wgl. się tym zajmować?
I te rzeczy, które zostały wymienione dyskwalifikują według was auto jako warte kupna? Na Mitsubishi się nie znam, także polegam na waszej opinii
Dziękuje |
|
|
|
 |
larelijux
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-10-2018, 17:14
|
|
|
Według mnie, jak za zwykłego Galanta dopiero co sprowadzonego za taką kasę, można by się spodziewać stanu "na gotowo", bez żadnych historii typu bijące tarcze, cieknąca chłodnica i tak dalej. Z jednej strony brak dowodów ze strony osoby, która poruszyła temat na facebooku, z drugiej - po co miałaby to wymyślać... Kręcenie liczników to debilne oszustwo i ja bym z zasady nie kupił od osoby, która to zrobiła.
Jest parę innych ciekawych Galantów, możesz przecież obejrzeć trzy sztuki i sobie zrobić porównanie, który jest warty jakich pieniędzy. |
|
|
|
 |
BlueArrow91
Nowy Forumowicz
Auto: Nissan Primera P10
|
Wysłany: 19-10-2018, 18:26
|
|
|
Innych? Możesz podać przykład?
Sedan,
Benzyna 2,5 V6,
Automat,
Avance,
Jak najmocniej wyposażony
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24319 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 19-10-2018, 20:46
|
|
|
Osoba wypowiadająca się na FB kupiła mojego Galanta - może lakier nie był najpiękniejszy, ale za to mechanicznie była perfekcja - nie było części eksploatacyjnej, która nie była u mnie nowa... Rozmawialiśmy dość długo i znam go osobiście - to normalny człowiek, który naciął się na tę ofertę. Jak ktoś zaczyna sprzedaż od oszustwa, to jak można mu wierzyć? Generalnie zasada jak przy kupnie każdego auta - szukaj od właściciela a nie handlarza, będziesz miał cała historię serwisową i będziesz wiedział co trzeba a co można zmienić. Bo tu masz właściwie wszystko do wymiany. |
|
|
|
 |
larelijux
Mitsumaniak

|
Wysłany: 19-10-2018, 21:47
|
|
|
BlueArrow91, otomoto, olx i jazda. Byleby się nie podniecać za bardzo danym egzemplarzem, obejrzysz 3 i będziesz miał rozeznanie Serio lepiej trochę spędzić nad tym czasu niż wziąć pierwszy lepszy. Ja sam nie chcę doradzać w kwestii aut których osobiście nie znam - przez internet widzę tyle co Ty. Tak jak pisze Krzyzak, najlepiej byłoby wziąć od prywaciarza ze sprawdzoną historią, chociaż i u nich trafiają się "perełki". |
|
|
|
 |
Ajron
Forumowicz

Auto: EA5A 1999 AT i EC5W 1997 AT
Pomógł: 1 raz Dołączył: 01 Lut 2018 Posty: 193 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 20-10-2018, 19:41
|
|
|
Allegro, OTOMoto, OLX, Sprzedajemy, AutoTrader - 5 serwisów, niektórzy wystawiają tylko na jednym. Ustaw sobie wszędzie filtry: pojemność od 2498 (jak nie można wpisać "z palca", to wybierz od 2.0 i od 150 KM, będziesz musiał ręcznie przebierać między 2.4 GDI, ale chociaż nic Ci nie umknie), rok od 1999 (te z samego pogranicza też musisz manualnie przebrać, żeby były po liftingu - polecam do takiej skrzyni), automat (dla większej liczby wyników zaznacz też wszystkie półautomaty - chyba był problem z tym na AutoTrader, generalnie zawsze sprawdź, czy jakiś filtr nie ucina Ci zbyt wielu wyników).
Co do wyposażenia, to zbyt wiele różnic między poszczególnymi Galantami nie znajdziesz: szyberdach, TCL, może być różna tapicerka, ewentualnie kierownica Nardi Torino.
Pakiet Avance musisz również wybrać wizualnie, a jeśli niekoniecznie szukasz "gotowca", to szukaj na serwisach zderzaków i progów, policz, ile by Cię kosztowało dokupienie z polakierowaniem, może akurat Ci się opłaci?
Jeśli chodzi o samą ocenę stanu pojazdu przy oględzinach, to jest na forum cały temat o tym. |
|
 |
|
|