|
Forum Oficjalnego Klubu Mitsubishi - MitsuManiaki
|
|
Ogłoszenie |
W myśl ustawy RODO, akceptując regulamin wyrażasz zgodę na gromadzenie i przetwarzanie swoich danych osobowych w celach związanych z przyznaniem dostępu do forum / wstąpieniem do klubu. Administratorem danych jest Oficjalny Klub Mitsubishi - MitsuManiaki
Jeśli nie akceptujesz powyższych informacji, prosimy o kontakt z Administracją w celu usunięcia konta.
|
Wypadek w Radomiu - komentarze... |
Autor |
Wiadomość |
Aga
Don't start with me! ;-) __________________

Auto: Toyota RAV 4
Kraj/Country: Polska
|
Wysłany: 03-09-2007, 21:38
|
|
|
zwolin napisał/a: |
Ty naucz się czytać, bo fragment który zacytowałaś nie dotyczy AIR SHOW, tylko sytuacji która mnie osobiście spotkała.
Nie szukam dymu, ani nie staram sie nikogo obrażać, więc ton Twojej wypowiedzi wydaje mi się mocno przesadzony.
|
z konstrukcji wypowiedzi wynikało jakbyś to nam zarzucał
w porządku, przyjmuję tłumaczenie
..............................
wróćmy do normalnego tonu, odpowiedniego do tego tematu
mam tylko nadzieję, że już nikt nie wyskoczy z tekstami, które tu nie pasują |
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
|
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
Auto: TOYOTA YARIS 4EVER
|
Wysłany: 03-09-2007, 21:54
|
|
|
Aga napisał/a: | Hubeeert napisał/a: | Aga daj spokój. Zginęło 2 pilotów. |
nie rozumiem tej uwagi......
czytałeś artykuły prasowe? już piszą, że to błąd pilota
pismaki zawsze znajdą kozła ofiarnego
nawet wtedy, gdy zmarłym należy się choć odrobina szacunku.....
niestety...
czuję się z tym zdarzeniem szczególnie silnie związana, ponieważ pochodzę z Radomia, moja rodzina tam mieszka, mój brat służył w wojsku na tym lotnisku i jeździłam na te pokazy
akurat na ten nie pojechałam.... palec boży... |
Bardziej chodziło mi o to, że nie ma co roztrząsać co, kto i dlaczego i co będą pisać. Pismaki to hieny i *cenzura* *cenzura* *cenzura* *cenzura* *cenzura* *cenzura* *cenzura* *cenzura* *cenzura* *cenzura* *cenzura*. Ich rolą jest znależć winnego, wydać wyrok i nie przejmowac się prawdą.
Ty możesz współczućRodzinom, tak jak i ja.
I zapalić wirtualną świeczkę
[*]
Bo tylko tyle możemy zrobić.... |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 03-09-2007, 22:02
|
|
|
Aga, jeszcze coś - forum jest miejscem dla WSZYSTKICH. A czytanie całych wypowiedzi, rodzajem szacunku dla autora wypowiedzi. Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że jednak nie wszystko, lub mało dokładnie czytasz. I dość ofensywnie żeby nie powiedzieć agresywnie odpowiadasz.
Jednym z punktów ZASAD tego Forum jest:
4. Sprawy prywatne załatwiamy przez PM - to co o kimś lub jego wypowiedziach sądzisz to Twoja prywatna sprawa.
Kolejny:
8. Zawsze pamiętaj, że
8.1. Forum jest przyjazne dla użytownika czyli nie bądź nieuprzejmy dla innych - KRETYŃSKIE wypowiedzi (wynikające z Twojego niedoczytania uprzejme nie są)
No i najważniejsze:
8.2. Nie ma przymusu pisania na forum. Jeżeli coś Cię drażni nie musisz odpowiadać.
Co szczerze polecam
Wiem, że moja wypowiedź może zostać odczytana jako atak. Przyjmij jednak, że chodzi mi o coś wręcz przeciwnego. Jeden z forumowiczów na Zlocie powiedział mi, że na co dzień na forum wyglądam na strasznego *cenzura*syna jednak przy bliższym poznaniu zyskuję. No może coś w tym jest, tyle, że tu na forum pilnuję jego zasad, które niestety w mojej opinii naruszasz.
Pozdrawiam |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 03-09-2007, 22:06
|
|
|
Temat został podzielony. Proszę o umiar w dyskusji io jednoczesnie gwarantuję, że wszelkiego typu wycieczki personalne, niemiłe odzywki itp są równoznaczne z czerwonym paskiem. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
dm17 [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2007, 22:15
|
|
|
Ja tylko wtrącę że nie rozumiem tej dyskusji - zginęło 2 pilotów i jedyne co powinno mieć na tym forum miejsce to zapalenie wirtualnej świeczki a nie dywagacje dlaczego, kto popełnił błąd - co to za różnica- dwoje ludzi nie żyje..................................... opamiętajcie sie trochę
[*] |
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 03-09-2007, 22:19
|
|
|
dm17 napisał/a: | Ja tylko wtrącę że nie rozumiem tej dyskusji | Też nie do końca ją rozumiem. Ale zgodnie ze zwyczajem tego forum nie zamykam. |
Just think...
. |
|
|
|
 |
Aga

|
Wysłany: 03-09-2007, 22:30
|
|
|
dyskusja jest dyskusją, nie można jej zabronić, nawet jeśli nie wszyscy rozumieją
od tego jest forum
dobrze się stało, że Hubert podzielił wątki |
|
|
|
 |
zwolin
Forumowicz baaardzo zły miś ;-)
Auto: Carisma 1.8 GDI
|
Wysłany: 03-09-2007, 22:32
|
|
|
dm17 napisał/a: | Ja tylko wtrącę że nie rozumiem tej dyskusji - zginęło 2 pilotów i jedyne co powinno mieć na tym forum miejsce to zapalenie wirtualnej świeczki a nie dywagacje dlaczego, kto popełnił błąd - co to za różnica- dwoje ludzi nie żyje..................................... opamiętajcie sie trochę |
Mniej, więcej taki był sens mojego posta. Ale może ja nie piszę po polsku.......
Hubeeert, dziekuję za podzielenie tematu. Nie wszyscy będą musieli to czytać. |
_________________ Pozdrawiam
Zapraszam na Stronę Piotrusia - podaruj 1% mojemu dziecku |
|
|
|
 |
Aga

|
Wysłany: 03-09-2007, 22:33
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Temat został podzielony. Proszę o umiar w dyskusji io jednoczesnie gwarantuję, że wszelkiego typu wycieczki personalne, niemiłe odzywki itp są równoznaczne z czerwonym paskiem. |
nie licz na to, że będę przymykać oczy jeżeli ktoś mnie obraża
choć w tym konkretnym przypadku zaszło nieporozumienie wynikłe z zawiłej wypowiedzi
temat zamknięty
Hubeeert napisał/a: | Ty możesz współczućRodzinom, tak jak i ja.
I zapalić wirtualną świeczkę |
zrobiłam to na samym początku.....
jak pisałam, czuję się z tym lotniskiem szczególnie związana
Hubeeert napisał/a: | Nie mogę oprzeć się wrażeniu, że jednak nie wszystko, lub mało dokładnie czytasz |
masz rację, to tylko wrażenie
dobranoc |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 03-09-2007, 23:25
|
|
|
http://www.zelazny.azl.pl napisał/a: |
Pierwszego września roku 2007
Z nieba, w które patrzy każdy z nas
Nie wróciły dwa Żelazne Zliny
Dla dwóch pilotów staną czas
Dwóch pilotów, dwóch wspaniałych
Widać tak miało być
Pogrążeni w smutku, żalu
Dalej wszak musimy żyć
To ich miłość upragniona
Z którą dawno wzięli ślub
Odebrała to co swoje
BYć żELAZNYM Aż PO GRóB
1 września podczas Międzynarodowych Pokazów Lotniczych AIR SHOW
Radom 2007 zginęli tragicznie w trakcie lotu pokazowego Lech Marchlewski i
Piotr Banachowicz
Msza żałobna wraz z całą ceremonia pogrzebową odbędzie się 07 września o
godz. 11.00 na lotnisku w Przylepie. Po ceremoni na lotnisku rodziny
odprowadzą Św.P. Pilotów na miejsce spoczynku.
W imieniu Rodzin bardzo prosimy i nieskładanie kondolencji.
Wszyscy którzy zamierzają przylecieć na lotnisko Przylep w dniu ceremoni
prosimy o dokonanie tego do godz. 10.00
Pogrążeni w smutku ... wszyscy |
|
|
|
|
 |
Hubeeert
Mitsumaniak na urlopie
|
Wysłany: 04-09-2007, 00:25
|
|
|
arturro napisał/a: |
http://www.zelazny.azl.pl napisał/a: |
Pierwszego września roku 2007
Z nieba, w które patrzy każdy z nas
Nie wróciły dwa Żelazne Zliny
Dla dwóch pilotów staną czas
Dwóch pilotów, dwóch wspaniałych
Widać tak miało być
Pogrążeni w smutku, żalu
Dalej wszak musimy żyć
To ich miłość upragniona
Z którą dawno wzięli ślub
Odebrała to co swoje
BYć żELAZNYM Aż PO GRóB
1 września podczas Międzynarodowych Pokazów Lotniczych AIR SHOW
Radom 2007 zginęli tragicznie w trakcie lotu pokazowego Lech Marchlewski i
Piotr Banachowicz
Msza żałobna wraz z całą ceremonia pogrzebową odbędzie się 07 września o
godz. 11.00 na lotnisku w Przylepie. Po ceremoni na lotnisku rodziny
odprowadzą Św.P. Pilotów na miejsce spoczynku.
W imieniu Rodzin bardzo prosimy i nieskładanie kondolencji.
Wszyscy którzy zamierzają przylecieć na lotnisko Przylep w dniu ceremoni
prosimy o dokonanie tego do godz. 10.00
Pogrążeni w smutku ... wszyscy |
|
Wiesz Artur co to dla mnie oznacza? Tyle, że ludzie oczekują w dobie internetu, że wszystko będzie się działo natychmiast. Nawet zmiana strony w internecie.
Żałoba to jest to co przezywamy sami w sercu a nie na pokaz. Owszem, można dać wyraz temu na zewnątrz, zamanifestować swoje uczucia. Nie ma w tym nic złego - jesteśmy przecież ludźmi. Ale NASZA żałoba nie może być powodem dla, którego cały świat musi być w żałobie.
Jak napisano w tym temacie - byli tacy na lotnisku co im serce pękało, byli tez tacy, którzy komentowali niewybrednie i biegli popatrzec. Jakkolwiek tego owczego pędu żeby popatrzec na cudze nieszczęście nie rozumiem to przecież nie będę ich tłukł ani do nich strzelał a argumenty werbalne czyli rozmowa z takimi ludźmi sensu nie ma.
Dlatego, że mamy Nasze Forum, dlatego, że się znamy, dlatego, że tu jest nasze miejsce powinniśmy rozmawiać. Wyrażać własne zdanie. Tyle, że w żadnym wypadku - choćby nawet ktoś nas do białości zgrzał tym co napisał nie wolno nam dwóch rzeczy:
1. Z góry zakładać, że ktoś ma takie intencje o jakie my go podejrzewamy. To znaczy złe. Bo forum jest jako forma komunikacji niedoskonałe. Człowiek w rozmowie na słowa zwraca tylko część uwagi. Reszta to komunikacja niewerbalna - gesty, miny, sposob patrzenia itd.
2. Dać się ponieść emocjom. Jakkolwiek ja nie jestem najlepszym przykładem bo jak pamiętacie (a jak nie to poszukajcie) parę razy mnie poniosło. Jeżeli dajecie sie ponieść to już przegraliście. Z dwóch powodów -
- pierwszy jest taki, że ten który pierwszy straci panowanie nad sobą przeważnie jest odbierany jako strona agresywna a sympatia obserwatorów lokuje się po stronie spokojnego
- to jest NASZE FORUM - DLA NAS. I jeżeli MY nie jesteśmy w stanie ze sobą spokojnie porozmawiać to znaczy, że kompletnie nie wyszło nam z realizacją założeń tego forum - czyli z przyjaznością....
Pozdrawiam |
Just think...
. |
|
|
|
 |
arturro [Usunięty]
|
Wysłany: 04-09-2007, 08:22
|
|
|
Hubeeert napisał/a: | Wiesz Artur co to dla mnie oznacza? Tyle, że ludzie oczekują w dobie internetu, że wszystko będzie się działo natychmiast. Nawet zmiana strony w internecie. |
widze ze "zakumales" o co mi chodzi
mam nadzieje ze inni tez wyciagna z tego wnioski ze roznie ludzie moga przezywac tragedie i sie zachowywac, badz miec inne odrebne zdanie np. na forum.
btw warto zwrocic uwage na to, ze rodziny ofiar nie zycza sobie skladania kondolencji. |
|
|
|
 |
Moominek
Mitsumaniak

Auto: Outlander II 2.0 benz. Intense
|
Wysłany: 04-09-2007, 20:37
|
|
|
kurcze, cieżko znaleźć gwóźdź, o który toczy(ł) się tu spór ale kij z tym....
Hubert poruszył tu fajna kwestię, że pismaki to (i tu następuje ciąg zakodowanych słów) i napadło mnie jedno pytanie. Kojarzycie pewnie Błekitny Śmigłowiec TVN. Po tragedii pokazano zdjęcia z tego śmigłowca. Byłem na pokazach i nie widziałem go. Fakt latał nad miejscem zdarzenia bodajże Sokół (ratowniczy?). Ale wracając do zakodowanych słów na temat mediów. Czy tem Błekitny Śmigłowiec to jakaś zabawka zdalnie sterowana? Bo jeśli tak to trochę nie na miejscu jest wysyłać takie cudo, gdy w powietrzu znajduje się inny statek powietrza... w ogóle nie na miejscu taka zabawka na pokazach, gdzie samoloty/śmigłowce latają na niskich wysokościach... czy oni (media) z tym się liczyły, czy na żywioł chcą udokumentować zdarzenie? sprzedać jak ciepłe bułeczki w wiadomościach...
Przyszła mi na myśl jeszcze jedna sprawa. To zdarzenie widziane na własne oczy pozwolilo mi uzmysłowic sobie jaka panuje znieczulica... te wszystkie filmy programy, w ktorych leje się krew... pierwsza moja myśl, gdy zobaczyłem co stalo się w powietrzu to zachwyt nad czymś extra, bonus w pokazach... a po sekundzie wraca świadomość, że tam zginęli ludzie, ludzie którzy przed paroma minutami stali na tej samej murawie!!! Po paru minutach ludzie jakby wrócili do normalności... pstrykali foty przy samolotach stojących na wystawie statycznej, żartowali, opowiadali kawały, poszli coś przekąsić... modlitwa o której mówili w mediach nie wyglądała tak jak powinna, ludzie łazili, a uczestniczyli w niej tylko nieliczni.. jedynie na minutę ciszy po ustaleniu stanu pilotów lotnisko zamarło... miałem możliwość przyjrzeć się dwóm podchorążym WSO WL (po stopniu domniemywam słuchacze II roku), jeden z nich zgrywał cwaniaczka i sypał cywilom głodne kawałki opowiadań o krwawych wypadkach lotniczych, drugi milczał... o czym myślał? jego twarz nie kryła strachu, żalu, zadumy nad tym co się stało... ponad stu kilometrowy odcinek drogi powrotnej do domu odbyliśmy w milczeniu, wyprzedzać się nawet nie chciało... |
_________________ EA5W 2.5 V6 - - już nie pali Oto jego historia
MSS 1,6 Family - ukatrupiony przez kobitkę z podporządkowanej...
CX3A(red) - wjechali mu w tył i wrzucili do rowu...
CX3A(black) - też ukatrupili...
OTII - 250 tys. km z nami i teraz służy dobrym ludziom
OTIII - zryty przez poprzednika ale happy z nami 😉 |
|
|
|
 |
NRQ [Usunięty]
|
Wysłany: 05-09-2007, 00:08
|
|
|
Co do śmigłowca to nie sądzę by wleciał tam na żywioł bez zgody i ustalenia tego z organizatorami. Żadna stacja telewizyjna chyba nie odważyła by się na takie naruszenie zasad bezpieczeństwa.
A zachowanie ludzi w takich sytuacjach bywa różne. Jedni będą przejęci, inni urządzą histerie a jeszcze inni nawet nie mrugną i pójdą dalej. Tacy są ludzi i nic się na to nie poradzi. Zresztą mają prawo do reagowania jak chcą o ile pozwalają innym na to samo. |
|
|
|
 |
|
|