Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki Strona Główna Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki

FAQFAQ  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj  AlbumAlbum
 Ogłoszenie 

W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu.
Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.

Poprzedni temat «» Następny temat
kamery 360° w nieorginalnym radiu android
Autor Wiadomość
pbil 
Nowy Forumowicz
pbil

Auto: Outlander PHEV
Kraj/Country: Polska
Wysłany: 13-04-2024, 16:28   

Miałem kiedyś Junsuna, całkiem sensowny i popularny producent co widać na forum XDA. Dostęp do ustawień samochodu masz bo podączyłeś radio z wifi samochodu?

mohinder 
Forumowicz

Auto: Outlander PHEV 2016r
Kraj/Country: Ireland
Wysłany: 14-04-2024, 09:51   

A jak jest z ekranami typowymi dla PHEV'a?

Spootnick 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander Phev 2018
Wysłany: 15-04-2024, 13:26   

O ciekawe bo nawet nie sprawdziłem ale to wifi samochodu chyba zniknęło razem z wymontowaniem fabrycznego radia, sprawdzę potem. Ustawienia czyta przez canbus, jest do tego apka, można przestawiać to co w fabrycznym radiu nazywało się Ustawienia pojazdu czyli wycieraczki, światła, kierunkowskazy itp.
Nie ma ekranów dla Pheva ale działa Phev Watchdog przez elma.

[ Dodano: 18-04-2024, 11:34 ]
Wifi auta wciąż działa i łączy się z apką Mitsubishi Remote Ctrl :D

pbil 
Nowy Forumowicz
pbil

Auto: Outlander PHEV
Wysłany: 18-04-2024, 17:13   

[ Dodano: 18-04-2024, 11:34 ]
Wifi auta wciąż działa i łączy się z apką Mitsubishi Remote Ctrl :D [/quote]

WiFi chyba jest osobnym modułem, mocowanym do oryginalnego radia, jak go zostawiłeś to działa :D

honda2 
Forumowicz

Auto: PHEV 2,0
Wysłany: 17-12-2024, 10:45   

[quote="Spootnick"]O ciekawe bo nawet nie sprawdziłem ale to wifi samochodu chyba zniknęło razem z wymontowaniem fabrycznego radia, sprawdzę potem. Ustawienia czyta przez canbus, jest do tego apka, można przestawiać to co w fabrycznym radiu nazywało się Ustawienia pojazdu czyli wycieraczki, światła, kierunkowskazy itp.
Nie ma ekranów dla Pheva ale działa Phev Watchdog przez elma.

Kolego możesz napisać jaka to aplikacja? Ja zmieniłem na junsun i brakuje mi możliwości ustawienia grzania/chłodzenia w samochodzie.

Spootnick 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 19-12-2024, 21:52   

U mnie ta apka była zainstalowana w radiu i nazywa się Informacje ale nie ma tam ustawień harmonogramu klimatyzacji.
Można to obsłużyć w Mitsubishi Remote Control ale ta apka nie na każdym telefonie działa i trzeba mieć hasło do Wifi auta, jak ktoś nie ma hasła to jest do wyciągnięcia.

stym 
Nowy Forumowicz

Auto: Outlander III PHEV 2015 polift
Wysłany: 21-01-2025, 20:37   

Wczoraj zamontowałem Junsun X7 MAX w swoim outlander III PHEV polift. Radio ma 13,1 cala wyświetlacz fullHD, 6GB RAMu i 128GB pamięci. Jest to mój trzeci Junsun w kolejnym samochodzie. Widać niesamowity postęp technologiczny firmy.
Kamery 360 działają, chociaż nie obyło się bez błędów przy podłączaniu bo kabelków tam jest do cholery. Tutaj podziękowania dla kolegi Spootnick za poradę która rozwiązała mój problem.
Jednej rzeczy natomiast do tej pory nie zrobili dobrze, jakość mikrofonu jest fatalna. Jak się rozmawia podczas jazdy samochodem to po drugiej stronie praktycznie jestem niesłyszalny. Będę podłączał zewnętrzny mikrofon ale korci mnie wykorzystanie fabrycznego tylko muszę ogarnąć które kabelki do niego prowadzą.

Fred.X 
Forumowicz

Auto: Lancer Sportback + Outlander 3
Wysłany: 21-01-2025, 21:59   

Moduł CanBus załatwia sprawę

Spootnick 
Nowy Forumowicz

Wysłany: 22-01-2025, 11:56   

stym napisał/a:
Będę podłączał zewnętrzny mikrofon ale korci mnie wykorzystanie fabrycznego tylko muszę ogarnąć które kabelki do niego prowadzą.

Teoretycznie można spróbować podpiąć się pod piny 63 i 64 ale czy to zadziała? Może sprawdzę w wolnej chwili. https://www.drive2.ru/l/501470212072145592/

honda2 
Forumowicz

Auto: PHEV 2,0
Wysłany: 22-01-2025, 12:46   

Mam ten sam problem, pomimo podłączenia dedykowanego mikrofony zewnętrznego nie da się rozmawiać podczas jazdy. Ciekawe czy uda się podłączyć fabryczny.
Pisałem do działu technicznego Junsun i twierdzą, że jeśli działa dobrze na postoju to nie wina urządzenia i można zastosować jak to google przetłumaczyło "reduktor hałasu"

x11pioro11x 
Nowy Forumowicz

Auto: outlander III 2.0 2016 4wd
Wysłany: 15-06-2025, 15:29   

Witam, w tym tygodniu zamontowałem radio junsun x7 max, wszystko super śmiga, tylko jakość kamery jest tragiczna, oraz przydała by się jakaś folia niwelująca odblaski.
Czy próbował ktoś wymienić kamerę na taką 1080p z większym kątem? Czy da rade wpiąć się w przewody od oryginalnej kamerki, czy trzeba poprowadzić nowe?
Może ktoś przerabiał ten temat i coś doradzi :) ?

Odpowiedz do tematu