[C52A 1.5] Przekręcam kluczyk, 3 cyknięcia i rozładowany aku |
Autor |
Wiadomość |
ROMEL
Mitsumaniak wariat...misiowy

Auto: C53A, C58A, CJ0
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 32 razy Dołączył: 28 Kwi 2005 Posty: 904 Skąd: Strzelin
|
Wysłany: 22-06-2007, 18:53
|
|
|
hmmm...
A silnik sie woogólle obraca jakbys go tak chciał kluczem przy kole pasowym potraktować...
No czary normalnie z tego co tu piszecie...
PZDR |
_________________ COLT 1,8 16V GTI 91` C58
COLT 1,6 16V GTIS 91` C53
COLT 1,3 12V 96` CJ0
CHCIEĆ TO MÓC... MÓC TO CHCIEĆ... |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 22-06-2007, 19:20
|
|
|
ROMEL napisał/a: | hmmm...
A silnik sie woogólle obraca jakbys go tak chciał kluczem przy kole pasowym potraktować...
No czary normalnie z tego co tu piszecie...
PZDR |
Tak wał sie obraca, sprawdzalismy to wlasnie dzis tak jak mowisz (przy wykreconych swiecach klucz 'grzechotka' na kolo pasowe i dalo sie nim krecic)
Sami juz zglupielismy. Rozrusznik mocno i czesto strzela po przekreceniu na start. Wzielismy tez Colcika na hol i na biegu bez sprzegla przesunelismy o kilkanascie cm, w nadziei ze moze zęby sie mijają i ze trafi w koncu. Ale dupa...
naprawde czary jakies... |
|
 |
adam-g [Usunięty]
|
Wysłany: 22-06-2007, 21:27
|
|
|
ja u siebie miałem takie objawy , że rozrusznik po przekręceniu kluczyka nie miał żadnej reakcji i lekko przygasały kontrolki. okazało się że był poluzowany przewód masowy
nie przy rozruszniku tylko na połączeniu z karoserią i przewodem od akumulatora |
|
|
|
 |
rafq
Mitsumaniak MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Sie 2006 Posty: 766 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 23-06-2007, 00:45
|
|
|
adam-g napisał/a: | ja u siebie miałem takie objawy , że rozrusznik po przekręceniu kluczyka nie miał żadnej reakcji i lekko przygasały kontrolki. okazało się że był poluzowany przewód masowy
nie przy rozruszniku tylko na połączeniu z karoserią i przewodem od akumulatora |
tu akurat mam pewność, wszystkie kable zostały sprawdzone. Chyba że to coś innego powoduje zwarcie albo nie łączy jak powinno...:// tak myślę, że to elektryka, bo mechanika raczej nie ma tu nic do gadania. Ehh najgorsze jest to, że to wszystko wcześniej działało !!! |
|
|
|
 |
pawela
Mitsumaniak

Auto: 330i & ix20
Pomógł: 45 razy Dołączył: 01 Lut 2007 Posty: 3478 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 26-06-2007, 19:34
|
|
|
no dzialalo, dzialalo i to jak. Wlasnie dlatego i ja mam colciaka zachwycony niezawodnoscia i wszechstronnoscia Twojego. No coz jutro ponowny gruntowny przeglad instalacji i chyba wizyta u mechanika z rozrusznikiem. CDN... |
|
 |
rafq
Mitsumaniak MM-Mighty Morphin'

Auto: zielone
Pomógł: 3 razy Dołączył: 10 Sie 2006 Posty: 766 Skąd: Lublin
|
Wysłany: 07-07-2007, 00:53
|
|
|
hokus pokus,czarymary, postał ponad tydzień, zakręcił.... i pali
zaznaczam że nie wyjmowałem tego podmienionego rozrusznika i na nim zagadał.
problemów ciąg dalszy nastąpi. |
|
|
|
 |
|