|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Najprawdopodobniej brak iskry na 3 cylindrze |
Autor |
Wiadomość |
kuba!!!
Forumowicz
Auto: Lancer 1.6 98km 2003r
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 6 razy Dołączył: 30 Kwi 2009 Posty: 348 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 20-10-2022, 19:53
|
|
|
A nie kupisz taniej silnika? Gdzie wyceniali ci naprawę? Możesz sprawdzić jeszcze na pieniążka 1 w markach kiedyś miał przystępne ceny na remonty. |
|
|
|
 |
user818181
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 1995 ES 2.4l
|
Wysłany: 21-10-2022, 19:28
|
|
|
kuba!!! napisał/a: | A nie kupisz taniej silnika? Gdzie wyceniali ci naprawę? Możesz sprawdzić jeszcze na pieniążka 1 w markach kiedyś miał przystępne ceny na remonty. |
Za silnikiem sie jakos doglebnie nie rozgladalem, ale taki sam tylko w wersji GDI kosztuje w okolicach 3-4k, poza tym moze to byc loteria, nie wiadomo w jakich warunkach byl ekspatowany, kto jaka mial noge i wiadomo, kto jak go uzytkowal.
Aktualnie mieszkam w gdansku i moja lokalizacja nie jest aktualna na forum, samochod oddalem do warsztatu samochodow japonskich NAC Nippon na schuberta w gdansku. Tam zdiagnozowali mi samochod i podali orientalne koszty,
Odnosnie jeszcze silnika, swoj ktory posiadam nigdy nie byl remontowany, teraz tylko zawory sie posypaly .
Ma najechane 116 tys mil czyli w przeliczeniu na kilometry jakos 188k km, miska mam od nowosci i wiem jak go eksploatowałem, wszystkie filtry i oleje byly wymieniane na czas, rzadko co samochod na jednym oleju przejezdzal w ogole ponad 10 tys km. Dbalem o niego jak sie staralem no ale jak widac, mechanik ktory grzebal przy nim lapy nie pomyslal o waznych aspektach, a ja jezdzac przez kilka lat uszkadzalem sobie nieswiadomie silnik.
Zdecydowalem sie, ze zaplace i niech naprawia tego zloma, bo patrzac na ceny samochodow uzywanych to bardziej mi sie bedzie oplacac remontowac te zawory, niz kupowac uzywany samochod w dobrym stanie. Na zlom szkoda dac, bo buda jest w bardzo dobrym stanie, zero rdzy, sentyment do tego samochodu mam a kasa to jest jakis absurd - ( za zlom dostalbym jakos 4-6 stowek) Dzieki panowie jeszcze raz za wszystkie podpowiedzi, zycze milego dzionka i oby wam sie fury nie psuly |
|
|
|
 |
jacek11
Mitsumaniak Yatsu~eku
Auto: EA2W Żółwik, Outlander CW8W
Pomógł: 122 razy Dołączył: 07 Lis 2007 Posty: 11142 Skąd: Radomsko
|
Wysłany: 22-10-2022, 09:58
|
|
|
user818181, Dobre podejście. Niech go zrobią, i niechaj nadal cieszy. |
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24298 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 22-10-2022, 17:00
|
|
|
user818181 napisał/a: | warsztatu samochodow japonskich NAC Nippon na schuberta | miałem kiedyś auto, które było u nich serwisowane - nie wiem czy mogłeś trafić gorzej...
serio, nawet na forum opisywałem jaką fantazję mają tamci mechanicy... |
|
|
|
 |
user818181
Nowy Forumowicz

Auto: Mitsubishi Galant 1995 ES 2.4l
|
Wysłany: 27-10-2022, 21:29
|
|
|
Krzyzak napisał/a: | user818181 napisał/a: | warsztatu samochodow japonskich NAC Nippon na schuberta | miałem kiedyś auto, które było u nich serwisowane - nie wiem czy mogłeś trafić gorzej...
serio, nawet na forum opisywałem jaką fantazję mają tamci mechanicy... |
powaznie az tak slabo? Czytalem sporo opin na googlu jak i na dobrymechanik.pl i bylo dobrze.
Cofajac sie jeszcze do miska, finalnie za wymiane rozrzadu i remont glowicy w tym warsztacie + robocizna wyszlo mnie 5 tysi. Zobaczymy na latach jak bedzie sie to sprawowalo, ale dzieki za info. |
|
|
|
 |
Krzyzak
moderator mitsumaniak uczestnik I Zlotu MM

Auto: E32, CR29, 5F, DCJ, 7N, Y2
Pomógł: 645 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 24298 Skąd: był Malbork, teraz Gdańsk
|
Wysłany: 28-10-2022, 09:38
|
|
|
user818181 napisał/a: | powaznie az tak slabo? | może zależy z jakiego pułapu startujemy - ja mam poprzeczkę wysoko, dlatego wszystko robię sam |
|
|
|
 |
|
|