|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
[ALL] Jak z częściami??? |
Autor |
Wiadomość |
IGNS [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2007, 16:19
|
|
|
No to z ceny zszedłeś ładnie. Ja się zniechęciłem jak zobaczyłem maskę i koleś był trochę nachalny moim zdaniem . Ale skoro wszystko sobie porobiłeś i jesteś zadowolony to nie pozostaje mi nic innego jak życzyć dalszej bezusterkowej eksploatacji.
Pozdrawiam |
|
|
|
 |
Nat [Usunięty]
|
Wysłany: 09-09-2007, 16:05
|
|
|
Jak będę miała zdjęcie, to wkleje. Colcik dojechał ładnie z gdańska do wawy, więc chyba nie jest źle. W warsztacie był w gdańsku, bo mu olej ciekł, ale teraz chyba jest ok. Mam nadzieje, że nic mu się w najbliższym czasie nie zepsuje. Poszperam na forum, to pewnie znajdę jakiegoś mechanika w wawie. Colcik ma troche rdzy i tym najbardziej się martwię. Próbowałam poradzić cobie z tym sama, ale mam problem z doborem lakieru, bo autko jest w kolorze błękitno-morskim. Częsci w Gdańsku kupowałam w Japparcie, ale to chyba jak większość z Was. |
|
|
|
 |
Tommy [Usunięty]
|
Wysłany: 09-09-2007, 20:48
|
|
|
Nat,
5km od Wołomina jest solidny rzemieślnik.
Spawał podłużnicę w moim Misiu i malował maskę.
Nie jest drogi. W razie czego służę kontaktem. |
|
|
|
 |
sebekColt97
Mitsumaniak
Auto: -
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 19-09-2007, 15:55
|
|
|
Od ponad pół roku użytkuje Colta 97r,poj.1300. Auto kupione w pośpiechu,na autokomisie,po 10 minutach oglądania. Też miałem obawy o utrzymanie,ceny części,ale okazało się,że Colt nie jest drogi w utrzymaniu,standardowe wymiany oleju i filtrów nie kosztowały mnie więcej niż inne marki samochodów. Filtry oleju i powietrza to w sumie koszt 50zł,olej koszt 89zł(nie płaciłem za wymianę bo jeżdże na Shellu a wymieniałem na stacji obsługi Shell.) Patrząc na te ceny obsługa Colta w podstawowych czynnościach nie wymaga jakiś dużych nakładów a samochód jest bezawaryjny i jestem zadowolony. Planuje w najbliższym czasie wymianę Colta być może na Carisme, ale wyłącznie dlatego, że poszukuję większego samochodu na długie trasy. Colta polecam każdemu,to super autko i ceny części nie są wysokie. |
|
|
|
 |
Nat [Usunięty]
|
Wysłany: 20-09-2007, 21:11
|
|
|
Jak na razie wymieniałam tylko uszczelkę pod głowicę i troche mnie to kosztowało, ale głownie robocizna a nie części. Pewnie tyle samo bym zapłaciła za każdy inny samochód. Misiem jeżdze krótko, bo jakis miesiąc, i na razie nic mu nie jest |
|
|
|
 |
Hopar [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2007, 21:41
|
|
|
Nat napisał/a: | wymieniałam tylko uszczelkę pod głowicę i troche mnie to kosztowało, ale głownie robocizna a nie części |
a ile? bo zamierzam kupić Colta i możliwe że też będę musiał to zrobić |
|
|
|
 |
Nat [Usunięty]
|
Wysłany: 22-09-2007, 23:27
|
|
|
Uszczelkę kupowałam sama za 50 zł. Robocizna 250 zł. Tak mówił, ale wyszło znacznie więcej, bo jak trzeba było przy okazji wymienić jeszcze jakąs inną uszczelkę, chyba między rurą wydechową a kolektorem. Razem wyszło mi ok. 400 stów. Byłam jeszcze u innych wcześniej i chcieli ok. 500 - 600 zł, bo mówili, że z tą uszczelką to dużo roboty. |
|
|
|
 |
|
|