[1G 90-94] Sprzęgło do Mitsubishi Eclipse 1G |
Autor |
Wiadomość |
lelo [Usunięty]
|
Wysłany: 10-09-2007, 18:15
|
|
|
jakies ostre te ceny ja kupilem z JAPANPARTS kompletne przeglo za 350 jak cos moge podac indeks towaru |
|
|
|
 |
aurii [Usunięty]
|
Wysłany: 10-09-2007, 18:41
|
|
|
a jakiej firmy to sprzeglo za 350 zl????? |
|
|
|
 |
lelo [Usunięty]
|
Wysłany: 10-09-2007, 18:56
|
|
|
JAPANPARTS
[ Dodano: 10-09-2007, 19:05 ]
indeksy J2005314 i valeo VAL801627 |
|
|
|
 |
aurii [Usunięty]
|
Wysłany: 10-09-2007, 21:54
|
|
|
to chyba jest niezaspecjalna firma To nie sa przypadkiem te krotkotrfale spszegielka )) Bo to by wyjasnialo cene heeh exody czy jak to sie pisze mozna dostac za 450 zl a jak dobrze sie poszuka to i za 400 sie wyrwie |
|
|
|
 |
lelo [Usunięty]
|
Wysłany: 11-09-2007, 03:17
|
|
|
tu mam inne zdanie bo valeo nie powiem ze jest jakies lewe a co do japanparts nie potrafie sie wypowiedzie zalozylem u siebie zabaczy sie z czasem w razie czego postaram sie zalatwis jak chcesz:):):):) |
|
|
|
 |
cy_cek [Usunięty]
|
Wysłany: 11-09-2007, 09:32
|
|
|
Sprzęgło TYLKO Dikin Exedy (pierwszy montaż Mitsubishi) i na 100 000 km żadnych problemów. Bardzo wytrzymałem, można strzelać z niego i jest super.
Reszta to porażka. Kosztuje niecałe 500 zł u Japaneze |
|
|
|
 |
wojtas gst
Forumowicz
Auto: Eclipse GST 92' USA
Kraj/Country: Polska
Pomógł: 3 razy Dołączył: 01 Wrz 2009 Posty: 142 Skąd: Warszawa
|
Wysłany: 25-01-2011, 12:58
|
|
|
odgrzewam schabowego zeby tematu nowego nie zakladac.
mam eclipse gst, 92rok, 4g63t, 6-bolt
pytanie: czy sprzegło od gst jest takie samo jak to w 1g gs?
nie jestem pewien, ale cos mi swita ze chyba od gst ma wieksza srednice. chce zawiezc mechanikowi do zamontowania razem z samochodem i moge miec taniej przez kumpla, ale nie chce potem wymieniac. ktos sie orientuje? |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

Auto: Eclipse 1G 7bolt '93 Stag300+
Pomógł: 33 razy Dołączył: 11 Kwi 2009 Posty: 975 Skąd: Bielsko-Biała
|
Wysłany: 25-01-2011, 14:01
|
|
|
I zamach i sprzęgło większe, zamach konkretnie o 10mm (215-225mm).
Sama tarcza GS może i by pracowała na docisku i zamachu w GST ale nie jestem pewien, no i zostaje kwestia wytrzymałości? |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
<-Kliknij, pooglądaj : )
Znasz Hymn MitsuManiaków! Nie słyszałeś go jeszcze? Klikaj
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Nie zawiedziesz się na mnie tato...
Moderator nie nabija postów –moderator ma wiele do przekazania!
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
wojtas gst
Forumowicz
|
Wysłany: 25-01-2011, 14:04
|
|
|
zenek_bb, a wiesz jaki w gst jest wymiar tarczy sprzegla? taki jak zamach,czy mniejsza troche? |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 25-01-2011, 14:10
|
|
|
Średnica tarczy w GST to 225mm, widziałem na allegro exedy za 580zł, to świetna cena. Ja bym brał bez zastanawiania się. Średnica tarczy jest zawsze mniejsza jak zamachu. Jeśli wymieniasz komplet to i tak tego od GS-a nie załozysz na zamach, a samą tarczę dawać mniejszą to bez sensu całkowicie. |
|
|
|
 |
wojtas gst
Forumowicz
|
Wysłany: 25-01-2011, 14:22
|
|
|
viader napisał/a: | Jeśli wymieniasz komplet to i tak tego od GS-a nie załozysz na zamach | nie ja nie chce zakladac od gs'a tylko pytam czy jest roznica
czyli powiem koledze zeby zalatwial 225mm, dzieki
ps
ma dla mnie sprzeglo firmy LUK za 245zl (komplet). nie chce zakladac nic drozszego bo bez sensu. docelowo wsadze act, a teraz potrzebuje do jezdzenia cokolwiek, a slyszalem ze te luki nie sa najgorsze.. |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 25-01-2011, 14:22
|
|
|
viader napisał/a: | Jeśli wymieniasz komplet to i tak tego od GS-a nie załozysz na zamach |
tak oczywiście, przecież napisałem
ZeneK_bb napisał/a: | Sama tarcza GS może i by pracowała na docisku i zamachu w GST |
viader napisał/a: | dawać mniejszą to bez sensu całkowicie |
fakt niezaprzeczalny, napisałem tylko, że jest taka możliwość |
_________________ Jeżeli założysz temat, za post który Ci pomógł daj autorowi "Pomógł", pod postem jest guzik!
Kocham mojego czerwonego misia.... "to auto jest najpiękniejsze na świecie, a teraz przechodzi w twoje ręce, zaopiekuj się nim tak jak kiedyś ja..."
Pokaż serce!!! Kliknij dzisiaj Pajacyka i Polskie Serce i wpisz swoje kliknięcie w tym temacie!!! Razem pomagajmy!!! |
|
|
|
 |
viader
Mitsumaniak

Auto: Alfa Romeo 166 FL 2,4 JTDM
Pomógł: 16 razy Dołączył: 19 Cze 2007 Posty: 770 Skąd: warszawa
|
Wysłany: 25-01-2011, 14:53
|
|
|
Jeśli za jakiś czas masz zamiar inwestować w ACT to faktycznie weź tego LUKa. A co się stało z poprzedmim sprzęgiełkiem? Migteam chyba zakładał exedy, już się poddało? |
|
|
|
 |
wojtas gst
Forumowicz
|
Wysłany: 25-01-2011, 15:05
|
|
|
łożysko sie posypalo. a co do wlasciciela poprzedniego to on to sam wymienial, tak samo pompke sprzegla i chyba wysprzeglik. wkrotce po zakupie musialem wymieniac jeszcze raz wszystko na nowe wiec to sprzeglo teraz wcale mnie nie dziwi.. w zasadzie wszystko co zrobil przy samochodzie o czym mi mowil to spi....lił.. niestety czasem lapy wsadzi ktos kto nie powinien |
|
|
|
 |
zenek_bb
Mitsumaniak Moderator

|
Wysłany: 26-01-2011, 03:52
|
|
|
OT. dobrze że koło zamachowe miałeś dokręcone... koniec OT
Daj znać co kupiłeś i za ile |
|
|
|
 |
|